Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Chyba ECU - nedostatečná činnost katalyzátoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Slavomír6G je teď offline  Slavomír6G
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 23:13   Citovat  

Zdarec, sem tu novej, tak se trošku rozkoukávám. Předem díky za užitečné info, díky Vašim příspěvkům jsem si byl schopen sám diagnostikovat vyvstalý problém. Mám jak už z nicku vyplývá Accorda 6. generace, cca 3 roky, krom běžných spotřebních věcí s ním nebyl problém. Asi před měsícem jsem dal auto do nového neautorizovaného servisu (známý mechanik teď nemá čas) s tím,aby mi udělali výměnu ložiska v kole a další drobnosti. Po tom, co mi auto vrátili s jiným vyměněným ložiskem (hučelo to furt stejně), sem to tam zavezl zpět, načež mi vyměnili už to, které bylo z 99 % příčinnou toho hučení (nechtěl sem se hádat, zda-li to první vyměnili zbytečně nebo ne). Vezu si auto domů po 3. a od výfuku zní rachocení - vezu auto do servisu potřetí, že pravděpodobně něco nedotáhli-diagnóza - špatný katalyzátor (vnitřní vložka volná, zhnilé, atd.) - to už bylo na mě trošku moc (závady se tak nějak generovaly během stání v servisu), ale říkám ok,co s tím. Doporučena mi byla vzhledem k financím a emisím neorigo katalyzázor. Po jeho výměněn sem najel cca 250 km a rozsvítila se mi kontrolka motoru. Dle Vašich příspěvků jsem diagnostikoval chybu snížené účinnosti katalyzátoru a ptám se, čím si myslíte, že to může být? Špatná těsnost (nevím,jak to tam kvalitně navařili), nevhodný model katalyzátoru? Mám to jít reklamovat? Popravdě se mi k nim už po 4. nechce,ale zase se nechci vzdávat bez boje, když sem jim tam nechal celou výplatu a výsledek stojí za tri tecky...
Dikec za názor, Mira
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 23:19   Citovat  

Nejspíš neorigo kat a nestíhá makat jak má a nebo je malý.Po tom co píšeš....Připravili tě na výměnu lambdy a nebo opravdu odešla? Ble

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 5:50   Citovat  

nejspíš špatný typ katu -nebo při demontáži montáži poškodili lambdu(možná jen špatně zapojili konektor?).

0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 8:12   Citovat  

"nazapojili nebo poskodili lambdu" - to by se kontrolka rosvitila hned po vymene,ne? Zacala blikat az po najezdu cca 250 km od vymeny...Jinak o lambde ze strany servisu nebyla ani zminka...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 8:47   Citovat  

tak ona funkce lambdy se kvuli jejímu chování kontroluje špatně , takže na to musí nastat podmínky -ustálená jízda delší dobu v určitým pásmu otáček .nezapojeno je míněno např domáčknutí konektoru z toho duvodu pak španý kontakt -u některých ho musíš sundat z držáku ,secvaknout oba protikusy a teprv nasadit zpět na držák -je tam aretační kolíček/případně těsnící gumička má velký odpor a pokud je mechanik nepozorný a nevšimne si že není zacvaklý....
bud zajet at si to prokontrolujou sami a nebo pokud se nechceš hádat tak si to zapoojení zkouknout sám a s nima řešit až pokud to bude ok .předpokládám ovšem ž eto budou tlačit na to že odešla lambda .

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 8:55   Citovat  

a taky je možný že ti namontovali kat pro dýzl , je podstatně levnější se stejnou euro normou.

0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 9:14   Citovat  

s tím diesel katem mam realne obavy, ja si ve fakture nasel pozn. ke katalyzatoru a je tam uvedenou nasledujici:
Cat 411337 (to ale spis vypada nez na typove oznaceni na objednavaci cislo - viz dale)
K tomu jsem dohledal pres googl pouze tudy odkaz
Pokud mi tam dal teda ten za 65 EUR dle nabidky (ja platil 2200 Kc ciste za dil bez prace), mozna to tomu i odpovida.
Co by to znamenalo mit tam cat pro dieselove motory? Lze to reklamovat jako nevhodnou komponentu?

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 9:25   Citovat  

Kat pro diesel má hrubší membránky (nebo jak to nazvat) ať se nezanáší-jednoduše řečeno je je víc průchozí oproti benzínu.Předpokládám,že to budou tlačit směr špatná lambda tak to co jsi zjistil jim tam pak naservíruj.Kat pro diesel nebude fungovat na benzínu nikdy tak jak má.Teoreticky by to mělo jít zjistit na emisích.
Pokud tě zlomí na novou lambdu tak si nenech dát Bosch nebo něco podobného.Byly by to zbytečně vyhozené peníze.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Chyba ECU - nedostatečná činnost katalyzátoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina