Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak často plníte klimatizaci
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
marsiano je teď offline  marsiano
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 16:54   Citovat  

Ahoj mám dotaz, jak často plníte klimatizaci na svých Hondách?
Já na C6G plnil minulej rok, kontrolovali mi i těsnost pomocí barviva a vše bylo OK a teď po zimě mi klima sice sepne, ale skoro vůbec už nechladí, fakt jen malinko.
Je možné, že se někde vytvořila netěsnost a nebo se musí klima u C6G plnit každej rok?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 18:18   Citovat  

pokud ti tam dali barvivo a klima ti moc nechladi tak vem UV svetlo a hledej netesnosti ono je to pod nim videt
ja sem taky plnil u C6G VTi 2x za 2 roky klimu vzdycky po zime ale me to nepatrne unikalo pres klima kompresor
takze hold musis hledat

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 18:20   Citovat  

vetšina výrobcu se sychruje a označuje uniky do 30% objemu plynu jako " v normě".
Obecne platí klimu naplnit alespon jendou za dva roky ( odsát, recyklace, naplnení ) kvuli oleji kompresoru a doplnení náplne plynu..

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 19:13   Citovat  

Stačí pouze UV světlo, já vim když to oni kontrolovali, tak měli i nějaké spec brýle.
Únik tam žádný nikde nebyl a klima chladila hezky, ale teď po zimě fakt chladí mizerně.
Napadlo mě jestli taky není špatnej kompresor, jelikož jak zapnu klimu, tak je to šíleně znát na výkonu, jako bych táhl přívěs. Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 19:23   Citovat  

marsiano napsal:
Stačí pouze UV světlo, já vim když to oni kontrolovali, tak měli i nějaké spec brýle.
Únik tam žádný nikde nebyl a klima chladila hezky, ale teď po zimě fakt chladí mizerně.
Napadlo mě jestli taky není špatnej kompresor, jelikož jak zapnu klimu, tak je to šíleně znát na výkonu, jako bych táhl přívěs. Úsměv

nevim sice jaky mas obsah motoru ale ja kdyz mel anglana VTi tak tam to taky bylo hodne poznat na vykonu a spotrebe a autu se po zapnuuti klimy moc nechtelo jit za plynem jelikoz je to pro nejzatez navic a cim nizsi obsah tak to bude vic poznat
to bych neprisuzoval spatnemu kompresoru to by se netocil vubec nebo by to drhlo a to bys poznal ze se asi neco deje
ale mozna se pletu nejsem zase takovy profik Velmi šťastný

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 19:28   Citovat  

mam taky dotazek, kdyz zapnu klimu (anglan vti) tak slysim tak 3 vteriny takove susteni, nebo dreni nebo co a kdyz zapina. funguje ten system tak, ze se nekde pripojuje remen na kompresor a ty 3 vteriny je to pripojeni nebo to je naka chyba?

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 19:34   Citovat  

marsiano napsal:

Jo, musíš mít ještě ty speciální brýle, aby to UV barvivo bylo dobře vidět.
Mně na anglánovi taky při plnění klimatizace žádnou netěsnost pomocí UV lampy nenašli a do měsíce jsem měl klimu prázdnou.
Nakonec jsem našel nětěsnost sám podle unikajícího oleje skrz špatný O kroužek na napojení hliníkové trubky na "chladič".
Takže zkus na všech spojích a trubkách na klimatizaci hledat mastné stopy.

To že klimakompresor ubírá znatelně výkon motoru je normální jev a je to opravdu poznat i u 170ti koňového VTIčka.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 19:39   Citovat  

Hondik napsal:
nevim sice jaky mas obsah motoru ale ja kdyz mel anglana VTi tak tam to taky bylo hodne poznat na vykonu a spotrebe a autu se po zapnuuti klimy moc nechtelo jit za plynem jelikoz je to pro nejzatez navic a cim nizsi obsah tak to bude vic poznat
to bych neprisuzoval spatnemu kompresoru to by se netocil vubec nebo by to drhlo a to bys poznal ze se asi neco deje
ale mozna se pletu nejsem zase takovy profik Velmi šťastný

No napadlo mě to jelikož u VW a škodovky se kterými jezdím v práci, zaplá klima nejde ani malinko znát na výkonu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 19:44   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo, musíš mít ještě ty speciální brýle, aby to UV barvivo bylo dobře vidět.
Mně na anglánovi taky při plnění klimatizace žádnou netěsnost pomocí UV lampy nenašli a do měsíce jsem měl klimu prázdnou.
Nakonec jsem našel nětěsnost sám podle unikajícího oleje skrz špatný O kroužek na napojení hliníkové trubky na "chladič".
Takže zkus na všech spojích a trubkách na klimatizaci hledat mastné stopy.

To že klimakompresor ubírá znatelně výkon motoru je normální jev a je to opravdu poznat i u 170ti koňového VTIčka.

Já jí nejspíš prázdnou úplně nemám, jelikož to chladí, ale prostě málo. Tak že tam nejspíš je nějaká netěsnost, ale asi velice malá, když za celej rok neutekla celá náplň. Ten O kroužek mi měnili při plnění, taky mi to kolem něj malinko utíkalo. No nezbývá nic jiného, než pořádně hledat. Jinak díky za rady.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 19:47   Citovat  

Když strčíš teploměr do výdechu,kolik stupňů ti z toho fouká? Ono klimatizace v Hondě mi přijde že jsou docela slabé oproti jiným autům...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 19:56   Citovat  

Kmóďa napsal:
Když strčíš teploměr do výdechu,kolik stupňů ti z toho fouká? Ono klimatizace v Hondě mi přijde že jsou docela slabé oproti jiným autům...

To jsem nezkoušel (nemám na to teploměr), ale vím že když mi jí minulej rok naplnili a měřili teplotu, tak to šlo do mínusu. Teď bych řekl ani náhodou, když je velký horko jako dnes, tak to auto vůbec nevychladí.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 19:58   Citovat  

HonDan napsal:
mam taky dotazek, kdyz zapnu klimu (anglan vti) tak slysim tak 3 vteriny takove susteni, nebo dreni nebo co a kdyz zapina. funguje ten system tak, ze se nekde pripojuje remen na kompresor a ty 3 vteriny je to pripojeni nebo to je naka chyba?

pokud se nepletu tak je tam odstrediva spojka a remen se toci porad az do chvile nez zapnes klimu pak se sepne

Kmóďa napsal:

no to je pravda ale vubec to nechapu pritom chladiva je tam plus minus stejne jelikoz sem v nedeli plnil klimu do oktavky

Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 20:02   Citovat  

marsiano napsal:
To jsem nezkoušel (nemám na to teploměr), ale vím že když mi jí minulej rok naplnili a měřili teplotu, tak to šlo do mínusu. Teď bych řekl ani náhodou, když je velký horko jako dnes, tak to auto vůbec nevychladí.
/ Taky jsem mel v civic 6G klimatizaci.A kdyz bylo tak 30 stupnu a vis tak to melo docela problem to vychladit ale myslim jsi ze dostacujici chladek tam byl.Ale jak rikas taky jsi myslim ze u ostatnich aut chladi vice treba vw audi skoda

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 20:42   Citovat  

Zdravím.
8.rokov som nemal s klimou problém,pred dvoma rokmi na jar som ju 14 dní nepoužival, takže samozreme trošku zatuchla...Tak som si vravel, že zajdem na servis klimy...a nikdy viac!!!!Chlapik napojil mašinu, raz za 15 min. mrkol na displey, vzal 570g chladiva z okruhu(komentoval to slovami:Je vidět, že hondy jsou spolehlívé, máte tam toho víc, než mi ukazuje tabulka..), vrátil 550g, pridal akože olejíček, vysriekal prieduchy sprejom a ja po zaplatení niečo cez 1300kč som spokojne odchádzal domov...po 3 mesiacoch sa mi zadrel kompresor.Naštastie cez toto forum som zohnal za babku starší ale frčí v poriadku, k tomu chlapika vyučeného v obore klimatizér(region Ostrava), ktorý servisuje klimy roznym fabrikám resp.firmám, ktoré potrebuju chladiť ako napr. mesokombináty...auta robí len okrajovo.
Takže po zkusenostiach s "odborníkmi na klimu" ktorý sa grupuju z rad autoservisou, ktorý majú jednodňove školenia na to, ako pripojiť mašinu s 2 hadicamik 2 ventilom ....som tentokrát bol u vyučeného klimatizéra, ktorý je v oboru 40 rokov, čo 3 roky obnovujuci si certifikáty.. uplne iné náčinie, sposob testovania, cena za babku.A dal mi jednu radu: pokiaľ auto nemá problém s klimou(nepočítam smrad v aute,to si človek vystrieka sám) a chladí, tak preventívna kontrola okruhu klímy je nezmysel, jednoduchý sposob ako ťahať z ľudí peniaze: postriašiť ľudí a potom z nich vytiahnuť peniaze aby sa im zaplatili drehé mašiny...Pýtal sa ma,ako často si nechavam kontrolovať mrazák či ľadničku...to rovno može každá domácnosť, ktorá ma doma mrazák resp.ľadničku(takže každá) raz za čas može volať odborníkov na preventívky.Inak kamoš z polskeho fora Honda ma upozornil, aby som nestriekal do prieduchov u Acc7g u stredového panelu, vraj je tam poblíž nejaka riadiaca jednotka a už ju aj niekto takto odrovnal. Toď moja skusenosť.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 21:01   Citovat  

marsiano napsal:
No napadlo mě to jelikož u VW a škodovky se kterými jezdím v práci, zaplá klima nejde ani malinko znát na výkonu.

Koncern má stáloběžné kompresory, tzn nepřipojují se přes spojku...nevím jestli všechny, ale okty to tak mají.

Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 21:11   Citovat  

Stepa napsal:
Koncern má stáloběžné kompresory, tzn nepřipojují se přes spojku...nevím jestli všechny, ale okty to tak mají.
/ Treba Vw Bora se pripojuje pres spojku

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 21:11   Citovat  

Stepa napsal:

Zajímalo by mě jak je to tam řešené,třeba ochrana když uteče náplň. Jestli je kompresor připojen napevno a uteče náplň tak o zadřou. Teď kolegovi v práci přestala chladit klima,tak e má na co těšit. Docela často čtu jak se řeší přidřené kompresory,výměny a repase u Octavie 2

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 21:14   Citovat  

Tomas Civic napsal:
/ Taky jsem mel v civic 6G klimatizaci.A kdyz bylo tak 30 stupnu a vis tak to melo docela problem to vychladit ale myslim jsi ze dostacujici chladek tam byl.Ale jak rikas taky jsi myslim ze u ostatnich aut chladi vice treba vw audi skoda

Ono vedro může být jako třeba dnes pozdě odpoledne a uchladí to. Ale nesmí svítit slunce. Jak se ti opře slunce do oken,tak je klima v háji...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 21:16   Citovat  

Hondik napsal:
no to je pravda ale vubec to nechapu pritom chladiva je tam plus minus stejne jelikoz sem v nedeli plnil klimu do oktavky

Nevím kolik je v Octávce,ale u mě v Hondě je asi kolem 650g a do Corsy 1.0 se dává 900g. Chystme se ji nechat naplnit tak jsem zvědav jak bude chladit.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 21:19   Citovat  

turkpet napsal:
...Chlapik napojil mašinu, raz za 15 min. mrkol na displey, vzal 570g chladiva z okruhu(komentoval to slovami:Je vidět, že hondy jsou spolehlívé, máte tam toho víc, než mi ukazuje tabulka..), vrátil 550g, pridal akože olejíček, vysriekal prieduchy sprejom a ja po zaplatení niečo cez 1300kč som spokojne odchádzal domov...

Zloději jak u nás,vytáhne ti náplň a prodá ti ji za cenu kolem 1000 Kč zpět pořádnej výtlem

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 21:23   Citovat  

Stepa napsal:
Jednickove okty to tak nemaji, je tam spojka...

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 21:45   Citovat  

Kmóďa napsal:
Zajímalo by mě jak je to tam řešené,třeba ochrana když uteče náplň. Jestli je kompresor připojen napevno a uteče náplň tak o zadřou. Teď kolegovi v práci přestala chladit klima,tak e má na co těšit. Docela často čtu jak se řeší přidřené kompresory,výměny a repase u Octavie 2
Toto me take zajima a to na C7G kdyz neni napln sepne se klima, tedy spojka,nebo ne protoze to ma ochranu? Dekuju za odpověď přátele

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 21:58   Citovat  

Dutch napsal:
Toto me take zajima a to na C7G kdyz neni napln sepne se klima, tedy spojka,nebo ne protoze to ma ochranu? Dekuju za odpověď přátele

Zrovna dneska jsem byl s nafťákem na kontrole klimatizace, páč ani nespínala, ani nechladila a vylez z toho děravej chladič od klimy. Ještě minulý týden když to ještě jakžtakž chladilo tak normálně kompresor klimatizace spínal - ale jestli to že kompresor nesepnul je ochranou nebo neni tak to bohužel nevim.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 22:12   Citovat  

Dutch napsal:

U C7G nesepne spojka, kdyz je málo tlaku (dá se sepnout na tvrdo přivedením +12V na spojku), případně hrozí přechlazení(vypínání za chodu-běžná věc, až se ohřeje, znovu sepne). Popisuju klimu u dieselu.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 22:43   Citovat  

Dutch napsal:

Když je v okruhu málo nebo žádná náplň, tak tlakový spínač nedovolí aby se spojka na kompresoru sepla.
To je právě velká výhoda u spojkových kompresorů - nehrozí zadření (samozřejmě pokud je v chladivu dostatek oleje).

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 22:44   Citovat  

Ok takze to ma asi nejakou ochranu, zatim dekuju je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2013 , 22:51   Citovat  

Mě nezajímají spojkové kompresory,zajímali mě ty tzv. stáloběžné. Jak je to řešeno tam,když se kompresor stále otáčí a přes řemen bez spojky...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 10:36   Citovat  

Já jí u svých C6g (1.5 3roky, VTi 4 roky) neplnil ani jednou... Se stydím Jen každý rok na jaře měnil filtr a nechal cáknout desinfekci a chladila pořád.. Sice ne tolik jako v Accordu,ale ochladila nás.

Gotchi je teď offline  Gotchi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 12:14   Citovat  

Jak píše Idaho+desinfekce vždy po zimě...těch cca 600kč 1x ročně mě nezabije a vím, že to funguje jak má a můžu se na to spolehnout.
Taky mi přijde, že jiné značky aut chladí o něco lépe, třeba Focus 1 , z průduchů skoro lítají kousky ledu pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 14:15   Citovat  

Čím je venku víc teplo,tím to hůř chladí. Třeba když je venku do 15-20 stupňů,naměřím ve výdechu klidně -5°C

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak často plníte klimatizaci
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina