Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LastV8: Honda Prelude 5G 2.2 VTI 4WS - Time Attack
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
LastV8 je teď offline  LastV8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 15:35   Citovat  

Ahojte Úsměv
Skusim vam predstavit moj lowcost projekt na vlastnu pretekarsku realizaciu.

Po minulorocnej sezone serialu Time Attack(http://www.slovakiaring.sk), ktrory licencne organizuje priamo spravca okruhu Slovakiaring, odjazdenej na civilnej verzii 2004 Civic Coupe 1.7, kde som bol v kategorii S2 do 2000cm3, mi bolo jasne dva zavery. Po prve, nie je mozne mat jedno auto na zavody a aj daily. Proste nie. Dovody su jasne. A po druhe, chce to nieco silnejsie (v sezone som chytil iba jeden pohar za 2.miesto, silna konkurencia, clio rs a pod.)

Takze co s malym rozpoctom? Civic 1.6VTI je sice lahkodostupny voz, ale krutiak (150NM) a objem sa mi proste zdal malo dospely. Skusal som par kusov a nezaujali ma. Potom som spekuloval nad e36 328(pomale), trosku e46 330 (vseobecne drahsie na udrzbu) a oblukom som sa vratil k Honde. CTR bolo pre mna drahe, rovnako ako ITR, ATR. Jedina lacna rychla Honda ostala Prelude 2.2. Boli za cenu mensiu ako Civic VTI. Iste, budete si namietat, to je GT, nie pretekarske auto, co je samozrejme pravda. Ale ked som si zobral aky mam rozpocet a celkove naklady na starostlivost o auto mi prislo, ak chcem zavodit, tak mi ostava iba Prelude. Takze som si ich par pozrel (katastrofalne stavy) a hlavne P5G maju neslusne dlhu prevodovku, takze dynamika nic moc. Potom som nasiel jeden swap z automatu(dovoz z Rakuska) na manual, so P4G skratenou prevodovkou, ale so 4WS. Tak ta Preluda oproti inym isla svizne, takze nebolo co riesit.

Priprava na sezonu prebiehala stylom:
- pevne R17 disky z CTR7G
- yokohama s.drive(kvoli cene, mal som zlavu 50%)
- type s piesty (zvysenie kompresie na 11:1)
- vacky z ATR
- jemne odlahcenie (klima, zadne sedacky)
- H&R pruziny (tlmice seriove, s vysokym najazdom km Smutný)
- brzdy z ATR (300m kotuc a dvojpiestikove strmene)
- yellow stuff platnicky vpredu i vzadu
- OBD I konverzia a rozne pokusy s roznymi chipmi, ale vyrazne vyssia spotreba, tak zavody zvacsa idem s povodnou OEM jednotkou, zvacsa na konkurenciu staci.
- budiky teploty a tlaku oleja
(snazil som sa ostat pri OEM Honda dieloch, nekupoval som naschval nic aftermarketove, ale derivacie roznych H22 aplikacii)

Nebudem riesit uplne detaily, to by som sa upisal k smrti, pridam informacie postupne, ak bude zaujem. Ale co mi zahralo do karat, ze zmenili triedy v seriali na logickejsie zaradenie podla pomeru hmotnost/vykon(HP)...len tazko modifikovane auta s klietkou a bez STK/ECV ostali pri deleni podla objemu.
Takze tato sezon dopadla o poznanie lepsie, obsadil som druhe miesto. Pre zaujimavost 1. miesto Lotus Elise, 2. miesto Honda Prelude Úsměv, 3. miesto Lotus Elise
Take kratke zhrnutie je v oficialnom clanku:
tudy odkaz

foto z jedneho tretieho miesta Úsměv

celosezonna drina pretavena do celkoveho 2. miesta:

Na dalsiu sezonu chystam iba kozmeticke zmeny, motor ma seriove sanie, aj seriove vyfukove potrubie, takze je velmi tichy, nechcem ist medzi modifikovane auta, kde uz kazdy fici na slikoch a nosi si auta na vozikoch, takze vaznejsie zmeny do motora a podvozka sa nechystam. Mozno vymenim stare tlmice za OEM specifikaciu KYB. Resp. chystam jednu zmenu, mam pripravenu prevodovku s LSD z ATR.
Pneu mam uz zakupene Falken RT-615 Azenis na predok a zadok makke Federal 595RSR....povodne som skusal Federaly na obidve napravy, tak tazky predok mi rozslahal az na drot dve predne, po mesiaci a pol, takze som nutne pristupil k zmene.
Kedze auto je podla mna nepredajne, casom prejdem na full race specifikaciu a tym padom sa posuniem do tried Modified, ze vyhadzem uplne vsetko a zmenim uplne vsetko, ale zatial nechcem sahat na interier (paci sa mi Úsměv)

Co sa tyka subjektivnych dojmov, som prijemne prekvapeny s Prelude. Motor vo VTECu ide slusne, na rovinke(SK Ring ma 900m dlhu rovinku) som schopny sa drzat, alebo predbiehat aj vacsie kubatury. Cornering, cize branie zatacok je klasicke predokolkove, pri zlom odhade rychlosti ide nedotacavo predkom von. Tazko povedat, ako vplyva 4WS na jazdu, kedze verziu bez 4WS som neskusal, ale zda sa mi, ze pretacavy smyk nejde tak linearne ako napr. na civicu coupe, slovom drzi a zrazu utrhne a casu na kontru mam menej...ale samotna kvalita prejazd zakrut je vacsia radovo v niekolkych km/h ako so civicom. Okrem toho na suchu je tazsie utrhnut siroku a nizku prelude s 215/40R17 gumami, ako Civic, tam staci v zakrute tuknut do brzd a sa driftuje Úsměv
Takze jedina vec co mi vadi, je nedotacavost, motor je pred prednou napravou a kedze jazdim s prazdnym kufrom, sa Prelude sprava niekedy ako kladivo Úsměv Chyba mi ta hra s plynom v zakrute zadokoliek, kde sa viem natocit dovnutra zatacky pod plynom a nie sakra von Úsměv)))))))

Videa:
0-160
tudy odkaz

Prelude vs. Mustang
tudy odkaz

Moj oblubeny smyk v 160 km/h Úsměv
tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 19:27   Citovat  

jede to hodne slusne tvuj odhad vykonu ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 20:56   Citovat  

...moj odhad je jemne cez 200 koni...tazko povedat presne...vyssia kompresia(nutnost tankovat 98 ) a ATR vacky urcite robia svoje(este mam odpojene vyvazovacie hriadele)...ale zase seriove sanie i vyfuk s katalyzatorom to malicko brzdi...to video je s chipom, ktory toci 8000RPM(a VTEC crossover je nizsie, 5000 oproti seriovym 5200) a ide s nim pocitovo vyrazne lepsie auto...v priamke co som porovnaval to ide lepsie ako CTR8G. To ma 201Hp a kila asi podobne mame...
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 20:58   Citovat  

OK .celkem to jede Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 21:00   Citovat  

Mr. Prelude sa prisiel vysmievat :twisted:
tebe to jede Úsměv ty mas nadherny build, taky by som raz chcel Úsměv
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 21:16   Citovat  

LastV8 napsal:
Mr. Prelude sa prisiel vysmievat :twisted:
tebe to jede Úsměv ty mas nadherny build, taky by som raz chcel Úsměv

A podle ceho soudis ze ta moje jede Úsměv ?
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 21:18   Citovat  

Ola LastV8,
tak Ťa tu vítam na našom Showroome ... no vidím, že vobec nemáš zlý setup, ked takto dokázeš konkurovať. Ono to bude aj vodičom. Takže držím palce a jen tak ďalej ... nech sa všetko podarí.

OK je to dobrý přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 21:37   Citovat  

zyx napsal:
A podle ceho soudis ze ta moje jede Úsměv ?

tak uz len tych 260-270 koni a 1200KG hovori same za seba...a este spotreba spojok Úsměv
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 21:45   Citovat  

LastV8 napsal:
tak uz len tych 260-270 koni a 1200KG hovori same za seba...a este spotreba spojok Úsměv

Kone nevim,kila +-odpovidaji a spotreba spojek? To nebudu komentovat Cool .
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 21:45   Citovat  

M@jk napsal:
Ola LastV8,
tak Ťa tu vítam na našom Showroome ... no vidím, že vobec nemáš zlý setup, ked takto dokázeš konkurovať. Ono to bude aj vodičom. Takže držím palce a jen tak ďalej ... nech sa všetko podarí.

OK je to dobrý přátele

dakujem za privitanie Úsměv
...snazim sa, lebo ma to bavi, ale vsetko je to take tazke...nemam garaz, chodim ku kamosom, ktory maju (keby som si mal mal platit komercny servis, tak som rychlo skoncil...nie som velmi zrucny s nastrojmi, ale z internetovych clankov a kvoli cene, som sa naucil byt amaterskym automechanikom (take zakladne veci, brzdy, olej, mechanicke drobnosti, tesnenia)...jeden sprosty zavod stoji 100eur, natankovat musim za dalsich 100eur...a pretekov je 5 za rok(plus vela dalsich eventov - Brno, Hungaroring, slalom a pod.)...tak sa mi aj hodi zimna prestavka na dosetrenie rozpoctu... Velmi šťastný

P.S.: taka zaujimavost, minuly rok som vyhral na Time Attacku v tombole XQUAD Lyda X5 Long 250cc, taku cinsku stvorkolku...lebo som mal az 5 listkov v tomobole (za 5 ucasti), tak ma vytiahli...a mame pomaham v zahrade:
tudy odkaz
   Návrat  
Majkl P4G je teď offline  Majkl P4G
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2012 , 22:58   Citovat  

Ahoj prosim tě jak si snížil spínaní vtecu,my jsme to zkoušeli chipem a nic moc a vyvažovačky máš teda venku, jak je to s rozvoďákem?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.11.2012 , 23:51   Citovat  

takto...vyvazovaky mam zatial len odpojene od remena, slovom remen je vonku...takze sa netocia...

vtec mam normalne znizeny cez tuning soft crome, na 5000 namiesto 5200, s tym, ze OBD1 nema podporu IAB ventilov(otvorenie klapiek v sani), takze som spojil signal na vypnutie IAB so signalom na VTEC solenoid(pouzil som rele, ked zapne VTEC, cez rele vypne IAB)...takze to mam zosynchronizovane...asi zbytocne zapne VTEC, ked nema dostatok vzduchu Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2012 , 0:12   Citovat  

Trochu rozumím ty vyvažovačky se musí nějak zajistit aby se tam s ničím nepotkali?

A ten zbytek nechápu jednak překlad a techn. výrazy a jsem v pytli. Kažopádně v sání je blok se čtyřmi klpkami a ten je ovládaný podtlakem a možná nějaký čidlo,teď zrovna u toho nestojím. Ale OBD1,tuning soft crome a IAB už je pro mě Španělská vesnice, jsem vyučenej opravář traktorů.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2012 , 8:16   Citovat  

nie, vyvazovaky staci odpojit od remena....pohana ich klukova remenica

to su tie po krajoch s popisom balancer...no proste budu odpojene a nebudu zbytocne rotovat spolu s klukou, takze trosku menej vykonu teoreticky zoberu od kluky......ale nie je to idealne riesenie...mne sa zda, ze teraz ked sa netocia, tak trosku pusta ich simering olej...neviem ci rotaciou tam vznikali take fyzikalne podmienky, ze sa olej nepretlacil, ale bohvie...ale nic tragicke....ale chcem ich vybrat a zablendovat kitom...

no a pri chipovani je ideal zohnat P72 z integry GS-R, ale malo ich je a su drahe, ak chces ovladat dve stvorklapky v sani (jedna v rezonatore, druha v sacom pavukovi). Alebo sa na to vybodnes a das si ECU OBD1 P28/P30 a ostatnu stale otvorene, co nie katastrofa, lebo horsia verzia je, keby boli stale zatvorene, motor by bol priskrteny...alebo to oklames s rele(musis dat signal na otvorenie na rele, zdroj je napr. vtec +12V, takze rele ked dostane signal, tak vypne z prudu ovladanie IAB solenoidu - klapka sa otvori) na otvaranie. Ked tam je podtlak, tak sa zatvoria, ked sa vypusti, tak sa otvoria...stale otvorenie dosiahnes aj tak, ze odpojis podtlakovu hadicku od ventilu.....ale cele to je aj tak riesenie zbytocne, lebo konecne riesenie je si najst saci pavuk bez dual runners, cize vnutorne nezdvojeny, takze ziadna stvorklapka...H22A7 ma taky....alebo aftermarket (Skunk2, Rosko racing)....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2013 , 18:01   Citovat  

Preludka zimne buva, ale daily Civic coupe sa bol natiahnut na zasnezenom Slovakiaringu:

mini album:
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.3.2013 , 20:07   Citovat  

tak takto sezona je hrozna....jeden zavod 9.3. bol s malou ucastou(aspon som mal cas na svoje maximum, co je na hranici mojich moznosti, kym nedam sportovy podvozok 2:44.177), dalsi 23.3. zruseny pre pocasie....uz to prestava mat zmysel....tak aspon oficialna fotogaleria z pretekov:
tudy odkaz

plus:
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2013 , 21:31   Citovat  

LastV8 napsal:
takto...vyvazovaky mam zatial len odpojene od remena, slovom remen je vonku...takze sa netocia...

vtec mam normalne znizeny cez tuning soft crome, na 5000 namiesto 5200, s tym, ze OBD1 nema podporu IAB ventilov(otvorenie klapiek v sani), takze som spojil signal na vypnutie IAB so signalom na VTEC solenoid(pouzil som rele, ked zapne VTEC, cez rele vypne IAB)...takze to mam zosynchronizovane...asi zbytocne zapne VTEC, ked nema dostatok vzduchu Úsměv

Ahoj trochu jsem studoval zmatenej ale ne zas moc,vyvažovačky maj svůj rozvod,tak tam je to jasný.Relátko pro mě není problém zapojit vim jak funguje OK ,ale asi bych potřeboval po lopatě vysvětlit kam ho připojit,protože jak píšeš když tam není vzduch tak je cítit že má snahu ale něco mu chybí.Kdyby se ti chtělo zdokumentovat jak to je přesně po drátku a kam to vede,popřípadě vyfotit tak bych tě pak musel všude chválit a to by se ti určiě móóóc líbilo. A samozřejmě už těď klečím prosím a smutně koukám Bueee . Jěště bych zkusil L-Jeje toho tu mám po ruce a ten je víc přes ty drátky HaHaaa .A ještě mě tak napadlo jestli je u 4G tohle možný,abych tam ty správný drátky vůbec měl. to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 11:47   Citovat  

...popravde, kedze som robil upravy cez zimu ako nahadzovanie LSD prevodovky z ATR a pod, tak som si dal zmodifikovat sanie a doslova som vyrezal IAB, tie klapky na tento styl:
tudy odkaz

Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 13:27   Citovat  

Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2013 , 21:14   Citovat  

dnes bola slusna ucast, cez 50 aut na track day, skoda, ze na sutaz ich nastupilo menej...ale atmosfera bola genialna....

Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LastV8: Honda Prelude 5G 2.2 VTI 4WS - Time Attack
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina