Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jake repro misto originalnich
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 22:14   Citovat  

respektive jake nove repro uz misto vymenenych originalu za magnat bull power jak ve predu (2 pasmove) a vzadu (3 pasmove) - uz jsou v aute 7let a predtim 2 roky a uz maji neco nahrano a jde to slyset. repro do 6g hatch
premyslim o tehle ovalech do zadu
Pioneer
a do predu bych chtel
tyhle
zajima me nazor odborniku a zasvedcenejsich lidi na tylhe repro popripade nejakou jinou variantu
mam radio pioneer DEH 4000 UB tak predpokladam ze pro pioneer budou nejlepsi reproduktory od stejneho vyrobce kouř
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 22:52   Citovat  

Kdyz uz menit, tak bych dopredu dal radsi komponentni a misto zadnich posetril na nejaky zesilovac / subwoofer + zesilovac (treba 3/4 kanal, at tam pak muzes zapojit i ten predek) a zadni resil az nakonec...
Stejny vyrobce neni potreba.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2013 , 23:23   Citovat  

nevim proc se nevratis k magnatu , ja ho mel snad v kazdem aute a nebyl nikdy problem , i v hatchi je mam akorat ,ze ted odlehcuji a uz jsem vlastne dlouho nemel potrebu je nejak zatezovat Úsměv tak prodavam i s platem ,kabelama a vyhybkama .Jinak pouzivany minimalne.

reproduktory-magnat-classic-694-6x9-4372554 (1).jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
reproduktory-magnat-classic-694-6x9-4372554 (1).jpg, 17.26 kB

DSC_0097.jpg

DSC_0097.jpg, 719.13 kB

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 7:01   Citovat  

Doomm napsal:
respektive jake nove repro uz misto vymenenych originalu za magnat bull power jak ve predu (2 pasmove) a vzadu (3 pasmove) - uz jsou v aute 7let a predtim 2 roky a uz maji neco nahrano a jde to slyset. repro do 6g hatch
premyslim o tehle ovalech do zadu
Pioneer
a do predu bych chtel
tyhle
zajima me nazor odborniku a zasvedcenejsich lidi na tylhe repro popripade nejakou jinou variantu
mam radio pioneer DEH 4000 UB tak predpokladam ze pro pioneer budou nejlepsi reproduktory od stejneho vyrobce kouř

vzal bych tyto Kicx tudy odkaz
vytlumit dveře, případně je pohánět přes externí zesilovač a uvidíš, že zadní repra nebudeš potřebovat, případě basy obohatit malým subwooferem, už několik let tuto sestavu vozím v několika autech a maximální spokojenost

případně tento set reproduktorů s tlumením tudy odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 8:01   Citovat  

Ahoj, ty repra, které máš vybrané se do dveří nehodí, protože výškáč má určitý vyzařovací úhel a bude ti hrát do nohou, v každém případě kup nějaké komponenty, jak ti radí kluci, jakou značku je vpodstatě na tobě, jestli si necháš poradit nebo si vybereš podle svých představ, ale určitě musí být výškáče někde, odkud budou mířit přímo na tebe, jako posluchače, jinak nemají smysl....na repra dva nebo tři v jednom uplně zapomeň, co se týká zadku tak je teď na tobě, jestli používáš subwoofer, v tom případě bych dal komponenty i do zadu a zapojil je jako zadní, pokud ne a máš rád tuc tuc, tak bych dal do plata nějaké středobasové ovály a zapojil je jako SW...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 19:02   Citovat  

subwoofer nechci, jsem vyznavac serioveho stavu auta, takze ani do plata uz je davat nechci,dvere (tapicirung + vnitrni plášť dveri) a hraje to pekne, i ty ovaly vzadu ale chtel bych to trochu obnovit protoze sem tam chrci a i kdyz mam ve predu 2 pasmna a v zadu 3 pasma tak chci neco trochu modernejsiho a novejsiho, jinak nic pres zadne zesilovace nechci tahat proste jen 4x50radio + 2x 16cm a 2x 6x9", mel jsem predtim na tech magnatech panasonic radio a kdzy jsem ho vymenil za toho pioneera tak jsem mylsel ze mi nekjdo vymenil i repraky jaka to byla zmena k lepsimu proto chci i repraky od pioneer protoze pro me je to spicka

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 19:09   Citovat  

zajimaji me hlavne nazory nekoho kdo se hifi zabyva profesionalne a nebo odkazy na testy repro od ruznych vyrobcu

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 19:17   Citovat  

máš vzadu tři pásma?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 19:24   Citovat  

Jonaasek napsal:
máš vzadu tři pásma?
jo, ale nechci proste jen aby to umelo rvat, mam rad pekny cisty zvuk a ne prebasovane repraky, ty magnaty chci vymenit hlavne kvuli jejich stari a tomu ze kdyz jsem vymenil panasonic za pioneer bylo to jak nebe a dudy

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 19:33   Citovat  

Doomm napsal:
...mel jsem predtim na tech magnatech panasonic radio a kdzy jsem ho vymenil za toho pioneera tak jsem mylsel ze mi nekjdo vymenil i repraky jaka to byla zmena k lepsimu proto chci i repraky od pioneer protoze pro me je to spicka

Pioneer je sice na špičce v autorádiích,ale v reproduktorem ne,na ty se poohlédni jinde...

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 19:40   Citovat  

Doomm napsal:
jo, ale nechci proste jen aby to umelo rvat, mam rad pekny cisty zvuk a ne prebasovane repraky, ty magnaty chci vymenit hlavne kvuli jejich stari a tomu ze kdyz jsem vymenil panasonic za pioneer bylo to jak nebe a dudy

Právě že na rádio ti bude zvuk zkreslovat dřív,při nižší hlasitosti,než když daš zesilovač. A basy holt v muzice jsou,jen bez subwooferu nemáš repro,které ti je zahraje. Chápu přesně co nechceš,taky znám týpky,který mají na rádiu nekvalitní starý repro,ale v kufru zesilovač se subwooferem,takže ve finále je slyšet převážně ten...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 19:47   Citovat  

Kmóďa napsal:
Pioneer je sice na špičce v autorádiích,ale v reproduktorem ne,na ty se poohlédni jinde...
mas nejaky tipy? podminka je 16cm 2pasmo a v zadu 6x9" 3 nebo 4 pasmo

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 19:49   Citovat  

Kmóďa napsal:
Právě že na rádio ti bude zvuk zkreslovat dřív,při nižší hlasitosti,než když daš zesilovač. A basy holt v muzice jsou,jen bez subwooferu nemáš repro,které ti je zahraje. Chápu přesně co nechceš,taky znám týpky,který mají na rádiu nekvalitní starý repro,ale v kufru zesilovač se subwooferem,takže ve finále je slyšet převážně ten...
ohledne tech basu jsem to myslel tak ze mi bohate staci to co zahrajou jen ty prepra ve dverich a vzadu nepotrebuji sobwoofer

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 19:55   Citovat  

no...zkusím ti poradit, pokud ti jde o čistotu zvuku, tak na to je auto snad to nejhorší možné, jestli chceš docílit co nejčistšího zvuku tak je na prvním místě co nejpevnější ozvučnice, což u auta, kde ji tvoří dveře, je proveditelné jen tak, že na dveře nalepíš dřevěné bedny Úsměv. dveře jsou z tenkého plechu ve dvou částech a je v nich plno věcí, jako dráty, táhla, mechanismus oken, klik drátů a jiného harampádí, které reprodukovaná hudba rozvibruje a rozezní, takže jako první v honbě za co nejčistším zvukem to všechno musíš co nejlíp eliminovat, takže dveře odstrojit, vytlumit, dráty přilepit pevnou páskou, a táhla třeba od kliky a zámků upevnit mezi kusy například molitanu, nebo nějakého rouna, prostě když tam plato přitiskneš, aby se vevnitř nic netřepalo a nerušilo to, až budeš mít tohle hotové tak můžeš vybrat reproduktory, tady záleží na tom, kolik do toho chceš dát peněz, a jestli ti jde i o vzhled, můžeš totiž koupit navenek krásné repráky, s třeba hliníkovou membránou, nebo oranžové nebo s extrémním nápisem, ale za stejné peníze můžeš koupit o dost lepší repro od značek jako seas, monakor, dexon, beyma a spol, které nejsou ve světě autohifi moc známé ale ve světě hifi jsou dobře známé, které navenek vypadají levně a dost jich má i papírovou membránu, ale zahrají diametrálně líp než o něco dražší repra, které lákají barvami, množstvím měničů a pomalu válečným malováním...tady vždycky neplatí že známá značka je nejlepší...osobně neznám web, kde by testovali jednotlivé reproduktory, znám jen weby kde si o nich můžeš přečíst kompletní dokumentaci, ta ti ale vůbec nic neřekne...takže je prakticky jedno, které ze známých značek si vybereš, v jedné cenové hladině nebudou rozdíly nijak velké, takže klidně si pořiď nějaké pincky, dej si ale pozor aby MĚLY STEJNOU IMPEDANCI JAKOU MÁ AUTORÁDIO!!!! za sebe bych doporučil, JBL, hertz, a zmíněné "neznámé značky" a rozhodně bych natáhl i silnější přívodní kabely, místo těch nitek, které jsou součástí origo rozvodu.....Takže shrnuto a podtrženo, vytlumit dveře, samozřejmě i vyztužit plato, pak montovat repro...a co se týká pásem, tak na tři zapomeň, v autě na tři pásma nejsou podmínky, pokud nechceš dělat větší zásahy...takže klasiky, komponentní, výšky a středobasy...pokud by ti to časem nestačilo, tak už budeš muset zainvestovat do zesilovače, a udělat úpravy, aby to hrálo a jen nebručelo...mimochodem, změna při výměně rádia mohla být způsobená tím, že panasonic byl starý, já používám panasonic už asi osm let, za nové jsem tenkrát dal 14500,- po pěti letech jsem nechal vyměnit koncové zesilovače a hrálo o poznání líp, takže nejde jen o značku... je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 20:04   Citovat  

Jonaasek napsal:
no...zkusím ti poradit, pokud ti jde o čistotu zvuku, tak na to je auto snad to nejhorší možné, jestli chceš docílit co nejčistšího zvuku tak je na prvním místě co nejpevnější ozvučnice, což u auta, kde ji tvoří dveře, je proveditelné jen tak, že na dveře nalepíš dřevěné bedny Úsměv. dveře jsou z tenkého plechu ve dvou částech a je v nich plno věcí, jako dráty, táhla, mechanismus oken, klik drátů a jiného harampádí, které reprodukovaná hudba rozvibruje a rozezní, takže jako první v honbě za co nejčistším zvukem to všechno musíš co nejlíp eliminovat, takže dveře odstrojit, vytlumit, dráty přilepit pevnou páskou, a táhla třeba od kliky a zámků upevnit mezi kusy například molitanu, nebo nějakého rouna, prostě když tam plato přitiskneš, aby se vevnitř nic netřepalo a nerušilo to, až budeš mít tohle hotové tak můžeš vybrat reproduktory, tady záleží na tom, kolik do toho chceš dát peněz, a jestli ti jde i o vzhled, můžeš totiž koupit navenek krásné repráky, s třeba hliníkovou membránou, nebo oranžové nebo s extrémním nápisem, ale za stejné peníze můžeš koupit o dost lepší repro od značek jako seas, monakor, dexon, beyma a spol, které nejsou ve světě autohifi moc známé ale ve světě hifi jsou dobře známé, které navenek vypadají levně a dost jich má i papírovou membránu, ale zahrají diametrálně líp než o něco dražší repra, které lákají barvami, množstvím měničů a pomalu válečným malováním...tady vždycky neplatí že známá značka je nejlepší...osobně neznám web, kde by testovali jednotlivé reproduktory, znám jen weby kde si o nich můžeš přečíst kompletní dokumentaci, ta ti ale vůbec nic neřekne...takže je prakticky jedno, které ze známých značek si vybereš, v jedné cenové hladině nebudou rozdíly nijak velké, takže klidně si pořiď nějaké pincky, dej si ale pozor aby MĚLY STEJNOU IMPEDANCI JAKOU MÁ AUTORÁDIO!!!! za sebe bych doporučil, JBL, hertz, a zmíněné "neznámé značky" a rozhodně bych natáhl i silnější přívodní kabely, místo těch nitek, které jsou součástí origo rozvodu.....Takže shrnuto a podtrženo, vytlumit dveře, samozřejmě i vyztužit plato, pak montovat repro...a co se týká pásem, tak na tři zapomeň, v autě na tři pásma nejsou podmínky, pokud nechceš dělat větší zásahy...takže klasiky, komponentní, výšky a středobasy...pokud by ti to časem nestačilo, tak už budeš muset zainvestovat do zesilovače, a udělat úpravy, aby to hrálo a jen nebručelo...mimochodem, změna při výměně rádia mohla být způsobená tím, že panasonic byl starý, já používám panasonic už asi osm let, za nové jsem tenkrát dal 14500,- po pěti letech jsem nechal vyměnit koncové zesilovače a hrálo o poznání líp, takže nejde jen o značku... je to dobrý
dvere vytlumene mam, nic nedrnci a nevybruje a vsechno mam pripevnene Úsměva repraky je mi jendo jak budou vypadat mam je pod originalnima krytama jak ve predu tak i vzadu,o tec beymach a dexonech vim, tak si je pohledam a mrknu jaky rozsahy a citlivosti maji,prave ze jsme co se parametru tyce zkoncil u tech pioneeru .... jak vypadaji je mi jedno jak uz jsem psal, mam na nich originalni kryty

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 20:14   Citovat  

s tema parametrama to je těžké, ono ne vždy jsou takové, jak je výrobci udávají, a za druhé taky záleží právě na ozvučnici, do které je zasadíš, ta je taky ovlivní, takže logicky jeden reproduktor bude hrát ve stovce ozvučnic stokrát jinak, taky proto na ně nikdo nedělá testy, protože někdo udělá test, člověk je koupí dá si je do auta a může to být totální průšvih...je to troch začarovaný kruh a vybrat se dá prakticky podle použitých materiálů, podle toho, která značka je ti sympatičtější nebo právě podle vzhledu, popřípadě podle zkušenností nebo doporučení...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 20:20   Citovat  

Jonaasek napsal:
s tema parametrama to je těžké, ono ne vždy jsou takové, jak je výrobci udávají, a za druhé taky záleží právě na ozvučnici, do které je zasadíš, ta je taky ovlivní, takže logicky jeden reproduktor bude hrát ve stovce ozvučnic stokrát jinak, taky proto na ně nikdo nedělá testy, protože někdo udělá test, člověk je koupí dá si je do auta a může to být totální průšvih...je to troch začarovaný kruh a vybrat se dá prakticky podle použitých materiálů, podle toho, která značka je ti sympatičtější nebo právě podle vzhledu, popřípadě podle zkušenností nebo doporučení...
tak si muzu koupit ty pioneery s radiem jsem opravdu spokojenej, tak pujdu asi i do repraku, a k tomu radiu ten panasonic je asi o rok starsi nez ten pioneer a rozdil je obrovskej, proste jde videt ze panasonic neumi auta tak jak pioneer

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 20:25   Citovat  

Jonaasek napsal:
s tema parametrama to je těžké, ono ne vždy jsou takové, jak je výrobci udávají
jojo, treba ty pioneer repra maji udavane 30 - 31,000 Hz coz by byla velka parada, ovsem ostatni znacky u repro teto kategorie (a to i vyrazne drazsi modely) udavaji spodni hranici nekde kolem 60-70 Hz... takze bych to bral hodne s rezervou.
Kazdopadne by bylo dobre napsat jestli ses rozhodnul dat dopredu koaxialni nebo komponentni repro, at ti tu muze nekdo nejake poradit.
Radio samozrejme klasicky nema 50W, ale pouze 22W Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 20:29   Citovat  

no to už je na jinou debatu Úsměv moje další rádio bude buď 2DIN lcd pincek nebo alpine Úsměv ty pincky klidně kup, v autohifi jsou vpořádku...v hifi mají špičkové komponenty ale repra opravdu moc nedělají a je mnohem lepší hledat jinde...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 20:35   Citovat  

tudy odkaz

tohle je víc než dost zajímavé je to dobrý

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 20:59   Citovat  

Ale pioneer ma prece lepsi parametry (hlavne cenu) Hihi HaHaaa
Ne vazne, podle parametru clovek nepozna skoro nic, zvlast s takovym marketingem, jaky pouziva u repro pioneer a podobne znacky nesouhlas

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 8:30   Citovat  

tak jestli chceš nechat repra jen na radiu, tak koukej po co nevyšší citlivosti, ty Kicx co jsem ti psal nejsou vůbec špatný, bohužel to není Sony, Pioneer ani Panasonic který češi znají...
případně bych kouknul po Hertz nebo MTX
já osobně bych o Pio nebo Panasonicu nic nechtěl ...
byl jsem zastánce rádií pioneer, ale po výměně za Alpine a Kenwood jsem změnil názor

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 8:32   Citovat  

Jonaasek napsal:
http://shop.sekin.cz/product/591-helix_s5_competition_pouzite

tohle je víc než dost zajímavé je to dobrý

ale tyhle repra rádiem nenakrmíš tak dobře aby ukázali co umí ...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 9:54   Citovat  

Petura napsal:
ale tyhle repra rádiem nenakrmíš tak dobře aby ukázali co umí ...

pravda, já jen pro ilustraci co se za přibližně stejný peníz dá sehnat...

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 13:03   Citovat  

Mám takový dojem že s takovou instalací jakou plánuješ už to máš totálně jedno co koupíš, tak či tak to nebude nikdy hrát dobře papa
Čím a jak máš vytlumené dveře?
Je pro tebe opravdu nepřekonatelný problém instalace komponentních repro? (tj. že je výškáš samostatně)
Kde máš vzadu umístěné 6x9" ovály? Ty se do origo pozic nevejdou, ne?

Každopádně zapomeň na logiku "když umějí autorádio, tak umějí všechno", protože to je totální hloupost. Je nutné si uvědomit, že každá značka se specializuje na něco jiného a tam je třeba dobrá, ten zbytek ale má v nabídce z nutnosti, protože pořebuje pokrýt kompletní nabídku. To je samozřejmě případ i Pioneeru. Rádia super, ale repro mizérie. Ano, umějí jít relativně do hloubky, ale to je tak všechno, jinak ti budou huhlat a hrát jak z plechovky.

Jak zde již padlo, základ je mít dobře odizolovaný dveře. Já to tradičně přirovnávám ke startu sprinterů, každej si umí představit jak velký rozdíl bude když bdue sprinter startovat na tartanový dráze ze startovacího bloku pevně zakotvenýho do země...a jak to dopadne když bdue startovat na pískovišti. Stejný je to s dynamikou membrány, která startuje od magnetu. Když ten se může opřít o pevné základy (dobře udělaný dveře), tak membrána vystřelí rychle a tobě to zní jako pevná, rychlá hudba s dynamikou a lehkostí přednesu. Když tuhle oporu koš reproduktoru mít nebude, půjde velká část dopředné energie membrány do koše a do dveří a výsledek bude adekvátně horší/špatný. Takže to je základ. Důležitej pro jakýkoliv reproduktor.
Další základ je prostě komponentní repro ve dveřích. Narozdíl od basů, které se šíří všesměrově a lidský ucho nedokáže dobře lokalizovat odkud zvuk jde (proto se používají SW i v domácím hifi a proto i u hi-end reproduktorů pro domácí hifi nemusí být basák nasměrovaný ve směru poslechu a může hrát klidně "do podlahy")...u výškový tónů je tomu přesně naopak, s každým úchlem vychýlení zdroje středovýškových a výškových tónů od osy poslechu dochází k velké ztrátovosti zvuků. U kvalitních repráků dokonce najdeš tabulky ukazující ztrátovost při různých úhlech vyosení. Proto je důležité mít výšková repro co nejideálněji, tj. v přímém úhlu k posluchači, takže v horní části interieru, ideálně nasměrované tak, aby se jejich osy sbíhaly cca v úrovni řadičky, ale ve výšce uší posluchačů. Čím ideálněji, tím lépe. Pro je důležité vybrat komponentní repro a umístit výškáče lépe než tak, aby hrály kamsi do mřížky dveří (už tam je obrovská ztráta) směrem do nohou.
Toto je základ. Když budeš mít dobře vytlumeno a přední komponentní repro s výškama umístěnýma co nejideálněji, pak máš z půli vyhráno. A klidně nemusíš být zastánce tuc-tuc muziky, ale pakliže ti jde o čistotu jak sám prezentuješ, pak je toto prostě nutnost. Už jen kvůli výškám, vyšším a nižším středům, kde to poznáš nejvíc. Samořejmě se díky dobré opoře dveří výrazně zlepší i basy.
To samé platí pro zadní plato, ale tam se dá využít k odrazu výšek zadní oko, které dokonale odráží zvuk, paltí pak jednoduchá matematika, tj. úhel dopadu se rovná úhlu odrazu, což chápe každý kdo někdy zkusil hrát billiard Velmi šťastný

S těma reprákama. Nekoukej do příliš vysoké cenové relace, končil bych někde u setů kolem 3 tis., pak už se totiž pouštíš na tenký led, protože tam začínají reproduktory s výrazně silnějšími magnety an středobasech, který jsou sice dobrý pro stabilitu zvuku, ale rozpohybovat membránu v jejich magnetickým poli je pro autorádio s prachbídným výkonem příliš velký oříšek.
Být tebou tak s výběrem oslovím Hifila tady na klubu. Shop už téměř nevede, ale stále něco ano, každopádně ti jakožto profesionál a rozhodčí soutěží Emma dokáže s výběrem poradit výrazné lépe než většina lidí tady. Já v tom kdysi býval dost kovaný, ale už v tom pár let tolik nežiju a nesleduju novinky kde se komu povedl jaký model a kde kdo podělal jaký do té doby skvělý model, takže tady nechci házet konkrétní doporučení. Ozvi se Hifilovi a on ti pomůže, budeš spokojen Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 13:15   Citovat  

Jonaasek napsal:

To co píšeš je samozřejmě blbost. Testy reproduktorů se samozřejmě dělají, ale najdeš je v časopisech, né na internetu. U nás bycházely dva časopisy zabývající se speciálně autohifi a objevovaly se tam testy všeho možného, ani jeden ale nepřežil finanční krizi. nemá to ale nic společného s tím, že by nebyly autoreproduktory testovatelný Úsměv Jsou testovatelný stejně jako jakýkoliv jiný hifi-komponent. Testuje se buď v konkrétní auto-zástavbě nebo normálně ve studiových podmínkách. Všechny reproduktory tak mají shodné podmínky a je možné je porovnávat. Mezi reproduktory jsou poměrně velké slyšitelné rozdíly, takže to není tak složité že by testy ovlivňovaly mikrorozdíly v umístění apod., o to jsou ty testy jednodušší. Samozřejmě když mají reproduktory díru na středech ve studiu, tak jí budou mít i v autě, v jakémkoliv. Když budou výšky tvrdý ve studiu, budou i v autě. Ozvučnice na základech nic nemění. Samozřejmě může se stát že pak v konkrétní zástavbě se některé špatné vlastnosti eliminují a naopak, ale to už je problém konkrétní zástavby a vybrat reproduktory přesně dle toho že ti dochází v autě při 400Hz k rezonancím potlačujícím dané spektrum a dle toho tedy shánět repro který by to dorovnalo je neřešitelný nesmysl Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 13:47   Citovat  

sopta napsal:
To co píšeš je samozřejmě blbost. Testy reproduktorů se samozřejmě dělají, ale najdeš je v časopisech, né na internetu. U nás bycházely dva časopisy zabývající se speciálně autohifi a objevovaly se tam testy všeho možného, ani jeden ale nepřežil finanční krizi. nemá to ale nic společného s tím, že by nebyly autoreproduktory testovatelný Úsměv Jsou testovatelný stejně jako jakýkoliv jiný hifi-komponent. Testuje se buď v konkrétní auto-zástavbě nebo normálně ve studiových podmínkách. Všechny reproduktory tak mají shodné podmínky a je možné je porovnávat. Mezi reproduktory jsou poměrně velké slyšitelné rozdíly, takže to není tak složité že by testy ovlivňovaly mikrorozdíly v umístění apod., o to jsou ty testy jednodušší. Samozřejmě když mají reproduktory díru na středech ve studiu, tak jí budou mít i v autě, v jakémkoliv. Když budou výšky tvrdý ve studiu, budou i v autě. Ozvučnice na základech nic nemění. Samozřejmě může se stát že pak v konkrétní zástavbě se některé špatné vlastnosti eliminují a naopak, ale to už je problém konkrétní zástavby a vybrat reproduktory přesně dle toho že ti dochází v autě při 400Hz k rezonancím potlačujícím dané spektrum a dle toho tedy shánět repro který by to dorovnalo je neřešitelný nesmysl Úsměv

proč blbost? chceš mi snad říct že reproduktor, pro který byl vypočítaný určitý objem ozvučnice, bude hrát stejně v menší nebo větší? nebo třeba BR ? to asi ne že? takže je jasné že v několika dveřích budou hrát rozdílně, neříkám že značně ale celek bude hrát jinak...já neznám zahraniční časopisy, které by testovaly normálně prodejné reproduktory...a zase je tady ta věc že test ve studiu v přesně definovaných podmínkách pro určitý měnič a použití v určitém autě je tak trochu rozdílné...ne? tím pádem já vyrobím reproduktor, který bude ve studiových podmínkách hrát skoro dokonale v časáku ho vychválí a pak si ho koupí nějaký jouda, namontuje ho do feldy, kde mu bude třepat vším možným a začne psát po internetu že test je nesmysl, protože to hraje absolutně blbě atd....a nenapsal jsem že nejsou testovatelné, to je samozřejmě nesmysl sám o sobě...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 14:03   Citovat  

Jonaasek napsal:
proč blbost? chceš mi snad říct že reproduktor, pro který byl vypočítaný určitý objem ozvučnice, bude hrát stejně v menší nebo větší? nebo třeba BR ? to asi ne že? takže je jasné že v několika dveřích budou hrát rozdílně, neříkám že značně ale celek bude hrát jinak...já neznám zahraniční časopisy, které by testovaly normálně prodejné reproduktory...a zase je tady ta věc že test ve studiu v přesně definovaných podmínkách pro určitý měnič a použití v určitém autě je tak trochu rozdílné...ne? tím pádem já vyrobím reproduktor, který bude ve studiových podmínkách hrát skoro dokonale v časáku ho vychválí a pak si ho koupí nějaký jouda, namontuje ho do feldy, kde mu bude třepat vším možným a začne psát po internetu že test je nesmysl, protože to hraje absolutně blbě atd....a nenapsal jsem že nejsou testovatelné, to je samozřejmě nesmysl sám o sobě...

problematika je trochu složitější než si myslíš. To co píšeš samozřejmě platí pro home-hifi reproduktory, reproduktory do auta jsou ale konstruovaný trochu jinak, mají kontrukci tzv. free-air protože se už dopředu ví, že nikdy nebudou instalovaný v ozvučnici s přísně kontrolovaným objemem, ale v otevřené ozvučnici (bavím se teď o komposystémech do dveří, u SW jsou pak samozřejmě optimalizace na ozvučnice). V praxi se to projevuje nutností zpevnit závěsy a tím pádem nutnost silnějšího magnetu schopného dostatečné elektromagnetické síly k rozpohybování silného=těžkého závěsu. Ano, každý reproduktor má nějaké Thief-Small dle kterých se dá vysledovat optimální reproduktor pro danou situaci, nicméně stejně jen teoreticky, praxe je stále trochu někde jinde.
Testy car-hifi reproduktorů proto probíhají v podmínkách simulujících otevřený box a je třeba se zabývat pouze zabráněním akustického zkratu sinusoid zvuku jdoucích zpoza membrány a sinusoid v opačné polarizaci jdoucích od přední strany membrány kouř

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 14:39   Citovat  

sopta napsal:
Mám takový dojem že s takovou instalací jakou plánuješ už to máš totálně jedno co koupíš, tak či tak to nebude nikdy hrát dobře papa
Nebude, ale na druhou stranu, dulezite je aby byl spokojen posluchac a pokud posluchac hodnoti jeho soucasnou instalaci slovy "hraje to pekne" a "ohledne tech basu mi bohate staci to co zahrajou jen ty prepra ve dverich", tak zrejme nema prilis velke naroky a mohl by byt spokojeny i tak Mrk
sopta napsal:
Kde máš vzadu umístěné 6x9" ovály? Ty se do origo pozic nevejdou, ne?
Vejdou, zadni origo repra jsou 6x9"
Jinak ano, vysky delaji strasne moc, jejich vyberu osobne venuji mozna i vetsi pozornost nez samotnym stredobasum (nemam rad vysky ktere "rezou do usi" a zni plechove) a samozrejme jejich umisteni ma velky vliv na celkovy dojem.
Jinak souhlas... resit nejake detailni testy reproduktoru nema prilis smysl minimalne do te doby, nez se vyresi zakladni problemy instalace, jako napr. ty spatne umistene vysky smerujici na nohy apod.

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2015 , 12:41   Citovat  

Dotaz na Hifisty. Kvuli vymenen repro v ATR jsem si musel koupit redukce z trojuhelnikove díry na kulatou.
tudy odkaz
V tom problém není a krasně to sedi, ale byly mi doporučeny repro tudy odkaz
vnitřní průměr redukce je proste mensi jak venkovni prumer osazení toho repra.
Chci se teda zeptat každy vyrobce ma ten venkovni rozměr osazeni jiný a udavá jenom, celkový pruměr? (který je k nicemu) 130mm,160mm,200m atd...
Vnitrni pruměr redukce je 136mm, takže jake koupit kvalitni repro, širokopasmé? Na hloubce nezaleží. Díky.
Nebo jak na internetu poznám v eshopech jaká je montážní díra???????

WP_20150521_004.jpg

WP_20150521_004.jpg, 2.02 MB

WP_20150521_005.jpg

WP_20150521_005.jpg, 2.25 MB

rozkres.jpg

rozkres.jpg, 202.34 kB

Obsah fóra Honda-club.cz