Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
2.0i 85kw na 2.0iS 96kw
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Shawn je teď offline  Shawn
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2008 , 19:32   Citovat  

Tak znova.Jedná se o Accorda 5g/cc7/1993.A chtěl jsem se zeptat jestli to jde předělat a co všechno se popř. musí měnit a dokoupit.Díky moc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 12:54   Citovat  

V tom accordu bude asi motor F20Z1.

Tady se uz nekdo ptal na rozdil s preludackym dvoulitrem F20A4:
rozdily

Ale nejezdi to spatne na to aby se tam musel rvat motor z preludy
F20Z1 - MPH tacho

A kdyz swap tak za neco poradneho, zkus pohledat na netu: F20Z1 swap
f20z1->h22

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 17:43   Citovat  

tyjo na takovy swapiky se vykasli .. to je nicnarust ... dej tam kdyztak h22

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 20:53   Citovat  

Kluci díky moc,ale jsem tak nějak v lese.Co to je to h22??A to bych musel měnit celý motor i kabeláž atd.?Ale díky moc za info...

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2008 , 20:56   Citovat  

jo a myslím,že tam mam motor f20z2...

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2008 , 13:12   Citovat  

Shawn napsal:
jo a myslím,že tam mam motor f20z2...

a proc se jednoduse nepodivas, zvedni tu svoji (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) pořádnej výtlem , otevri kapotu a podivej se na blok motoru, zepredu, pod rozdelovacem, hned vedle prevodovky, bude na tebe cumet taka deska, asi 4x3cm s napsanym kodem, boooze

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2008 , 13:13   Citovat  

Shawn napsal:
Kluci díky moc,ale jsem tak nějak v lese.Co to je to h22??A to bych musel měnit celý motor i kabeláž atd.?Ale díky moc za info...

h22 je VTEC motor napr. z accorda type r, ma pres 200kobyl

0
PříspěvekZaslal: 27.4.2008 , 19:13   Citovat  

Ja vím přesně kde ten štítek je,ale moje (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) je furt v prácí a než dojedu domu tak zapomenu co na tom štítku je.No a byl by to problém předělat???A je to nákládná operace?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2008 , 19:35   Citovat  

Shawn napsal:
Ja vím přesně kde ten štítek je,ale moje (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) je furt v prácí a než dojedu domu tak zapomenu co na tom štítku je.No a byl by to problém předělat???A je to nákládná operace?

jo a ani nevim proc nad tim uvazujes kdyz chces bávo. Kup si radsi nove gumy a nepremyslej nad vymenou motoru. K cemu by to zrovna tobe bylo?

0
PříspěvekZaslal: 28.4.2008 , 7:19   Citovat  

Tedkom to určitě není reálné potřebuju jiné věci jako jsou např. ty gumy,ale zajímá mě jestli s tím motorem jde něco udělat je to docela velké auto a 116 koní není málo ale ani ne moc.K čemu by my to bylo?A k čemu jsi ty swapoval svého civica?Ja bych to chtěl předělat,aby to jelo líp než normální seriovka.A bávo je opravdu vzdálená budoucnost.S accem jsem fakt spokojený a prodat ho někomu za 30tis. je mi fakt líto,takže si ho radši nechám.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2008 , 18:45   Citovat  

Shawn napsal:
Tedkom to určitě není reálné potřebuju jiné věci jako jsou např. ty gumy,ale zajímá mě jestli s tím motorem jde něco udělat je to docela velké auto a 116 koní není málo ale ani ne moc.K čemu by my to bylo?A k čemu jsi ty swapoval svého civica?Ja bych to chtěl předělat,aby to jelo líp než normální seriovka.A bávo je opravdu vzdálená budoucnost.S accem jsem fakt spokojený a prodat ho někomu za 30tis. je mi fakt líto,takže si ho radši nechám.

pochybuju ze ty stavis toho tezkeho accorda na sprinty

0
PříspěvekZaslal: 30.4.2008 , 12:53   Citovat  

A kdo tady mluví o sprintech.Tady jsou na to jíní experti,ale když už jsme u toho tak prelud od frika není těžký (myslel si váhově těžký)???Mě je jenom líto mít 2.0 a 85kw to maj některé 1.6.Tak proto se zajímám jestli je problém něco z toho motoru ještě dostat co by bylo za rozumný peníze a nemusel by se měnit celý motor....

Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2008 , 13:37   Citovat  

Preluda 4g ma 1.2 tuny a to na sprintech proti vozum jako je CRX nebo Swift je obrovsky handicap. Accord bude jeste tezsi takze i kdybys mel preludackych 98kw na sprintech bys preludu nedal.

Prekopat cely motor, zvlast kdyz to z tvyho motoru jeste nikdo pokud je znamo nedelal tak to bys musel byt jo profik na motory i na elektriku(ECU). Ja sem jen asistoval u te prekopavky na 4bododove vstrikovani u Denisova Civica a to sme meli podrobny navod i s fotkama a presto se to neobeslo bez telefonicke pomoci od kluku z Honda clubu.

Jestli chces nahanet vykon vlastnimi silami bez hlubsich znalosti tak bych to videl asi jen na svody, CAI, sirsi vyfukove potrubi bez catu a podobne drobnosti, ktere jsou typu plug and play.

0
PříspěvekZaslal: 30.4.2008 , 16:12   Citovat  

Děkuji ti Friku o tohle mi šlo už od začatku (jen se prostě zeptat jestli to už někdo dělal nebo o tom něco ví).Ja se na sprinty ani neženu.Na to fakt acco není.Nad těmi svody užj sem taky přemýšlel,ale vše je jen v plánu.Ted musím koupit gumy,tlumiče,pružiny atd atd...takže na motor se dostane někdy příší rok,ale zatím díky.(acco ma něco kolem 1400kg)...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2008 , 17:16   Citovat  

Shawn napsal:
A kdo tady mluví o sprintech.Tady jsou na to jíní experti,ale když už jsme u toho tak prelud od frika není těžký (myslel si váhově těžký)???Mě je jenom líto mít 2.0 a 85kw to maj některé 1.6.Tak proto se zajímám jestli je problém něco z toho motoru ještě dostat co by bylo za rozumný peníze a nemusel by se měnit celý motor....

Ptal sem se te proc chces vetsi vykon zrovna ty. Tys mi odpovedel otazkou proc sem swapoval ja sveho civica. Tak sem ti odpovedel ze pochybuju ze to stavis na sprinty - protoze ja to swapoval kvuli tomu ze ja to mam na sprinty....

1200kilo je dost, o 14ti stech ani nemluvim. Tohle nebude nikdy slusne litat pokud tam nebude 200 a vic kobyl. A na to bys asi fakt potreboval jiny motor, coz je u tebe nerealne kdyz nemas cas se ani podivat, jaky kod mas napsany na motoru. Chtel bych videt kdy bys to tak swapoval

cyberhawkeye je teď offline  cyberhawkeye
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2008 , 21:06   Citovat  

Shawn napsal:
Tak znova.Jedná se o Accorda 5g/cc7/1993.A chtěl jsem se zeptat jestli to jde předělat a co všechno se popř. musí měnit a dokoupit.Díky moc

zdárek, ve tvym případě se jedná o motor F20Z2 s výkonem 85kW (mam přesně toho samýho accorda i s timhle motorem akorát z roku 95) a jedinnej rozdíl mezi timhle F20Z2 co máš a tim co chceš (F20Z1) je ten že F20Z2 má kompresi 9 a F20Z1 má kompresi 9,5, takže stačí podle mě pouze nechat o pár "stovek" snížit hlavu a je to a ne rozdělávat celou mašinu, nebo nedejbože tahat novou elektriku, dělat něco s ECU a podobně Úsměv

mimochodem tenhle accord má pohotovostní hmotnost 1315 Kg Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 1.5.2008 , 19:39   Citovat  

myslíš?ale když už bych sundával hlavu, tak už by asi bylo dobré vyměnit těstnění pod hlavou, pisni kroužky,co myslíš??kolik zhruba stojí srazit hlavu. Nemám vůbec přehled.Myslíš že to bude hodně znat na vykonu nebo jen tak trochu??Tou váhou jsem, si nebyl jistý (neměl jsem u sebe tp)...

cyberhawkeye je teď offline  cyberhawkeye
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2008 , 20:31   Citovat  

Shawn napsal:
myslíš?ale když už bych sundával hlavu, tak už by asi bylo dobré vyměnit těstnění pod hlavou, pisni kroužky,co myslíš??kolik zhruba stojí srazit hlavu. Nemám vůbec přehled.Myslíš že to bude hodně znat na vykonu nebo jen tak trochu??Tou váhou jsem, si nebyl jistý (neměl jsem u sebe tp)...

nemyslim, to vim že to tak je Velmi šťastný
no hele, tady stojí za úvahu, jestli se ti to vůbec vyplatí sundavat tu hlavu a dělat si s tim dost velkou a celkem finančně nákladnou práci kvůli pouhým 11kW navíc, který stejnak ani moc nepoznáš, vono sundání hlavy neni jenom tak že povolíš pár šroubů a je to, to zas tak lehce nejde Velmi šťastný když už to děláš, tak musíš rozhodit rozvody (ty když bych měl rozebraný tak bych si pořídil novej rozvodovej řemen .. nevim kolik stojí, zatim sem ho neměnil) přičemž musíš zaaretovat motor aby se ti nepohnul, odpojit sání a svody, což znamená koupit pod to samozřejmě nový těsnění, pak sundat víko hlavy aby ses dostal na šrouby hlavy samotný, pod to víko taky koupit nový těsnění no a pak konečně sundat tu hlavu, pod kterou si taky koupíš nový těsnění. tu hlavu pak rozebereš do mrtě, vyndáš z ní všechno co de, vačku, hydroštosy, ventily, zabalíš si jí hezky do baťohu a vodneseš jí někam kde ti jí líznou na magnetce nebo na podobný mašině a rovnou ti i zabrousí sedla ventilů, pokud se to u těchhle motorů dělá (nevim kdo to dělá ale nějaká firma se najde, myslim že tady v Plzni kde bydlim to dělá jenom jedna, ale nejsem si jistej a nevim za kolik, každopádně to levný nebude), mohl by sis na ní nechat i vyleštit kanály. mimochodem na pístní kroužky zapomeň, ty ani neuvidíš Velmi šťastný uvidíš maximálně tak vopálený dna pístů, nic víc Velmi šťastný no a než ti tu hlavu zabrousí, což nebude hned, tak si zatim můžeš koupit novou sadu ventilů která by nebyla špatná když už bys to měl otevřený a k tomu zkontroluješ vačku esli neni vydřená, to je celý, pak už to akorát složíš zase dohromady, všechny šrouby utahneš ve správnym pořadí a předepsanym utahovacím momentem abys tu hlavu nezkříval, připojíš sání, svody, dáš novej rozvoďák a je to Velmi šťastný

PS: těch 11kW mi za takovou práci a tolik peněz fakt nestojí Velmi šťastný
PS2: v domácích podmínkach bych to rozhodně nedělal Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2008 , 20:10   Citovat  

cyberhawkeye napsal:
nemyslim, to vim že to tak je Velmi šťastný
no hele, tady stojí za úvahu, jestli se ti to vůbec vyplatí sundavat tu hlavu a dělat si s tim dost velkou a celkem finančně nákladnou práci kvůli pouhým 11kW navíc, který stejnak ani moc nepoznáš, vono sundání hlavy neni jenom tak že povolíš pár šroubů a je to, to zas tak lehce nejde Velmi šťastný když už to děláš, tak musíš rozhodit rozvody (ty když bych měl rozebraný tak bych si pořídil novej rozvodovej řemen .. nevim kolik stojí, zatim sem ho neměnil) přičemž musíš zaaretovat motor aby se ti nepohnul, odpojit sání a svody, což znamená koupit pod to samozřejmě nový těsnění, pak sundat víko hlavy aby ses dostal na šrouby hlavy samotný, pod to víko taky koupit nový těsnění no a pak konečně sundat tu hlavu, pod kterou si taky koupíš nový těsnění. tu hlavu pak rozebereš do mrtě, vyndáš z ní všechno co de, vačku, hydroštosy, ventily, zabalíš si jí hezky do baťohu a vodneseš jí někam kde ti jí líznou na magnetce nebo na podobný mašině a rovnou ti i zabrousí sedla ventilů, pokud se to u těchhle motorů dělá (nevim kdo to dělá ale nějaká firma se najde, myslim že tady v Plzni kde bydlim to dělá jenom jedna, ale nejsem si jistej a nevim za kolik, každopádně to levný nebude), mohl by sis na ní nechat i vyleštit kanály. mimochodem na pístní kroužky zapomeň, ty ani neuvidíš Velmi šťastný uvidíš maximálně tak vopálený dna pístů, nic víc Velmi šťastný no a než ti tu hlavu zabrousí, což nebude hned, tak si zatim můžeš koupit novou sadu ventilů která by nebyla špatná když už bys to měl otevřený a k tomu zkontroluješ vačku esli neni vydřená, to je celý, pak už to akorát složíš zase dohromady, všechny šrouby utahneš ve správnym pořadí a předepsanym utahovacím momentem abys tu hlavu nezkříval, připojíš sání, svody, dáš novej rozvoďák a je to Velmi šťastný

PS: těch 11kW mi za takovou práci a tolik peněz fakt nestojí Velmi šťastný
PS2: v domácích podmínkach bych to rozhodně nedělal Velmi šťastný

11kW snizenim hlavy? to z ni ustřihneš tak tři centimetry, ne? pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Obsah fóra Honda-club.cz   
2.0i 85kw na 2.0iS 96kw
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina