Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nový přírůstek C6G EJ9 a hned problém - startér za chodu?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2013 , 8:26   Citovat  

Tak jsem pořídil sestřičku k mému anglánovi - C6G EJ9 / 1997. Má nalítáno 216 000, dovežené z Deutschlandu. Auto táhne podstatně lépe než můj anglán - taky 1,4.

Ale hned se mi při první "delší" jízdě vyskytnul problém... Dojel jsem si natankovat, udělat menší testovací jízdu (žádná prasárna, max 4 tis otáček a asi 15km) a domů. Zacouval jsem do dvora a ještě chvili to nechal běžet na volnoběh. V tom se z motorovýho prostotu začaly ozývat šílený, hlasitý zvuky - chčení - jako by o sebe škrtaly ve velký rychlosti dvě ozubeny kola. Hned jsem to vypnul. Přirovnal bych to ke zvuku, jako by chtěl někdo řadit bez použití spojkového pedálu. Pak jsem zkusil otočit klíčkem a ejhle - v poloze, kdy se rozsvítí kontrolky se hned zase ten randál rozjel (aniž bych chtěl startovat), když klíček vypnu, tak to jakoby dobíhá, dotáčí se to.

Samotným motorem, převodovkou, to tedy nebude...napadl mě startér - jako by dostal povel k roztočení motoru - ten ale v prvním případě už běžel a já byl z auta venku Úsměv A pak taky ten druhý případ - klíček v druhé poloze (kontrolky se normálně rozsvítily) - jako by se startér šíleně roztočil a jen škrtal ozubeným kolečkem. Startovací poloha to ale nebyla. Po vypnutí opět zvuk dobíhal, jak se startér (asi) dotáčel.

Počkal jsem ještě chvíli, zkusil to znovu a auto se chovalo jako by nic. Dneska jsem s ním normálně dojel ráno do práce (16 km) a taky v pohodě.

Co to? Vadný startér, nebo něco kolem něj? Nerad bych, aby mě to takhle začalo řvát třeba někde ve městě na křižovatce Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2013 , 8:30   Citovat  

A nedělá to náhodou větrák chladiče? Když jen rozsvítíš kontrolky,tak se přece startér ani nic jinýho v motoru netočí...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2013 , 8:42   Citovat  

Hellborn napsal:
A nedělá to náhodou větrák chladiče? Když jen rozsvítíš kontrolky,tak se přece startér ani nic jinýho v motoru netočí...

No, to právě vím, že by se nic v tu chvíli točit nemělo...proto mě to zarazilo - hlavně ten zvuk, jako by o sebe začaly škrtat dvě ozubený kola. Větrák chladiče, vidíš to, to mě nenapadlo. Skoro by to tomu i nasvědčovalo - auto stálo a běželo na volnoběh pár minut, před tím krátké couvání a pak to začalo. No a po nějaký době, když jsem to znovu zkusil, už se to neopakovalo. Navíc je tam odpojenej klakson a konektor je tam navolno - třeba se k větráku ještě nějak připletl...ale to spíš ne.

Každopádně díky za dobrej tip, odpoledne to otestuju!

(tohle je přesně důvod, proč jsem si jako další přibližovadlo do rodiny pořídil zase Honda Pro člověka, kterej není mechanik a nepohybuje se mezi nima, je zdejší komunita a toto fórum spása - bezkonkurenční podle mě)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 11:45   Citovat  

Tak Hellborn měl pravdu! Mrknul jsem na větrák a problém je v chladiči - je "lehce" promáčklej a ta boule zasahuje do větráku a dělá to pekelnej randál - jako kdyby někdo chtěl řadit bez spojky. Takže do léta to musím zamáčknout o kousek zpět Úsměv Vypadá to, jako by to majitel přede mnou napálil to nějakýho zvířátka, ptáka, nebo tak - jinak si to vysvětlit nedovedu Úsměv A hlavně to téměř není vidět Smutný

Takže díky za nakopnutí a snad to půjde lehce narovnat...hlavně teď nesmím moc couvat Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2013 , 15:13   Citovat  

přátele Hlavně, že se příčina našla. Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nový přírůstek C6G EJ9 a hned problém - startér za chodu?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina