Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zatékání Civic 97´ 5D
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 10:06   Citovat  

Tak mi dneska volala mamka, že ji zatéká do auta. Udělalo ji to jak při dešti tak také při umývání auta. Zatéká jí vepředu u spolujezdce jako by pod kastlíkem...netušíte někdo kudy se ta voda může dostávat? Nemáte někdo zkušenosti u Anglána s podobnáým problémem nebo neslyšel jste už někdo o tom?
Posledně jak jsem byl v Karviné tak jsem ji kontroloval spodní gumu u čelní skla s tím plastem a připadá mi ok....napadá mě ale jestli nebude mít spíše díru v pedálové stěně?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Pikey je teď offline  Pikey
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 10:42   Citovat  

Nejpravděpodobnější je opravdu těsnění čelního skla, ale pokud je v pořádku, jak píšeš, tak už mě napadá jen průchodka ve stěně, kterou jde kabeláž od jednotky k motoru. Jestli jsou v těch místech ve stěně ještě nějaký díry si teď neuvědomuju.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 11:41   Citovat  

Má to auto střešní okno?
Nebylo tam měněné přední sklo?

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 12:19   Citovat  

ja bych teda taky hledal u toho predniho skla a tam v tech mistech, uplne vpravo... ono staci kdyz je tam bordel a neodvadi se ta voda kudy ma.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 12:40   Citovat  

Bitkar napsal:
ja bych teda taky hledal u toho predniho skla a tam v tech mistech, uplne vpravo... ono staci kdyz je tam bordel a neodvadi se ta voda kudy ma.

Ano, souhlas. To je taky jedna z možností. je to dobrý
Já když jsem sundal ten plast pod stěračema, tak pod rohem okna bylo hodně bordelu.
Napadla mě ještě jedna věc, ale to už by byl extrém. Ikdyž u anglána asi i možná varianta Velmi šťastný
A to sice, že v tom místě kde se schromažďuje bordel pod sklem, to bude prorezlé. On ten bordel totiž do sebe pěkně absorbuje vlhkost a ta pak hlodá a hlodá....
Typickou ukázku tohoto jsem viděl na vnitřku předního blatníku za zástěrkou.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 13:28   Citovat  

Petr 78 napsal:
Má to auto střešní okno?
Nebylo tam měněné přední sklo?

Mamka ho má asi rok a půl a za tu dobu čelní sklo měněné nemá....šíbr taky nemá.

To Bitkař: které místo máš přesně na mysli..nechceš to vyfotit nebo jestli máš nějaký obrázek at vím o čem se bavíme.

Petr 78: no a ten "bordel" o kterém píšeš jde vidět jen když sundáš oba stěrače a odchlípneš ten plast?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 13:40   Citovat  

proste prohlidni, odendej torpedo (to je ten plast u steracu celej velkej), koukni uplne doprava ke spolujezdcovi dolu do rohu celniho okna a tam vycisti vsechen bordel co uvidis a uvidis jestli to prestane. Me jeden cas taky trosku zatejkalo, ani sem teda nic neoddelaval, jen sem vycistil ten roh kde stejka voda z okna dolu ke steracum. Tam bylo more sajrajtu a voda pak tekla kam nemela.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 13:45   Citovat  

OK díky...předám info...uvidíme.
Pokud se ten problém vyřeší tak všem co mi poradili dám plus..to se nebojte Velmi šťastný

cabbage je teď offline  cabbage
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 14:12   Citovat  

Přesně jak to popisuješ, tak loni mě trápilo to samý na c4g. Louže vody u nohou spolujezdce. U mě to byl taky ten bordel pod tim plastem (torpédem HaHaaa ), voda špatně odtýkala - přesně jak píše Bitkar je to dobrý

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 15:15   Citovat  

Tohle jsem taky řešil. Dost často u anglána zatéká zkrz ventilaci. Voda, která stéká z čelního skla, prosakuje pod kryt ventilace, který má po letech už steřelé těsnění. Následně se voda hromadí v už zmíněné odtokové drážce pod sklem a na krajích stéká do žlabu ventilace, ten je odvodněn dobře, tam se nemá co ucpat. Problém bývá na straně spolujezdce, kde odtoková drážka končí hned kousek za nasávacím otvorem ventilace, pokud je to tam ucpané smetím, voda vesele teče rovnou do ventilátoru, z něj pak prokapává na koberec u spolujezdce. Řešení je jednoduché, nasávací otvor ventilace má krom plechového lemování ještě jakýsi stínící plech, který se prostě násilím trochu ohne nad nasávací otvor a udělá takovou jakoby půl stříšku. Težko se to vysvětluje, sundej kryt ventilace a uvidíš Mrk. Až budeš čistit tu odtokovou drážku, pozor na obnaženou hranu skla. Já si ji naštípl šroubovákem, kterým jsem vyškrabával tu "hlínu", co tam byla, do roka mi prasklo sklo, prasklina vystřelila přesně z toho místa.

Mně zatékalo ještě jinudy, ale jen za extrémně silného deště, nebo tání sněhu a ještě muselo auto stát mírně nakloněné. V servisu si s tím nevěděli rady. Než jsem na to přišel, rozebral jsem celý interiér a polil auto hektolitrem vody. Nakonec se ukázalo že se voda objevuje za vnitřní motorovou stěnou a odtud nezaslepenými otvory prosakuje rovnou do tlumicí plsti pod kobercem. Ta pojme několik litrů vody, než koberec začne vlhnout, proto se na to za ty roky nepřišlo. Voda se dostávala za motorovou stěnu skrz podélný nosník v motorovém prostoru, do kterého tekla skrz aretační díru držáku ABS modulátoru. Zrovna těmito místy teče všechna voda, která stéká z krytu ventilace, a následne teče za pojistkovou skříňkou motorovým prostorem. Všechny díry na horní a boční straně nosníku jsem zamáznul polyuretanovým tmelem a je po zatékání. Zřejmě to byla nějaká výrobní vada, propálený bodový svár nebo něco.

eko je teď offline  eko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2009 , 15:48   Citovat  

caute chalani.... vedel by niekto s vas sem dat aj daku fotku ze kde asi presne by sa to malo vycistit ,ale skade presne to tecie ,lebo aj ja som si na svojom aute vsimol ze ked umyjem tak zatecie ... dnes som to aj pozeral len som nevedel ze kade to moze ist ... treba dat dole ten cierny kryt kde su stierace?? ,ale niekde inde?? dakujem za odpovede...

Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2009 , 16:21   Citovat  

No musím říct že mě zatékalo myslím, do každe Hondy HaHaaa Ted taky tak to chci pořešit Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2009 , 8:28   Citovat  

Tak známý předevčírem mamce rozebral přesně to co jste popisovali a opravdu tam byl neskutečný bo*del. Navíc tam prý byly odchlípnuté dva menší kousky těsnění předního okna. Tak snad to bylo ono. V každém případě máti ted jede na víkend do Zlína a co jsem slyšel má dneska pěkně pršet takže uvidíme jak to bude těsnit v dešti.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 18:42   Citovat  

Tak zatíkání pomohlo. Všem díky a posílám za rady kladné komentáře. Ještě jednou díky. je to dobrý

Aha: tak komentáře jsou zřejmě až po jisté době tak postupně dám všem.

Klidas je teď offline  Klidas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 20:36   Citovat  

Henges napsal:
No musím říct že mě zatékalo myslím, do každe Hondy HaHaaa Ted taky tak to chci pořešit Úsměv

Řešení jako ve filmech? Kyblíky a kastroly? HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 21:51   Citovat  

Robik napsal:
Tak zatíkání pomohlo. Všem díky a posílám za rady kladné komentáře. Ještě jednou díky. je to dobrý

Aha: tak komentáře jsou zřejmě až po jisté době tak postupně dám všem.

je to dobrý super. Rychlé a snadné vyřešení problému. Dobrej poznatek, kterej se bude hodit pro další případy.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2009 , 7:12   Citovat  

To jo.
Jinak včera večer jsem dal první plusko Pikey a chci dátdalší kladné ale nemám aktivní to tlačítko..nevím proč... Smutný
Ty si byl zrovna druhý na řadě. Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2009 , 11:10   Citovat  

Robik napsal:
To jo.
Jinak včera večer jsem dal první plusko Pikey a chci dátdalší kladné ale nemám aktivní to tlačítko..nevím proč... Smutný
Ty si byl zrovna druhý na řadě. Velmi šťastný

Oooo, děkuji. je to dobrý
Tak na mě nezapomeň až to zase půjde. Mrk Velmi šťastný

charonec je teď offline  charonec
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2009 , 14:36   Citovat  

Mě tam taky zatíká, je to sice civic 5g, ale jako další možnost to je.
Taky jsem měl stale vlhkej koberec u spolujezdce. Tak jem zhodil kolo, ten plastovej podběh a ejhle tam díra jako vrata HaHaaa Přikládám foto pro představu.

dirka.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
dirka.JPG, 442.43 kB

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2010 , 15:43   Citovat  

Ivoss napsal:

Mně zatékalo ještě jinudy, ale jen za extrémně silného deště, nebo tání sněhu a ještě muselo auto stát mírně nakloněné. V servisu si s tím nevěděli rady. Než jsem na to přišel, rozebral jsem celý interiér a polil auto hektolitrem vody. Nakonec se ukázalo že se voda objevuje za vnitřní motorovou stěnou a odtud nezaslepenými otvory prosakuje rovnou do tlumicí plsti pod kobercem. Ta pojme několik litrů vody, než koberec začne vlhnout, proto se na to za ty roky nepřišlo. Voda se dostávala za motorovou stěnu skrz podélný nosník v motorovém prostoru, do kterého tekla skrz aretační díru držáku ABS modulátoru. Zrovna těmito místy teče všechna voda, která stéká z krytu ventilace, a následne teče za pojistkovou skříňkou motorovým prostorem. Všechny díry na horní a boční straně nosníku jsem zamáznul polyuretanovým tmelem a je po zatékání. Zřejmě to byla nějaká výrobní vada, propálený bodový svár nebo něco.

Tak přesně tenhle problém jsem teď řešil. Nejdříve jsem si všiml ,že mám zespoda podlahy u spolujezdce hnědý flek. Samozřejmě že tam byla díra skrz tak jsem to vyvařil a myslel jsem si že to byla nějaká špatná atikorozní ochrana. Jenže po těch deštích co byly jsem měl koberec odhrnutý aby vyschl a tam kde je ten nový plech tak mi do auta tekla voda takový malým čurkem a hodně přibývala. A dneska jsem hledal kudy to teče. Baterka a pojistková skříňka ven a hadici a už jsem to tam lil a hledal kudy to teče a našel jak říká IVOSS přesně v těch místech to tam teče. Ten kdo vymyslel ty díry do těch nosníků jako je držák ABS nebo držák baterky ,ale neteče to přes šrouby a ti chytráci tam udělali takové háčky a navrtali dírky do nosníku jeden je na držáku ABS další na držáku baterky a pak je ještě jedna dírka a ta je hned vedle držáku ABS a je překrytá trubkou od klimy. Zalepil jsem to tmelem a přestalo to téct do auta. Mám anglána poface r.v.00 a pak ještě předface 95 na díly a ten stejný problém podlaha prohnitá přesně v tom stejném místě. Takže doporučuju všem co mají anglány aby se podívali pod koberce jestli tam mají sucho. A pozor není to vidět kudy tam teče na podlaze je nalepen kus te lepenky a teče to pod ní tak bacha na to a je to v místech kdy rovná podlaha přechází nahoru k motoru tak v tom zlomu kde se spojují asi 3 plechy

Breta.Fousek je teď offline  Breta.Fousek
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 10:31   Citovat  

ahoj, taky mam vodu u spolujezdce v c5g. Odstrojil jsem podběhy (nikde žádná díra), vyčistil jsem to pod krytem ventilace (moc bordelu tam nebylo teda) a ted budu čekat na nějaký déšť a uvidim jestli to pomohlo

Breta.Fousek je teď offline  Breta.Fousek
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2010 , 16:41   Citovat  

takže po dnešnim dešti jsem hledal vodu a nemusel jsem dlouho. jen jsem odhrnul suchý koberec, tak pod nm byla louže vody. teče mi to odněkud z krajního rohu, mam tam nějakou krabičku s drátama (absolutně netušim co to je), tak za ní byly mokrý stopy. Pátral jsem dál adál, ale fakt mě nenapadá odkud to je.....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2010 , 16:50   Citovat  

u spolujezdce? ta krabicka bude asi ECU :) a precti si poradne tohle tema, mozna najdes zdroj.

Madvad je teď offline  Madvad
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 18:21   Citovat  

caute hondaři takze nastala chvila zateka mi do auta a rad by som to opravil stierace demontaz nie je problem ale vznika tu otazka ako dat dole ten plast pod stieracmy v motorovom priestore vybrate plastove zarazky ale co s tymi co su pod oknom take kruzka ako to mam odpontovat aby som sa dostal pod plast diky potrebujem to vediet este dnes diky este raz přátele

Madvad je teď offline  Madvad
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2013 , 19:44   Citovat  

prosim poradte diiky suuuri to Velmi šťastný

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 8:41   Citovat  

Madvad napsal:
caute hondaři takze nastala chvila zateka mi do auta a rad by som to opravil stierace demontaz nie je problem ale vznika tu otazka ako dat dole ten plast pod stieracmy v motorovom priestore vybrate plastove zarazky ale co s tymi co su pod oknom take kruzka ako to mam odpontovat aby som sa dostal pod plast diky potrebujem to vediet este dnes diky este raz přátele

Ty cudle pod oknem zkus podebrat dvema mensimi sroubovaky, tak abys za cepicku tahal rovne smerem nahoru, jinak se nejspis ulomi. Je to klasicky zarazeci nyt, aby sel ven, musi se vytahnout ta cepicka skoro o centimetr, pokud se cepicka ulomi, musel bys vytahnout tu tenkou plastovou tycinku. Az bude plast dole, opatrne na hranu skla, jakekoli poskozeni treba od sroubovaku casem zpusobi prasknuti skla.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zatékání Civic 97´ 5D
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina