Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 94, 95, 96 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 95 z 333
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.7.2013 , 11:12   Citovat  

náhodou servisní manuál na 6.g Coupé tu nikdo asi nevlastníte, což? H+
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
k.twenty je teď offline  k.twenty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2013 , 12:00   Citovat  

capino napsal:

taky bych ho rad mel ale myslim ze nikdo ho nevlastni..
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2013 , 13:39   Citovat  

capino napsal:

Vítej do klubu A6G Úsměv Servisní manuál mám akorát ve španělštině Velmi šťastný a Pokud budeš chtít pokusim se ho najít v PC. Jinak servisní manuál má tuším David.306. Já Davida parkrát kontaktoval, ale nějak na mě asi zapomněl. Pak už jsem to nehrotil. A jakej je pojezd s novým kočárem? Jinak ať slouží a dělá samou radost je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2013 , 19:21   Citovat  

...netusi nekdo z ceho jsou tohle original honda disky? sikly by se Úsměv

AFY
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2013 , 21:05   Citovat  

Peliator napsal:
Vítej do klubu A6G Úsměv Servisní manuál mám akorát ve španělštině Velmi šťastný a Pokud budeš chtít pokusim se ho najít v PC. Jinak servisní manuál má tuším David.306. Já Davida parkrát kontaktoval, ale nějak na mě asi zapomněl. Pak už jsem to nehrotil. A jakej je pojezd s novým kočárem? Jinak ať slouží a dělá samou radost je to dobrý

Sakra, já ho snad koupim... Španělštinu fakt nedávám Velmi šťastný

Jinak díky, jede to jako prase což se rovná i spotřebě, ale ještě jsem jí radši neměřil. Musím opravit zavírání nádrže takže plnou na změření vezmu až pak Úsměv
Ale je to hoooodně zábavný s tou J30kou Je to tam. VTEC
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.7.2013 , 10:58  Naposledy upravil Bubaak dne 8.7.2013 , 13:23, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

forever222 napsal:
myslite že by šlo vymenit masku kapoty z pred face na po face? Úsměv

Tady je to vidět, ale obráceně, před f. maska na po f. Acče. Narubat to jde, ale ty spáry jsou hnusný dle mě to mi hlava nebere

Změna vložení fota, kdyby v budoucnu odkaz umřel

img_20130515_182952_708.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
img_20130515_182952_708.jpg, 848.58 kB
   Návrat  
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2013 , 12:30   Citovat  

Bubaak napsal:
Tady je to vidět, ale obráceně, před f. maska na po f. Acče. Narubat to jde, ale ty spáry jsou hnusný dle mě to mi hlava nebere

Díky Úsměv No a máš pravdu ! Hihi
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2013 , 12:31   Citovat  

Hele co takhle udělat nějaký sraz všech A6G ? Hihi
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2013 , 12:54   Citovat  

forever222 napsal:
Hele co takhle udělat nějaký sraz všech A6G ? Hihi

tak už je Type-R sraz, ale sjet se všechny motorizace by nemuselo být špatný Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2013 , 13:09   Citovat  

Nejsem proti, ale za dva týdny bude Hyunday a do tý doby to mám nějaký nařachnuty to mi hlava nebere
Na ATR srazu by nás asi hnali HaHaaa
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2013 , 18:38   Citovat  

Ja vim že bude HonDay ale bohužel pro mě je to v jednu stranu 280 km Smutný tak bych přívital něco na moravě nebo ve slezku spíše Úsměv
   Návrat  
fuck3rkkt je teď offline  fuck3rkkt
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.7.2013 , 18:57   Citovat  

capino a k.twenty zde muzete sosat manual na coupe 6g v CZ Úsměv tudy odkaz pripadne mam jeste rozsireni na modely 99 a 2000 Úsměv tak kdyztak taky nasdilim je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2013 , 19:47   Citovat  

forever222 - to sice jo, ale třeba ten hradec je docela střed čr, takže to maj na houby budvaři, varáci, brňácí, liberečaci, poláci... když to dáš na moravu, tak varáci se z hub dostanou do temnýho lesa, kam se jim chtít už nebude a to samé když to dáš do varů Mr. Green věčnej problém repu. srazu
   Návrat  
angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 6:35   Citovat  

hoj hoši, taková drobnost zda někdo neví... Mám nové kotouče i desky a prvá zadní se mi sjíždí jen z vrchní poloviny, nevíte čím to je ?

20130709_072250.jpg

20130709_072250.jpg, 628.22 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 6:54   Citovat  

fuck3rkkt napsal:
capino a k.twenty zde muzete sosat manual na coupe 6g v CZ Úsměv tudy odkaz pripadne mam jeste rozsireni na modely 99 a 2000 Úsměv tak kdyztak taky nasdilim je to dobrý

díky díky a ještě jednou díky Chápeš! jestli budeš na H-D tak se přihlaš pifko přátele
   Návrat  
k.twenty je teď offline  k.twenty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 10:48   Citovat  

fuck3rkkt napsal:

taky moc dik-.)
   Návrat  
Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 11:35   Citovat  

angel.CZ napsal:
hoj hoši, taková drobnost zda někdo neví... Mám nové kotouče i desky a prvá zadní se mi sjíždí jen z vrchní poloviny, nevíte čím to je ?

Mám stejný problém jen myslím s levým zadkem. Při výměně všechno chodilo hladce, bez problémů. Netuším čím by to mohlo být
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 12:13   Citovat  

capino, k.twenty: neni zac Úsměv rad pomuzu Honda

A jak dlouho je po výměně?? Možná si to musí pořádně sednout teprv ne ?? Me se to po vymene kotoucu a desek taky sjizdelo takhle ale jen chvili a uz je to OK..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 12:26   Citovat  

Vergas napsal:
Mám stejný problém jen myslím s levým zadkem. Při výměně všechno chodilo hladce, bez problémů. Netuším čím by to mohlo být

Obvykle buď zanedbaná údržba (min. 2x ročně promazat pístky) nebo se s autem málo jezdí nebo málo brzdí (což je můj případ s Accordem - klidně se 2-3 týdny nehne ze zahrady a ne všechna rez se obrzdí,takže mám na zadních kotoučích taky proužek).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 13:13   Citovat  

[quote="Hellborn"]Obvykle buď zanedbaná údržba (min. 2x ročně promazat pístky) nebo se s autem málo jezdí nebo málo brzdí (což je můj případ s Accordem - klidně se 2-3 týdny nehne ze zahrady a ne všechna rez se obrzdí,takže mám na zadních kotoučích taky proužek).[/quote]

to je pěkné, ale jak takhle, ty brzdy tam jsou týden a denně je autem ježděno 100km a tenhle víkend 450km... co řekneš teďka ? Ble
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 13:17   Citovat  

angel.CZ napsal:
to je pěkné, ale jak takhle, ty brzdy tam jsou týden a denně je autem ježděno 100km a tenhle víkend 450km... co řekneš teďka ? Ble

3 nejčastější důvody jsem napsal. Jestli je nějaký z nich ten Tvůj neumím na foru posoudit.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 13:26   Citovat  

[quote="Hellborn"]3 nejčastější důvody jsem napsal. Jestli je nějaký z nich ten Tvůj neumím na foru posoudit.[/quote]

sice je pravda že šroub na plovoucí třmen se měnil jen na druhé straně, ale mechanik mi říkal že na té problémové je uplně v pořádku a chodí dobře, promazaný samozřejmě je, kotouče jsou TRW a desky BREMBO. Tak stejně jako na druhé straně kde se měnili včera a tam je vše v pořádku. Chtěl jsem jen poradit čím by to mohlo být, se hned nečerti muhehe
   Návrat  
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 13:36   Citovat  

Accordy trpia na zadné brzdové priestiky. Všeobecne sa zadrhávajú, alebo sa rovno zapečú keď sa často používa ručná brzda pri parkovaní. V prípade ak doštička neberie celý kotúč môže byť zle zasadená, alebo možno môže niekde škrtať piestik a doštičku tak pritláča nerovnomerne.

Ináč je to ako píše Hellborn, tie brzdy a priestiky treba mazať minimálne 2x ročne, čo robí možno iba 25% ľudí, ostatných 75% to robia vtedy keď si menia doštičky či kotúče. Stačí sa všimnúť pár zaparkovaných áut a každé druhé ma zadné, či rovno aj predné kotúče zanesené. Ľudia sa potom sťažujú že im to nebrzdí, prídu do servisu, ten im povie, že im treba doštičky, prípadne rovno aj kotúče, ľudia zaplatia, servis sa nabalí a pritom by stačilo rozmontovať brzdiče, všetko premazať, vymeniť tesnenia a následne 10x poriadne zabrzdiť a zrazu by sa staré zanesené kotúče leskli ako psie guľky Velmi šťastný
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 17:25   Citovat  

fuck3rkkt napsal:

Já jsem si taky dovolil ho stáhnout i když jsem nebyl jmenován Úsměv Každopádně skvělá práce, a přidávám se s díky. Jen mě mrzí, že na Honday nebudu, abych ti koupil alespoň panáka nebo pivko. Myslíš, že bych tě mohl poprosit ještě o to rozšíření na rok 2000? Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 18:15   Citovat  

handsome:
Takze rikas ze bych ro mel zase PO TYDNU rozebrat. Znovu procistit a nebo rovnou ty oistky vymenit ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2013 , 19:37   Citovat  

Peliator: v poho Úsměv jinak bych to taj nedaval verejne Velmi šťastný ..tak zde to je 99 a 00 tudy odkaz ...na HD jeste uvidim jak mi to vyjde ale rad bych se tam konecne mrknul Úsměv
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2013 , 11:15   Citovat  

handsome napsal:
Accordy trpia na zadné brzdové priestiky. Všeobecne sa zadrhávajú, alebo sa rovno zapečú keď sa často používa ručná brzda pri parkovaní. V prípade ak doštička neberie celý kotúč môže byť zle zasadená, alebo možno môže niekde škrtať piestik a doštičku tak pritláča nerovnomerne.

Ináč je to ako píše Hellborn, tie brzdy a priestiky treba mazať minimálne 2x ročne, čo robí možno iba 25% ľudí, ostatných 75% to robia vtedy keď si menia doštičky či kotúče. Stačí sa všimnúť pár zaparkovaných áut a každé druhé ma zadné, či rovno aj predné kotúče zanesené. Ľudia sa potom sťažujú že im to nebrzdí, prídu do servisu, ten im povie, že im treba doštičky, prípadne rovno aj kotúče, ľudia zaplatia, servis sa nabalí a pritom by stačilo rozmontovať brzdiče, všetko premazať, vymeniť tesnenia a následne 10x poriadne zabrzdiť a zrazu by sa staré zanesené kotúče leskli ako psie guľky Velmi šťastný

Co to znamená, že "Accordy trpia na zadné brzdové priestiky"...? Tak to koukám! Co to je všeobecně se zadrhávají...? To jsou formulace jak z Blesku. Po jaké době se tato "závada" objevuje, aby se dalo říct, že tím Accordy trpí? Mě to potkalo po 13 letech aktivní služby auta, a to ještě jenom proto, že praskl (únava materiálu?) gumový těsnící kroužek pístku.
Osobně si myslím, ve shodě s jinými tady, tebou popisované symptomy špatných brzdičů jsou způsobeny nevhodnou kombinací kotouč x destička a stylem jízdy, Kdo jezdí brzda-plyn, tomu se zadní kotouče budou "koulovatě" lesknout, kdo jezdí piánko, tak musí počítat s tím, že holt zadek není tak namáhaný a marně bude pátrat po zrcadlovém lesku.
To ovšem nemění nic na tom, že při výměně kol zkontrolovat stav brzdičů a destiček je vhodné. Nicméně si myslím, že to tu dělá každý.
   Návrat  
isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 8:19   Citovat  

Honda Souhlas,oproti jiným vyrobcum aut je to spise o dlouhodobe únavě materiálu. Jinak žádný problém viz.Octavia,seat,atd. Úsměv
   Návrat  
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 11:07   Citovat  

citace:
Co to znamená, že "Accordy trpia na zadné brzdové priestiky"...? Tak to koukám! Co to je všeobecně se zadrhávají...? To jsou formulace jak z Blesku. Po jaké době se tato "závada" objevuje, aby se dalo říct, že tím Accordy trpí? Mě to potkalo po 13 letech aktivní služby auta, a to ještě jenom proto, že praskl (únava materiálu?) gumový těsnící kroužek pístku.

Čo je to za hlúposť tvrdiť, že musím jazdiť štýlom brzda plyn, aby zadné kotúče neboli zanesené? Ble Je mi jasné, že predné kotúče sú viac namáhané, keďže sa pri brzdení presúva ťažisko auta smerom dopredu, no to nič nemení na fakte, že zadné kotúče (pokiaľ všetko funguje tak ako má) nemajú byť zanesené, resp. majú byť primerane opotrebované po celej ploche.

To že to postretlo teba po 13 rokoch, znamená, že to postihne všetkých šoférov accordov po 13 rokoch? Samozrejme, že nie. Každý jazdí rôznym spôsobom, po rôznych cestách, v rôznom čase, teploty, obsadení auta a čo ja viem čoho ešte všetkého. Mne sa to stalo už 2x krát a v honde v Prešove a v Nitre mi iba potvrdili, že je to častá chyba 6g accordov. Stačí ak sa pri parkovaní používa ručná brzda (najmä v zime) pričom gumičky v zadu sú stlačené a v stlačenej polohe vznikajú odchýlky od plochy, stačí pol milimetra, vlhkosť sa dostane dnu a problém je na svete. Údajne je to konštrukciou gumičky, ktorá po stlačení mení na koncových častiach tvar a vznikajú tak mini medzery a odchýlky, cez ktoré sa vie vlhkosť dostať dnu.
Ako som už písal mnohí zanedbávajú ošetrovanie bŕzd a potom márne menia platničky a kotúče, keď sa im zadrhávajú piestiky.

(V Prešove som videl zadný brzdič, ktorý mal doslova prilepené tie piestiky vo vnútri a to vďaka vlhkosti a hrdzi, auto patrilo staršiemu pánovi, ktorý ho používal, podľa jeho slov tak 3-6x do mesiaca)

Piskot: To čo tu píšem, nepíšem ako nejakú absolútnu pravdu, ktorá je nespochybniteľná, ale skôr ako môj vlastný názor, ktorý sa nemusí vždy zhodovať s ostatnými, no to nie je dôvod sa oň nepodeliť, nie? je to dobrý

Angel.CZ: Nemyslím si, že by bola nutná výmena, skôr sú možno iba zle založené, resp. vyskočili, z tých plieškov do ktorých sú zasadené, stáva sa to a stačí na to jeden kamienok, ktorý vychýli celú doštičku o milimeter a problém je na svete Úsměv

Pridávam obrázok, na ktorom sú vidieť piestiky, demontáž nie je komplikovaná a prečistenie a premazanie zaberie max. 2 hodinky času, ktorý sa v vráti v podobe lepšie a ľahšie chodiacich bŕzd, minimálne teda v prípade ručnej brzdy Mrk

brzdy.jpg

brzdy.jpg, 125.26 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 15:56   Citovat  

Tak jsem to dneska prostříkal WD40 pod tou ochrannou gumkou a zatím žádná změna, jinak začala i druhá zadní brzdit jen vrchem (viz. obrázek 1)
Z problémového kotouče jsem odstranil barvu z brzdíci plochy a zkusil točit, vše v pohodě (sice na jednom místě trošku škrtala, ale nic extremního) Video: tudy odkaz

Pak jsem zkusil malý test, po pár-set metrech jsem se rozjel na 80km/h a za zatáhnul ručku, brzdila jak má (do chvilky jsem stál na místě). Trošku se třecí plocha zvětšila, ale né úplně.

Přidavám ještě jeden obrázek, čím to asi bude, ale nevím jak problém vyřešit :

20130711_160207.jpg

20130711_160207.jpg, 2.04 MB

20130711_161734.jpg

20130711_161734.jpg, 1.27 MB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech