Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D14Z6 v EP1-přestavba na max.výkon bez přeplňování
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Elvis.Helicopter je teď offline  Elvis.Helicopter
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2013 , 23:12   Citovat  

Zdravím všechny H+ ,
chci se zeptat jaký setup a co všechno se dá udělat s tímto motorem.Ve swapech se nevyznám a strašně rád se dozvím všechno o tomto motoru a co všechno se dá vyměnit a jaký to bude mít vliv.Chtěl bych z tohoto motoru vyždímat splašenéé koně navíc a i když motor šlape jak hodinky a jede parádně,při předjíždění mu splašené koně prostě chybí,přeci jen těch 90koní a 130Nm není žádný zázrak,když chceš udělat papa .Budu rád za každou radu,odkaz i připomínku.Týká se to i viskozity oleje samozřejmě.Je mi jasný,že se budou měnit vnitřnosti motoru,jako klikovka,ojnice,možná písty s kroužky,vačka,ventily atd.,ale za jaké díly?Co všechno mi dokážete říct s mou podmínkou,že bych tento motor chtěl nechat jako atmosféru.
Díky předem
S pozdravem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2013 , 23:29   Citovat  

Vyplatí se až tak investovat do slaboučké 1.4 s tím že to zůstane atmosfera? Já bych prodal a koupil 1.6 sohc vtec nebo Type-R. To je asi nejrozumnější způsob, který můžeš udělat.

0
PříspěvekZaslal: 14.7.2013 , 23:42   Citovat  

1,6SOHC mě nenadchla víc než tohle v době když jsem to kupoval.Type-ra jsem měl,ale boural jsem v něm po roce.jsem rád,že jsem vůbec přežil.nevyzpytatelné auto.navíc vím,že za pár let,až se vyblbne v druhym táta,tak ho od něj odkoupím.kooupě nového auta mi to nevyřeší,protože budu řešit zas věci,které jsem u svého auta vyřešil a opravil naštvanej .navíc do toho nechci jednorázově zainvestovat,ale všechno postupně.proto chci zjistit všechny možný informace.
PS:proč by se to nemělo vyplatit?navíc sis nevšiml,jaké auto mám v garáži?1,4iS s motorem D14Z6 to určitě není.dlouho jsem na foru nebyl a proto auto ještě nemá zaktualizované.

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2013 , 23:52   Citovat  

d16z6 hlava, spodek nechat origo (plus dal bych písty s vyšší kompresí),lepší sání (zabrousit vnitřek) a větší klapku krátká převodovka od streetkida, odlehčené řemenice (klika, altík,servo), lehčí setrvák (aftermatket nejlépe), lepší svody (Edelbrock, SRS), catback (opět lepší), odladit na ethanol...

a na autě lehká kola 15ctky...

0
PříspěvekZaslal: 14.7.2013 , 23:59   Citovat  

bližší info?už jsem nadrženej.a pokud možno poskytnout i odkazy odkud nejlépe.
hlava je jasná,že sehnat starší,ale jak vlasně vypadá atd,ať mám trošku o ní představu.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 0:06   Citovat  

Elvis.Helicopter napsal:
bližší info?už jsem nadrženej.a pokud možno poskytnout i odkazy odkud nejlépe.
hlava je jasná,že sehnat starší,ale jak vlasně vypadá atd,ať mám trošku o ní představu.

Pod oranžovou záložkou dizkuzní forum je možnost "hledat". D14 na Vtec předělával Doomm a v téma tu o tom je, tak pohledej.

0
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 0:19   Citovat  

už jsem zkoušel hledat,našel jsem pár vláken,ale nic komplexního.v jednom vláknu byl odkaz i na Dooma do garáže,tak jsem se podíval,ale nic mi to nenašlo.

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 7:02   Citovat  

Doomm sice na vtec předělával, ale nedokončil to, koupil nakonec VTi je to dobrý osobně jsem se do toho taky pustil a dával dohromady asi 3roky a teď si říkám, že už bych do toho znovu nešel. Nakonec mi auto zbořila manželka a motor mi zbyl, pokud by sis chtěl ušetřit prachy Je to tam. tudy odkaz jinak jsem čerpal info hlavně odsud tudy odkaz

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 8:32   Citovat  

mirage21: OK

To se nemuze vubec oplatit resit na takovem motoru honit kone/myslim ty ktere aspn trosku poznas/..to bude slusna racha..a jinak-nvm proc by typeR mel byt nevyzpytatelny..taky sem se vymlatil v Integrale,ale ze byla nevyzpytatelna bych prave proto nerekl..pokud chces neco silnejsiho tak spis rozhodne vazne popremyslej radeji o jinem aute a myslim,ze to ti tady potvrdi skoro kazdy

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 9:04   Citovat  

O D14 sem se nikdy moc nezajímal, takže to vezmu spíš všeobecně.

Kombinace NA motoru s takhle malým objemem v takhle těžký karoserie nebude nikdy nic moc a i kdyby si ten motor opravdu hodně upravil, tak se nedostaneš na víc jak 140-150 koní a to s tou váhou stejně moc hýbat nebude.

Pokud bych vyloženě chtěl ladit maloobjemový atmo, tak se kouknu spíš po Swiftu GTI s G13B motorem, protože ten motor má daleko větší potenciál kterej tolik nesnižuje váha auta tudy odkaz

walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 10:14   Citovat  

Elvis.Helicopter napsal:
1,6SOHC mě nenadchla víc než tohle v době když jsem to kupoval.Type-ra jsem měl,ale boural jsem v něm po roce.jsem rád,že jsem vůbec přežil.nevyzpytatelné auto.navíc vím,že za pár let,až se vyblbne v druhym táta,tak ho od něj odkoupím.kooupě nového auta mi to nevyřeší,protože budu řešit zas věci,které jsem u svého auta vyřešil a opravil naštvanej .navíc do toho nechci jednorázově zainvestovat,ale všechno postupně.proto chci zjistit všechny možný informace.
PS:proč by se to nemělo vyplatit?navíc sis nevšiml,jaké auto mám v garáži?1,4iS s motorem D14Z6 to určitě není.dlouho jsem na foru nebyl a proto auto ještě nemá zaktualizované.

a proč si psal že to máš do EP1? Tj. 7g s motorem 1.4! Pochopil jsem to tak... Pokud to máš do 6g. je to Ej9 myslím, tam už bych to trochu chápal. Jinak oVtecovanou 1.4 tu má Filipo a lítá mu to poměrně pěkně: tudy odkaz , tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 20:30   Citovat  

2Walda91:protože vlastním Hondu Civic 7g (EP1) s motorem D14Z6 a to je motor 1,4iS s 66kW
2LJay:nemyslím si,že 140-150koní s autem co má 1100kg,nebude hýbat
2Hlavator:není to jedno jestli se to vyplatí?člověk to dělá jen z lásky k autu.prostě nechci měnit jinak perfektní auto jen kvůli tomu,že mi v něm chybí nějaký ten koník,kterej se dá s trochou úsilí dohonit obzvlášť v Honda
navíc berte všichni v úvahu,že během následujících pár let zas budu mít poface type-r,tak proč kupovat ještě další auto,do kterého narvu x desítek tisíc,jen abych ho dal dohromady?to ty peníze narvu do přestavby motoru v jinak dobrém autě.

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 20:47   Citovat  

Podle mě by bylo nejlepší si ty prachy radši schovat na úpravy případně opravy toho tajpára. Za to, co by tě stál swap vtec hlavy, budeš mít velkej kus investice do turbíny/kompresoru na CTR je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 20:58   Citovat  

prostě jsem zastáncem atmosfér,takže ani v type-ru přeplňování nebude!

Obsah fóra Honda-club.cz   
D14Z6 v EP1-přestavba na max.výkon bez přeplňování
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina