Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 občas klepe při zatěži
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Howky.P je teď offline  Howky.P
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2012 , 6:15   Citovat  

Zdravím mám takový problém poslední dobou jak jezdím tak se mi začalo ozývat klepání z motoru když jsem přidal plyn ale jak se motor zahřeje klepání se zmírní nevíte čím by to mohlo být mám podezření že by byl motor chycený na klice:( Dělá to jen při zátěži jinak jak na neutral přidám plyn tak to není moc slyšet.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2013 , 20:30   Citovat  

Mám podobný problém, né-li stejný. Hlavně teď v zimě je to klepání po startu v mrazu docela hlasité, když trochu přidám plyn při jízdě. Na neutrál jen slabě klepe. Po zahřátí třeba 3 minuty, už je to v pohodě a není to slyšet vubec. Když mám minumum oleje na rysce, po dolití na max to není tak hlasíté. Nedavno jsem jel hned po staru a po chvíli to hlasitě zaklepalo asi 5 sekund a potom klid. Jinak vždycký čekám po nastartování půl minuty. Po startu motor zaklepe a pak se zaolejuje a je ticho. V létě to takto markantně nedělalo, leju olej Mogul Extreme 10W-40, možná by to zmírnil olej 5W-40.?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2013 , 22:24   Citovat  

Možná by bylo lepší změnit zněčku oleje.
S Mogulem Extreme 10W-40 jsou Hondy bohužel opravdu hlučnější.
Třeba takový Texaco Havoline 10W-40 je na tom s hlučností motoru o dost lépe.

A jinak k problému co se zde řeší.
Nejdřív bych zkontroloval vůle ventilů.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2013 , 23:05   Citovat  

Dík za info. Už mi o tom oleji říkal známej, jestli tam nedát jinej olej. Pročetl jsem celou diskuzi zde na fóru k olejům. Původně jsem uvažoval o Castrolu, ale moc dobře se o něm nepsalo, i když ho používá většina hlasujících. Psalo se i o p. Černém z Ústavu technologie ropy a petrochemie, zabívajícím se výzkumem vlastností maziv. Ten prohlašuje ve svých článcích, že v podtatě na českém trhu nelze šlápnout s výběrem oleje vedle Úsměv Každopádně zkusím dát jinej, Lacině a blízko bydliště můžu sehnat Shell Helix HX7 10W-40 nebo Mobil Formula S 10W-40. No ventily mě napadli už dříve, na Felicii, jsem to dělál sám, u 16ti - ventilu jsem k tomu zatím nenašel odvahu.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2013 , 23:31   Citovat  

Marián napsal:
Dík za info. Už mi o tom oleji říkal známej, jestli tam nedát jinej olej. Pročetl jsem celou diskuzi zde na fóru k olejům. Původně jsem uvažoval o Castrolu, ale moc dobře se o něm nepsalo, i když ho používá většina hlasujících. Psalo se i o p. Černém z Ústavu technologie ropy a petrochemie, zabívajícím se výzkumem vlastností maziv. Ten prohlašuje ve svých článcích, že v podtatě na českém trhu nelze šlápnout s výběrem oleje vedle Úsměv Každopádně zkusím dát jinej, Lacině a blízko bydliště můžu sehnat Shell Helix HX7 10W-40 nebo Mobil Formula S 10W-40. No ventily mě napadli už dříve, na Felicii, jsem to dělál sám, u 16ti - ventilu jsem k tomu zatím nenašel odvahu.

Neboj se toho.
Pokud jsi zvládnul ventily na feldě, tak zvládneš i na Hondě. Jenom jich tam bude 2x tolik, ale princip je stejnej.
Sací ventily mají mít vůli 0,20 mm a výfukové 0,25 mm.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 0:11   Citovat  

Petr 78 napsal:
Neboj se toho.
Pokud jsi zvládnul ventily na feldě, tak zvládneš i na Hondě. Jenom jich tam bude 2x tolik, ale princip je stejnej.
Sací ventily mají mít vůli 0,20 mm a výfukové 0,25 mm.

Jak poznáš co má za auto ? Ne všechny Honda mají stejné vůle.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 0:33   Citovat  

Ještě jednou díky. Pokusím se v nejbližší době ty vůle překontrolovat a seřídit, asi až bude teplo, nemám dílnu. Mám někde i knihu Jak na to, je to tam pěkně popsane. Ale u té Feldy mi to ukazoval známej automechanik jednodušeji. Nemusela se hlídat horní uvrať, jen se točilo klikovkou, doukud se u válce č.4 nezačaly střídat ventily, jeden ventil akorát zavíral a druhý otvíral. To byl správny okamžik štelovat vůle u válced č.1. Po dalším otáčení klikovkou začaly střídat ventily válce č.2, tzn seřizovali se vůle na válci č.3. Prakticky stačilo vypozorovat při otáčení, který válec zrovna střída ventily a mohlo se podle toho začít odkud koli bez nutnosti nastavovat horní uvrať válce č. 1 a pak otáčet klikovkou postupně o 180 st. Zde mi brání dva aspekty, ventilů na válec je jednou tolik, takže vypozorovat to asi nebude možné a SOHC D15B7 pod 4000 otáček funguje jako 12ti-ventil, takže některé ventily se při štelování ani nehnou, uvažuji-li správně.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 0:56   Citovat  

Marián napsal:
Ještě jednou díky. Pokusím se v nejbližší době ty vůle překontrolovat a seřídit, asi až bude teplo, nemám dílnu. Mám někde i knihu Jak na to, je to tam pěkně popsane. Ale u té Feldy mi to ukazoval známej automechanik jednodušeji. Nemusela se hlídat horní uvrať, jen se točilo klikovkou, doukud se u válce č.4 nezačaly střídat ventily, jeden ventil akorát zavíral a druhý otvíral. To byl správny okamžik štelovat vůle u válced č.1. Po dalším otáčení klikovkou začaly střídat ventily válce č.2, tzn seřizovali se vůle na válci č.3. Prakticky stačilo vypozorovat při otáčení, který válec zrovna střída ventily a mohlo se podle toho začít odkud koli bez nutnosti nastavovat horní uvrať válce č. 1 a pak otáčet klikovkou postupně o 180 st. Zde mi brání dva aspekty, ventilů na válec je jednou tolik, takže vypozorovat to asi nebude možné a SOHC D15B7 pod 4000 otáček funguje jako 12ti-ventil, takže některé ventily se při štelování ani nehnou, uvažuji-li správně.

Uvažuješ špatně. D15B7 funguje stále na 16v a i kdyby to byl vtec, tak to na seřízení vůle nemá žádný vliv.Předepsané vůle pro D15 jsou jak psal Petr78 .

1 háčko
-1
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 13:12   Citovat  

Jo, to vím že to nemá vliv na seřízení ventilů, jen těžko vypozoruji, které ventily střídají, když jich je tam tolik. Podmínka je jen jedna, šeřizovaný ventil musí být uplně uzavřen. Tak ale potom mám špatnou informaci jak pracuje motor D15B7 SOHC v režimu pod 4000 ot/min a nad a co vlastně způsobí to citelné nakopnutí nad 4000. V-tec je motor DOHC s dvouma vačkovýma hřídelama, tady to bude fungovat zase jinak? Určitě v tom hrají roli ty vačkové hřídele. Nějaké informacejsem načet, myslím že i zde, ale buď nebyli správné, nebo jsem zle pochopil Úsměv)

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 13:28   Citovat  

tudy odkaz
tudy odkaz
Chápeš! Chápeš! Chápeš!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 13:36   Citovat  

Marián napsal:
Jo, to vím že to nemá vliv na seřízení ventilů, jen těžko vypozoruji, které ventily střídají, když jich je tam tolik. Podmínka je jen jedna, šeřizovaný ventil musí být uplně uzavřen. Tak ale potom mám špatnou informaci jak pracuje motor D15B7 SOHC v režimu pod 4000 ot/min a nad a co vlastně způsobí to citelné nakopnutí nad 4000. V-tec je motor DOHC s dvouma vačkovýma hřídelama, tady to bude fungovat zase jinak? Určitě v tom hrají roli ty vačkové hřídele. Nějaké informacejsem načet, myslím že i zde, ale buď nebyli správné, nebo jsem zle pochopil Úsměv)

Na seřízení ventilů stačí sledovat rysky na rozvodovém kole , nastavit je vodorovně dokaže snad každý Tak to valím bulvy Pak už jen stačí pootočit vždy o 90stupňů a seřídit následující válec. Vtec jsi nepochopil vůbec Velmi šťastný

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 20:00   Citovat  

já na rozvodová kola snad ani nekoukal, to vidim jak to střihá nee HaHaaa
nebo už to dělám automaticky to mi hlava nebere
koukám na ně při každé výměně oleje (po 7.tis)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2013 , 19:56   Citovat  

Ještě jednou díky hoši za rady. Postup mi je jasnej, to už nějak dám. Jen toho místa kolem té klikovky zvrchu moc není, těma škvírama hledat na řemenici bílou značku bude zajímave. Ze zdola jsem to neskoumal ještě, asi tam je nějaký kryt kolem té řemenice, doufám že tam dostanu ořech s ráčnou na tu řemenici. Honda je super, ale v té Felicii bylo přeci jen trochu víc místa kolem motoru. Tam jsem vůle ventilů taky kontroloval, pravidelně s druhou výmenou oleje.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2013 , 20:47   Citovat  

Marián napsal:
Ještě jednou díky hoši za rady. Postup mi je jasnej, to už nějak dám. Jen toho místa kolem té klikovky zvrchu moc není, těma škvírama hledat na řemenici bílou značku bude zajímave. Ze zdola jsem to neskoumal ještě, asi tam je nějaký kryt kolem té řemenice, doufám že tam dostanu ořech s ráčnou na tu řemenici. Honda je super, ale v té Felicii bylo přeci jen trochu víc místa kolem motoru. Tam jsem vůle ventilů taky kontroloval, pravidelně s druhou výmenou oleje.
na řemenici shora je vidět pěkně ,stejně ji nepotřebuješ , orientuješ se podle up na vačce. klikovkou točíš tak , že vytočíš plnej levej rejd a v plastech co krejou motor z podběhu je kulatý gumový špunt .vyloupneš ho a za ním je středový šroub klikovky ,s dlouhým nástavcem ráčnou v podběhu v pohodě točíš.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2013 , 22:36   Citovat  

Ahááá, genialní řešení s tím špuntem. Ozubené kolo vačkové hřídele a kolo na klikovce mají jinou velikost, to na klikovce je menší, převod do pomala. Tzn. než se prostřídaj všechny ventily, vačkové kolo se otočí jednou, to dole na klikovce se otočí vícekrát, vhledm k poměru ozubených kol, tak mi to vychází dvakrát. Takže ryska "up" bude v každém případě ukazovat horní uvrať pístu č.1, kdežto bílá značka na řemenici jednou ukáže horní uvrať pístu č.1 a za další otáčku úvrať pístu č.4

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 občas klepe při zatěži
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina