Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Neustaly zvuk brzd
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Worko je teď offline  Worko
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2013 , 23:40   Citovat  

Zdravim.

Mam Civic 9g a davnejsie som spozoroval toto: pri nizsich rychlostiach ak som isiel pri otvorenom okne okolo aut, ci nejakej steny, ze mi to nejak "steka" na lavej strane auta. Tak som manzelku poziadal, aby si raz vystupila, trosku som pohol autom, vypol motor (aby nebol nijaky iny zvuk) a zistili sme, ze zo zadneho laveho kolesa vychadza klasicky stekavy zvuk, ked sa nieco trie o brzdove kotuce. Tak som dnes dal koleso dole. Skusil som potocit tym "zavesenim kolies" (neviem presne ako sa vola tan kotuc, na ktorom je tych 5 skrutiek, na ktory sa zavesi koleso) Úsměv) . Islo to celkom tazko a oblozenie brzd bolo podla mna dost natesno na brzdovom kotuci. Rucna brzda bola samozrejme nezatiahnuta. Je takyto stav normalny, hoc ma auto ledva 5000km? Alebo to mam v ramci zaruky nahlasit servisu, aby mi nastavili brzdy / skontrolovali kotuc?

Dakujem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2013 , 23:51   Citovat  

U Hondy obecne casto pridrhavaji pistky zadnich brzd, ale je pravda, ze je na to po tech tvych km dost brzo. Pri kazde servisni prohlidce, nebo aspon 1x za rok bys mel trvat na vycisteni brzd. Klidne ale muze jit i o nejaky binec vklineny mezi deskou a kotoucem, kaminek apod., po par razantnejsich zabrzdenich by to melo vylitnout. Nebo mas tam i ty ochranne plechy? Muze to byt zapadnute i mezi nimi a kotoucem, prohledni to OK

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2013 , 6:09   Citovat  

vzhledem k popisu bych to spíš viděl na servis , říct jim že máš podezření na přibrždování/přibrždování levýho zadního kola.nezkoušels po jízdě šáhnout na oba ráfky jestli se daná strana neohřívá víc,případně nezkoušels zvednout i pravou stranu a porovnat sílu potřebnou k otáčení.

ma®vays je teď offline  ma®vays
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2013 , 13:52   Citovat  

Bully napsal:
U Hondy obecne casto pridrhavaji pistky zadnich brzd, ale je pravda, ze je na to po tech tvych km dost brzo. Pri kazde servisni prohlidce, nebo aspon 1x za rok bys mel trvat na vycisteni brzd. Klidne ale muze jit i o nejaky binec vklineny mezi deskou a kotoucem, kaminek apod., po par razantnejsich zabrzdenich by to melo vylitnout. Nebo mas tam i ty ochranne plechy? Muze to byt zapadnute i mezi nimi a kotoucem, prohledni to OK

Ahoj pánové.
Zrovna řeším nejspíš tento problém. Začalo my přerušovaně zadrhávat cosi na pravém zadním kole. Když dojedu, kolo je evidentně přehřáté a navíc postupem času to vydává silnější a silnější zvuk. Takže sundat kolo a vyčistit? Nebo zkusit párkrát silně zabrzdit? Nebo po tom něčím prásknout, ať to povolí Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2013 , 14:00   Citovat  

ma®vays napsal:
Ahoj pánové.
Zrovna řeším nejspíš tento problém. Začalo my přerušovaně zadrhávat cosi na pravém zadním kole. Když dojedu, kolo je evidentně přehřáté a navíc postupem času to vydává silnější a silnější zvuk. Takže sundat kolo a vyčistit? Nebo zkusit párkrát silně zabrzdit? Nebo po tom něčím prásknout, ať to povolí Úsměv

Do ničeho nemlať a nech to rozebrat - bude nejspíš rezatý pístek.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2013 , 23:05   Citovat  

Worko:
Zvedni zadek auta a zatoč kolama při nezabržděné ručce.
Pokud se jedno kolo bude otáčet výrazně víc ztuha, tak je buď zarezlý brzdový pístek nebo destičky nechodí volně ve třmenu.
Každopádně to je na reklamaci.

Worko je teď offline  Worko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 13:24   Citovat  

Ahojte.

tak som dal striedavo dole prave zadne koleso a nasledne lave. Manzelka pritom spravila video, ktore som zavesil na Youtube.

Uchyt PRAVEHO zadneho kolesa, ktore nerobi problemy:
Odkaz

Uchyt LAVEHO zadneho kolesa, ktory vydava zvuk pri jazdeni:
Odkaz

..vas nazor?

1978 je teď offline  1978
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 13:37   Citovat  

ja si myslim ze v tomhle pripade je spatne odvedena prace pri vkladani desticek. Kdyz je tam narves do tech vytesnovacich plisku na prase tak se to zmackne a drhne o kotouce jeden z tech plisku.

Ja bych rozdelal celist a zkusil to znovu Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 19:08   Citovat  

Taky bych nejdřív zkusil vyndat destičky, očistit vodící plíšky ve třmenu a části destiček, které se těch plíšků dotýkají. Tyhle části po očištění lehce namazat speciální vazelinou na brzdy.
Tenhle postup opakovat každý rok po zimě třeba při přezouvání.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 8:05   Citovat  

ma®vays napsal:
Ahoj pánové.

má to pokračování . . .

Pěknou neděli přeji. byl jsem tedy s brzdama v místním servisu. Sdělili mi, že jsou sjeté a musí se vyměnit + oprava válečku, který se pomalu vrací. Takže objednali neoriginální destičky, neoriginální kotouče a nějakou opravnou sadu na váleček. Po dvou hodinách práce a 6ti tisícům korum jsem zjistil, že kotouče po prvním dešti komplet zrezatěly a navíc se mi pravé kolo přehřívá. po ujetých 15ti kilometrech bylo kolo tak přehřáté, že metr od auta šlo cítit smrad jako po svařování.

Byl jsem stím zpět v servisu. Zdarma si stím 4 hodiny hráli a nakonec mi sdělili, že je problém v těch "čelistech" kde jsou upevněny destičky. Údajně se při pohybu na čepech vzpříčí a drhnou. A neví co stím. Prý kdyby to byla felicie, tak objedná za 800,- nové a je to v cajku. Ale u hondy neví.

Jak mám tedy postupovat? Momentálně se biju do hlavy, že jsem nezajel do většího města do originálního honda servisu. I když, kdo ví, kolik stojí originální destičky a kotouče.

Co mám tedy teď dělat? Díky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 10:03   Citovat  

Ach jo, takhle to dopada, kdyz svoje auto sveris ne opravarovi ale menici dilu....
Dej auto k nekomu, kdo brzdy opravdu umi a jedno jestli je ze znackoveho servisu nebo z garaze.
Prehrivani brzd zpusobuje bud zarezly pistek, zatuhle vodici cepy nebo desticky ktere nechodi volne ve trmenu.
Ani originalni dily by ti nezarucily bezvadnou funkci pokud by je nekdo namontoval blbe.

VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 10:06   Citovat  

Aby se po 5000 tisicich menily kotouce? Ja menil originaly po 200tis. To ze po desti zreznou je normlani a byt tebou zajedu nekde kde tomu rozumi. Trebas do te hondy.

VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 10:13   Citovat  

Aha tech 5k byl jiny pripad. Jinak jak me menili kotouce a desky tak ty vodici plisky neocistily a kola se mrne hraly. Koupil jsem na to nakou spesl vazelinu vycistil promazal ahned slo vse jako po masle.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 10:20   Citovat  

On to je udajně servis zaměřený na pneu, brzdy, geometrii a tak. Nevím, jak poznám kvalitní servis. Jsem z opavy

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 14:58   Citovat  

VencaOva napsal:
Aha tech 5k byl jiny pripad. Jinak jak me menili kotouce a desky tak ty vodici plisky neocistily a kola se mrne hraly. Koupil jsem na to nakou spesl vazelinu vycistil promazal ahned slo vse jako po masle.

To je přesně ono. Málokterý automechanik si bude s tímto hrát. A přitom je to hodně důležitý pro spávnou funkci brzd.
Další případ, kdy je lepší si to udělat doma sám - ušetří se nemálo peněz a bude to udělané tak jak to má být.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 14:59   Citovat  

ma®vays napsal:
On to je udajně servis zaměřený na pneu, brzdy, geometrii a tak. Nevím, jak poznám kvalitní servis. Jsem z opavy

Kvalitní servis poznáš jedině podle referencí od spokojených zákazníků.
Je tady pár lidí z Ostravy a okolí, tak ti snad někoho šikovného doporučí.

1978 je teď offline  1978
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 15:08   Citovat  

VencaOva napsal:
Aby se po 5000 tisicich menily kotouce? Ja menil originaly po 200tis. To ze po desti zreznou je normlani a byt tebou zajedu nekde kde tomu rozumi. Trebas do te hondy.

Vencaova ja ti neverim, ty nam lzes na jedny kotouce 200tisic to sis vymyslel

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 17:46   Citovat  

1978 napsal:
Vencaova ja ti neverim, ty nam lzes na jedny kotouce 200tisic to sis vymyslel

ale.. Úsměv

na autě co jezdilo 50/50 město/venek - origo kotouče 200tis. (desky 60tis.)
na druhém autě - převážně venek - origo kotouče 300tis. !!! (desky 100tis.)

je to nohama meetallll Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 18:01   Citovat  

vidim to min. na rozborku/sborku
očistit dosedací plochy, hlavně u těch desek
i u nových je občas potřeba na styčných plochách sundat barvu, aby desky chodily
jinak se to pak celý kříží, vázne, nevrací apod.

video sem neviděl, zvuk neslyšel (sem v práci), ale taky bacha na přiohnuté plíšky, které
pak mohou bránit pohybu deskám a dřít i o kotouč - taky už sem zažil

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 18:19   Citovat  

RASTA napsal:
ale.. Úsměv

na autě co jezdilo 50/50 město/venek - origo kotouče 200tis. (desky 60tis.)
na druhém autě - převážně venek - origo kotouče 300tis. !!! (desky 100tis.)

je to nohama meetallll Velmi šťastný

Samozrejme ze ne, zapominas taky na to co je to za auto. U Acco 7G snad vsech motorizaci je temer pravidlem, ze 50 tkm = nove desticky, 100 tkm nove kotouce + dalsi sada desticek.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 18:26   Citovat  

Bully napsal:
Samozrejme ze ne, zapominas taky na to co je to za auto. U Acco 7G snad vsech motorizaci je temer pravidlem, ze 50 tkm = nove desticky, 100 tkm nove kotouce + dalsi sada desticek.

nj, já zapomněl, že u novějších to jde přes ecu - funkce přibržďování - aby byl zajištěn neustálý a pravidelný odběr náhradních dílů pořádnej výtlem
zlatý starý jebky je to dobrý

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 18:50   Citovat  

RASTA napsal:
nj, já zapomněl, že u novějších to jde přes ecu - funkce přibržďování - aby byl zajištěn neustálý a pravidelný odběr náhradních dílů pořádnej výtlem
zlatý starý jebky je to dobrý

Tak nemusi jit jenom o VSA, to nakonec pri normalni jizde nezasahuje skoro vubec. Spis si porovnej rozmery a hmotnost aut, mezi CRX a nalozenym Acco 7G Tourer je slusny rozdil, rychlosti se zatizeni brzd nasobi.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 19:46   Citovat  

Bully napsal:
Tak nemusi jit jenom o VSA, to nakonec pri normalni jizde nezasahuje skoro vubec. Spis si porovnej rozmery a hmotnost aut, mezi CRX a nalozenym Acco 7G Tourer je slusny rozdil, rychlosti se zatizeni brzd nasobi.

to byla jen narážka na "nucenou" spotřebu dílů, o fci VSA ani moc nevim Se stydím
jinak ten nájezd 300tis. byl u dodávky, která se pravidelně překládala
origo spojka se např. měnila po 450tis.km

zase ty brzdy by měly být přizpůsobeny co se váhy a kat. auta týče

EDIT:stejně si myslim, že nohama se dá dost ovlivnit OK

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 20:38   Citovat  

ma®vays napsal:

Kde jsi s tím byl? jsem také z Op. OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 20:47   Citovat  

vojt4s napsal:
Kde jsi s tím byl? jsem také z Op. OK

u Prejdy

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 22:16   Citovat  

RASTA napsal:
to byla jen narážka na "nucenou" spotřebu dílů, o fci VSA ani moc nevim Se stydím
jinak ten nájezd 300tis. byl u dodávky, která se pravidelně překládala
origo spojka se např. měnila po 450tis.km

zase ty brzdy by měly být přizpůsobeny co se váhy a kat. auta týče

EDIT:stejně si myslim, že nohama se dá dost ovlivnit OK

Taky si myslím.
V autoškole nám učitel říkal, že dobrej řidič brzdy skoro nepotřebuje (kromě krizových situací), že když předvídá, tak skoro nemusí brzdit.
Je pravda, že tohle se dá realizovat, jenže pak by byl člověk brzda provozu a jízda by byla nuda.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 22:33   Citovat  

Petr 78 napsal:
Taky si myslím.
V autoškole nám učitel říkal, že dobrej řidič brzdy skoro nepotřebuje (kromě krizových situací), že když předvídá, tak skoro nemusí brzdit.
Je pravda, že tohle se dá realizovat, jenže pak by byl člověk brzda provozu a jízda by byla nuda.

zvláště když má člověk auto jako zdroj podnikání je to dobrý
to pak přemýšlíš o to více

asler je teď offline  asler
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 23:18   Citovat  

Worko napsal:
Zdravim.

Mam Civic 9g a davnejsie som spozoroval toto: pri nizsich rychlostiach ak som isiel pri otvorenom okne okolo aut, ci nejakej steny, ze mi to nejak "steka" na lavej strane auta. Tak som manzelku poziadal, aby si raz vystupila, trosku som pohol autom, vypol motor (aby nebol nijaky iny zvuk) a zistili sme, ze zo zadneho laveho kolesa vychadza klasicky stekavy zvuk, ked sa nieco trie o brzdove kotuce. Tak som dnes dal koleso dole. Skusil som potocit tym "zavesenim kolies" (neviem presne ako sa vola tan kotuc, na ktorom je tych 5 skrutiek, na ktory sa zavesi koleso) Úsměv) . Islo to celkom tazko a oblozenie brzd bolo podla mna dost natesno na brzdovom kotuci. Rucna brzda bola samozrejme nezatiahnuta. Je takyto stav normalny, hoc ma auto ledva 5000km? Alebo to mam v ramci zaruky nahlasit servisu, aby mi nastavili brzdy / skontrolovali kotuc?

Dakujem

Mám to samé auto a úplně ten samý problém Smutný U Hondy jsem to již dvakrát reklamoval, ale stále stejné. Přesně jak popisuješ. Myslím, že tato generace má problém s brzdami obecně. Na předním kole mi již měnili celý třmen, neboť při brzdění (při couvání) od kola něco bouchlo. Po výměně celého třmenu rána zmizela.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2013 , 23:39   Citovat  

Petr 78 napsal:
Taky si myslím.

Pokud 8 z 10 majitelu Acco 7G meni brzdy komplet na obou napravach po 100 tkm a ti zbyli 2 mozna 10 tkm driv nebo pozdeji, potom to, aby clovek najel 300 tkm do prvni vymeny o nohach nebude urcite. To nejsou kecy, ale zkusenosti s konkretnim modelem.
Navic u Acco (ale minimalne i C8G a mozna snad vsech modelu) min brzdit= hloubkova rez na kotoucich, takze je budes menit stejne s tim, ze se budes mezitim courat jak duchodce. Ale jasne, usetris desticky, kdyz ne kotouce.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2013 , 7:26   Citovat  

Bully napsal:
Pokud 8 z 10 majitelu Acco 7G meni brzdy komplet na obou napravach po 100 tkm a ti zbyli 2 mozna 10 tkm driv nebo pozdeji, potom to, aby clovek najel 300 tkm do prvni vymeny o nohach nebude urcite. To nejsou kecy, ale zkusenosti s konkretnim modelem.
Navic u Acco (ale minimalne i C8G a mozna snad vsech modelu) min brzdit= hloubkova rez na kotoucich, takze je budes menit stejne s tim, ze se budes mezitim courat jak duchodce. Ale jasne, usetris desticky, kdyz ne kotouce.

Jo,jo, zadní jsem měnil při asi 110tis., přední půjdou teď při 130tis.km, protože jsou už asi 2mm pod min. tloušťkou...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Neustaly zvuk brzd
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina