Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic, Accord, CR-V nebo koncernové auto?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
Jumbo je teď offline  Jumbo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 8:27   Citovat  

Ahoj dobří lidé,

na podzim přijde k řešení nové rodinné auto, jsme v současné době 4 člená rodina - 2 prckové 5 + 2,5 roku...
Připíši rovnou náš teoretický nájezd:
ráno start - odjezd 3 km do města z kopce s dětmi do školky
od školky 1,5 km dojezd do práce
odpoledne to samé + po cestě nákup
1-2x týdně cesta 40 km za kapelou + 40 zpět
4x měsíčně cesta 100 km za nákupy + 100 zpět
max. 6x ročně cesta za tchýní 110 km
občas přejezd na nějaký konzert či hraní s kapelou...
měsíčně tedy najezdíme max. 1.000 km

Úplně nutně mega velký kufr není nutností - kočárek nevozíme. Max. že bychom vozili nějaké kola. O dovolených v Chorvatsku či jinde zatím neuvažujeme - děti jsou zatím malé. Avšak když spolehlivě převezu celou bicí soupravu, tak jedině dobře meetallll

Má představa je také taková, aby nás auto dalších 5 let spolehlivě vozilo s minimálně vynaloženým úsilím do oprav. Samozřejmě mezi opravy nepočítám výměny destiček, oleje apod...Jezdím s rodinou bezpečně, bez nehod, hlídám si okolí, takže otázku bezpečnosti neberu tolik v potaz, nicméně člověk nikdy neví, kdy přiletí nějaký magor, že...

Prostředky na auto ve výši max. 200k.
Tak teoreticky vybírám z:
Honda Accord - r.v. 2004 - 2006 - kombík či sedan. V motorizaci mám absolutně nejasno, nevím zda-li s mým nájezdem má vůbec smysl uvažovat o naftě? Moc se mi líbí ve verzi Type-S, ale děsí mě spotřeba...

Honda Civic - 7G nebo 8G

Honda CR-V - absolutně netuším v jaké generaci, nicméně líbí se nám nejvíc ta v současné době předposlední, nicméně cenovka neodpovídá rozpočtu, takže se poohlížím spíše po 2.generaci. Kde jsem slyšel, že jsou problémy s nápravou?

Anebo nějaké koncernové auto - VW Passat, Škoda Octavia, Audi A4, Ford Mondeo či BMW 320?

Můžu znát vaše názory na výše uvedené, jak si stojí v poruchovosti Hondy vúči koncernům a ostatním výrobcům? Slyším opravdu různé názory, že koncern se sice sype, ale jsou levné ND a že Honda se sice tak nesype, ale poté když už ano, jsou ND brutálně drahé a že dokonce pro nějaké modely neexistuje druhovýroba ND?

Pokud by přišel na řadu benzín, velmi mě láká myšlenka předělání na etanol, nicméně se zdá, že uvést do spolehlivé praxe ježdění na etanol je stále spousta laborování a nejistot.

Ohledně spotřeby - u benzínu bych akceptoval do 8l / 100km v průměru maximálně.

Mockrát vám děkuji za plodnou diskuzi! Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:20   Citovat  

Tak limitem 8l/100km jsi vlastně vyloučil všechny výše jmenované krom civica Mrk
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:28   Citovat  

Kdybych toto řešil tak bych osobně vzal Octavii I poface model 2004 s motorem 96kw a maximální výbavou v combi karoserii, sice jich je hodně málo k sehnání ale myslim že ideální varianta. Nadstandartní kufr, dostačující ochrana pasažérů, přijatelné díly, dostačující výkon a do 8l/100km se hravě vlezeš s nohou na podlaze a navíc ti do 200tis. zbyde spousta peněz na běžný servis a případnou opravu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:31   Citovat  

Speedey napsal:
Kdybych toto řešil tak bych osobně vzal Octavii I poface model 2004 s motorem 96kw a maximální výbavou v combi karoserii, sice jich je hodně málo k sehnání ale myslim že ideální varianta. Nadstandartní kufr, dostačující ochrana pasažérů, přijatelné díly, dostačující výkon a do 8l/100km se hravě vlezeš s nohou na podlaze a navíc ti do 200tis. zbyde spousta peněz na běžný servis a případnou opravu.

Bavíme se o naftě předpokládám? Netrpěla by právěže nafta mými častými dost malými přejezdy, kdy se motor ani neprohřeje?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:32   Citovat  

sumy napsal:
Tak limitem 8l/100km jsi vlastně vyloučil všechny výše jmenované krom civica Mrk

OK, tak limit zvyšuji na 9l/100km v průměru.. Úsměv Nebo je to snad pořád málo?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:38   Citovat  

Jumbo napsal:

S Tvými krátkými trasami nejspíš jo... Úsměv

Jo, nafta na krátké trasy moc není (i když tchán jezdí denně asi 7km po Praze s 2.0 TDi, ale taky říká, že kdyby nebyl každý den v servisu, tak by si tu Oktávku nekoupil.). Z hlediska rozumu bych asi volil Oktávku I. s 1.6 (74kW) - s tím se dá jet i do Chorvatska. Nedávno jsem vezl na prohlídku kolegovo (ale ten jí neprodá - má na ní "za 10 let" najeto asi 30tis.km...).
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:40   Citovat  

Jumbo napsal:
Bavíme se o naftě předpokládám? Netrpěla by právěže nafta mými častými dost malými přejezdy, kdy se motor ani neprohřeje?

Ano nafta 1.9tdi, tak jako máš pravdu v tom že to není ideální délka jízdy pro prohřátí celého motoru, ale myslim že když nedostane naloženo tak by to zas tak velkej pjůsej být neměl zase to vykompenzuješ na dálku ke tchýni nebo na nákup a hlavně oceníš 6kvalt a velkej kufr pro tvůj nákup Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:48   Citovat  

Hellborn napsal:
S Tvými krátkými trasami nejspíš jo... Úsměv

Jo, nafta na krátké trasy moc není (i když tchán jezdí denně asi 7km po Praze s 2.0 TDi, ale taky říká, že kdyby nebyl každý den v servisu, tak by si tu Oktávku nekoupil.). Z hlediska rozumu bych asi volil Oktávku I. s 1.6 (74kW) - s tím se dá jet i do Chorvatska. Nedávno jsem vezl na prohlídku kolegovo (ale ten jí neprodá - má na ní "za 10 let" najeto asi 30tis.km...).

1.6 - benzín tedy?
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:49   Citovat  

Jumbo napsal:

švára jezdí s crv 2 za 10L e85 -2x denně cca4km, přes zimu to vylezlo na 13L , delší štreky jede pod 9L.benzín nevím , na ten to jezdilo jen chvíli po koupi.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:53   Citovat  

Speedey napsal:
Ano nafta 1.9tdi, tak jako máš pravdu v tom že to není ideální délka jízdy pro prohřátí celého motoru, ale myslim že když nedostane naloženo tak by to zas tak velkej pjůsej být neměl zase to vykompenzuješ na dálku ke tchýni nebo na nákup a hlavně oceníš 6kvalt a velkej kufr pro tvůj nákup Úsměv

na takhle krátký trasy není nafta nic moc , v zimě bude mrznout až do konce cesty a moc se to nebude líbit minimálně naklápění lopatek v turbu je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:54   Citovat  

Jinak předpoklad je, že pokud nekoupím nějakou další Hondu, zůstane nám doma Civic VTEC alespoň pro mou radost ze svezení přes sezónu. Motorka mi totiž doma dovolena nebude a trochu toho adrenalinu prostě potřebuju G4G VTEC
   Návrat  
millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 9:57   Citovat  

Jumbo napsal:
1.6 - benzín tedy?

s 1.6 benzinem v OI se da jezdit kombinovana tak 5,5-6L/100 km. S tvyma kratkyma prejezdama to bude vic a do 8L/100km se vlezes jak nic. 1.6 se moc nesypou a dily sou fakt levny. Jinak i ja s 1.8T 4x4 OI mam prumernou spotrebu 8,5L/100km a to jezdim prevazne mesto.

Jinak OII s 2.0 MPI 110kW ma srovnatelnou spotrebu s OI 1.6 Mrk . Jezdil sem kombinovanou asi 7,5L. dalky zvlada i za 6,2L/100km a ve meste do 8L bez problemu. Kdyz sem jel svizneji, tak si to vic jak 9,5L/100 km nikdy nevzalo
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 10:00   Citovat  

monty napsal:
na takhle krátký trasy není nafta nic moc , v zimě bude mrznout až do konce cesty a moc se to nebude líbit minimálně naklápění lopatek v turbu je to dobrý

proto jsem naftu poslal dál a koupil si EK3 v sedanu (to asi nechce) , já naftu nezahřál ke komfortu v autě v zimě ani po 11km. Je to ta dan za spotřebu a tah odspoda, není na škodu to naklápění obšas oživit pročistit případně repas. Taky jsem zjistil že 80% Ochcávek nejede jak by mělo díky seknutým lopatkám na turbu Úsměv
   Návrat  
Aidiantes je teď offline  Aidiantes
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 10:04   Citovat  

Ahoj, a co Golf IV v benzínovým vydání? Platforma by měla být, co vím, totožná s Octavií I. Přijde mi, že ty škodovky si drží cenu víc, než VW. Na druhou stranu u benzínu by to mohlo být jiný.
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 10:16   Citovat  

Ochcávku v kombajnu ještě chápu kvuli kufru, ale golf v kombajnu je hnusnej a raději než krátkýho bych bral UFOuna to mi hlava nebere
Hlavně mi příjde praktičtější jak Golf cože cože ?
Ještě bych nahodil Toyotu, často se na ní zapomína, ale jako rodinej otloukánek většinou slouží dobře Avensis/Corča/auris
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 10:27   Citovat  

Bubaak napsal:
Ochcávku v kombajnu ještě chápu kvuli kufru, ale golf v kombajnu je hnusnej a raději než krátkýho bych bral UFOuna to mi hlava nebere
Hlavně mi příjde praktičtější jak Golf cože cože ?
Ještě bych nahodil Toyotu, často se na ní zapomína, ale jako rodinej otloukánek většinou slouží dobře Avensis/Corča/auris

Tat, tak, za mě koyota, nebo Ufo. Jsem tedy velmi zaujatý, páč Ufo mám, ale mě opravdu vyhovuje. Jezdím s ním 80% krátký trasy do 10km a s 1,4 jsem na dlouhodobý 6,5. Rozhodně ocení otevírání zadních dveří kolmo(dobře se poutaj děti)a to že jsou zadní dveře malé(tedy děti nic a nikoho neomlátí) Jo, má svý mouchy(hlavně sem tam pazvuky) ale narozdíl od pro mne bezpohlavních evropských vozítek je i s tou slabou 1,4 sranda. Máme ji tedy jen jako druhé auto v rodině, páč se 4 dětma hlavní trasy zastává mitsu space wagon, ale když je třeba, tak manželka se všema dětma naprosto v poho dojede kam potřebuje a to i když nejstarší dítko už je habán(12let) a nejmenší naopak prcek v fest sedačce(2,5roku) Jo a málem bych zapomněl, kufr je na poměry hatchbacku ohromnej Tak to koukám! Teoretický litry neřeším, praxe ukazuje zázraky a vejde se tam snad i slon HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 10:56   Citovat  

tudy odkaz

Co takovýto Civic? Jaký to má kufr? Nebo je pořád lepší klasické UFO?
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 11:18   Citovat  

podle najezdu a pozadavku bych vzal asi toho civica 5D 1,6 poFL 04-05 s co nejmensim najezdem (u Hondy zvlast plati cim mensi tim drazsi), to auto je uvnitr hodne prostorny a kufr taky, nezere to (priklad, pekna vonafka Úsměv tudy odkaz )

btw je ufo vzadu prostorny stejne jako 7g?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 11:25  Naposledy upravil sumy dne 25.4.2013 , 11:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Doktor napsal:
podle najezdu a pozadavku bych vzal asi toho civica 5D 1,6 poFL 04-05 s co nejmensim najezdem (u Hondy zvlast plati cim mensi tim drazsi), to auto je uvnitr hodne prostorny a kufr taky, nezere to (priklad, pekna vonafka Úsměv tudy odkaz )

Řekl bych že je na tom ještě líp, ale těžko takhle od stolu říct. O C7.g jsem přišel už před 4 lety Bueee
Každopádně v 8.g si pohodlně sednu "sám za sebe" a to při takřka 190cm považuju u takovýho auta jako dobrý výsledek. Zas u 7.g je super ta plochá podlaha, to už 8.g nemá Smutný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 11:26   Citovat  

sumy napsal:
Řekl bych že je na tom ještě líp, ale těžko takhle od stolu říct. O C7.g jsem přišel už před 4 lety Bueee

sory za OTP - co se přihodilo? to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 11:34   Citovat  

Doktor napsal:
sory za OTP - co se přihodilo? to mi hlava nebere

Protijedoucí mazda 626kombi si v rychlosti cca 100-110km/h zkrátila zatáčku a trefila manželku(50-60km/h) na blinkr a šla skrz podběh až na kabinu odkud se odrazila a šla dál do polí. Utržený ramemo,hnutej A sloupek, ohnutý auto-prostě totál. Manželka naštěstí jen zhmožděný kotník(od pedálů co se díky utženému kolu posunuly), hrudník od pásů a hozená krční páteř.
PS: rychlosti dle protokolu PČR, manželka má z nehody dodnes totál okno
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 11:45   Citovat  

fujtajbl hlavně že je v pořádku ostatní neřeš! přátele já jednou služební oktou přijížděl cca v 90 v mírné zatáčce k vesnici a tam škodovkář s rodinkou ve 120 předjížděl traktor a čelně jsme se potkali to snad ne oni skončili v poli a ja v prikopu, dekuju bohu ze to byla okta s airbagama a ze na miste 120ky nebyla liazka Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 11:49   Citovat  

Doktor napsal:

Ten je moc pěknej. Acco Tourer mě ale taky láká. Nicméně na výběr dalšího rodinného vozu je relativně ještě čas, ale než pro něco pojedu chci zvážit všechny pro a proti. Proto ta diskuze zde je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 11:58   Citovat  

jasny, chce to taky vyzkouset Úsměv kazdy auto ma svoje... civic je vazne prostornej, dobre se s nim jezdi, do 100km/h tichej, zere malo, jezdi se mi s nim lip, do mesta a mensy projizdky ideal... accord zas pohodlicko, tichy, tahne i nalozenej, na delsi cesty super a taky s nim jezdim do 7,5l kdyz nechci chodit pro fotky z radaru Úsměv

osobne bych jeste mrknul mozna jeste na aurise (spolehlivej, ale malej kufr) a avensise
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 12:09   Citovat  

Jumbo napsal:
Ten je moc pěknej. Acco Tourer mě ale taky láká. Nicméně na výběr dalšího rodinného vozu je relativně ještě čas, ale než pro něco pojedu chci zvážit všechny pro a proti. Proto ta diskuze zde je to dobrý

To je víc než rozumný. Jen rpo doplnění. C7.g v naftě jsem kupoval jako 3 roky starý auto se 160.000km na hrbu za 178.000Kč. Měl jsem ho přesně rok a najel jsem s nim rovných 60.000km, tedy do 220.000km a za celou dobu jsem jen 4x vyměnil olej a 14 dní před nehodou dával nový kotouče a desky. Ještě mi v zimě jdnou zamrzla nafta, ale to se stě jakožto zájemce o benzín netýká a navíc to rozchodil sám Velmi šťastný Po nehodě jsem za něj od pojišťovny dostal 170.000 Tak to koukám! Je to tam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 12:37   Citovat  

sumy napsal:
To je víc než rozumný. Jen rpo doplnění. C7.g v naftě jsem kupoval jako 3 roky starý auto se 160.000km na hrbu za 178.000Kč. Měl jsem ho přesně rok a najel jsem s nim rovných 60.000km, tedy do 220.000km a za celou dobu jsem jen 4x vyměnil olej a 14 dní před nehodou dával nový kotouče a desky. Ještě mi v zimě jdnou zamrzla nafta, ale to se stě jakožto zájemce o benzín netýká a navíc to rozchodil sám Velmi šťastný Po nehodě jsem za něj od pojišťovny dostal 170.000 Tak to koukám! Je to tam.

C7g v naftě? To je tedy ten 1,7 motor? Kdo to pro Hondu vlastně vyráběl?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 12:39   Citovat  

Jumbo napsal:
C7g v naftě? To je tedy ten 1,7 motor? Kdo to pro Hondu vlastně vyráběl?

Výrobce je Isuzu, známej ho má a jenom se to wc takže bych to nechtěl Hihi
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 13:02   Citovat  

Speedey napsal:

Tak asi závisí kus od kusu...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 13:03   Citovat  

Speedey napsal:

Výrobce je Honda, od Isuzu je licence a jestli ho má v Astrře, tak tam se vskutku s... jak na běžícím páse. Má osobní zkušenost s ním je víc než dobrá. I v těch 220tkm si mezi intervali necucnul ani decku oleje, turbo nehvízdalo, startoval i v šílený zimě a to dostával čočku každej den.
Leč nepopírám, že se to někomu jinému sype. Ale jestli se nepletu, tak i zde na klubu je povícero majitelů 1,7 ropáků(i načipovanejch) a od nikoho jsem nikdy nezaznamenal nářky nad motorem.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 13:04   Citovat  

Jumbo napsal:
Tak asi závisí kus od kusu...

A péči majitele - u chrochty obzvlášť...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic, Accord, CR-V nebo koncernové auto?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina