Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak své pomocí na drobnou rez karoserie
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
CrazyManer je teď offline  CrazyManer
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 12:34   Citovat  

Zdrávas,

dlouho jsem tu nepsal, hondu mám už přepsanou, eko zaplacený, tak se chci pustit do drobný koroze karoserie ... slyšel jsem a čet jsem a googlil jsem ale co člověk to názor ... někdo říká plnič musí bejt, někdo že nemusí, někdo že tmel v pixle, někdo že potřebuju ještě ve spreji ... někdo říká stříknout sprejem a někdo říká pak ještě lakem, i když lak by prej už ve sprejích měl v základu bejt zmatenej zmatenej zmatenej zmatenej zmatek jako blázen

takže se chystám na tohle :

koupit si šmirgly ... hrubej, střední a jemnej ... polyuretanovej nebo jak se to jmenuje tmel v pixle s plastovou stěrkou, a k tomu bílej sprej ...

začal bych brousit hrubym, pak střednim, pak bych to přetáh tim kitem co nejvíc do roviny co nejmenší vrtvu, pak to zabrousit jemnym, a na to stříknout sprejem barvu ... stačí to takhle?

Když tak mě opravte, poraďte rád se nechám nasměrovat a poradit, předem díky Honda přátele je to dobrý Mrk OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
njn je teď offline  njn
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 12:42   Citovat  

Tak samozřejmě to nebude nikdy top, ale vybrousit na zdravý plech, pak odrezovač (klidně dvakrát), tmel, jemný, hrubý, dle potřeby, zabrousit, jemný tmel na dokončení nerovností atd, zabrousit, benzínem očistit, plnič stačí ve spreji, přebrousit pod vodou, zase benzín před barvou a lak určitě ANO!!! nechat uzrát aspoň měsíc a rozleštit, ale stejně to vyleze, záleží na stavu koroze přátele někde tady je o tom hodně velké vlákno...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 12:56   Citovat  

K čemu odrezovač když to obrousim na čistej plech? A proč jemnej tmel na dokončení nerovností když ten tmel přebrousim tak aby tam nebyly ty nerovnosti? Nevadí tomu tmelu to čištění benzínem? Je to nutný? Ono tam asi mastnýho nic nebude když to bude broušený a na tom nová vrstva kitu ne? Plnič se dává kvůli čemu? A lak je prej už dneska namíchanej ve sprejích, a když to bude pořádně udělaný tak to nemůže přeci znovu vylízt ne?

Díky za odpověď a nenaser se na mě že mám tolik otázek, snažim se jen ze všech těch návodů odstranit přebytečný věci abych se dostal nejrychlejc a přímo k jádru pudla Se stydím :hehe: Honda
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 13:44   Citovat  

CrazyManer napsal:
K čemu odrezovač když to obrousim na čistej plech? A proč jemnej tmel na dokončení nerovností když ten tmel přebrousim tak aby tam nebyly ty nerovnosti? Nevadí tomu tmelu to čištění benzínem? Je to nutný? Ono tam asi mastnýho nic nebude když to bude broušený a na tom nová vrstva kitu ne? Plnič se dává kvůli čemu? A lak je prej už dneska namíchanej ve sprejích, a když to bude pořádně udělaný tak to nemůže přeci znovu vylízt ne?

Díky za odpověď a nenaser se na mě že mám tolik otázek, snažim se jen ze všech těch návodů odstranit přebytečný věci abych se dostal nejrychlejc a přímo k jádru pudla Se stydím :hehe: Honda

odrezovač k tomu, že kov prostě reaguje a rezne. o to víc při styku s vodou, což je an autě zcela běžná věc. Navíc při jízdě se tina kasli chytá různý bordel včetně drobných kovových částic, které pak vidíš na autě v podobě rezavých ťupek i třeba na plastových dílech. avíc když si myslíš, že plech je čistej, neznamená, že když ho dáš pod mikroskop, tak opravdu čistý je. No a z malého ložiska máš pak po čase chycený celý lem nebo prah. Odrezovač chemicky zreaguje s plechem a právě touto miniaturní rzi, naváže na sebe volné látky, díky kterým se rez rozlízá a zastaví tak její rozšiřování ( Ve zkratce. Tolik k odrezovači

co se jedná ohledně tmelu, tak jemný zase z důvodu toho, že i když přebrousíš hrubší do roviny tak je pórovitej a tudíš nerovnej. MAstnotu jako takovou neber jako flek od oleje ale přirozenou mastnotu, kterou má jakákoli věc na světě. Právě použití acetonu, benzínu atd.. i když ty neodmaštují tak dobře jako čistič brzd, který opět ve struktuře materiálu pronikne hlouběji a tím tu mastnotu vytáhne ven a dokonale ti tak připraví povrch..

plnič opět slouží k vyrovnání drobných nerovností a halvně ti pro lak vytvoří stejný podklad, takže lak ti nebude prosvítat a dělat třeba apy a nebo se nebude loupat z plechu při mytí.. atd. pnič je prostě podlad pod lak, který by měl být.

ono když něco podceníš, tak se to nemusí projevit za měsíc nebo rok, ale po letech. A nebo to bude dělat neplechu pod rádoby hezkým lakem a pak najednou zjistíš, že místo plechu je jen už ten lak a zezadu nebo zespod díra.

Na fóru ohledně postupu při konzervaci karoserie je témat mrak. stačí pohledat
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 14:11   Citovat  

a ten jemnej tmel je teda ve spreji jo? nikde jsem ho jeste nevidel a uz jsem na tmely koukal, a hlinikovej nebo ten polyuretanovej tmel?
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 14:46   Citovat  

Barvy laky, plechovka jak od vazelíny, stojí asi 160,- kč, cca 250g tmelu a k tomu drobná zubní pasta cca. 5g jako tužidlo, je to v jednom balení to mi hlava nebere
Osobně na tmel kašlu, pujdu na plech odmastím, odreznu, odmastím, stříknu základ, zbrousim pod vodou, odmastím, střiknu jednu vrstvu, druhou vrstvu, bezbarvej a odřu o první betonový sloup na parkovišti to mi hlava nebere

Bacha, sprej ti nikdy nenamíchaj na přesný odstín a proto je dobré opravovat jen drobností/ méně viditelný místa to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 15:37   Citovat  

Já mám bílý auto takže barvu moc neřešim, ono dneska je už i lucka bílá, teď jsem byl v colorcentru tady u nás v libe, a koupil jsem si polyfiber tmel s tužidlem a stěrkou 500g, stříkací tmel, plnič ve spreji, bílej lesklej sprej, brusnou kostku, a šmirgly pod vodu hrubost 120,400,500,1200 ... to by mi mělo stačit ne?

Akorát netušim jak se brousí pod vodou, jsem si možná měl ještě koupit šnorchl a nechat dát nájezdovou rampu do rybníka ne? Poradí někdo, díkec H+ Honda přátele je to dobrý ... za jak dlouho to uschne a kolik se dává toho tužidla do toho tmelu? Asi je nejlepší si to smíchat někde v kelímku bokem ne? to mi hlava nebere
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 15:53   Citovat  

návod jak namíchat tmel je na tmelu, pod vodou rozuměj že to budeš polévat vodou nebo ti na to může třeba někdo ch....t Velmi šťastný tam kde si necháš namíchat barvu tak kup i bezbarvý lak tam ti asi poradí lépe který bude vhod Úsměv
   Návrat  
Urso je teď offline  Urso
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 17:33   Citovat  

njn napsal:
...že to budeš polévat vodou nebo ti na to může třeba někdo ch....t Velmi šťastný

pořádnej výtlem pořádnej výtlem jsem si to představil Velmi šťastný Velmi šťastný

ten tmel ten...
my to dělali tak, že jsme si dali vždycky trochu na plechovou jakoby "tabulku"
daleko míň, než by se do hrsti vešlo (záleží taky na ploše kterou chceš udělat),
tužidla tam dáš trošku, takový "bobek", nebo dva podle toho kolik
si tam toho tmelu dáš, potom si to tou stěrkou, co k tomu budeš mít pořádně promícháš.. by mělo být vše, ale to by mělo být napsáno i na té krabičce kterou jsi koupil.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 19:45   Citovat  

tak jsem to teď dodělal, nahrávám fotky, dělal jsem po předchozím majiteli špatně ošetřenou rez kolem zámku pátejch dveří a levej zadní blatník, bylo mi jasný že bude ta bíla bělejší než ta co je na autě už nějakou dobu, myslíte že když koupím leštičku tak že to rozleštím tak aby to nebylo tolik do očí bijící? Rez je pryč a vypadá to líp, jen to ohraničení tam kde jsem měl pásku je k nasrá** svatoušek Honda přátele je to dobrý H+ to mi hlava nebere zzzzzzz

a zpátky k tomu laku, přímo na spreji píšou že 2-3 vrstvy laku se maj nanýst na barvu pokud se jedná o metalickou barvu, takže jen metalízy potřebujou ještě extra lak přátele je to dobrý H+

tudy odkaz fotky hír
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 20:55   Citovat  

Návrat  
VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2013 , 22:21   Citovat  

Není bílá jako bílá, ta na autě je víc takaová slonovinová oproti tomu přestříkanému, dá se koupit nejlépe podle čísla techničáku. KDysi jsem tak kupoval na škodu a po rozleštění nebylo poznat nic Úsměv
   Návrat  
metatron je teď offline  metatron
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 15:52   Citovat  

chvalim tvoju odvahu. zobral si to trochu "hopem" Úsměv
nie nadarmo stoji lakyrnicka praca velke peniaze.
ak si pozries vzornik farieb znackovych vyrobcov najdes tam stovky odtienov bielej. Mohol si aspon spomenut ake smirgle si pouzil. Samotna priprava pred lakovanim ma najvacsi vplyv na vysledok. a hlavne na vydrz. ale drzim palce nech ti to dlho vydrzi a nech si spokojny.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 17:36   Citovat  

díky za chválu, šmirgly co jsem na to koupil jsou napsaný o pár příspěvků vejš, uvidíme jestli se to během pár dní trochu sladí na sluníčku a když ne tak v místním colorcentru jsou ochotný vyjít na parkoviště se vzorníkem barev, a pak namíchat přesnej odstín do spreje podle barvy na autě Honda H+ přátele je to dobrý rez i přehnaný množství kitu který na to napatlal minulej majitel jsou pryč takže jsem dost spokojenej Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak své pomocí na drobnou rez karoserie
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina