Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic Fastback 1.6 - Spotřeba nejde pod 10L/100KM
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.4.2013 , 22:12   Citovat  

Jako sleduju to tady a jsem skoro odhodlanej se do toho taky pustit , jakmile se trochu oteplí.
Ještě se ale ujistím , připadá vám spotřeba na C5G sedanu Esině ( D16z6 ) průměr 10litrů na 100 km normální . Tea LPG a automat navíc. Já si teda mylím že i když přičtu litr za plyn a litr za automat tak že je to dost. nebo ne? Jaká je běžná spotřeba Esiny ? A mohlo by tohle vyčištění Map senzoru pomoct ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
CrazyManer je teď offline  CrazyManer
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 10:49   Citovat  

rukavice beru až když můžu přijít o ruce Velmi šťastný , no já si myslim že by ti to taky pomohlo, ono je asi lepší to jednou za pár let pročistit, třeba u mího auta podle stavu těch šroubů to bylo rozmontovaný naposled v 95tym na výrobní lince v anglii Velmi šťastný a jelikož to nestojí nic, jen trochu práce a díky conygasovi tady máme detailní návod tak si myslim že i kdyby ti to nepomohlo, tak to můžeš zkusit Úsměv) Honda je to dobrý přátele
   Návrat  
conygas je teď offline  conygas
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 15:37   Citovat  

když si roztrhneš ruku tak to sroste,ale rukavice musíš vyhodit a koupit nový pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 19:03   Citovat  

vespula.mortifer: já bych řekl, že tvoje spotřeba je na LPG s automatem v normě

CrazyManer: podle toho, že na MAP senzoru nejsou původní šroubky (původní jsou na křížový šroubovák) a jeden je dokonce ve strženém závitu, tak se v tom někdo vrtal a nebude to dlouho i přes stav šroubků.
Pokud totiž nejsou pozinkované, tak takhle můžou vypadat klidně i po jedné zimě.

conygas: pořádnej výtlem ty jsi zabiják Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 20:15   Citovat  

Petr 78 napsal:
vespula.mortifer: já bych řekl, že tvoje spotřeba je na LPG s automatem v normě

Na základě čeho tak usuzuješ ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 20:16   Citovat  

Petr78 - tim líp, takže tam můžu dát normální šroubky? ty bych někde doma měl mít je to dobrý ale kolem těch imbusů byl docela udusanej nános prachu takže na ně dlouho šaháno nebylo kouř ... a i kdyby ne ... neber mi tu víru že mi to pomůže se spotřebou pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 20:55   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Na základě čeho tak usuzuješ ?

Co jsem tak mluvil se spoustou majitelů aut na LPG, tak vesměs všichni měli na LPG spotřebu vyšší o 2-3 L/100 km.
No a když k tomu přičteš ještě 1 L za automat, tak ti vyjde spotřeba na benzín a manuální převodovku 6-7L/100 km.
Což je na D16Z6 hodně dobrá spotřeba, když se to nehoní.

Jaké jezdíš trasy a jakým stylem za těch 10L plynu?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 21:03   Citovat  

CrazyManer napsal:
Petr78 - tim líp, takže tam můžu dát normální šroubky? ty bych někde doma měl mít je to dobrý ale kolem těch imbusů byl docela udusanej nános prachu takže na ně dlouho šaháno nebylo kouř ... a i kdyby ne ... neber mi tu víru že mi to pomůže se spotřebou pořádnej výtlem

Jo, můžeš tam dát normální šroubky. Možná i se šestihranou hlavou, pokud ti tam zbyde dost místa na klíč nebo oříšek.
Neboj, víru ti brát nebudu. Mrk
Zkusit se musí všechny možnosti. Vyčištěním nic nezkazíš a stejně tam musíš opravit závit v hliníku, aby šroubky dobře držely.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 21:15   Citovat  

Petr 78 napsal:
Co jsem tak mluvil se spoustou majitelů aut na LPG, tak vesměs všichni měli na LPG spotřebu vyšší o 2-3 L/100 km.
No a když k tomu přičteš ještě 1 L za automat, tak ti vyjde spotřeba na benzín a manuální převodovku 6-7L/100 km.
Což je na D16Z6 hodně dobrá spotřeba, když se to nehoní.

Jaké jezdíš trasy a jakým stylem za těch 10L plynu?

Trasy jezdím vážně různé, někdy skoro jen městoa krátké trasy , někdy prostě tak 60 km tam, pak zase zpět, někdy i dálnice. Nemá moc vliv jestli to honím nebo ne , pořád se topohybuje stejně.
Jinak ty 2-3 litry spotřeby na plyn navíc je možný tak u motorů s obsahem 3 litry , ale ne u 1,6.To by se pak nepředělávali auta který normálně žerou 5-6litrů vzhledem k úspoře a návratnosti. Tohle není zdaleka první auto na plyn co mám a u těhle "normálních " obsahů to většinou nedělá víc jak litr navíc.
Spíš by mne zajímala zkušenost někoho odtud kdo s Esinou jezdí ,k tomu připočtu litr za automat , litr za plyn a měl bych mít relevantní výsledek.
Ještě mě napadlo vrátit tam origo airbox , dával jsem sportovní hned jak jsem to koupil, a jezdit tak 14 dní s origem a uvidíme jestli to neklesne.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 22:10   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Trasy jezdím vážně různé, někdy skoro jen městoa krátké trasy , někdy prostě tak 60 km tam, pak zase zpět, někdy i dálnice. Nemá moc vliv jestli to honím nebo ne , pořád se topohybuje stejně.
Jinak ty 2-3 litry spotřeby na plyn navíc je možný tak u motorů s obsahem 3 litry , ale ne u 1,6.To by se pak nepředělávali auta který normálně žerou 5-6litrů vzhledem k úspoře a návratnosti. Tohle není zdaleka první auto na plyn co mám a u těhle "normálních " obsahů to většinou nedělá víc jak litr navíc.
Spíš by mne zajímala zkušenost někoho odtud kdo s Esinou jezdí ,k tomu připočtu litr za automat , litr za plyn a měl bych mít relevantní výsledek.
Ještě mě napadlo vrátit tam origo airbox , dával jsem sportovní hned jak jsem to koupil, a jezdit tak 14 dní s origem a uvidíme jestli to neklesne.

Jo, origo sání tam určitě zkus dát. To by klidně mohlo mít vliv.
Jestli si dobře pamatuju, tak mi poserto říkal, že jeho C6G Aerodeck 1,5 ecovtec předělaný na plyn jezdí za 9L.
A má manuální řazení.

No ano, u aut se spotřebou 5-6L je skutečně hloupost dávat tam plyn pokud člověk nejezdí opravdu hodně moc.

Tak zkus někdy natankovat plnou benzínu, jezdi jenom na benzín a uvidíš hned jaký bude rozdíl oproti plynu Mrk
Teda pokud je možné u tvého plynu to přepnout jenom na benzín.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 22:30   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo, origo sání tam určitě zkus dát. To by klidně mohlo mít vliv.
Jestli si dobře pamatuju, tak mi poserto říkal, že jeho C6G Aerodeck 1,5 ecovtec předělaný na plyn jezdí za 9L.
A má manuální řazení.

No ano, u aut se spotřebou 5-6L je skutečně hloupost dávat tam plyn pokud člověk nejezdí opravdu hodně moc.

Tak zkus někdy natankovat plnou benzínu, jezdi jenom na benzín a uvidíš hned jaký bude rozdíl oproti plynu Mrk

Posero by jezdil i v benzínu za 9L.Dávat LPG do aut se spotřebou 5-6L samozřejmě hloupost není , například i Jazz 1,4 LPG ušetří kolem 1Kč/km proti benzínu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 23:14   Citovat  

hopit napsal:
Posero by jezdil i v benzínu za 9L.Dávat LPG do aut se spotřebou 5-6L samozřejmě hloupost není , například i Jazz 1,4 LPG ušetří kolem 1Kč/km proti benzínu.

Přesně tak , souhlasím. Spotřeba u Jazze 1,4 nebude výrazně jiná na plyn než na benzín. Ten rozdíl 3 litry navíc u plynu je u starýho systému - nasavanýho plynu a u větších obsahů.
Ale ty bys moh vědět jestli je taková spotřeba u mě v esině normální, 10litrů průměr , automat.

Já ten airbox zetra vrátím a uvidím...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 23:22   Citovat  

Petr 78 napsal:

jako promiň , ale to je zase rada ... pořádnej výtlem
Jistě že mám možnost jezdit jen na benzín, to má každý LPGečko.
Ten vliv je jasnej přece, jel bych možná za 9 benzínu ale to mi taky nepřijde nornální spotřeba.
Ale jinak jako vtip dobrý je to dobrý přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 23:23   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Přesně tak , souhlasím. Spotřeba u Jazze 1,4 nebude výrazně jiná na plyn než na benzín. Ten rozdíl 3 litry navíc u plynu je u starýho systému - nasavanýho plynu a u větších obsahů.
Ale ty bys moh vědět jestli je taková spotřeba u mě v esině normální, 10litrů průměr , automat.

Já ten airbox zetra vrátím a uvidím...

Mě přijde 10L průměr na Esi automat LPG naprosto normální , nic jiného bych ani nečekal. je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 23:30   Citovat  

hopit napsal:
Mě přijde 10L průměr na Esi automat LPG naprosto normální , nic jiného bych ani nečekal. je to dobrý

NÉÉ , to jsem od tebe slyšet nechtěl, ty jsi relevantní zkušenej plyňák , já se tolik těšil , že jí stáhnu dolu....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 9:48   Citovat  

na opravení toho závitu v tom hliníku asi nemám potřebný nářadí, a myslim si že je docela drahý ne? to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 18:04   Citovat  

Ještě mě napadlo ... není možný že moje auto potřebuje iridiový svíčky a původní majitel tam dal jiný? Nemůže to způsobovat tu spotřebu a tu celkovou jízdní lenost? :hehe:
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 18:10  Naposledy upravil Petr 78 dne 5.4.2013 , 18:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

vespula.mortifer napsal:
jako promiň , ale to je zase rada ... pořádnej výtlem
Jistě že mám možnost jezdit jen na benzín, to má každý LPGečko.
Ten vliv je jasnej přece, jel bych možná za 9 benzínu ale to mi taky nepřijde nornální spotřeba.
Ale jinak jako vtip dobrý je to dobrý přátele

Tak promiň že jsem se ti snažil pomoct.
Už takovou chybu víckrát neudělám.
Byla to ztráta času a energie.
Myslel jsem to dobře, ale tvoje reakce byla fakt super KO
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 18:10   Citovat  

CrazyManer napsal:
Zdravim, mám problém, auto má nehoráznou spotřebu, čim to může bejt?

Gumy nafoukaný jak je předepsáno, kola o originálních rozměrech, lehká noha na plynu, řadim při nízkejch otáčkách, jezdim na spotřebu, v autě nevozim krámy, na střeše nemám rakev, jediný co tam je tak to je křídlo ...

taky se mi zdá že na ten výkon co to má mít to jede líně ... nemáte někdo tušení co to způsobuje? Předem díky za jakoukoliv pomoc Honda

Co trubičky a nádrž? Už jsem pár 5D s prorezlou nádrží viděl Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 18:15   Citovat  

CrazyManer napsal:
na opravení toho závitu v tom hliníku asi nemám potřebný nářadí, a myslim si že je docela drahý ne? to mi hlava nebere

Postačí na to třeba takováto sada: odkaz
Vyplatí se mít doma něco takového. Nikdy nevíš, kdy bude potřeba opravit nějaký závit.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 18:20   Citovat  

CrazyManer napsal:
Ještě mě napadlo ... není možný že moje auto potřebuje iridiový svíčky a původní majitel tam dal jiný? Nemůže to způsobovat tu spotřebu a tu celkovou jízdní lenost? :hehe:

Nene, tvůj motor iridiové svíčky určitě nepotřebuje.
Ale mrkni se co tam máš za svíčky.
Nevím co máš přesně za motor, ale měly by tam být NGK BKR6E-11 nebo ZFR6J-11
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 18:57   Citovat  

Petr 78 - no to zas nevim jestli kupovat sadu za dvě kila kvůli dvoum šroubkum, vim že to myslíš dobře ale v dnešní době si člověk musí každou investici rozmyslet, takže si to promyslim, zkusim se poptat jestli mi to někdo z okolí nepučí, já jsem právě někde na fóru čet že hondy potřebujou iridiový svíčky, teď nemám ani svíčák, tak až se mi dostane pod ruku kouknu co tam mám za svícny, a to cos mi napsal jsou typy svíček nebo přímo model pro můj motor?

Každopádně ti mockrát děkuju přátele je to dobrý Honda

Hopit - až budu na hondu házet leťáky tak se kouknu ale nic by tíct nemělo, loužičky snad nikde nedělám ... ale nádrž to má jak kráva ... člověk natankuje za 200 a ručička se sotva pohne

Nevíte jak fungujou ty pojišťovací šrouby? Dostal jsem k autu docela pěkný kola a tady u nás se dost krade, už mi u baráku vybrali jedno auto a nikdo si ničeho nevšim tak bych nerad o ty kola přišel
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 19:16   Citovat  

CrazyManer:
jo to je přímo označení svíček které tam patří. Napiš mi prosím typ tvého motoru a já ti řeknu které svíčky tam patří Mrk

Jinak ty závitníky samozřejmě není nutné hned kupovat, když má člověk hluboko do kapsy.
Určitě ti je někdo v tvém okolí půjčí. Je to práce na pár minut je to dobrý

K těm pojišťovacím šroubům.
Na 100% nefungujou asi žádné. Když ti někdo bude chtít kola ukrást, tak ho ani ty bezpečnostíní šrouby/matice nezastaví. Jenom zdrží.
Navíc je u nich jeden problém - když se utáhnou příliš, tak může nastat velký problém při jejich povolování. Ten nástavec se o bezpečnostní matku neopře tak dobře jako klasický ořech o šestihran a ty pak třeba na silnici nevyměníš píchlé kolo.
A to ani nemluvím o tom kdybys náhodou ztratil nástavec k pojistným matkám.....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 19:20   Citovat  

Petr78 - tady u nás je právě možný přijít o kola během pěti minut ... stojim přes noc u baráku, takže flexu bych slyšel, a aby je někdo řezal ruční pilkou ... tak ty kola asi poškrábe a pak by mu byly k ničemu, ale tenhle aspekt těch pojišťovacích šroubů mě vůbec nenapadnul ... ale asi i přes tyhle strasti si je pořídim, sichr je sichr

a motor je D16Y3, rok 10/1995 ... 1.6 16valve
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 19:36   Citovat  

Petr 78 napsal:
Nene, tvůj motor iridiové svíčky určitě nepotřebuje.
Ale mrkni se co tam máš za svíčky.
Nevím co máš přesně za motor, ale měly by tam být NGK BKR6E-11 nebo ZFR6J-11
nemusí je potřebovat, ale motoru taky neublíži, mě se třeba na D15B2ce o malinko zklidnil chod motoru, v D14 v AERU taky šlapou a jelikož kombajn dostáva E85s N98 tak mu ty svíčky dělaj taky dobře.a jen do mě za neoriginalni příslušenství Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 20:22   Citovat  

CrazyManer: do tvého motoru patří tyto svíčky: odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 20:25   Citovat  

sablos napsal:
nemusí je potřebovat, ale motoru taky neublíži, mě se třeba na D15B2ce o malinko zklidnil chod motoru, v D14 v AERU taky šlapou a jelikož kombajn dostáva E85s N98 tak mu ty svíčky dělaj taky dobře.a jen do mě za neoriginalni příslušenství Velmi šťastný

Ale jo, já netvrdím že jsou iridiové svíčky špatné. Málokdy se stane, že s nimi motor funguje hůře.
Jenom mají horší poměr cena/výkon/životnost než obyčejné svíčky i přesto že mají životnot delší, což je jejich jediná prokazatelná výhoda.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 21:07  Naposledy upravil vespula.mortifer dne 5.4.2013 , 21:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak promiň že jsem se ti snažil pomoct.
Už takovou chybu víckrát neudělám.
Byla to ztráta času a energie.
Myslel jsem to dobře, ale tvoje reakce byla fakt super KO

Tak nevím jestli ses Ty se svojí reakcí neunáhlil ...
Jsou tam smajlíci nebo-li emotikony jasně vyjadřující jak je to myšleno. A pokud si přečteš a zamyslíš se nad tím na co kontrétního jsem reagoval, tak snad dojdeš k jinému názoru , než že moje reakce byla fakt super KO
Pokud k tomu nedojdeš tak je mi sice Tě líto , ale to asi tak jediný co s tím mohu dělat.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2013 , 21:17   Citovat  

CrazyManer napsal:
stojim přes noc u baráku, takže flexu bych slyšel, a aby je někdo řezal ruční pilkou ... tak ty kola asi poškrábe a pak by mu byly k ničemu, ale tenhle aspekt těch pojišťovacích šroubů mě vůbec nenapadnul ... ale asi i přes tyhle strasti si je pořídim, sichr je sichr

Těch pojištovacích šroubů je pár typů a zloději kol maj většinou ty patřičný nástavce na většinu z nich. Jak jinak by se asi kradly ? to nikdo neřeže ani flexou ani pilkou. Prostě nakoupěj redukce na bezpečnostní šrouby za dva litry a na jedný sadě kol to maj zpátky. Ale určitě si je pořiď , už pro klid duše je lepší je tam mít.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 13:14   Citovat  

vespula.mortifer - tady u nás to kradou feťáci, ty žádný pojištovací klíče fakt nemaj přátele

Petr 78 - tisícenné díky je to dobrý přátele zkusim je najít na e-shopu autokelly, za tu cenu by byly příjemný Honda
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic Fastback 1.6 - Spotřeba nejde pod 10L/100KM
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina