Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
stavba výfuku (pro Vti)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2013 , 22:52   Citovat  

Ahoj, jelikož mám hotové své Vti a už můžu vymýšlet a laborovat, došlo na výfuk.

Protože nevím jak vypočítat a postavit ideální laděný výfuk (u mne pro B16A2), tak se chci zeptat na pár rad.
Nemáte někdo pár fotek výfuku v řezu? Jak třeba vyrábí výfuky Spoon apd.? Jen děrovaný trubka ve vatě mi přijde dost málo. Chtěl bych si vyhrát, využít pár znalostí a vychytávek z letectví apd. různé tvary a využít jejich vlastností. Třeba viz toto Velmi šťastný tudy odkaz

Na autě mám zatím seriové svody, ale je to otázka pár dní, co si pojedu pro laděné - stavěné svody, KAT tam nemám, středový tlumič zachován a ted ŘEŠÍM KONCÁK.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2013 , 23:02   Citovat  

koupil jsem si už nový origo zadní výfuk, v pondělí dojde, vemu flexu, otevřu ho, vyndám přepážky a trubky a chyi si vyrobit vnitřek podle sebe. Zatím mám v plánu udělat ve vnitř klapku, kterou budu ovládat elektronicky podle vtecu. Ale než se do toho pustím, rád se zeptám a třeba někdo zkušený, kdo staví výfuky poradí Úsměv

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2013 , 10:35   Citovat  

Myslím že zrovna v sekci Články jsou asi 3 temata o výfucích, tak si to pročti a aby jsis spíš neuškodil samostavbou a pak to nejelo tak jak má.osobně pokud chceš laborovat tak bych udělal nerez výfuk trochu zvětšil průměr ale ne zas radikálně, podle toho dal tlumiče, závisle na tom jak to chceš provozovat a aby nebolela šiška a v autě se dalo vydržet a tot vše.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2013 , 12:11   Citovat  

ja osbne mit nato cas a penize tak bych udelal co nejmohutnejsi stredovej dil jakej by se vesel do tunelu , to je zaklad aby to nehucelo i pri volnobehu jako vetsina RAMUSU ,prumer bych max udelal +-57mm jako ma EK9 ,myslim ,ze vedeli proc nedavat vice a koncak bych udelal ve stylu N1 spoon , nebo hlavne pruchozi ,ale stim ze pred nim bych udelal resonator vid foto ,kterej dava treba na sve vyfuky HKS bezne Úsměv pri takove kombinaci kvalitni zvoucek zarucenej je to dobrý

mensi porovnani Úsměv
Odkaz

nake ten HKS Úsměv
Odkaz

HKS-Hi-Power-mid-pipe-1024x675.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
HKS-Hi-Power-mid-pipe-1024x675.jpg, 160.58 kB

mini_r56_08.jpg

mini_r56_08.jpg, 41.13 kB

hks_limited_exhaust_s2.jpg

hks_limited_exhaust_s2.jpg, 20.49 kB

hks_crz_1.jpg

hks_crz_1.jpg, 89.66 kB

Kvasnour je teď offline  Kvasnour
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2013 , 22:35   Citovat  

Kluci doporucuji vyhledat na netu a stahnout informce o stavbe vyfuku, je to velmi slozite zarizeni, i kdZ to vypada banalne, neno tp tak jednoduche, jak to vypada. Ja hledal na uloz to.cz ja hledal treba,stavba vyfuku atd...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2013 , 22:41   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
koupil jsem si už nový origo zadní výfuk, v pondělí dojde, vemu flexu, otevřu ho, vyndám přepážky a trubky a chyi si vyrobit vnitřek podle sebe. Zatím mám v plánu udělat ve vnitř klapku, kterou budu ovládat elektronicky podle vtecu. Ale než se do toho pustím, rád se zeptám a třeba někdo zkušený, kdo staví výfuky poradí Úsměv

Doufám,že se tu ukáže PreludeZ (ten Ti nejspíš poradí,aby ses na to vykašlal).

Co si pamatuju, tak vyprávěl, že na škole pracovali s nějakým dem programem na výfuky a po změněném "1cm" počítač počítal "X hodin",co se stane s výkonem. Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2013 , 5:16   Citovat  

asi pomaly kompy:-DVelmi šťastnýVelmi šťastný

jako uz jsem se o to zajimal driv, mam spis zkusenost s 2T vyfukama, na aute jsem jeste nic nepocital' neladil s vyfukem. Max.zkousel ruzne tvary a prumery sylencru apd. Dost me zajimaji ty rezonatory, jak jsou udelany bokem od potrubi. Kazdoppadne tam ale budu mit seriovy vyfuk, ten otevru, vykucham a zabuduji do nej klapku pro otvirani na vtec, pri zavrene klapce to pojede jak seriovej vyfuk, prez nejake prepazky tlumice apd, a jak se klapka otevre, tak bude asi pruchozi. Ale nez se do toho pustim, chtel bych treba zjiistit zda bude lepsi nechat stejne potrubi, nebo vetsi, dat tam rezonator, ci neco podobneho. Hlavne mi jde o to, aby to pri normalni jizde bylo tichy a jak sepne vtec, aby to bylo vic pruchozi a zvedl se hluk Mrk a vykon Úsměv

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2013 , 10:45   Citovat  

to by bylo asi jednodussi udelat na seriovem vyfuku tohle a mas vystarano , tu klapku bych dal tesne pred koncovkou Úsměv
a nastavil bych nani otevreni po vtecu Úsměv prumer asi ve velikosti silencru abys neznel jako V8 Úsměv
Odkaz

Odkaz

Odkaz

tady mas cut-out na seriovem SI tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2013 , 16:08   Citovat  

tak a už mám doma koncák na Vti. Jestli to ještě dnes stihnu, tak ho rozřežu Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2013 , 16:19   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
to by bylo asi jednodussi udelat na seriovem vyfuku tohle a mas vystarano , tu klapku bych dal tesne pred koncovkou Úsměv
a nastavil bych nani otevreni po vtecu Úsměv prumer asi ve velikosti silencru abys neznel jako V8 Úsměv

tady mas cut-out na seriovem SI tudy odkaz

já tam nebudu mít takovouhle klapku, vyrobím si to sám a trošku jinak... v tlumiču co jsem koupil, bude přípé potrubí s nějakým max boční rezonátorem jak je výše na fotkách a v něm bude klapka, v tom potrubí, když bude otevřená, splodiony půjdou přímo ven a rezonátor to trošku utlumí apd, když ale vtec vypne, klapka se zavře a bude spaliny přepouštět přez jakoby seriové potrubí, které tam taky vyrobím dle sebe... uplně mě neberte za slovo, +- ještě na tom přemýšlím, navrhuju, měřím, a sám nevím jak to uplně přesně bude, ale princip bude stejný. Pak se to zavře, zavaří a budu mít šméčko seriovej výfuk, z kterýho povede jen lanko do kaboiny, kde bude servo a to bude napojený přez relátko mustek apd na vtec.

Obsah fóra Honda-club.cz   
stavba výfuku (pro Vti)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina