Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
TÜV homologace
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 19:53   Citovat  

Chci se zeptat, zda uz nekdo zkousel si nechat zapsat do velkeho technicaku kola jinych rozmeru, ktere maji TUV homologaci.

Pro kola znacek: Dotz, AEZ, Enzo a Dezent se daji na strankach Alcar najit TUV homologace, muzu si stahnout v PDFku celou tu homologaci pro kola danyuch rozmeru na dane auto, coz sem tam pro Dotz Shuriken na Preludu BB3 nasel.

Takze ted musim zajit na STK, ukazat jim tu homologaci a oni mi daj nejake potvrzeni a ja si to pak muzu nechat zapsat do velkeho technicaku?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 19:57   Citovat  

Pokud v té homologaci bude,že je můžeš použít na Tvé auto,tak snad jo... Jinak Alcar vydává přímo typový list,kde je uvedeno,že kola jsou schváleny pro použití na autě .... (třeba e-pneumatiky je vydávají taky,ale na DOTZ Shuriken nemají typový list ani pro Targu...)

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 20:11   Citovat  

Co já vím, tak německé TÜV čeští uředníci neuznávají KO Se stydím naštvanej

Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 20:50   Citovat  

Omyl, sám mám tuto proceduru za sebou OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 20:57   Citovat  

Joystick napsal:
Omyl, sám mám tuto proceduru za sebou OK

Odkud jsi ???, v Plzni a okolí bohužel ... jóó úředník, to je pán Smutný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 21:26   Citovat  

No to si na něj vyšlápni. Nemá ti co zakazovat. Někde na stránkách ministerstva dopravy je i oficiální postup jak to jde. Tak když ho dodržíš, tak ti to musí dopsat Úsměv

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 21:30   Citovat  

TUV ti je uplně k ničemu. Jediná platná homologace, kterou zná zákon a tim pádem ti jí úředník může zapsat je atest 8SD.

Jiné to je v případě, že dovezeš třeba z rajchu auto, které bude mít x doplňků s TUV a tudíž i zapsáno v TP. Potom nebývá problem donutit
TK, aby ti vše zapsali do našeho TP.

Jestli si přijel na TK jen s TUV a ne s 8SD a úředník ti doplňky zapsal jako homologované, tak se dopustil přestupku, nebo trstného činu ( právník by věděl )

Je to čistě na jeho triko a celkem si koleduje v případě, že se něco stane.

Stejně jako ten chudák minulý rok co pustil auto přes TK a ono se pak rosekalo. Všechno to odnes.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 21:40   Citovat  

V Německu má člověk dvě možnosti, buď to mít zapsané v TP (jako u nás),
nebo sebou vozit papíry s TÜV (homologacema) od všech věcí které jsou v autě navíc, nebo vyměněné.
Už jse zažil plný kastlík papírů.
Ale u nás ti to z TP (D) zapíšou, ale jen z Německého typového listu (TÜV) ne.
Proto jsem se divil, že to někde jde ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 22:22   Citovat  

Takze sem trochu hledal na webu a na strankach MDCR je v bodu C) uvedeno to co potrebuji pro schvaleni kol zakoupene od Aclaru...

MDCR - postup

No uvidim co mi na to reknou na STK...

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 22:35   Citovat  

Frik napsal:
Takze sem trochu hledal na webu a na strankach MDCR je v bodu C) uvedeno to co potrebuji pro schvaleni kol zakoupene od Aclaru...

MDCR - postup

No uvidim co mi na to reknou na STK...

tez sem si chtel zapsat kola do TP, ale jak vidim ten seznam tak bych to mohl :mravenec: šuk šuk šuk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2008 , 22:37   Citovat  

Hoši, hoši Velmi šťastný

Tak postupně. Měl jsem v TP pouze 14" kola a k nim nějaký pneumatiky 185/65 a 185/60. Tož jednoho dne se mi zachtělo 15" kol, krásných Se stydím Tož tedy koupil jsem kola značky Dezent od Alcaru (předem jsem se informoval na STK co a jak a prý to mám koupit od nich, že jejich podklady jsou bez problému).

Kolečka přišly a s nima i TUV homologace (jinak řečeno typový list), která se musí shodovat se vzorem uvedeným na stránkách ministerstva (je asi osm schválených firem co je mohou vydávat). Dále je je potřeba mít TUV certifikát použití (jinak řečeno Schválení KBA (ABE)). V něm musí být uveden přesný typ vašeho auta a dále je v něm uvedeno jaký kola na jaký disk lze na tom konkrétním autě použít.

Pak je potřeba kompletní kola obout na autííí a zajet na STK. Tady technik se speciálním pověřením (u nás jsem na něj čekal asi týden Smutný ) zkontroluje, zdali to co je obutý na autě se shoduje s tím to je v typovým listě a TUV certifikátu a vydá takový papírek pro obecní úřad. To mě stálo loni 150 Kč Úsměv

No a s tím jsem pak zajel na úřad, kde zase technik provedl zápis do TP. Takže tam přibyl řádek, že můžu použít tenhle a tenhle disk 15" s pneu 195/55, 195/50 a 205/45

Tak je to snad srozumitelný Úsměv uf.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 8:15   Citovat  

Jo,takhle to funguje - ovšem za předpokladu,že Tvoje auto má Alcar v seznamu (jak jsem psal,tak e-pneumatiky.cz, které taky typové listy vydávají, nemají třeba CRX targu na Dotz Sihu nebo jak...)

Další věc je,že TÜV pouze stažený z netu nebude podle mě pro zápis stačit - bude muset být potvrzený od prodejce kol.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 8:51   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo,takhle to funguje - ovšem za předpokladu,že Tvoje auto má Alcar v seznamu (jak jsem psal,tak e-pneumatiky.cz, které taky typové listy vydávají, nemají třeba CRX targu na Dotz Sihu nebo jak...)

Další věc je,že TÜV pouze stažený z netu nebude podle mě pro zápis stačit - bude muset být potvrzený od prodejce kol.

Tak stažený TUV stačí, na Alcaru to maj velmi pěkně udělaný viz tady To co musí být potvrzený dovozcem a prodejcem je typový list, který musí přesně souhlasit s předlohou co je umístěna na stránkách ministerstva.

ballbutick je teď offline  ballbutick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 9:03   Citovat  

no ja nevim ale kupal jsem v zime OZ canova a taky jen s TUV... prisel jsem na urad vypsal si zadost o zmenu udaju v tp u prepazky mi rekli ze mam smulu ze se mi neschoduje výkon auta s tuv tak nakonec jsem mu musel na netu ukazat ze D16a8 ma fakt 92 kw a ne 80 jak je v TP aze to tam nekdo asi blbe opsal... o tom svecolo i to ze to za mam v TP hlucnoust vozidla 820 dB ... pak jsem mu rekl jaky tam mam gumy ana tom zapsal mi to ..nechal jsem tam 50 a hodinku casu

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 9:05   Citovat  

Joystick napsal:
Tak stažený TUV stačí, na Alcaru to maj velmi pěkně udělaný viz tady To co musí být potvrzený dovozcem a prodejcem je typový list, který musí přesně souhlasit s předlohou co je umístěna na stránkách ministerstva.

No a to je problém, že ho Frik nejspíš nemá - co čtu jeho příspěvek..

S typovým listem kola jdou zapsat v pohodě...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 14:03   Citovat  

Presen tak prodejce mi k tomu typovy list nedal. Bohuzel moje chyba, ze sem tuhle problematiku nezkoumal pred koupi...

Tohle mi ted napsali z Alcaru:
Nikdo Vám papíry na zápis nedá automaticky, je nutné si to při koupi vyžádat. Dobrý prodejce by Vás minimálně měl upozornit, že Vám to může vyhotovit, máte-li o to zájem.

Prodejce by Vám měl vystavit tzv. Typový list (s přílohou Rozsah použití). Na Typovém listu by se měl podepsat v řádku Prodejce. S tím Typovým listem následně zajdete na STK, kde technik typu "K" Vám potvrdí správnost montáže a následně Vám rozměr kol pneumatik zapíší na "místně příslušném úřadu obce s rozšířenou působnosti" (neoficiálně bývali policajti).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 14:41   Citovat  

Frik napsal:
Presen tak prodejce mi k tomu typovy list nedal. Bohuzel moje chyba, ze sem tuhle problematiku nezkoumal pred koupi...

Tohle mi ted napsali z Alcaru:
Nikdo Vám papíry na zápis nedá automaticky, je nutné si to při koupi vyžádat. Dobrý prodejce by Vás minimálně měl upozornit, že Vám to může vyhotovit, máte-li o to zájem.

Prodejce by Vám měl vystavit tzv. Typový list (s přílohou Rozsah použití). Na Typovém listu by se měl podepsat v řádku Prodejce. S tím Typovým listem následně zajdete na STK, kde technik typu "K" Vám potvrdí správnost montáže a následně Vám rozměr kol pneumatik zapíší na "místně příslušném úřadu obce s rozšířenou působnosti" (neoficiálně bývali policajti).

pokud jsi u nich ty kola koupil,tak je Alcar pěkná potvora!

Ptal jsem se e-pneumatik, jak zapsat kola,která jsem si koupil na auto r.88, teď mám nové a kola jsem si nechal. Napsali mi,že není problém vystavit nový typový list, pokud jsou kola koupena u nich a pošlu jim typ auta (rok,motor) a číslo objednávky nebo faktury...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 15:05   Citovat  

Tak sem to jeste telefonicky zjistoval a problem je v tom, ze oni maji cesky typovy list pro ty kola pouze na Preludu 5. generace. Nicmene poslou mi ho s razitkem a ze vsim a holt bude zalezet na STK na koho tam natrefim, ale pry by to nemel byt problem.

rOMIK15 je teď offline  rOMIK15
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2008 , 16:07   Citovat  

Joystick napsal:

Voni tam nemají C5g r.v.:1991 - 1995 Bueee

Obsah fóra Honda-club.cz   
TÜV homologace
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina