Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna kotoučů na Accord r.v. 1997
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Jinoch je teď offline  Jinoch
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2008 , 19:59   Citovat  

Ahoj nemáte někdo zkušenosti s výměnou předních kotoučů na Hoandě Accord r.v. 1997. Před kotouči je mezikus, který je nasazen na tisícihranu. Dnes jsem strávil celý den tím, že jsem se marně pokoušel ty kotouče sundat. Tak jestli máte někdo nejaký fígl tak mi pls poraďte.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2008 , 21:04   Citovat  

ZDE je paradni navod, sam bych to lepe nenapsal. pokud budes mit i po precteni nejake dotazy, rad poradim.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 18:23   Citovat  

Čupr velice moc děkuji služebník služebník.

Kdo by tušil, že se to je přidělané ještě zezadu. Tohle mě přesně baví na autech. Vždy se objeví něco nového, i když jsem již opravoval dost věcí na autech (hlavně Hondách).

P.S.- Valim dělat komplet rozborku a sborku.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 18:55   Citovat  

Jo abych nezapomněl tak se mi nedávno povedlo při nasazování předního kola překroutit jeden šroub kola. Prostě rupnul kroutil jsem hlavou jak šílený ještě jsem to nazažil a žádný svalovec opravdu nejsem. Bueee

Nevíte někdo, zda se dá vyměnit nebo se musí koupit celý ten kus před kotoučem se všemi šrouby.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 19:01   Citovat  

kdys uz jste u kotoucu, zvladnu si vymenit desticky bez problemu? co musim dodrzet? je to civic MA8

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 19:03   Citovat  

Jinoch napsal:
Jo abych nezapomněl tak se mi nedávno povedlo při nasazování předního kola překroutit jeden šroub kola. Prostě rupnul kroutil jsem hlavou jak šílený ještě jsem to nazažil a žádný svalovec opravdu nejsem. Bueee

Nevíte někdo, zda se dá vyměnit nebo se musí koupit celý ten kus před kotoučem se všemi šrouby.

kdyz budes mit sundany naboj kola, tak se ten ukrouceny steft da vyrazit a naklepnout novy, ktery bud od nekoho koupis (treba minor) nebo se zeptas v mototechne (M12x1,5)

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2008 , 22:53   Citovat  

BrnďaCivic napsal:
kdys uz jste u kotoucu, zvladnu si vymenit desticky bez problemu? co musim dodrzet? je to civic MA8

Je to prakticky stejný jako treba u favorita. Ale neni od veci pouzit pri montazi pojistnej tmel na srouby a taky to poradne utahnout, ale ne zase strhat, takze pokud to nemas v ruce tak radsi si pujc momentak. A zkus treba taky mrknout do manualu

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2008 , 7:45   Citovat  

ještě, že ten šroub jde objednat samostatně sehnal jsem ho v zastoupení Honda v České Lípě, kde bydlím stál 55,- Kč bez DPH. Co se týče momenťáku tak po této zkušenosti si jej pořídím jen zjistit jakým momentem se kola mají utahovat.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2008 , 8:23   Citovat  

BrnďaCivic napsal:

Jistě nic na tom není.

Přední brzdy.

Povolíš dva šrouby plvocího třemenu. Nachází se ze zadní strany brzdiče, jsou to ty blíže k vnějšímu okraji brzdiče (ty blíže k náboji kola jsou k demonáži držáku třmenu).

Poté sundáš třmen a vyndáš samotné destičky.

Ped nasazením nových destiček očisti plochy, kterými dosedají desičičky do držáku třmenu. Poté je potřeba zatlačit brzdový váleček nazpět aby jsi mohl třemen nasadit na nové desky.
Dále zkontroluj zda čepy v držáku plovoucího třmenu jsou volně pohyblivé, aby se mohl třem volně pohybovat (když to nedělá, tak se sjíždí vnější desky více než vnitřní nebo naopak). Jsou to ty, ze který jsi všrouboval šroby držící třem (já je vždy vyndá a očistím od starého maziva a namažu - osvědčila se mi grafitová vazelína). Kdyby ti čepy nešli rukou vyndat, tak si demontuj držák třmenu a čepy opatrně rozhýbej. Držák třmenu drží na dvou šroubech.

To uděláš tak, že povolíš odvzdušňovací šroub, který se nachází na třmenu (bývá na ně nasazena gumová čepička aby se neznečišťoval) tu sundej a šroub poté pouze rukou zatáhni. PŘED SAMOTNÝM ZATLAČOVÁNÍM BRZDOVÉHO VÁLEČKU musíš zkontrolovat čistotu části brzdového válečku, která je vytlačena. Je krytá gumičkou. Gumičku opatrně vhodným předmětem mírně poodtáhni a vstříkni pod ní trochu brzdové kapaliny. Odvzdušňovací šroub povol o 1/2 - 1 otáčku a zatlač váleček (je dobré pracovat ve dvou - jeden zatlačuje a druhý mu povolí odvzdušňovací šroub a před tím, než ten první povolí tlak na zatlačovaný brzdový váleček ten druhý dotáhne odvzdušňovací šroub a brzdy se nezavzdušní).

Po dostatečném zatlačení válečku nasaď třmen a zašroubuj zpět šrouby a dotáhni. Bez nastartovaného motoru opakovaně sešlapuj brzdový pedál dokud neztvrdne a tím vymezíš brzdy.

Zadní brzdy - v případě kotoučů

Postup je obdobný s tím rozdílem, že se brzdový váleček na Accordu bez povolení odvzdušňovacího šroubu zaroubuje. Jakým způsobem to máš udělané na svém Civicu nevím. Jestli máš bubny tak nemohu radit ještě jsem obložení bubnů nedělal, protože jsem to buď nepotřeboval nebo jsem měl auto se zadními kotouči.

V případě, že jsi pracoval sám a brzdy se ti nejspíše zavzdušnili tak je odvzdušni. Místno gumové čepičky na odvzdušňováku nasaď čistou gumovou hadičku, která má takový průměr aby ti z odvzdušňovacího šroubu nesjela. Druhý konec do sklenice. Tuto sklenici před použitím řádně vyčisti, vysuš a poté nalij cca 1/2 brzdovou kapalinu, kterou máš použitou ve vozidle. Druhý konec hadičky ponoř do brzdové kapaliny ve sklenici. Poté stranovým klíče bez sundání hadičky povol odvzdušňovací šroub. Sešlápni pedál až k podlaze a pomalu jej pouštěj. Toto několikrát zopakuj (já šlapu tak 4-5 krát). Poté sešlápni brzdový pedál až k podlaze a zde jej vhodným předmětem zajisti (cihla či něco jiného co ti udrží pedál na zemi). Utáhni odvzdušňovací šroub a je hotovo.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2008 , 9:21   Citovat  

Jinoch napsal:
ještě, že ten šroub jde objednat samostatně sehnal jsem ho v zastoupení Honda v České Lípě, kde bydlím stál 55,- Kč bez DPH. Co se týče momenťáku tak po této zkušenosti si jej pořídím jen zjistit jakým momentem se kola mají utahovat.

utahovat na 110Nm OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2008 , 16:27   Citovat  

supr díky teď jen ten momenťák Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2008 , 16:16   Citovat  

tak jsem se snažil podle to ho návodu, ale nějak se mi nepodařilo vyndat ten náboj ven vyšrouboval jsem origoš šrouby, našrouboval delší a tloukl a tloukl a tloukl, ale bez jakéhokoliv účinku. Proště to dolů nešlo a nešlo.

Navítě někdo nějaký fígl, páč trpělivost vystřídala síla a pak hrubá síla a pořád nic. Bueee Bueee Bueee Bueee Bueee

To by bylo poprvé co bych to musel dát někomu udělat Se stydím Se stydím Se stydím a nezvádl bych to sám.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2008 , 17:39   Citovat  

Jinoch napsal:
tak jsem se snažil podle to ho návodu, ale nějak se mi nepodařilo vyndat ten náboj ven vyšrouboval jsem origoš šrouby, našrouboval delší a tloukl a tloukl a tloukl, ale bez jakéhokoliv účinku. Proště to dolů nešlo a nešlo.

Navítě někdo nějaký fígl, páč trpělivost vystřídala síla a pak hrubá síla a pořád nic. Bueee Bueee Bueee Bueee Bueee

To by bylo poprvé co bych to musel dát někomu udělat Se stydím Se stydím Se stydím a nezvádl bych to sám.

Z toho co pises neni uplne zrejme do ceho jsi mlatil, vetsinou to jde vsechno krasne rozdelat, nahod sem fotky treba z toho clanku na HC at mam predstavu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.4.2008 , 18:40   Citovat  

Mno více čveřic šroubů tam naštěstí není.

vymena_kotouce.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
vymena_kotouce.JPG, 105.76 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.4.2008 , 19:05   Citovat  

Jinoch napsal:
Mno více čveřic šroubů tam naštěstí není.

ty srouby tam nesmi byt, to je vysroubuj, potom s tehlici klepni a naboj s kotoucem ti vypadne jak babovicka.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2008 , 18:01   Citovat  

Třikrát HURRRRÁÁÁÁÁÁ je to venku.

Tak jak píšou v tom návodu nefunguje, žádné tlučení do šroubů nejde.

Musel jsem si udělat spešl nástroj podobný tomu, který byl obdobný tomu v manuálu.

vymena_kotouce_01.JPG

vymena_kotouce_01.JPG, 120.23 kB

vymena_kotouce_02.JPG

vymena_kotouce_02.JPG, 102.81 kB

vymena_kotouce_04.JPG

vymena_kotouce_04.JPG, 113.31 kB

vymena_kotouce_03.JPG

vymena_kotouce_03.JPG, 110.83 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2008 , 18:04   Citovat  

Dokonce jsem si i mohl v pohodě vyměnit kolový šroub, který jsem si já "šikula" jednou překroutil při nasazování kola.

AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2008 , 18:41   Citovat  

Ja jsem kotouce menil v nedeli, uplna pohodicka....Presne podle navodu a nebyl nejmensi problem. Par ran po sroubech a bylo to Úsměv Na to ze jsem to delal poprve, tak jsem za 5 hodin nemel co delat Se stydím

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2008 , 20:05   Citovat  

To jsi to asi neměl tak zarostlé jako já z čehoš se dá usuzovat, že to před tebou již někdo rozdělával. Já mám dojem, že u mého Accorda to nikdo nerozdělával a předchozí majitel se asi moc nezajímal o to v jakém stavu auto je. Jen když jsem kontroloval brzdy tak jsem zjistil, že čepy plovoucího třmenu jsou zatuhlé. Ještě, že jsem to zjistil včas a čepy rozhýbal aby vše makalo jak má.

Každopádně mi přijde šetrnější mít nástroj, který je obdobný jako ten co jsem viděl v originálním manuálu přeci jenom síla, kterou to vytlačuješ je v ose tak ják má.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 19:12   Citovat  

tak hotovo a moc jí nové kotouče sluší Je to tam. Je to tam. Je to tam. Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 19:17   Citovat  

jsi kluk šikovnej, tak to ma byt Cool

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 19:41   Citovat  

Jinoch napsal:
Jistě nic na tom není.

Přední brzdy.

Povolíš dva šrouby plvocího třemenu. Nachází se ze zadní strany brzdiče, jsou to ty blíže k vnějšímu okraji brzdiče (ty blíže k náboji kola jsou k demonáži držáku třmenu).

Poté sundáš třmen a vyndáš samotné destičky.

Ped nasazením nových destiček očisti plochy, kterými dosedají desičičky do držáku třmenu. Poté je potřeba zatlačit brzdový váleček nazpět aby jsi mohl třemen nasadit na nové desky.
Dále zkontroluj zda čepy v držáku plovoucího třmenu jsou volně pohyblivé, aby se mohl třem volně pohybovat (když to nedělá, tak se sjíždí vnější desky více než vnitřní nebo naopak). Jsou to ty, ze který jsi všrouboval šroby držící třem (já je vždy vyndá a očistím od starého maziva a namažu - osvědčila se mi grafitová vazelína). Kdyby ti čepy nešli rukou vyndat, tak si demontuj držák třmenu a čepy opatrně rozhýbej. Držák třmenu drží na dvou šroubech.

To uděláš tak, že povolíš odvzdušňovací šroub, který se nachází na třmenu (bývá na ně nasazena gumová čepička aby se neznečišťoval) tu sundej a šroub poté pouze rukou zatáhni. PŘED SAMOTNÝM ZATLAČOVÁNÍM BRZDOVÉHO VÁLEČKU musíš zkontrolovat čistotu části brzdového válečku, která je vytlačena. Je krytá gumičkou. Gumičku opatrně vhodným předmětem mírně poodtáhni a vstříkni pod ní trochu brzdové kapaliny. Odvzdušňovací šroub povol o 1/2 - 1 otáčku a zatlač váleček (je dobré pracovat ve dvou - jeden zatlačuje a druhý mu povolí odvzdušňovací šroub a před tím, než ten první povolí tlak na zatlačovaný brzdový váleček ten druhý dotáhne odvzdušňovací šroub a brzdy se nezavzdušní).

Po dostatečném zatlačení válečku nasaď třmen a zašroubuj zpět šrouby a dotáhni. Bez nastartovaného motoru opakovaně sešlapuj brzdový pedál dokud neztvrdne a tím vymezíš brzdy.

Postup je obdobný s tím rozdílem, že se brzdový váleček na Accordu bez povolení odvzdušňovacího šroubu zaroubuje. Jakým způsobem to máš udělané na svém Civicu nevím. Jestli máš bubny tak nemohu radit ještě jsem obložení bubnů nedělal, protože jsem to buď nepotřeboval nebo jsem měl auto se zadními kotouči.

V případě, že jsi pracoval sám a brzdy se ti nejspíše zavzdušnili tak je odvzdušni. Místno gumové čepičky na odvzdušňováku nasaď čistou gumovou hadičku, která má takový průměr aby ti z odvzdušňovacího šroubu nesjela. Druhý konec do sklenice. Tuto sklenici před použitím řádně vyčisti, vysuš a poté nalij cca 1/2 brzdovou kapalinu, kterou máš použitou ve vozidle. Druhý konec hadičky ponoř do brzdové kapaliny ve sklenici. Poté stranovým klíče bez sundání hadičky povol odvzdušňovací šroub. Sešlápni pedál až k podlaze a pomalu jej pouštěj. Toto několikrát zopakuj (já šlapu tak 4-5 krát). Poté sešlápni brzdový pedál až k podlaze a zde jej vhodným předmětem zajisti (cihla či něco jiného co ti udrží pedál na zemi). Utáhni odvzdušňovací šroub a je hotovo.

nevim proc povolovat oba srouby na plovoucich trmenech. staci spodni a na hornim to pouze otocit. Za druhe delam auta vice jak 14 let a nikdy jsem pri zamackavani pistku nemusel povolovat odvzdusnovak. A za treti zadni kotoucova brzda pokud nema rucni brzdu samostatne v kotouci ( kotouc tvori buben a jsou tam pakny) treba Opel omega nebo mercedes ML tak se zadni pistky musi zasroubovavat. Ale je par vyjimek treba mazda 323 kde se musi vytocit specialni sroub jinak nejdou zatlacit.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2008 , 21:18   Citovat  

za prvé - jsem zvyklý vše dělat pořádně a vše řádné očistit a né si to na svém vlastním autě zlehčovat tím, že budu líný povolit oba šrouby. Navíc jsem psal také o kontrole uvolněnosti a promazání čepů plovoucího třemenu (práce kvapná málo platná).

za druhé - nechci tu řešit tvou muskularitu (svalovitost), ale proč něco rvát silnou pře celou brzdovou soustavu, když to jde lehčeji a čas odčasu zkontrolovat zda brzdy nejsou zavzdušněné si myslím, že není od věci přeci jenom v tom jezdím já a vozím v tom autě svou rodinu. Když se nemůže kvůli závadě rozjet je to k naštvání, ale když nemůžeš kvůli závadě zastavit si sám jistě domyslíš důsledky.

za třetí - asi jsi můj článek četl pozorněji pouze z počátku a pak jsi asi ztratil pozornost asi jsi se nechal uhoupat tím, že AUTA DĚLÁŠ 14 LET protože jsem o tom zašroubování brzdového válečku u zadní kotoučové brzdy psal (nemám rád lidi, kteří si myslí, že snědli šalamounův exkrement - zkušenost jasně, ale někomu to předhazovat jako, že tím, že něco děláš déle tak je tvá práce zákonitě kvalitnější ?????)

za čtvrté - můj návod není ALFOU OMEGOU, ale pouze kostrou jak postupovat a upozornění na určitá úskalí a rada jak jsem je řešil já.

P.S.- do těch domýšlivých lidí pak strašně rád rýpu pořádnej výtlem svatoušek Lucy Je to tam.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 17:21   Citovat  

Jinoch napsal:
za prvé - jsem zvyklý vše dělat pořádně a vše řádné očistit a né si to na svém vlastním autě zlehčovat tím, že budu líný povolit oba šrouby. Navíc jsem psal také o kontrole uvolněnosti a promazání čepů plovoucího třemenu (práce kvapná málo platná).

za druhé - nechci tu řešit tvou muskularitu (svalovitost), ale proč něco rvát silnou pře celou brzdovou soustavu, když to jde lehčeji a čas odčasu zkontrolovat zda brzdy nejsou zavzdušněné si myslím, že není od věci přeci jenom v tom jezdím já a vozím v tom autě svou rodinu. Když se nemůže kvůli závadě rozjet je to k naštvání, ale když nemůžeš kvůli závadě zastavit si sám jistě domyslíš důsledky.

za třetí - asi jsi můj článek četl pozorněji pouze z počátku a pak jsi asi ztratil pozornost asi jsi se nechal uhoupat tím, že AUTA DĚLÁŠ 14 LET protože jsem o tom zašroubování brzdového válečku u zadní kotoučové brzdy psal (nemám rád lidi, kteří si myslí, že snědli šalamounův exkrement - zkušenost jasně, ale někomu to předhazovat jako, že tím, že něco děláš déle tak je tvá práce zákonitě kvalitnější ?????)

za čtvrté - můj návod není ALFOU OMEGOU, ale pouze kostrou jak postupovat a upozornění na určitá úskalí a rada jak jsem je řešil já.

P.S.- do těch domýšlivých lidí pak strašně rád rýpu pořádnej výtlem svatoušek Lucy Je to tam.

za prve stale nevidim duvod povolovat oba srouby vycistit cepy se da i tak jen ti ten jeden zustane na brzdici. kdyz budes muset delat toto porad budes se snazit si praci usnadnit.

za druhe pokud neni seslapnuty brzdovy pedal tak je cesta od valecku az k nadobce volna. opet nevidim duvod to delat. Hlavne proto ze clovek ktery si neumi vymenit sam brzdove desticky a pta se na navod urcite bude chtit tuto cinnost udelat co nejlehceji a ne se zabivat jeste odvzdusnovanim brzd kdyz vetsina lidi nevi jak se to dela a to i ve dvou natoz kdyz to bude delat sam kdy je to jeste narocnejsi.

za treti precetl jsem si tvuj navod jeste jednou a pozorne a nikde jsem se nedocetl ze zadni valecky se musi zasroubovat a to jsem se snazil to cist fakt moc pozorne. To ze delam auta vice jak 14 let jsem nemyslel ze vsechno znam protoze hodne hodne toho neznam a ucim se ale ze ani za dobu 14 let jsem nevidel zadneho mechanika delat to co ty tady popisujes (myslim hlavne povolit odvzdusnovak). Ja zase nemam rad domaci kutili kteri si vsechno zkousi delat doma samy a kdyz se to nahodou nepovede jako ze zalomi sroub oholi hlavu sroubu nejlepe nekde v dire nalejou olej treba do spojky misto do prevodovky atd a pak s tim prijedou do servisu a opravte to prosim prosim. A kdyz chces nekomu radit tak poradne a ne mu jeste praci pridelavat to by take tvuj navod na vymenu rozvodaku mohl byt " vyndej motor poloz si ho na ponk ted se k rozvodum krasne dostanes a na otazku proc vyndavat cely motor no alespon si zkontroluju spojku" coz? On by se toti klidne nasel clovek ktery by ti to veri treba kdyby mel fiata bravo tam se na tom 5tivalci opravdu musi vyndat motor aby jsi ty rozvody udelal.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 17:26   Citovat  

jinak tva prace je videt na jedne z fotek kdy slozite vyndas tehlici i se spodnim ramenem misto toho aby jsi povolil spodno cep. celkem me prekvapuje ze jsi sundal horni rameno Velmi šťastný Nic ve zlim ale zacal si na me byt zlej ty ja pouze opravil tvuj navod Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 18:22   Citovat  

za prvé - pořád vidím důvod povolovat oba šrouby a vše řádně vyčistit a jde vidět, že to nejpíše děláš na kšeft

za druhé - to, že se odvzdušňovák nemusí povolovat jsem na základě tvého popudu již také zjistil v tom máš tedy pravdu (když se spletu tak to také rád uznám)

za třetí - pořád nečteš pozorně najdi si v mém článku pasáž

Postup je obdobný s tím rozdílem, že se brzdový váleček na Accordu bez povolení odvzdušňovacího šroubu zaroubuje..... ( Se stydím překlep, roubovat váleček opravdu nebudem pořádnej výtlem )

Nejsem domácí kutil, který od sebe nerozezná místo kam se lejí jednotlivé náplně a v servisu jsem s vozidlem opravdu nikdy nebyl a to jsem si toho na autě dělal už vcelku dost. Co se týče servisu od jeho návštěvy mne dost odradilo to co provedli tchánovi s autem vše rychle rychle a takovou čuňárnu jsem ještě neviděl to snad ne , ale to sem nepatří. Dále by mne zajímalo proč sem pleteš něco s motorem cože cože ? .S tím, že se člověk neustále učí s tebou naprosto souhlasím. Mě jen znělo dost nadneseně vyzdvihovat dobu kterou to děláš, prostě mne tato pasáž tvého původního článku popíchla (RÝP pořádnej výtlem ).

P.S.-když nevíš důvod proč jsem to vyndával i se spodním ramenem tak to nezmiňuj. Dobrá čistě pro tebe měl jsem poškozen vnitřní silentblok a pro jeho výměnu to spodní rameno sundat musím (jestli znáš postup jak jej vyměnit bez vyndání tak sem s ním, rád se něčemu přiučím). Tak jak jsi sám psal proč si přidělávat práci a v tomto případě sundávat čep???? Je to tam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 18:24   Citovat  

K tvé poslední větě vše v dobrém jen rozvíjím debatu přátele

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 18:46   Citovat  

Velmi šťastný stale nevidim ten duvod. ten sroub ti v nicešm nebrani ani v cisteni Velmi šťastný Ale mas pravdu jsem automechanik a zivim se tim

omluvu prijimam i kdyz mi o nic nejde jen sem pridal sve zkusenosti

ááá ano roubuje- sroubuje uznavam tvuj preklep jsem pochopil jinak Velmi šťastný

to z mou delkou prace jsem ti to vysvetlil v prdchozi odpovedi

Co se tyce vyndani spodniho ramene tva odpoved me neuspokojila na dalsi fotce je videt ze jsi sundal matku tim soudim ze jsi se o to pokousel ale nepovedlo se tak slo ven i rameno. jinak silendbloky jsem menil mnohokrat a i s lisem je to velmi velmi problemove natoz kdyz ho ty nemas a stezovat si to jeste tim ze na konci jiz dost nemotorneho ramene si necham viset celkem tezkou tehlici se mi zda divne Velmi šťastný Velmi šťastný tak tedy taky Rýp Ble

tak rozvinul jsem debatu jsi na tahu přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 19:11   Citovat  

Tak přeci jsem se trefil. Tím samozřejmě ani náhodou nechci všechny házet do jednoho pytle to ve zvyku nemám.

Já dále nemám ve zvyku LHÁT naštvanej . Takže, když ríkám, že jsem ho měnil tak říkám, že jsem ho měnil naštvanej (rameno jsem dal tchánovi a on mi to v jeho práci v dílně vyměnil)

Nejrpve jsem vyndal ložisko a poté jsem sundal to rameno. Sám jsi napsal, že je to dost nemotorné a věř, že se to s tím spodním ramenem vcelku dobře nosilo (jedna ruka uchopí spodní rameno a druhá uchopí svislé rameno následně celý předmět vyzdvihne v kolmém směru. Po přenesení na požadované místo předět opět položí Je to tam. ) přátele míček na tvé straně Je to tam.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 19:22   Citovat  

ja nerekl zes ho nemenil ja jen rekl ze se mi to zda divne Úsměv v poho jen se mi to zda proste nelogicke to takhle delat.

preji hezky vikend je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna kotoučů na Accord r.v. 1997
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď