Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Je tady pojišťovák?rada čelního skla
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Davošek je teď offline  Davošek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 11:38   Citovat  

Mám takový menší problém, ktery se mě včera stal a poprosil bych radu.
kamarád mě včera předjížděl a odletěl mu kamínek přímo na moje čelní sklo a bohužel je prasklé.pojištěné skla nemám a teď nevim co mám dělat. jde to uplatnit s jeho povinného ručení? nebo mám sklo pojistit a za nějaky čas nahlasit událost? díky za rady
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 11:43   Citovat  

nech to napsat na kamarada a pak az ho vymenis si ho nech pojistit at nemas problem
jinak pokud nemas nejakeho znameho v pojistovne tak ti to praskle okno nepojisti protoze vetsinou se ti pojistovaci pri sepisovani smlouvy jdou na to okno podivat
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 11:44   Citovat  

Z jeho PR to uplatnit jde, teda pokud se tomu nebude vylozene branit. Druha zminena moznost (pripojisteni skla a nasledne nahlaseni pojistne udalosti) je podvod.
Edit- a jak pise Hondik- da se na nej snadno prijit. I kdyby ti auto neprohledl pojistovak hned, bude dost zvlastni kdyz nahlasis prasknuti skla brzy po jeho pripojisteni.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 11:50   Citovat  

já vím že je to podvod a taky se mě do toho nechtělo a nevim jestli bych riskoval nějaké problémy. jde mě jen o to jestli to jde opravdu s povinneho uplatnit..pokud jo tak parada.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 11:54   Citovat  

samozrejme ze to jde z povinneho ale to ti ten dotycny vinik musi podepsat jinak mas smulu
a co se tyce nahlaseni praskleho skla po pripojisteni tak na dobe nezalezi aspon teda u CP
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 11:56   Citovat  

tak děkuju kluci jen jsem chtěl toto vědět a ani nevite jak se mě ulevilo.. no doufam že tomu tak bude a opravdu to ten jeho triglaf nebo co to ma zaplati.. jeste jednou diky Úsměv uplně si představuju jak budu malovat na tan papír leticí šutr Velmi šťastný.
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 16:06   Citovat  

Já si pojistil sklo a za týden jsem měnil a nikdo se mě neptal a nezjišťoval proč tak brzy. Důležité je že je to zaplacené, ale samozřejmě že když do roka vyměníš 3-4 skla tak se o to bude asi někdo zajímat
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 17:24   Citovat  

Loni jsem z povinýho měnil sklo. Chlapa jsem naštěstí dojel a on to uznal. Nejdřív si myslel, že mu upadl kus auta HaHaaa (rozpadající se 405) Jen si dej pozor, mě nechtěli zaplatit 16.000 na mazdu 626 a poslali jen 10 :twisted: O zbylé jsem se musel důrazně přihlásit. Žádnou amortizaci uplatňovat nesmí, jen ti můžou říct, že to šlo sehnat levněji. Mě ve výsledku nedali jen cca 1000, protože se dal sehnat levnější bauset než za 2500,- co mi tam mechanik dával. No rezervu jsme tam trochu měli Se stydím a boty na tom neprodělali.
PS: Otec měl během 3 měsíců 2 totálky a nikdo v tom nešťoural kouř
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 17:33   Citovat  

pokud s tim kamos souhlasi udelej to na povinny, a pokud by jsi mel zajem, muzu ti udelat to pojisteni skla, ale vetsinou je k tomu potreba pridavat fotka Úsměv pokud jsi z prahy a okoli tak neni problem ti sklo i vymenit a dostanes k tomu i na novou dalnici znamku, nebo si za to kup co chces Mrk dyztak mi napis do SZ Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 18:56   Citovat  

ano kamarad s tim samozrejme souhlasi. jen ma triglaf a to prej neni moc dobra pojistovna. tak doufam ze se dockam a nebude tam nejaky problem. udelam to na jeho povinne a az se me to sklo vymeni tak si ho okamzite pripojistim. jsem osel ze jsem si to uz davno nepripojistil. proti zivelnym pohromam to mam pojistenne co jsem se dival do smlouvy ale sklo bohuzel ne,nechapu proc jsem si to nedal.jinak mam slavii a ta taky nebude moc dobra co slychavam. v dnesni dobe uz neni moc jednoduche prejit na jinou pojistovnu.ze?
   Návrat  
Sobuls je teď offline  Sobuls
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 20:02   Citovat  

Zmenit pojistovnu je velice jednoduche, je vic zpusobu, ale asi nejjednodussi je, dojit si na dopravku, rict jim, ze chces ulozit znacky do depozitu (ani se dnes nemusi sundavat z auta) kvuli zmene pojistovny, clovek za to sice zaplati 100,- Velmi šťastný Velmi šťastný , jinak je dulezity, ze nez ti zapisou "vraceni" SPZ udelat si kopii velkeho technicaku Je to tam.
   Návrat  
beastti je teď offline  beastti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 8:15   Citovat  

jinou pojistovnu zaridis nejlevneji a nejrychleji tak, ze napises kupni smlouvu na car papiru, treba na nejakeho kamose nebo tak, zajdes s tim na pojistovnu a reknes ze jsi prodal auto a chces zrusit pojistku. pak papir skrcis zahodis a zajdes si auto pojistit jinam. nic za to nedas a je to hned.

ale nezapomen, ze kdyz zrusis pojistku, tak jeste ten den musis auto zase pojistit, jinak ti posle nejaka ta asociace ceskych pojistitelu slozenku za kazdy den cos to nemel pojistene cca 35-50kc.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 8:20   Citovat  

jo a ja kdyz sem si pojistoval auto u triglav i s oknama, tak vsechno se mnou sepsala, podepsala, dala mi papiry se zelenou kartou do ruky a jak sem odchazel, tak mi rekla, ze se pujde jeste podivat na auto (okna), coz byl problem kdyz sem tam autem nebyl, ale neudelala nic, normalne sem sel pryc. po cca pul roce sem tam byl s prasklym celnim sklem a normalne me vyplatili.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 8:27  Naposledy upravil DanTe dne 18.3.2013 , 8:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

U nás (ČPP) to funguje s oknama tak, že auto vidět nepotřebujeme, ale prvních 6 měsíců máš spoluúčast 30% a potom už jen 10%. A v případě, že máš k tomu i havárku, tak jsou okna bez SÚ.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 8:28   Citovat  

beastti napsal:
jinou pojistovnu zaridis nejlevneji a nejrychleji tak, ze napises kupni smlouvu na car papiru, treba na nejakeho kamose nebo tak, zajdes s tim na pojistovnu a reknes ze jsi prodal auto a chces zrusit pojistku. pak papir skrcis zahodis a zajdes si auto pojistit jinam. nic za to nedas a je to hned.

Na toto pozor, pojišťovna si to může ověřit a pak je problém.. totéž s oblíbenými darovacími smlouvami.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 8:59   Citovat  

jo overit si to muzou Velmi šťastný , ale preci ty jsi poctivy prodejce, auto jsi prodal s pul rocni zarukou na zkryte vady a ty preci nemuzes za to, ze ti kupec auto druhy den dovezl z5, ze je auto srot a tys mu vratil penize a sel si auto pojistit znova na sebe.
to se prece muze nebo se pletu? jasne musis napsat do smluvy koho znas a hlavne napsat pravdive udaje a ne si vymyslet nekoho kdo neexistuje. a kdyby mu nekdo volal nebo se ptal tak rekne to same a neni problem.
ale nikdy jsem neslysel, ze by si neco takoveho pojistovna proverovala. a ja treba takto menil pojistku nekolikrat u vice pojistoven.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 9:15   Citovat  

Davosek: nez do toho pujdete pres povinne ruceni kamarada by stalo za to se podivat, co triglav udela, kdyz bude mit skodnou udalost. Abys ty nedostal za 5k nove okno a kamarad v dalsich 2 letech nezaplatil o 10k vic na pojisteni (zalezi, co ma, jaky bonus atd.). V pripade mensich castech se muze vyplatit to pres pojistovnu nedelat.

PS: z doslechu vim, ze ne kazda pojistovna sklo resi (tj. i kdyz se z PR plati sklo nekomu jinemu, neni to z hlediska bonusu skodna udalost). Nicmene lepsi se zeptat ted nez se divit za pul roku.
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 11:19   Citovat  

Pozor, ČPP se nechce proplácet bauset, lišty a další příslušenství k oknu! (já potřebuju přelepit na pojišťovnu okna, která jsou jako takové v pořádku, jen to chce nový bauset u zadního a přelepit, a není to tak jednoduché, i když mám u ČPP připojištěná skla)
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 11:53   Citovat  

dj-bobr napsal:
Pozor, ČPP se nechce proplácet bauset, lišty a další příslušenství k oknu! (já potřebuju přelepit na pojišťovnu okna, která jsou jako takové v pořádku, jen to chce nový bauset u zadního a přelepit, a není to tak jednoduché, i když mám u ČPP připojištěná skla)

Tak jsem si to ověřoval u kolegyň co dělají okna a není to pravda. Normálně se to proplácí, jen to není započítáno v předpočtech Globalu Mrk Ale samotný přelepení okna není poj. událost. Když ti někdo to okno rozbije a musí se měnit i bauset, tak ti to normálně zaplatíme celý včetně bausetů a lišt. Hihi Ty máš připojištění (poškození) skel, ne přelepení. Neznám pojišťovnu která by ti zaplatila to, že si z nudy přelepíš znovu okna. Hihi
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 12:00   Citovat  

dj-bobr napsal:

a vvvarit treba lemy na pojistovnu bys nechtel HaHaaa OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 12:25   Citovat  

dj-bobr napsal:

taky zalezi jakou mas pojistku, nektere pojistovny ti pripojisti jen celni okno a ostatni jedine zvlast za mastny poplatek, nektere zase uz pojistuji vsechny okna a dokonce, proti jakemu koliv poskozeni, tu mam ja (treba pri vykradeni auta ti zaplati bocni okynko, nebo kdyz ti je nekdo poskrabe klicem, nebo ti okna pobijou kroupy atd....).

takze pokud mas dobrou pojistku na okna, tak si je muzes poskrabat treba sam a nechat ho vymenit i s bausetem a se vsim. (potom zalezi taky jaky mas max. kryti na nove okno to taky zalezi kolik sis je nechal pojistit, pokud mas kryti treba do 6000kc a okno samotne stoji 5000kc + bauset + listy, tak ti pojistovna zaplati jen 6ku a zbytek je na tobe).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 12:49   Citovat  

No mně akorát přijde trapný ničit perfektní půl roku starý sklo jenom kvůli přelepení Ble
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 12:52  Naposledy upravil beastti dne 18.3.2013 , 12:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tak ho vyrez a prelep si ho sam, struna a tmel na okna stoji pakatel.
jako co nadelas, kdyz ti prez okno tece nebo neco takoveho tak co, od toho platis pojistku ne? nebo jestli mas penez dost a jsi zvykli jenom davat a sam se okradt, tak to tu neres jak to udelat aby ti pojistovna prelepila okno a zaplatila bauset a listy, nakup veci ze sveho a nech si to vymit, ale potom zbytecne platis pojistku na okna.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 12:53   Citovat  

Po zkušenosti, kdy mi na dálnici odlítlo zadní sklo úplně do háje kamsi dozadu za mě, bych radši, kdyby tyhle věci dělal odborník.. (i když tehdy mi to sklo taky lepil odborník, to je fakt..)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 13:01   Citovat  

beastti napsal:

ale nezapomen, ze kdyz zrusis pojistku, tak jeste ten den musis auto zase pojistit, jinak ti posle nejaka ta asociace ceskych pojistitelu slozenku za kazdy den cos to nemel pojistene cca 35-50kc.

pokud vim tak tohle uz zase neplati s tou fiktivni kupni smlouvou aspon kamos co dela u CP po me dycky chce kopii TP ze tam je zmena jinak mi to nezrusi pak jedine muzes pojistku zrusit ve vyrocni den ci co
a za nepojistene auto se plati 50kc/den
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 13:21   Citovat  

nemusis, prave ze bud musis ukazat TP s odhlaskou, nebo kupni smlouvu to je na stejno (max. po tobe bude chtit cestne prohlaseni). kdyz reknes, ze jsi velky TP poslal uz kupci.
ale vis jak, u nas se vsechno tak rychle meni a komplikuje, ze se v tom nevyzna snad ani sam pojistovak.

jako ber to tak prodavas auto treba v nedeli nebo ve svatek: jak kupec s tim autem asi pojede domu?, kdyz podle pravidel bys mel velky TP donest na magistrat, kde udelaji odhlasku na kupce, zaroven s tim musis dat maly TP na odstrihnuti rozku a pak to jit s velkym TP kde je odhlaska, ukazat na pojistovnu?

jak teda kupec odjede s autem domu jen s kupni smlouvou? ktera se nebere jako oficialni doklad jako treba TP?

nebo mu das zelenou kartu + maly tp a kupni smlouvu? velky TP si nachas a do 14 dnu musis auto odhlasit na magistratu na kupce a posles mu doporucenou postou s velkym TP a za cca 3dny, kdyz si kupec vyzvedne TP jdes s kupni smlouvou a zrusis pojistku ne? tak sem to resil vzdycky ja a v pohode.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 15:47   Citovat  

takze rano jsme volali na pojistovnu. nakonec se ukazalo ze ma ččp a tam to pani semnou ochotne vybavila. nabidla me nejakych 8 servisaku co lepi sklo tady na okrese s kterymi ma smlouvu jako partner.ja si vybral samozrejme tu nejlbizsi. za 5 minut me volal servisak ze jestli se muzem dnes sejit ze by to nafotil a mam mu rict typ auta, ze to jeste dnes objedna a zitra to budu mit vymeneno, dokonce se me ptal jestli chci s pruhem nebo bez i kdyz pruh nemam. a to nejlepsi nemusim vubec nic vyrizovat. mam mu prinest papir o nehode a udaje nas obou a o vic nic se nemusim starat. a doplacet nejakou spoluucast taky ne. no neni to parada? kouř
takze mam radost a moc dekuju tady vsem za rady.. Úsměv
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 15:49   Citovat  

Davosek: jestli je to parada zjisti casem kamarad, proto tebe je to uplna normalka.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 16:05   Citovat  

no co strhnou mu nejaky ten bonus a mozna zvednou pojistku Velmi šťastný
   Návrat  
Petr Vošický je teď offline  Petr Vošický
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 16:32   Citovat  

sorry za offtopic , ale když už řešíte pojištění - znáte někdo tuhle pojišťovnu (Servisní pojišťovna)? tudy odkaz
Díky Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Je tady pojišťovák?rada čelního skla
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina