Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nabíječka autobaterií
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Paolo.n je teď offline  Paolo.n
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2013 , 7:07   Citovat  

Našel jsem ve starým elektro harampádí trafo 400 VA, tak bych ho chtěl použít pro nabíječku. Stačí jenom převinout sekundár.
Mám ale problém najít schéma elektroniky nabíječky, která by dokázala tento výkon využít, všechno co jsem zatím našel je stavěný na nabíjecí proud 1 - 3A, většinou s LM317, případně posíleno výkonovým tranzistorem. Já bych si představoval, aby nabíječka uměla udržovací nabíjení, normální nabíjení a zrychlený nabíjení maximálním možným proudem.
Neřešil někdo podobnej problém?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
micky1989 je teď offline  micky1989
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2013 , 7:32   Citovat  

Proč to dneska řešit tímhle stylem? Těžký trafo, nabíječka bude velká, neforemná. Navíc se s tím pěkně potrápíš.
Já si udělal nabíječku ze starého ATX Zdroje. Zdroj je schopný poskytnout na výstupu až 16A. Nabíječka je plně automatická, jakmile se přesáhne určité prahové napětí (baterie nabita) přepne se do udržovacího režimu. Vše je signalizováno ledkami a pro kontrolu napětí, proudu a kapacity dodané baterii je ještě vestavěn LCD měřič Úsměv. Na LCD je ještě zobrazena hodnota vnitřního odporu baterie, tudíž jsem okamžitě po připojení nabíječky schopen rozpoznat vadnou baterii Úsměv. Nabíječka je vhodná jak pro klasické PB aku, tak pro bezúdržbové baterie. Je to kompaktní, velikost pouze jako PC zdroj a navíc je to lehké a skladné Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Paolo.n je teď offline  Paolo.n
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2013 , 8:20   Citovat  

No protože trafo mám doma z nějaký starý televize, takže zadarmo, a kus toho drátu na sekundár taky najdu.
PC zdroj nemám zrovna žádnej volnej funkční, musel bych ho kupovat. Navíc se u něj musí nějakou úpravou zvedat napětí, protože 12 V je málo. Jestli bude nabíječka vážit 5 kg, místo 1kg, mi vůbec nevadí, nikam jí moc stěhovat nebudu. A to trafo není o moc větší než PC zdroj.
Elektronika by se ale dala nejspíš použít stejná, ať už jde o spínanej zdroj nebo klasický trafo.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2013 , 8:45   Citovat  

Elektroniku stejnou nepoužiješ, protože se v PC zdroji řeší zpětná vazba ovládání TL494.
Ale to byl jen poznatek, ne nabádání k tomu aby sis postavil stejnou nabíječku je to dobrý

pisky je teď offline  pisky
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2013 , 11:30   Citovat  

micky1989 napsal:
Proč to dneska řešit tímhle stylem? Těžký trafo, nabíječka bude velká, neforemná. Navíc se s tím pěkně potrápíš.
Já si udělal nabíječku ze starého ATX Zdroje. Zdroj je schopný poskytnout na výstupu až 16A. Nabíječka je plně automatická, jakmile se přesáhne určité prahové napětí (baterie nabita) přepne se do udržovacího režimu. Vše je signalizováno ledkami a pro kontrolu napětí, proudu a kapacity dodané baterii je ještě vestavěn LCD měřič Úsměv. Na LCD je ještě zobrazena hodnota vnitřního odporu baterie, tudíž jsem okamžitě po připojení nabíječky schopen rozpoznat vadnou baterii Úsměv. Nabíječka je vhodná jak pro klasické PB aku, tak pro bezúdržbové baterie. Je to kompaktní, velikost pouze jako PC zdroj a navíc je to lehké a skladné Úsměv
zajimavy...nejakej navod? Tak to koukám!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2013 , 12:17   Citovat  

Jasně že mám návod Velmi šťastný...Mám k tomu kompletní dokumentaci a kompletně všechny součástky Úsměv. A možná bych i našel naprogramovanej procesor na ten měřák, ale to je to nejmenší Úsměv.Jsem schopnej udělat i destičku (fotocestou) pokud bys měl zájem Úsměv

pisky je teď offline  pisky
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2013 , 16:42   Citovat  

micky1989 napsal:
Jasně že mám návod Velmi šťastný...Mám k tomu kompletní dokumentaci a kompletně všechny součástky Úsměv. A možná bych i našel naprogramovanej procesor na ten měřák, ale to je to nejmenší Úsměv.Jsem schopnej udělat i destičku (fotocestou) pokud bys měl zájem Úsměv
ja teda vubec elektrice nerozumim jo ale zajimalo mne to tave vecicka by mne nikdy nenapadla mimochodem mam takovou tu malou autonabijecku myslis ze ta ze zdroje od pc je silnejsi?ta co mam je nejaka s-r-a-č-k-a

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2013 , 14:05   Citovat  

V podstatě tahle z PC zdroje má neomezený možnosti. Záleží čistě jen na tom jaký zdroj použiješ Úsměv. Stavěl sem jich asi 8 a nejsilnější byla ze 450W zdroje. Kamarád s tím nabíjí velký 140Ah baterky Úsměv. Pokud chceš víc info, tak SZ ať to tu nezasíráme Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nabíječka autobaterií
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina