Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Materialy na stavbu rodinneho domu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
tapras je teď offline  tapras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.3.2013 , 20:50   Citovat  

Cauves, pristim rokem se chystam na stavbu rodinneho domu. Chtel bych zde nekdo muze zajisttit neco levnejc Úsměv tzv treba beton do zakladu,stropni nosniky,ipy,plastova okna,dlazby atd attd, proste vse co v baraku najdete, jiank ja jsem schopen zaa lepsi penizz zajistit cihly od Heluz, 440,300,150,500 familky a preklady , prreklady do celeho barakuu s cenou do 2000 kc za cca 50 ks prekladu ruznych delek, odvoz vlastni je bohuzel ssamozrejmosti. Díky vsem za pripadne prispevky přátele přátele

ps: ma nekdo znamyho na projekt? schanim pouze razitko, popripadne konzultaci o nejakych nejasnostech na vykresech

Honda zdar kouř
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.3.2013 , 20:54   Citovat  

tak nakonec si baráček navrhneš i pro sebe? offtopic
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.3.2013 , 20:54   Citovat  

a lokalizace?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.3.2013 , 20:57   Citovat  

lokalizace je jizni cechy ceskobudejjovicko,taborsko,strakonicko,jindrochohradecko
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.3.2013 , 20:59   Citovat  

[quote="Lukas28"]tak nakonec si baráček navrhneš i pro sebe? offtopic[/quote

o baraku podlle mych predstav jsem vzdycky chtel mit Úsměv korrd kddyz v tomto oboru mam velice blizko tak to jde dikybohu jeste snaz je to dobrý
   Návrat  
LadyImagine je teď offline  LadyImagine
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.3.2013 , 22:11   Citovat  

tapras napsal:
Cauves, pristim rokem se chystam na stavbu rodinneho domu. Chtel bych zde nekdo muze zajisttit neco levnejc Úsměv tzv treba beton do zakladu,stropni nosniky,ipy,plastova okna,dlazby atd attd, proste vse co v baraku najdete, jiank ja jsem schopen zaa lepsi penizz zajistit cihly od Heluz, 440,300,150,500 familky a preklady , prreklady do celeho barakuu s cenou do 2000 kc za cca 50 ks prekladu ruznych delek, odvoz vlastni je bohuzel ssamozrejmosti. Díky vsem za pripadne prispevky přátele přátele

ps: ma nekdo znamyho na projekt? schanim pouze razitko, popripadne konzultaci o nejakych nejasnostech na vykresech

Honda zdar kouř

bejt to někde poblíž, dokážu sehnat cokoliv s velkou slevou, ale takhle bohužel... Smutný
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 11.3.2013 , 23:33   Citovat  

Hele kdyby někdo znal někoho na dobré pozici v betonárce v Roudnici nebo Litoměřicích, tak ať dá echo. Za chvilku budu mít žíznivou díru na pozemku a ty ceny jsou děs ... platím keš je to dobrý
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 9:41   Citovat  

tapras napsal:

Honda zdar kouř
zajistit by to nebyl problem ale ta doprava by byla horsi.
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 10:05   Citovat  

LadyImagine napsal:
bejt to někde poblíž, dokážu sehnat cokoliv s velkou slevou, ale takhle bohužel... Smutný

střešní krytina? cca 120m2 je mi celkem jedno jestli taška, plast nebo plech
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 11:08   Citovat  

Daver napsal:
Hele kdyby někdo znal někoho na dobré pozici v betonárce v Roudnici nebo Litoměřicích, tak ať dá echo. Za chvilku budu mít žíznivou díru na pozemku a ty ceny jsou děs ... platím keš je to dobrý

na kolik tam vyjde 1m3 betonu?
neni lepsi se poptat nekde mimo cr? treba polsko?
tam to vychazi na 1500,-/1m3 vcetne dopravy
ale to mas asi daleko co
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 11:17  Naposledy upravil Daver dne 12.3.2013 , 11:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

No C25/30 tu mají oficiálně v ceníku za 2046,- s DPH/m3 ... já potřebuju tak 70-80m3 ... to jsou hrozná čísla ... když bych to dostal na 1200 bylo by to fajn to mi hlava nebere ... polsko je asi daleko, to už je blíž Německo ... ale zase bych velmi nerad řešil nižší kvalitu ... to už to raději zaplatím ceníkově Smutný
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 11:17   Citovat  

Petura napsal:

Sice makám jako projektant ve firmě na dřevostavby, ale i tak, než všechny slevy co ve firmě máme mě nakonec cenově vyšla nejlíp střech Filko tudy odkaz 240m2 i s folií, dopravou(18 palet, Třebíč-Benešov) a všema ostatníma blbostma(krajovky,hřebenáče, kom. výlez, hřebenový pásy atd.--80.000Kč je to dobrý Zatim na střeše 5 let a nebyl jedinej problém, nic neprasklo. Jediná nevýhoda je ta, že nemaj běžnou distribuci a když člověk tu krytinu chce, tak jedině přímo od nich. A taky jsou trochu větší pakárna na pokládku-15-16ks/m2, oproti standardním 9ks Na doporučení si od nich nechala udělat střechu i mamka s nevlastním tatíkem a i s parcí(maj přímo svý pokrývače)je to vyšlo na to samý, co byla u konkurence cena jen za matroš Hihi Spokojenost veliká je to dobrý
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 11:29   Citovat  

Se sem vetřu - nemá někdo tip kde v okolí Prahy koupit materiál na stavbu pergoly - dřevěné trámky, nejlépe ohoblované?
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 11:51  Naposledy upravil monty dne 12.3.2013 , 12:06, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Daver napsal:
No C25/30 tu mají oficiálně v ceníku za 2046,- s DPH/m3 ... já potřebuju tak 70-80m3 ... to jsou hrozná čísla ... když bych to dostal na 1200 bylo by to fajn to mi hlava nebere ... polsko je asi daleko, to už je blíž Německo ... ale zase bych velmi nerad řešil nižší kvalitu ... to už to raději zaplatím ceníkově Smutný

co takhle klasicky :voda ,štěrk , písek , cement a půjčit si "míchačku" -pokud máš trochu el.přípojku ? soused to měl pujčený jak na základy a desku, tak na stropy a to celkem frčelo , dva házeli písek atd do míchajdy ,ta to rvala hadicí do podavače (nevím jak se to odborně jmenuje -auto alá jeřáb s ramenem a hadicí -běžne to na stavbách podává beton do patra,na základní desku to samozřejmě nepotřebuješ) a nahoře dva maníci tahali hadici a kydali beton kde bylo třeba ,za den hotovo. co mi říkal tak komplet i s elektrikou ho to proti domíchávačům vyšlo na polovinu.ale samozřejmě je to pracnější než ukázat kde to má vyblít z domíchávače a rozhrnout .
neco takovýhleho tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 11:53   Citovat  

Hellborn napsal:
Se sem vetřu - nemá někdo tip kde v okolí Prahy koupit materiál na stavbu pergoly - dřevěné trámky, nejlépe ohoblované?

Jakým směrem?
Teoreticky by neměl být problém ti udělat "stavebnici". Tchýni jsem takhle postavil zimní zahradu 6x3m za 40tkč i se zasklenim, střechou a šoupačkama. Nakreslil a u nás na firmě nechal nafrkat na Hundegeru. Cena je ale fajn pouze při zvážení toho, že je to lepeňák. Z normoš klacků to asi spácháš lacinějc z jakýkoliv pily. Co jsem bral hoblovaný na pile na hrázděný příčky do podkroví, tak mě stál m3 kolem 5tKč. Zkus si najít pilu někde v okolí "stavby" a poptej se.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 12:00   Citovat  

monty napsal:
co takhle klasicky :voda ,štěrk , písek , cement a půjčit si "míchačku" -pokud máš trochu el.přípojku ? soused to měl pujčený jak na základy a desku, tak na stropy a to celkem frčelo , dva házeli písek atd do míchajdy ,ta to rvala hadicí do podavače (nevím jak se to odborně jmenuje -auto alá jeřáb s ramenem a hadicí -běžne to na stavbách podává beton do patra,na základní desku to samozřejmě nepotřebuješ) a nahoře dva maníci tahali hadici a kydali beton kde bylo třeba ,za den hotovo. co mi říkal tak komplet i s elektrikou ho to proti domíchávačům vyšlo na polovinu.ale samozřejmě je to pracnější než ukázat kde to má vyblít z domíchávače a rozhrnout .

Na 80m3 by strahal tak 3 míchačky a 5 ukrajinců pořádnej výtlem Navíc je celkem riziko, že Vasil špatně napočíta lopaty a hned je kvalita betonku v kiss me
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 12:07   Citovat  

sumy napsal:
Na 80m3 by strahal tak 3 míchačky a 5 ukrajinců pořádnej výtlem Navíc je celkem riziko, že Vasil špatně napočíta lopaty a hned je kvalita betonku v kiss me

myslím míchačku tudy odkaz ne hračku z baumaxu.
vasila bych nepodcenoval a betonárku nepřecenoval , tady se jim stalo ,že jim deska prostě nevytvrdla .sice vrátili prachy ale vybírat napolo ztvrdlej beton nic moc.já mám celkem špatný zkušenosti s řemeslníkama na co mi na baráku šáhli bylo zmršený .
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 12:22   Citovat  

monty napsal:
myslím míchačku tudy odkaz ne hračku z baumaxu

I tak, 80m3 je teoreticky 400 těhle míchátek(buben 200 l) a věř, že ti UKčko 400x dobře namíchá poměr. Sám jsem vcelku magor, co se staveb týče a střechu(včetně krovu s vikýřema) jsem si udělal sám s manželkou(159cm) za občasné víkendové pomoci otce(advokát v důchodu, levej jak šavle, ale "s lopatou" umí a skvěle vaří pořádnej výtlem ) a tchýně(geodetka v důchodu, malinkatá, ale má vražedné pracovní tempo)už to bylo fest hara-kiri. Uštřili jsme cca 200tkč. Věř, že kdybych měl na celý krov včetně krytiny a izolací víc jak 250tkč, tak si to nechám raději udělat. Ale namíchat 80m3 betonu, to už je moc velkej úlet i na mě a teoretická úspora 60? 80?tKč bez zaručené jakosti betonu to mi hlava nebere NO nevim, nevim. Ale třeba to je cesta Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 12:38   Citovat  

sumy napsal:
Jakým směrem?
Teoreticky by neměl být problém ti udělat "stavebnici". Tchýni jsem takhle postavil zimní zahradu 6x3m za 40tkč i se zasklenim, střechou a šoupačkama. Nakreslil a u nás na firmě nechal nafrkat na Hundegeru. Cena je ale fajn pouze při zvážení toho, že je to lepeňák. Z normoš klacků to asi spácháš lacinějc z jakýkoliv pily. Co jsem bral hoblovaný na pile na hrázděný příčky do podkroví, tak mě stál m3 kolem 5tKč. Zkus si najít pilu někde v okolí "stavby" a poptej se.

Severozápad. Už jsem trochu koukal,ale pily moc webovky nemají... Se stydím
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 12:41   Citovat  

sumy napsal:
I tak, 80m3 je teoreticky 400 těhle míchátek(buben 200 l) a věř, že ti UKčko 400x dobře namíchá poměr. Sám jsem vcelku magor, co se staveb týče a střechu(včetně krovu s vikýřema) jsem si udělal sám s manželkou(159cm) za občasné víkendové pomoci otce(advokát v důchodu, levej jak šavle, ale "s lopatou" umí a skvěle vaří pořádnej výtlem ) a tchýně(geodetka v důchodu, malinkatá, ale má vražedné pracovní tempo)už to bylo fest hara-kiri. Uštřili jsme cca 200tkč. Věř, že kdybych měl na celý krov včetně krytiny a izolací víc jak 250tkč, tak si to nechám raději udělat. Ale namíchat 80m3 betonu, to už je moc velkej úlet i na mě a teoretická úspora 60? 80?tKč bez zaručené jakosti betonu to mi hlava nebere NO nevim, nevim. Ale třeba to je cesta Úsměv

nemusí to dělat uk čko ale normální člověk , muže to být ta ještě větší míchačka případně dvě naráz , tohle byla první co jsem narazil. navíc tady to neházíš lopatou ale nabíráš z hromady do násypky takovým hrablem s navijákem , tzn nabereš vždy podobnou dávku a za zlomek času. pytle cementu spočítáš jednoduše a voda ...
neboj vestavbu mám taky za sebou od a do z - já ,sem tam brácha a píkr manželka.
ale je mi jasný že to je cesta jen pro takový magory jako já .
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 12:50   Citovat  

Hellborn napsal:
Severozápad. Už jsem trochu koukal,ale pily moc webovky nemají... Se stydím

naštvanej Jako vždy, přesně druhá strana-jiho východ, Benešov Bueee
No, jó, poptat se sousedů, a zajít osobně/zavolat a většinou se člověk domluví. Stránky ty lepší pily maj, ty co nemaj stránky většinou nemaj ani moderní technologie a ono je to fest znát, jestli to řežou na katru co pamatuje císaře Jósefa, nebo na moderní pásovce a pak to hodí do čtyřboký protahovačky. Přitom rozdíl v ceně je v řádu 100-200kč, víc ne. Blbý je ale to, že ty asi stejně budeš spíš chtít už sušený klacky a to je pak už na JAF Holz, Dřevobis atd. Tak to valím bulvy
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 13:13   Citovat  

monty: Velmi šťastný Jsem rád, že nejsem jedinej"magor". I když občas i dnes mám noční můru se vzpomínkou , jak tehdy z baráku zústaly jen obvodový stěny,byl říjen a já vyhnal tešaře sviňským krokem pořádnej výtlem .Stějně jako před tím elektrikáře, topenáře, instalatéra, zedníky. Stavíme už 8 rokem, ale ještě rok-dva a bude hotovo. Bohužel jeden z důvodů, proč si vše děláme s manželkou sami je ten, že i u naprosto blbuvzdorný činnosti to chtěj "řemeslníci" och...čůrat a stejně je musíš hlídat a tak pokud člověk nemá cash, aby zaplatil pořádný firmě se zárukama, tak je lepší si to udělat sám. Alespoň se člověk spoustu věcí naučí muhehe Ten druhej důvod je, že jsme asi trochu praštěný a chcem to postaru. Vytápění baráku vlastnoručně postavenou 4t šamotovou pecí s kaclovým sarkofágem, s teplovodním a horkovzdušným výměníkem- cena na klíč 250.000Kč,nakonec jsme ji postavili za 20.000 kouř(trvalo to 3/4 roku) Nebo alespoň neobvykle. Třeba teď děláme druhou koupelnu s vanou zapuštěnou do země a obklad je z mramorovýho kačírku strom a mezi tím bílá horizontálně orientovaná mosaika z proužků 1-3cm zmatenej Už se s tou jednou stěnou prskáme 3. den a furt to neni hotový. Každopádně u základů není prostor pro hrdinství. Už jsem viděl prasklý desky a za to to nestojí nesouhlas
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 13:34   Citovat  

samozřejmě deska není sranda na druhou stranu proč si to nechat za drahý peníze zku....
ale předpokládá to znalosti . loni se tu fakt stalo že zabetonovali základovku betonem z betonárky a nezatvrdla , tak reklamace ,pořád počkejte ,zatvrdne .pořád "slepičák" po 3měsících to šlo ven a znova ... myslím se doted soudí o ty náklady na vyhrabání toho polozatvrdlýho "betonu".
jinak řemeslníci KO propíchaná folie ,střešní okna prošitý 120 hřebíkama ,protiptačí zábrany zaplacený neosazený ,špatně vyspádovaný okapy Tak to valím bulvy ,v interieru mi dělal remeslník jen vodu =zatavený trubky teplá voda ve sprše skoro netekla ....
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 13:53   Citovat  

jenom takova mensi vec co se betonu tyce je dobre treba ty zaklady a podlahy nebo stropy mit zalite za jeden den spatne se to pak navazuje kdyz se to nekde prerusi a mezitim ten beton zatuhne
minuly tyden sme zalivali strop a schodiste tady v jeseniku a delo to cca 20 lidi od rana do vecera
z polska prijel schwing roztahnul hadice a k nemu postupne 8 domichavacu a jelo se celkem toho betonu bylo 60m3 a meli co delat
pak tu jeste mame na UNC takovou lzici se snekem kde michaji beton ale to jenom na takove drobnejsi prace
odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 14:13   Citovat  

sumy napsal:
naštvanej Jako vždy, přesně druhá strana-jiho východ, Benešov Bueee
No, jó, poptat se sousedů, a zajít osobně/zavolat a většinou se člověk domluví. Stránky ty lepší pily maj, ty co nemaj stránky většinou nemaj ani moderní technologie a ono je to fest znát, jestli to řežou na katru co pamatuje císaře Jósefa, nebo na moderní pásovce a pak to hodí do čtyřboký protahovačky. Přitom rozdíl v ceně je v řádu 100-200kč, víc ne. Blbý je ale to, že ty asi stejně budeš spíš chtít už sušený klacky a to je pak už na JAF Holz, Dřevobis atd. Tak to valím bulvy

Klidně si udělám vejlet po okruhu... Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 14:40   Citovat  

Hellborn napsal:
Klidně si udělám vejlet po okruhu... Úsměv

Máš SZ Mrk
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 15:12   Citovat  

Petura napsal:
umime titanzinkovou krytinu + vse okolo strech,okapy apod.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 21:42   Citovat  

Chlapi díky za názory ... plánuji si toho taky udělat maximum sám, ale 75m3 betonu je 15 mixů !! A jak píše Hondik, je velmi důležité, aby byl beton co nejrychleji vylitý, aby se vše řádně spojilo a v mém případě i zasypalo, protože mám jílovité podloží, které nesmí být dlouho vystaveno povětrnostním podmínkám, aby se nezměnila soudržnost.. Jediné co si tam můžu zfušovat je ztracené bednění a pokládku kari sítí ... ale ten beton, jeho rovnání a vibrování, to už chce mnohem více rukou a zkušeností. Navíc základ je základ, když bude křivě, jak je problém. Nakonec to asi pořeším dodavatelsky, ale zkusím je ukecat na prachy bez papíru a hotově, snad se dostanu co nejblíže 200k ... deska má 299m2 mimochodem Úsměv
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 22:55   Citovat  

su schopen za slušný peníz sehnat jakékoli výrobky z plastu. (Vodovodní šachty, septiky, vodní jímky atd.)
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 12.3.2013 , 22:59   Citovat  

kefa napsal:
su schopen za slušný peníz sehnat jakékoli výrobky z plastu. (Vodovodní šachty, septiky, vodní jímky atd.)

No pocéééém Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Materialy na stavbu rodinneho domu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina