Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Autodíly značky OYODO - zkušenosti?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 12:51  Naposledy upravil Ivoss dne 7.5.2013 , 0:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

EDIT: Má někdo zkušenosti s díly značky Oyodo?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ma nekdo zkusenosti s podvozkovymi dily TRW? Jde mi zejmena o kvalitu a tuhost silentbloku.

Uvazuju o koupi kompletnich prednich spodnich ramen, jelikoz na C6G uz po tech 14 letech nejsou silentbloky zrovna v nejlepsim stavu, originalni se nedaji koupit samostatne a kompletni ramena stoji v originale ranec. Do hledacku mi spadly kompletni ramena znacky TRW, protoze hned po starlinu vychazi cenove nejlepe.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 13:32   Citovat  

Ola kamaráde,
nemám zkušenost, ale máš SZ ode mne.

Velmi šťastný přátele je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2013 , 0:30   Citovat  

Hop tudy

Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2013 , 7:50   Citovat  

Ahoj, jsou to kvalitativně srovnatelné díly např. s "555" nebo "CTR". Některé díly od OYODO mám na autě(axiální táhla, čepy řízení, tyčky stabilizátoru ...) a zatím vše v pořádku

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2013 , 8:03   Citovat  

Peliator napsal:
Ahoj, jsou to kvalitativně srovnatelné díly např. s "555" nebo "CTR". Některé díly od OYODO mám na autě(axiální táhla, čepy řízení, tyčky stabilizátoru ...) a zatím vše v pořádku

Kolik kilometru je tam máš že to mužeš tvrdit? .)

Pkud ti to jen řekl tvuj mechanik ( nebo prodejce dílu ) tak bych počlal spíše na reference zákazníku, mě taky v Ak trvdili že jejich starline je srovnatelnej dokonce s originálem Velmi šťastný

párkrát jsem oyodo v ruce mel a musím říci že vnějším zpracováním mne neohromily ale jak píšu bylo to pár kousku a nemel jsem v tu chvíli v ruce to samé od jiného výrobce abych porotvnal..

moriett je teď offline  moriett
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2013 , 8:10   Citovat  

TRW gumy stabilizátoru mi nevydržely ani rok a už jsou dost popraskané... Já bych řekl, že jako obvykle je to tudy odkaz

Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2013 , 8:32   Citovat  

Idaho napsal:
Kolik kilometru je tam máš že to mužeš tvrdit? .)

Pkud ti to jen řekl tvuj mechanik ( nebo prodejce dílu ) tak bych počlal spíše na reference zákazníku, mě taky v Ak trvdili že jejich starline je srovnatelnej dokonce s originálem Velmi šťastný

párkrát jsem oyodo v ruce mel a musím říci že vnějším zpracováním mne neohromily ale jak píšu bylo to pár kousku a nemel jsem v tu chvíli v ruce to samé od jiného výrobce abych porotvnal..

Cca 20 tis. km, jinak auto svěřuju bráchovi (má svůj autoservis) a určitě mi nic nenutí a netvrdí. Díly si vždy přivezu sám nebo objednám přes něj to, co potřebuju.

Tvrzení, že je to srovnatelné s kvalitou dílů, které jsem uvedl, mám od lidí většinou ze zahraničních webů, kde jsem se právě dozvěděl i o kvalitě dílů CTR (mnohdy kvalitou lepší než 555). Takže vycházím ze zkušeností lidí, co to mají na autě. Některé díly OYODO jsem dával i na svou přechozí Hondu a něměl jsem s nimi problém. Vždy si nejprve prověřim to, co kupuju.

autodily-cardo.cz je teď offline  autodily-cardo.cz
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2013 , 8:52   Citovat  

OYODO je střední kvalita odpovídající například značce FEBI.
S 555 rozhodně nesrovnánat. 555 je takovy japonsky LEMFORDER je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2013 , 13:06   Citovat  

Me prijemne prekvapilo, ze OYODO dela i zadni plechova ramena na C6G, dokonce i raminka sbihavosti. Zadny jiny vyrobce to nedela. Z vas co jste meli nejake ty OYODO dily v rukach, jak by dopadly ve srovnani s TRW? Podle fotek treba predni ramena OYODO vypadaji lepe zpracovane nez TRW, maji pravidelnejsi svary, ale fotka nemusi odpovidat skutecnemu vyrobku.

EDIT: Trochu jsem hledal na netu a dospěl jsem k závěru, že je to polská firma, která přebaluje různé japonské díly do svých krabiček. Mají v seznamu dodavatelů vedeno i 555. Nakonec jsem objednal vše na podvozek od Oyodo, akorát spodní čepy pro jistotu přímo od 555 a přední spodní ramena od TRW a zadní hlavní silentbloky Febi. Tak uvidím, co jak vydrží.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2013 , 23:07   Citovat  

Tak díly oyodo nevypadají až tak zle, něco vypadá moc hezky, jiné kousky (např. kompenzační raménka) vypadají jako typická čína, soudě podle svarů, co vypadají jako když vlaštovky lepí hnízdo Velmi šťastný. Zadní spodní ramena vypadají takřka jako originál. Čepy v předních horních ramenech vypadají slušně, silentbloky taky. Uvidím až to namontuju. Zajímavé je, že pytlíky jsou potisklé "rozsypaným čajem", což boří mou původní teorii, že tato značka vzniká v Polsku. V jednom sáčku s ramenem jsem našel pohlcovač vlhkosti nějaké čínské firmy, takže je možné, že tyto díly vznikají v číně, ale kdoví, zda tyto papírky proti vlhkosti japonci nevozí z číny. Čas a kilometry ukážou, doufám, že do toho nebudu muset znovu hrabat už za rok (cca 14 tkm).

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2013 , 10:03   Citovat  

Teorie, že značka vzniká v polsku je správná (stejně jako Yamato). Jsou to prostě další přebalovači a s tím je spojené riziko, že různé díly mohou mít různou kvalitu. Na webu maj sice přímo napsáno od koho jaké díly berou (ramena tam nejsou), ale otázka jestli se na to dá spolehnout... osobně bych to bral s rezervou...

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2013 , 10:07   Citovat  

oyodo jsem daval velke zadni silace a byly perfekt, ale nemuzu rict v jakem stavu jsou ted, bo nevim na ktere auto jsem to daval, ale za me oyodo super, yamato uz nechci nikdy videt to snad ne

Roman.Cr-v je teď offline  Roman.Cr-v
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2014 , 14:04   Citovat  

S oyodem jsem nikdy neměl žádnej problém.Mám od nich kosti stabilizátoru a silenbloky do ramen- kvalita super ,a stejně to nelze sehnat od jiné značky.

Jinak vše jsem koupil na tudy odkaz maj tam velkej výběr tech "Japan" značek. VTEC

Obsah fóra Honda-club.cz   
Autodíly značky OYODO - zkušenosti?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina