Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Lupání na levé straně Civica
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2008 , 19:39   Citovat  

Zdarec mam Civica 1,6 88Kw 5D anglán nevím jaka je to generace když tak poraďte ,ale teď k problemu při akceleraci nebo brždění (ne prudkem) mi vždy na levé straně lupne nebo cvakne nevím jak to nazvat je to jako kdyby někdo hodil kuličku do dveří a ona tam lítala ,ale bohužel není to samé mi dělalo u Fáčka byl jsem s toho dost nervní a to samé mi dělá Cíva vychází to od prostřed až k zadnímu kolu nejde to uplně přesně určit nemáte s tím někdo zkušenost co by to mohlo být? A ještě jednu otázku čím nejlépe nastříkat třmeny brzd nebo jestli se to tady už tady někde řešilo mam totiž sprey od Motipu 400 ml a v návodu je psáno že musím první nastříkat třmeny bílou podkladovou barvou a mam strach že se to sloupne brzdy mam oboje kotoučové díky za rady
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.7.2008 , 21:16   Citovat  

Brzdy natři Hammeritem Mrk
   Návrat  
v-tec je teď offline  v-tec
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2008 , 21:24   Citovat  

me zase lupe v kole pri jizde po nerovnostech,ale je to cepem rizeni.jen ho vymenit.Nevim,tezko rict takhle z hlavy cim je to u tebe
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 10:51   Citovat  

optimas napsal:
Zdarec mam Civica 1,6 88Kw 5D anglán nevím jaka je to generace když tak poraďte ,ale teď k problemu při akceleraci nebo brždění (ne prudkem) mi vždy na levé straně lupne nebo cvakne nevím jak to nazvat je to jako kdyby někdo hodil kuličku do dveří a ona tam lítala ,ale bohužel není to samé mi dělalo u Fáčka byl jsem s toho dost nervní a to samé mi dělá Cíva vychází to od prostřed až k zadnímu kolu nejde to uplně přesně určit nemáte s tím někdo zkušenost co by to mohlo být? A ještě jednu otázku čím nejlépe nastříkat třmeny brzd nebo jestli se to tady už tady někde řešilo mam totiž sprey od Motipu 400 ml a v návodu je psáno že musím první nastříkat třmeny bílou podkladovou barvou a mam strach že se to sloupne brzdy mam oboje kotoučové díky za rady

namaz dverove zamky a panty OK
   Návrat  
Luther je teď offline  Luther
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 11:53   Citovat  

Jestli mas takove zkusenosti z vice autama, tak to bude asi ridicem HaHaaa

Staci, kdyz trmeny poradne ocistis a odmastis, nanes rovnou barvu. S Motipem zkusenosti mam, zatim ma za sebou dve zimy a OK.
   Návrat  
Jinoch je teď offline  Jinoch
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 12:56   Citovat  

Jestli to je takové jako by něco lupalo ve dveřích při akceleraci nebo brždění tak to samé dělala tchánovi Honda Accord r.v. 1993 a ten měl vymačkaný silentbloky na předním stabilizátoru tak je zkoukni.
Výměna stála tuším do 200,- Kč/kus (na každé straně je jeden). Jsou to ty co drží tyč stabilizátoru s podlahou. Dále by to ještě mohli být tyčky stabilizátoru, které ukotvují tyč stabilizátoru ke spodnímu rameni nápravy. Obojí jde zjistit pohledem bez jakékoliv demontáže.
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 14:28   Citovat  

este raz. ak to je je pukanie ako narazanie kovovej gulicky, pri kruteni kasne (brzda-plyn) tak nic nekupuj ani nevymienaj a najprv premaz mazivom v spreji vsetky zamky (aj hacky na stlpikoch) + panty a uvidis. je to najlacnejsia cesta Mrk ver mi, riesil som rovnaky problem dost dlho a draho
   Návrat  
Fujitsu je teď offline  Fujitsu
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 19:22   Citovat  

Mě dělá to samé, ale při přejezdu nerovností.... stačí i malinký hrbeček a jakoby tam cvaká.... původně jsem dokázal podobný zvuk nasimulovat zadním pásem (klipsnou na zamykaní o takovou tu plastovou zarážku na páse), pak volným plastem u plata....po vymezení vůlí to dělá pořád...nechce se mi věřit že by tento zvuk šel někde ze zavěšení kol, slyším to jakoby vevnitř, za sebou....dělá to pravá i levá strana....může teda někdo poradit jak a kde přesně ty panty, resp. zámek namazat? Panty mám namazané dost, a kuli tomu zámku je třeba rozdělat dveře?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jinoch je teď offline  Jinoch
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 20:15   Citovat  

Fujitsu napsal:
Mě dělá to samé, ale při přejezdu nerovností.... stačí i malinký hrbeček a jakoby tam cvaká.... původně jsem dokázal podobný zvuk nasimulovat zadním pásem (klipsnou na zamykaní o takovou tu plastovou zarážku na páse), pak volným plastem u plata....po vymezení vůlí to dělá pořád...nechce se mi věřit že by tento zvuk šel někde ze zavěšení kol, slyším to jakoby vevnitř, za sebou....dělá to pravá i levá strana....může teda někdo poradit jak a kde přesně ty panty, resp. zámek namazat? Panty mám namazané dost, a kuli tomu zámku je třeba rozdělat dveře?

Mno jo, ale on to popisoval jako zvuk z předních dveří a né z prostoru za sebou jako to píšeš ty. Také jsem se dilvil, že zvuk, který se jakoby ozývá ze dveří jde od stabilizátoru. Také jsem psal co dělal Accord tchána a psal jsem jak to zkontroluje a né, že to musí být na 100% stejný problém. přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 20:22   Citovat  

mě to spíš připadá jako by to_šlo_od_zavěšení_zadního_kola_nebo_nějaka_vule_v_zadním_kole_,ty_panty_se_mi moc nezdaj,protož _jsem tohle dělal_v_dubnu_kdy_jsem_to_koupil
sorry_,že_je_to_takhle_napsany_,ale_neacha_mi_mezerník
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 20:26   Citovat  

Optimas: vypadá to že máme stejný problém.....hned zítra kouknu na ty panty a zámky, sem na to zvědavej...asi to dopracuju tak daleko, že si seženu řidiče, já si sednu dozadu a projedeme se po dlažebních kostkách, to by v tom byl čert abych na to nepřišel...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2008 , 18:24   Citovat  

takže jsem promazal co šlo sundal jsem i obložení a nic volného tam nebylo a lupe to pořad ,ale když jsem měl naloženych asi 200kg v kufru tak to nelupalo takže to bude asi v zadním zavěšení
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.7.2008 , 18:28   Citovat  

Taky jsem zjistil, že při obsazení 4mi osobami to nedělá.... a dveře jsem mazal - bezvýsledně. A včera když jsem přejížděl větší hrb na zahradě tak to tak divně kvíkalo....asi to opravdu bude od kol...
   Návrat  
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 8:32   Citovat  

Fujitsu napsal:
Mě dělá to samé, ale při přejezdu nerovností.... stačí i malinký hrbeček a jakoby tam cvaká.... ....po vymezení vůlí to dělá pořád...nechce se mi věřit že by tento zvuk šel někde ze zavěšení kol, slyším to jakoby vevnitř, za sebou....

Zdravím, chci se zeptat, zda jste tento problém někdo z Vás vyřešil... přesně tak to cvaká i mě na Concertu. Slyším to jakoby někde za mnou, pod/za zadním sedadlem. Kufr je čistý, rezerva dotažená, nikde se nic nehýbe. A je to opravdu zvuk, kterej slyším dá se řící jen když přejíždím malé nerovnosti, třeba lehké hrbolky na rovné cestě. Při najetí do díry, nebo jízdě přes "kočičí hlavy" ani ne, to mě zaráží. Když se na autě vzadu zhoupnu, tak to neslyšim, pruží to v tichosti. Je to fakt, jako by to byl nějakej kamínek někde a drncal tam při lehkých nerovnostech. Je to hodně znervózňující...
   Návrat  
Klemoš je teď offline  Klemoš
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 11:00   Citovat  

Jinoch napsal:
Jestli to je takové jako by něco lupalo ve dveřích při akceleraci nebo brždění tak to samé dělala tchánovi Honda Accord r.v. 1993 a ten měl vymačkaný silentbloky na předním stabilizátoru tak je zkoukni.
Výměna stála tuším do 200,- Kč/kus (na každé straně je jeden). Jsou to ty co drží tyč stabilizátoru s podlahou. Dále by to ještě mohli být tyčky stabilizátoru, které ukotvují tyč stabilizátoru ke spodnímu rameni nápravy. Obojí jde zjistit pohledem bez jakékoliv demontáže.

To lupani mi dela tez u pravych prednich dveri .Silentbloky mam ok,ale ty tycky stabilizatoru jsou porezle,ze by to bylo tim to mi hlava nebere Je to tam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 11:27   Citovat  

No, nechtěl jsem psát víc dotazů najednou, ale někde z přední nápravy se mi občas taky při jízdě ozve hnusný, takový kovový lupnutí. Jako by tam něco přeskočilo. Můžu jet plynule, rovně a najednou lup. Čekám, kdy mi upadne přední kolo. Ale co je zajímavé, vypozoroval jsem, že nejčastěji se to stává, když je venku teplo. Jak je mokro, sychrano, ráno chladněji, tak se to ani neozývá...že by něco s těma gumovejma silentblokama, který jsou za tepla "měkčí"?
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 12:54   Citovat  

noo,mě takhle docela slušně loupal spodní čep..
další věc,jak je na tom kastle..??..mě docela "pracuje"..mám 90´výroby a je to znát..tvrdej podvozek,styl jízdy..a trochu se to podepsalo.. HaHaaa
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.7.2009 , 10:07   Citovat  

Já jsem to vyřešil při přezouvání na zímní, a to tak, že jsem prostříknul silikonovým olejem všechny silentbloky co jsem na zadní nápravě našel, od té doby je klid - zajímavé.

V poslední době mi ale tupě lupne někde od prostředku auta, nebo spíš ze předu při průjezdu zatáčkou, přirovnal bych to k přepružené pružině, jako kdyby se nějak pohla nebo tak nějak, nedělá to pravidelně, jen občas. Je to dost hlasité.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.7.2009 , 10:13   Citovat  

Hmm, prostříkat silentbloky mě nenapadlo. Alespoň jako dočasné řešení to zkusím, jestli to pomůže. No, takové to tupé, nepravidelné lupnutí mě taky trápí. Toho se bojím víc než toho zadku...ale pár tipů už tady taky padlo. Něco se stabilizátorama, atd...
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.7.2009 , 12:28   Citovat  

Klasounek napsal:
Hmm, prostříkat silentbloky mě nenapadlo. Alespoň jako dočasné řešení to zkusím, jestli to pomůže. No, takové to tupé, nepravidelné lupnutí mě taky trápí. Toho se bojím víc než toho zadku...ale pár tipů už tady taky padlo. Něco se stabilizátorama, atd...

pokud se jedná o vrzání od zadní nápravy při průjezdu přes retardér tak to mohou být už ztyřelé silentbloky, prostříkání by mohlo vrzání na chvilku odstranit
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.7.2009 , 12:58   Citovat  

Nene, právě že vrzání to neni. Je to takové klepání a je slyšet především na rovné cestě, kde jsou třeba jen mírné hrbolky. Prostě žádné díry, ale jen třebas lehké zvlnění asfaltu a při vyšších rychlostech (myslím běžné rychlosti do 90ti, ne přejíždění krokem přes retardér). Tak to klepe, jako by někde skákala nějaká kulička ve dveřích jak tu někdo popisoval (ale jde to od zadního levého kola). Ale při tom, když se na autě zhoupnu, nebo s kolem zalomcuju, tak nic neslyším... Ale při jízdě je to opravdu dost znervózňující Úsměv
   Návrat  
Zeli1988 je teď offline  Zeli1988
PříspěvekZaslal: 7.6.2013 , 20:54   Citovat  

Ahoj H+

Mám takovej menší dotaz , asi před 10 měsíci jsem měnil čepy vrchní, tyčky stabilizátoru, rejdové čepy+axiální táhla, spodní čepy, manžety poloosy, potom asi před měsícem se začalo ozývat, lupání při rozjezdu a brždění, chtěl jsem to pořešit při výměně silentbloků, vyměnil jsem kompletně všechny přední silentbloky, kromě silentbloku stabíku, zjístil jsem i, že mi manžeta homokloubu asi trochu povolila a vyteklo trochu vazeliny, tudiž jsem vyčistil kloub a natlačil novou a více dotáhl, nachvíly přestalo, potom to opět znovu začlo, jelikož mi prachovka na rejdu praskla zrovna na té straně, řekl jsem si že je to rejdovým čepem, jelikož to křuplo i když jsem stál na místě a vytočil kolo uplně doleva, řekl jsem si že tedy vyměním rejdák při výměně tlumičů, ty jsem měnil ted před 10 dny spolu s čepem, udělal jsem geo a 400km v pohodě a opět se lupání ozývá. Co myslíte. Axiální táhlo, silentblok stabíku, kost stabilizátoru, homokloub? Mockrát díky za rady
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2013 , 17:38   Citovat  

to cvakani zezadu bude horni ulozeni tlumice..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Lupání na levé straně Civica
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina