Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
vymena oleje honda civic
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
KorkyGT-R je teď offline  KorkyGT-R
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 17:42   Citovat  

Zdravim vsechny, pred nedavnem jsem si poridila vuz honda civic 66kw 1996, 1.4, typ MA8 a bylo by super kdyby mezi vami byl nekdo kdo o aute neco vi a poradil mi. Momentalne resim vymenu oleje a byvaly majitel nebyl provozovatelem, ae radil mi, ze tam mam lit klasicky olej 10w40. Vubec vsak nevim kolik litru oleje ja na vymenu potreba. Hledala jsem na internetu a zatim marne a proto se ptam primo tady na foru, kde by se mohl najit nekdo, kdo by mi mohl poradit a treba ne jen s vou oleje.Zatim dekuji přátele

DSC03097.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC03097.JPG, 1.98 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 17:49   Citovat  

Kup jednoduše 5l tím nic nezkazis a zbyde ti i něco na doliti když oleje ubude.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 20:16   Citovat  

Pokud motor nežere olej, tak ti budou bohatě stačit 4 litry - do motoru se vejde asi 3,5L
A ano, patří tam olej 10W-40. je to dobrý

Olejový filtr doporučuju MANN W814/80. Je větší, takže má větší filtrační plochu a déle vydrží než se zanese a ucpe.
A dá se koupit od 120,-Kč
   Návrat  
Klidas je teď offline  Klidas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2013 , 20:31   Citovat  

KorkyGT-R napsal:
Zdravim vsechny, pred nedavnem jsem si poridila vuz honda civic 66kw 1996, 1.4, typ MA8 a bylo by super kdyby mezi vami byl nekdo kdo o aute neco vi a poradil mi. Momentalne resim vymenu oleje a byvaly majitel nebyl provozovatelem, ae radil mi, ze tam mam lit klasicky olej 10w40. Vubec vsak nevim kolik litru oleje ja na vymenu potreba. Hledala jsem na internetu a zatim marne a proto se ptam primo tady na foru, kde by se mohl najit nekdo, kdo by mi mohl poradit a treba ne jen s vou oleje.Zatim dekuji přátele

Možná najdeš něco tady- tudy odkaz Nevím jak jsi na tom s angličtinou,ale snad pomůže. Pokud jsi, ale na stejným levelu jako já, tak to bude boj. Velmi šťastný Mrk Jinak máš pěknou žabu. OK OK Hihi Ještě něco na stažení- tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 13:14   Citovat  

Dekuji vsem za info. Ten filtr urcite poridim Úsměv super tip.
Jo a diky za pochvalu auta. Bobek uz neco zazil po byvalem majiteli. Je tukle na leve svetlo, ktere je menene, ae ta kapota by potrebovala casem vymenit. Taky vsude shanim a nemuzu na ni nikde narazit. Kdyby nekdo mel tip na ND tak by to bylo super Úsměv. Auto ma podle tachomeu naketo 370 000, ae motor je jak novy. Mozna byl udelan swap nebo spis jen normalne vymenen a nebo je honda proste opravdu drzak a hodne zvladne Úsměv stejne bych plno veci chtela vymenit, takze se prave chci hodne dozvedet a kdyby treba nekdo vedel, kde na netu sehnat nejaky manual nebo tak taky bych byla moc rada Úsměv Honda
   Návrat  
JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 16:53   Citovat  

Já jen doplním k tomu oleji, že pokud chceš, aby motor ještě vydržel, tak nepřetahuj výměny toho oleje a měň při delších jízdách po max. 10-ti tkm, a při krátkých popojížďkách tak po 5-ti 6-ti tkm, a vždy s filtrem....
Investovat těch zhruba šest sedm stovek za olej i filtr se vyplatí OK A třeba některý z těchto:
tudy odkaz (jen se do vyhledávání "připletly" i moto a náklaďák oleje Motorex, Motul, a některé Q8, Shell a Total....u nich pozor).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 20:35   Citovat  

Tady jsou o něco lepší ceny olejů Mrk : odkaz

A tady je servisní manuál na anglána. Bohužel v angličtině odkaz
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 20:41   Citovat  

Petr 78 napsal:

Olejový filtr doporučuju MANN W814/80. Je větší, takže má větší filtrační plochu a déle vydrží než se zanese a ucpe.
A dá se koupit od 120,-Kč

a já bych si mann do auta už nedal ani zadarmo KO
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 21:36   Citovat  

posero napsal:
a já bych si mann do auta už nedal ani zadarmo KO

Důvod?
Nějaká špatná zkušenost?
Nechceš se víc rozepsat?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 21:37   Citovat  

nefungovaly na nich zpětný ventily takže co start tak hlava na sucho já momentálně dávam j1314010 a spokojenost jak cenově tak výkonem a taky je to ten větší i když je to úplně šumák
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 19:18   Citovat  

posero napsal:
nefungovaly na nich zpětný ventily takže co start tak hlava na sucho já momentálně dávam j1314010 a spokojenost jak cenově tak výkonem a taky je to ten větší i když je to úplně šumák

Olejový filtr Nipparts? To si děláš srandu, ne? Jedny z nejhorších filtrů. To bych si na auto fakt nedal.
Onehdá byl na netu test olejových filtrů, kde Nipparts dopadl nejhůř ve všech ohledech.
Naopak Mann v tom testu byl mezi nejlepšíma a to se mi potvrdilo po 10ti letech používání na několika autech.

Nikdy jsem s Mann filtrem neměl nejmenší problém s rychlostí zhasínání kontrolky mazání.
Jo, na VTI mi při studeném startu svítila kontrolka mazání o vteřinu déle, ale dělala to jak s Mannem, Framem a Filtronem tak s originálním (Honda/Purlux) filtrem. Takže filtr za to rozhodně nemohl.

A to že je filtr větší rozhodně neí šumák. Větší filtr znamená větší filtrační plochu a tam je snad jasný jaký to má výhody.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 19:58   Citovat  

na výměny po 10tkm je to úplně šumák Mrk ono hodně záleží co je v čem zabalené ale to je na dlouho HaHaaa mě zhasínalo mazání hodně dlouho a nahoře bylo sucho, dal sem cokoliv jinýho a všechno ok, za mě ty předražený manny nestojí za nic KO ale každýho věc Úsměv nikomu to nenutim

test na netu pořádnej výtlem to ne ....
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 12:22   Citovat  

já beru vždy 5 L, aby bylo na dolévání a když neni potřeba, využiju při další výměně nebo do převodky

filtr kupuju podle nálady Velmi šťastný
origo honda, coopersfiaam, union japan

jinak jak je to s obtokem filtru?
funguje, jen když se filtr ucpe nebo i při RZ Velmi šťastný ?

EDIT: docela pěkné povídání o tom, jak filtry fungují
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 14:27   Citovat  

Kluci dekuji moc. Ted jsem sice z tech filtru zmatena, ae to se spravi Velmi šťastný urcite moc dik za ten manual. Sice Aj mi moc nejde, ae snad se tim prokousu Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 18:35   Citovat  

posero napsal:
na výměny po 10tkm je to úplně šumák Mrk ono hodně záleží co je v čem zabalené ale to je na dlouho HaHaaa mě zhasínalo mazání hodně dlouho a nahoře bylo sucho, dal sem cokoliv jinýho a všechno ok, za mě ty předražený manny nestojí za nic KO ale každýho věc Úsměv nikomu to nenutim

test na netu pořádnej výtlem to ne ....

Jenže ten test filtrů byl docela podrobnej. Každej filtr tam rozebrali na jednotlivé součástky a už na fotkách byly vidět rozdíly ve "střevech". Škoda, že ten test nemůžu najít Smutný
Doporučuješ přebalovače Nipparts, u kterého nikdy nevíš co z krabičky vyndáš za filtr. Tam není kvalita stabilní.
Filtry Mann jsou předražené akorát tak v Auto Kelly.
Třeba konkrétně ten W814/80 stojí v AK nesmyslných 307,- Kč zatímco jinde se dá sehnat za normální cenu 120,-Kč.

Jo a ještě se zeptám kolik filtrů Mann si za svojí řidičskou kariéru vyzkoušel, že na ně pliveš?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 18:44   Citovat  

Mann filtrů sem vyzkoušel víc než se ti asi dostane kdy v životě do rukou Mr. Green OK

nipparts přebalovač? a kdo si myslíš, že to vyrábí? Mann má svoje jo? koukal si kde se vyrábí? stejná čína jinej obal pořádnej výtlem nippartsy stály za prd před x lety, změnili dodavatel v krabičkach je něco jinýho a maká to skvěle Mrk

ad cena autokelly, vy ste tady všichni chytrý jako vydry ale až ten filtr budeš potřebovat hned pojedeš do kelly Mrk ona ta cena je totiž za to že 3x denně jezdí rozvozy, 3x denně si můžeš zavolat a mít ho za hodinu nebo dvě u auta.

ale to ne, ubrečenej čecháček chce všechno levně, přes známýho, kamaráda, bez papíru, bez daně... pak se nedivte že stojíte u pásu za 12t Mrk ono když neni marže, neni výdělek. nejvíc se bude šetřit na lidech to si pamatuj. ale jistě radši podpoř E-shop kerej akorát devastuje trh, práci dá tak 5ti lidem a celá firma balancuje na pokraji přežití KO pak ta ekonomika má fungovat Tak to valím bulvy je mi na blití z toho kde žiju
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 19:23   Citovat  

jako Posero, musim s tebou v par vecech souhlasit, vyjmecne je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 19:45   Citovat  

Becky napsal:
jako Posero, musim s tebou v par vecech souhlasit, vyjmecne je to dobrý

já sem ve svý podstatě dobrej člověk pořádnej výtlem
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 19:53   Citovat  

KorkyGT-R:
Zdravím, Na běžnou udržbu by Ti stačila kniha JAK NA TO? HONDA CIVIC 87-01, je v češtině a najdeš tam spoustu užitečných věcí.
Bylo to i na uložto, ale nenašel jsem to tam už, tak jsem ti ta tam hodil - ULOŽTO - JAK NA TO?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 21:04   Citovat  

posero napsal:
Mann filtrů sem vyzkoušel víc než se ti asi dostane kdy v životě do rukou Mr. Green OK

nipparts přebalovač? a kdo si myslíš, že to vyrábí? Mann má svoje jo? koukal si kde se vyrábí? stejná čína jinej obal pořádnej výtlem nippartsy stály za prd před x lety, změnili dodavatel v krabičkach je něco jinýho a maká to skvěle Mrk

ad cena autokelly, vy ste tady všichni chytrý jako vydry ale až ten filtr budeš potřebovat hned pojedeš do kelly Mrk ona ta cena je totiž za to že 3x denně jezdí rozvozy, 3x denně si můžeš zavolat a mít ho za hodinu nebo dvě u auta.

ale to ne, ubrečenej čecháček chce všechno levně, přes známýho, kamaráda, bez papíru, bez daně... pak se nedivte že stojíte u pásu za 12t Mrk ono když neni marže, neni výdělek. nejvíc se bude šetřit na lidech to si pamatuj. ale jistě radši podpoř E-shop kerej akorát devastuje trh, práci dá tak 5ti lidem a celá firma balancuje na pokraji přežití KO pak ta ekonomika má fungovat Tak to valím bulvy je mi na blití z toho kde žiju

Nevím, kdo vyrábí filtry pro Nipparts (ty snad ano?), ale vím, že filtry Mann vyrábí kupodivu Mann.
Filtry, které jsem měl v ruce byly vyrobené v Jihoafrické republice a Německu.
A kdepak jsi prosímtě vyzkoušel tolik Mann filtrů? A kolik jich odhadem bylo?

Víš co je docela sranda? Že ten Mann filtr koupím u nás v krámu s autodílama kde ho mají skladem za poloviční cenu než v AK. Bez žádnýho kamaráda, s papírem a zárukou.
Nevím proč bych měl olejvý filtr potřebovat tak nutně abych byl nucenej ho jít koupit za 2x tolik do AK.
Já si výměnu oleje plánuju skoro jako start raketoplánu Velmi šťastný, takže si nejdřív koupím olej, filtr, těsnící podložku a pak teprve jdu měnit.
Ty nejdřív sundáš filtr a pak jdeš do krámu podle starého kupovat nový?
V tom případě chápu smysl nakupování v AK a docela se mi podbízí hláška: "za blbost se platí"

A to že má nějaký e-shop (i s kamenou prodejnou) přiměřené marže a není nenažraný, tak to rozhodně neznamená, že devastuje trh. Naopak, víc takových obchodníků, kteří přidělají vrásky zlodějům.

A vůbec, nějaký malinkatý e-shop přeci nemůže takového giganta jako je AutoKelly přeci ohrozit, ne? Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 21:16   Citovat  

neohrozí protože AK má většinu trhu a majitel AK má no to je asi jedno Mrk ale to je jiná debata, kde jich tolik vyzkouším? dílny, servisy. mam zpětnou vazbu od desítek lidí mann se vyráběl v německu to ano.....

jasně ty máš čas plánovat výměnu oleje 14 dní proč ne, ale spousta lidí mění olej na služebce mezi místem A a místem B auto zastaví a materiá tam musí bejt, kde bude to odpoledne už nikdo neví. stejně tak brzdy už vidím jak si z eshopu objednáš dva druhy a pak jim je vesele pošleš zpět HaHaaa v normálním světě kde se dělaj auta je půl dne hrozně dlouhá doba KO proto asi nikdy eshopy nebudou zásobovat servis protože je to pomalý a když chvátáš musíš připlatit Mrk

jak ty chceš soudit přiměřenou marži? znáš nákup? náklady? to je debata o ničem Tak to valím bulvy zasvěcení ví. ty co přemýšlí pochopí co sem se snažil napsat a zbytku přeju příjemně strávený život ve stereotypní práci za minimum peněz Mrk
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 21:36   Citovat  

Mann filtru jsem mel v ruce nekolik tisic.
Vyroba prevazne CR a DE. Mene uz Spanelsko a Indie. Cinu jsem nepotkal jedinou. 80% servisu vyzaduje Mann filter.

Mann a prebalovanej? Treba ho v AK prebaluji .. co my vime co delaji zamestnanci o poledni pauze :twisted:

O tom, ze prodavac z AK tu hodnoti ekonomiku konkurencnich internetovych obchodu a pise o jejich balancovani na pokraji smrti ... asi ma lepsi informace nez managament techto spolecnosti OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 21:41   Citovat  

tisíce filtrů u nás projde rukama i skladníkům HaHaaa občas o denně pořádnej výtlem servisy to chtěj do koncernu kde se používaj většinou vložky... s plecháčem sem měl problém a tak sem přešel k levnějšímu a pro mě lepšímu, jak to doopravdy je úplně fuk HaHaaa

a proto zeptam se chcete dělat málo práce za hodně peněz nebo hodně práce za málo peněz? co je lepší? Cooo???

Reno viděl si fabriku man? žluto zelenou?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 21:43   Citovat  

posero napsal:
neohrozí protože AK má většinu trhu a majitel AK má no to je asi jedno Mrk ale to je jiná debata, kde jich tolik vyzkouším? dílny, servisy. mam zpětnou vazbu od desítek lidí mann se vyráběl v německu to ano.....

jasně ty máš čas plánovat výměnu oleje 14 dní proč ne, ale spousta lidí mění olej na služebce mezi místem A a místem B auto zastaví a materiá tam musí bejt, kde bude to odpoledne už nikdo neví. stejně tak brzdy už vidím jak si z eshopu objednáš dva druhy a pak jim je vesele pošleš zpět HaHaaa v normálním světě kde se dělaj auta je půl dne hrozně dlouhá doba KO proto asi nikdy eshopy nebudou zásobovat servis protože je to pomalý a když chvátáš musíš připlatit Mrk

jak ty chceš soudit přiměřenou marži? znáš nákup? náklady? to je debata o ničem Tak to valím bulvy zasvěcení ví. ty co přemýšlí pochopí co sem se snažil napsat a zbytku přeju příjemně strávený život ve stereotypní práci za minimum peněz Mrk

Některé filtry Mann se pořád vyrábí v Německu (pokud teda výrobce nelže) Mrk
Aha, takže sám na svém autě si vyzkoušel jeden filtr Mann, je tak?
Výměnu oleje není problém naplánovat rok dopředu. Přeci vím, po kolika kilometrech a měsících mám měnit olej.
A nechápu, proč bych si z e-shopu měl objednávat dva druhy brzd.
Pokud nejsem jelito, tak si zjistím přesný typ brzd, které na autě mám a pokud nemá e-shop v katalogu bordel a sedí OEM čísla, tak si objednám správný brzdy na první pokus.

Je pravda, že nevím jaká je nákupní cena třeba toho filtru, ale pokud víc než deset prodejců je schopno prodávat filtr za polovic, tak mi neříkej, že všichni na něm mají zisk jenom několik korun. To jsou všichni amatéři, kteří svoje podnikání dotují?

Jo a zjistíš mi toho výrobce fitrů pro Nipparts?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 21:48   Citovat  

posero napsal:
tisíce filtrů u nás projde rukama i skladníkům HaHaaa občas o denně pořádnej výtlem servisy to chtěj do koncernu kde se používaj většinou vložky... s plecháčem sem měl problém a tak sem přešel k levnějšímu a pro mě lepšímu, jak to doopravdy je úplně fuk HaHaaa

a proto zeptam se chcete dělat málo práce za hodně peněz nebo hodně práce za málo peněz? co je lepší? Cooo???

Vůbec nechápu, jak tenhle dotaz souvisí s výměnou oleje v motoru.......
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 21:54   Citovat  

Petr 78 napsal:
Některé filtry Mann se pořád vyrábí v Německu (pokud teda výrobce nelže) Mrk
Aha, takže sám na svém autě si vyzkoušel jeden filtr Mann, je tak?

tahle diskuze začíná bejt únavná, ty si myslíš, že si každej plánuje výměnu doma? 14 dní předem? Tak to valím bulvy situace bejvá taková, že auto je červený středně velký asi ford, odpo musí bejt brzdy a olej udělej si to jak chceš Mrk tak to funguje v praxi. že ty si na to tak pečlivě připravuješ a hledáš si oe čísla je chválihodné ale běžně to tak nefunguje.

jinak ne jeden ale na VTI asi dva z economa taky tam byl ten menší w610/ mam pocit hledat to nebudu Úsměv proč používat něco s čím nejsem spokojen? výrobce nippartsu? bůh ví Úsměv víš kdo vyrábí mann? víš kdo balí febi? Skf? FAG? NSR? všichni přebalujou nakonec to možná vyrábí jedna fabrika pořádnej výtlem

Jinak mi přijde úsměvný číst zrovna od tebe jak jsou u AK nenažraný a pak jdeš a zacáluješ origo díly v Hondě přátele se někdy zeptej jaký maj marže oni
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 21:55   Citovat  

Petr 78 napsal:
Vůbec nechápu, jak tenhle dotaz souvisí s výměnou oleje v motoru.......

Nic... Jen Posero nemá rád Cardo a ReNo Posera... Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 21:59   Citovat  

posero napsal:

Co si asi mel za skolu, ze tu tak zkusene mluvis o mikro i makroekonomii? Prehnane vysoka marze je snem kazdeho prodejce, ale v zadnem pripade se nejedna o zdravy trh. To uz je ale zcela jine tema a pro zcela jine hlavy.

Jinak jestli hodnotis vlastni vyrobu dle toho .. zda maji svoji barevnou fabriku .. tak to Te asi zklamu. Tim padem 90% spolecnosti v CR sice pise, ze ma vlastni vyrobu, ale vlastne nema, bot jim to na zakazku dela jejich subdodavatel.
Mimochodem tech stavajicich 14 000 lidi, co Mann-Filter zamestnava, jsou podle Tebe pouze kancelarske zidle? Docela dost zidli na preprodej VTEC
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 22:00   Citovat  

Hellborn napsal:

mě jsou ty eshopy tak nějak fuk Mrk ať si každej dělá co chce sme svobodná země OK ale nepamatuju eshop s autodílama kerej by tu byl třeba 10 let a nějak významě obsadil místo na trhu, dycky výkřik do tmy nízkejma cenama a za rok nebo dva ticho po pěšině Tak to valím bulvy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 22:02   Citovat  

Hellborn napsal:

A pritom mi do AK posilame denne z NASI KAMENNE POBOCKY nekolik lidi. To aby jim tam nebylo smutno. AK respektujeme na trhu. Maji vetsi sklady a kdyz clovek neco nutne potrebuje .. radi ho tam vazne posleme. Trh s autodily je veliky a jde nam o dobro pro klienta .. i kdyz z toho pak nic nemame VTEC
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
vymena oleje honda civic
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina