Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nová Honda Jazz 1,2 v záběhu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
elka_cz je teď offline  elka_cz
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 8:27   Citovat  

Zdravím fórum coby nový čerstvý člen a majitel červené Hondy Jazz. Měl bych (postupně) pár laických dotazů na vlastníky tohohle auta. Zaujal mě asistent pro řazení (takové ty šipečky vlevo na otáčkoměru - je to pro mně novinka, dříve jsem jezdil ve Fordu Focus), jen mi není úplně jasné, jak topoužívat. Zdá se mi, že doporučení k přeřazení přichází při příliš nízkých otáčkách. Například v kopci na 2000 na dvojku se rozsvítí šipka nahoru a to si nedovedu představit, že bych zařadil trojku. Jak to vlastně je? Řídit se spíše pocitem?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 8:59  Naposledy upravil Bubaak dne 14.6.2013 , 9:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tyhle rádci jsou hlavně na ekonomickou jízdu a snaží se radit dle polohy tvé nohy, otáček motoru a zatížení motoru, někdy bohužel šipečky maj svojí vlastní hlavu a nutí tě řadit dokud nezačne klepat motor.
Osobně ve služebáku z 80% jezdím šipečky a zbylejch 20% je moje hlava (chci něco předjet, kopce....) takže za sebe mohu řici, pokud neprasíš, šipky většinou radí dobře, ale spolehej i na své zkušenosti, když ti motor začne klepat, nebo se dusit, vykašli se na šipky ...
Při 2000ot na 3 do mírného kopce by mohlo být ještě snesitelný, záleží na motoru, zkus, uvidiš, když se ti to nebude libit (bude se ti zdát že motor chce vystoupit a hodit tě pod kapotu místo sebe), u svojí benzinové acči jezdím do kopce občas i na 1500ot. a netvaří se že by mě chtěla zabít...
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 9:06   Citovat  

Jo a teď koukám že jí máš v záběhu, kašli na šipky a raději tam nech 2.... prvních xxxKm sní jezdí jak radí srdce a ne šipky... nepodtáčej ho zbytečně, před agresivní jízdou ho nech ohřat, zbytečně Jazzíka nemuč za studena a naopak pár km před zastavením zvolní a nech Jazzíka vydechnout. Vyrobci sice tvrdí že se motor nemusí zajíždět... ale
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 9:09   Citovat  

No ona je to jednadvojka, takže ve větších kopcích to na ty 2000 moc nejede a je třeba vytočit. Každopádně díky za cenné rady.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 15:21   Citovat  

Další dotaz: dealer mi řekl při převzetí vozu, že technický průkaz budou teprve posílat z Hondy a měl by dorazit do 7 dnů a že můžu jezdit s fakturou coby dokladem. Dává to smysl? Nebude problém s PČR?
   Návrat  
Spacir je teď offline  Spacir
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 18:40   Citovat  

elka_cz napsal:
Další dotaz: dealer mi řekl při převzetí vozu, že technický průkaz budou teprve posílat z Hondy a měl by dorazit do 7 dnů a že můžu jezdit s fakturou coby dokladem. Dává to smysl? Nebude problém s PČR?

Ano, dá se jet na kupní smlouvu. Taky sem takhle jezdil, než mi předchozí majitel doručil velký TP. Dokonce mě i stavěla hlídka a vše proběhlo v pohodě. je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 19:58   Citovat  

Otázka ale je, jak k tomu bude PČR přistupovat, protože podle tohohle článku se jedná o přestupek, pokud s tím třeba pojedu na nákup
tudy odkaz
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 21:41   Citovat  

Spacir napsal:
Ano, dá se jet na kupní smlouvu. Taky sem takhle jezdil, než mi předchozí majitel doručil velký TP. Dokonce mě i stavěla hlídka a vše proběhlo v pohodě. je to dobrý

Dá, ale pokud Tě chytí,tak můžeš dostat pokutu. Že smlouva "nahrazuje TP je blud,co rozšířily bazary. Smlouva prokazuje vlastnictví. Doklady, které máš mít, jsou přesně předepsané.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nová Honda Jazz 1,2 v záběhu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina