Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výběr auta
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Reff je teď offline  Reff
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 17:05   Citovat  

Zrdavím,

pár let už h-c sleduju, ale od vystavení papírů jsem jezdil v citroenu, tak jsem byl ticho Velmi šťastný
Citroenek má nakročeno na vrakáč, tak bych se rád zeptal, co byste doporučili za další level.

Zatím moc nejezdím, okolo 20km každý druhý den, ale už bych chtěl koupit auto, který zas za pár let nepůjde do šrotu.
Koukal jsem už snad na všechny modely (samo i jiné značky), ale když někdo poradí, budu jedině rád.
Cena do 100k čím mladší, tím lépe, ale už jsem si přečetl, že na stáří ani na najetých km až zas tolik nezáleží. Nechtěl bych uplného lenocha ( ano, 33kw AX je fakt smrt HaHaaa ), ale nějaký dvoulitr a víc asi také ne.

Koukal jsem např. na tohle tudy odkaz

Hledám nějaký ten střed, se kterým by nebyla uplná nuda. Měl by někdo nějaký tip? Díky Úsměv

A pokud tu podobné téma je, tak se omlouvám, ale nenašel jsem.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 17:17   Citovat  

Čauec přátele

klidně běž do toho, dobrej výběr je to dobrý budeš spokojenej. A ještě ti bohatě vystačí do 100k na údržbu což bys měl udělat, jako je olej, rozvody, filtry a budeš jezdit jak pán Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 17:17   Citovat  

Vítej,
Civic 7G SPORT neurazí a jede celkem solidně, já sám mám C7G ale sedan a jsem nadmíru spokojen, jako každe auto chce to opečovávat a dopřávat servis a nebudeš mít problémy.
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 18:58   Citovat  

je tu jeden pán, co má na skladě něco staršího,ale mohlo by Ti to taky stačit Civic EK4 1.6 VTi r.v. 1996
jinak co člověk, to jiný názor. prvně si urči co od auta čekáš, klidně na sauto.cz nebo na mobile.de a ještě tu je autoscout24.de . Z těch aut bych potom vybíral, jestli hatch, sedan, kombík, benzín vs nafta, atd atd.
až bych měl nějaký žebříček aut, tak bych se zkusil ve všech svízt a porovnal co mi bude sedět nejvíc OK
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2013 , 20:06   Citovat  

asi bych doporucil vybirat kolem tech 100t. levnejsi auta sice muzou byt v pohode ale ochota resit vetsi opravy logicky klesa a treba civic 6g uz docela trpi na korozi.

doporucil bych c7g nebo posledni modely c6g (vetsi vyber karoserii), c8g uz je nad limitem stejne jako a7g.

a urcite si vem nekoho kdo Ti auto prohlidne !
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 0:32   Citovat  

MOTyLEK napsal:
je tu jeden pán, co má na skladě něco staršího,ale mohlo by Ti to taky stačit Civic EK4 1.6 VTi r.v. 1996
jinak co člověk, to jiný názor. prvně si urči co od auta čekáš, klidně na sauto.cz nebo na mobile.de a ještě tu je autoscout24.de . Z těch aut bych potom vybíral, jestli hatch, sedan, kombík, benzín vs nafta, atd atd.
až bych měl nějaký žebříček aut, tak bych se zkusil ve všech svízt a porovnal co mi bude sedět nejvíc OK

Presne,rekni si,co od toho auta vlastne chces,co se tyce prosforu,spotreby,chovani..ja osobne mam radsi starsi aufa a treba civic 7.generace po kterym pokukujes se mi vubec nelibi..ale to je vec nazoru jinak je to dobry auto..ono uprimne cokoliv starsiho pokud nekoupis echt kousek tak sice ne ze by jsi byl denne v servisu nebo ze by te to auto nekde nechLo..na to jsou Hondy skvely a krom zabavy za volantem se na ne muzes taky spolehnout coz se treba u koncernu rict vubec neda...starsi modely mivaji problem s korozi,u sedmicky uz je to ok...jen nevim,zda s tim bude nejaka sranda,novejsi Hondy konce treba sestkoj VTickem a pocinaje prave touhle sedmickou alespon pro me uz ztratily koule a charisma a stou Hondou,jak my to tady zereme uz to nema moc spolecnyho..ale myslim,ze dobra volba,to do srotu urcite hned nepujde a jsou uz za dobry kacky...kazdopadne si pro nej dojed do nemecka..auto z cech urcite ne...100% se vyhni bazarum a vem si sebou ideLne nekoho z clubu,kdo uz to dany auto dlouho ma treba od funglovky a ci co a jak,kam sahnout kam se podivat a hlavne jak ae to auto ma spravne chovat...obcas by se totiz jeden divil,jaka vrazda se skryva pod nalestenym lakem..za me Nemecko..mobile.de a sup pro nej Mrk Preju hodne zdaru.
   Návrat  
Reff je teď offline  Reff
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 22:20   Citovat  

super, díky za rekace,
specifikace auta už mám snad za sebou, ta 1,6 v benzínu bude ideální a velikostně jsem chtěl původně sedana, ale i to kupé/hatch může být, i když targa, která tu byla zmíněna už je malá.

S tím německem si nejsem moc jistý, vůbec netuším jak to chodí, ale napadlo mě se rovnou obrátit na roma, tan auta tahá a stavu taky rozumí, ne? Úsměv
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 22:57   Citovat  

Reff napsal:
super, díky za rekace,
specifikace auta už mám snad za sebou, ta 1,6 v benzínu bude ideální a velikostně jsem chtěl původně sedana, ale i to kupé/hatch může být, i když targa, která tu byla zmíněna už je malá.

S tím německem si nejsem moc jistý, vůbec netuším jak to chodí, ale napadlo mě se rovnou obrátit na roma, tan auta tahá a stavu taky rozumí, ne? Úsměv

Dobra volba...sedan je podle me spolecenska sebevrazda..v tak osklivym aute bych snad nechtel jezdif ani na dvorku Úsměv
Jinak nad autem z cech bych fakt moc neuvazoval..v Nemecku pracuju a visim,jak to tady chodi..auta maji treba vice najeto ale kvalitni silnice,servis atd..to proste je vsechno porad jeste uplnd jinak a na tech autech je to znat..v konecny fazi proste usetris... jinak Rom tu pdivez aita spousete lidem ja s nim mam bohuzel spatnou zkusenost byt to asi nebyla uplne jeho vina spis me dost slusne receno mrzela jeho (nulova) reakce ale to je jedno..ja mam svyho dvorniho automechanika co auta vozi uz od revoluce a pritah mi vetsinu aut..sem tam privezu i neco ja ale zkus klidne Roma proc ne,kontakty ma ocividne dobry co jsem obcay vidal ty auta..tak hodne stesti a...do Nemd pro nej !
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 23:07   Citovat  

cocks napsal:
Dobra volba...sedan je podle me spolecenska sebevrazda..v tak osklivym aute bych snad nechtel jezdif ani na dvorku Úsměv
Jinak nad autem z cech bych fakt moc neuvazoval..v Nemecku pracuju a visim,jak to tady chodi..auta maji treba vice najeto ale kvalitni silnice,servis atd..to proste je vsechno porad jeste uplnd jinak a na tech autech je to znat..v konecny fazi proste usetris... jinak Rom tu pdivez aita spousete lidem ja s nim mam bohuzel spatnou zkusenost byt to asi nebyla uplne jeho vina spis me dost slusne receno mrzela jeho (nulova) reakce ale to je jedno..ja mam svyho dvorniho automechanika co auta vozi uz od revoluce a pritah mi vetsinu aut..sem tam privezu i neco ja ale zkus klidne Roma proc ne,kontakty ma ocividne dobry co jsem obcay vidal ty auta..tak hodne stesti a...do Nemd pro nej !

Sedana to chce poface. Úsměv

Já zas měl 4 auta z ČR a jedno z Německa a zanedbanou údržbu a neustálé poruchy mělo to z Německa, tak jsem ho Romovi vrátil (kamarád mu taky vrátil Streama - obě dohody bez problémů), auta z ČR (pokud vynechám Shuttla za 10tis., kde jsem o přidřeném motoru věděl) byla bez problémů. Úsměv
Rozhodně nepovažuju Německa za modlu, pokud jde o údržbu a rentgenové oči nemá (kromě Clarka Kenta) nikdo..
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2013 , 9:50   Citovat  

Hellborn napsal:
Sedana to chce poface. Úsměv

Já zas měl 4 auta z ČR a jedno z Německa a zanedbanou údržbu a neustálé poruchy mělo to z Německa, tak jsem ho Romovi vrátil (kamarád mu taky vrátil Streama - obě dohody bez problémů), auta z ČR (pokud vynechám Shuttla za 10tis., kde jsem o přidřeném motoru věděl) byla bez problémů. Úsměv
Rozhodně nepovažuju Německa za modlu, pokud jde o údržbu a rentgenové oči nemá (kromě Clarka Kenta) nikdo..

přesně tak, taky tomu Německu nějak nevěřim, koupil jsem mojeho sedana "teď cocks obrací oči Velmi šťastný " ze Zlínského autobazaru a maximální spokojenost, krom koroze což je u šestek běžná věc není s autem absolutní problém, najel jsem cca 30tis.km a bez jediné poruchy nebo že by mě někde auto nechalo ani náhodou, sice původní majitel Ing. a Mvdr. to mělo asi taky dosti dočinění proč je v takovém stavu ale i tak bych se toho nebál...doporučoval bych vzít sebou nějakého ochotného znalce značky a v Česku člověk taky koupí dobře..
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2013 , 21:53   Citovat  

jako zdá se mi to blbé rovnou koupit něco na déle. Nevíš jaké to je auto. Kup si EK3... zjistíš co je honda, toje prostě zábava a ne lod jako citron atd. Prostě občas něco klepne něco vrzne ale výdy nasedneš nastartuješ a usměv na rtech.

Takže doporučuju EK3, díky spotřebě pošetřit a pak koupit něco na 100K až našetříš... Úsměv kouř tak jsem váhal... a do 100K to prostě není NOVKA a jestli hodně jeté za 50K nebo 100K a mít rozdíl v tom že jedno umře korozí a druh na zbytek.. a furt to prostě ani pocitově nebude jistější auto.

nevím jak jinak to říct... jako jedno má nahnilé dutiny, druhé ne, ale prostě už má roky.. Úsměv Za mě to chce zachovalejší za Páďo a za zbyvající prachy z něj udělat spolehlivé Úsměv díru v podběhu uvidíš Velmi šťastný ale že ti uchcává brzdovka... víš jak to myslím. snad Velmi šťastný
   Návrat  
Block43 je teď offline  Block43
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2013 , 17:59   Citovat  

Jagi napsal:
jako zdá se mi to blbé rovnou koupit něco na déle. Nevíš jaké to je auto. Kup si EK3... zjistíš co je honda, toje prostě zábava a ne lod jako citron atd. Prostě občas něco klepne něco vrzne ale výdy nasedneš nastartuješ a usměv na rtech.

Takže doporučuju EK3, díky spotřebě pošetřit a pak koupit něco na 100K až našetříš... Úsměv kouř tak jsem váhal... a do 100K to prostě není NOVKA a jestli hodně jeté za 50K nebo 100K a mít rozdíl v tom že jedno umře korozí a druh na zbytek.. a furt to prostě ani pocitově nebude jistější auto.

nevím jak jinak to říct... jako jedno má nahnilé dutiny, druhé ne, ale prostě už má roky.. Úsměv Za mě to chce zachovalejší za Páďo a za zbyvající prachy z něj udělat spolehlivé Úsměv díru v podběhu uvidíš Velmi šťastný ale že ti uchcává brzdovka... víš jak to myslím. snad Velmi šťastný

OK Taky bych se přiklonil k EK3. Hb nebo sedan to je fuk samozřejmě hb je hezčí. Úsměv Kolem 50tis. najdeš pěknej kousek a co se spotřeba vykon týče je to bezkonkurenční auto!!! A tvoje varianta koupit toho civica 7G v 1,6 Sportu tak je to nuda KO jediný plus je mladší rok ale lenoch... s civicem 6G Ek3 si jizdu užiješ mnohem víc než se Sportem a penize co ušetříš při pořízení Ek3 mužeš použít na nějakej setup a budeš naprosto spokojenej s Honda
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2013 , 18:24   Citovat  

Ja se priklanim ke sportu 7g, protoze kazda generace s sebou nese vylepseni. Kdyz 6g, tak nejakou slupku za 20-30t a neresit, ale pokud chces uz lepsi auto, tak cim vetsi generace, tim lepe je to dobrý Na druhou stranu - nebal bych se i poohlednout jinde, protoze Hondy si docela drzi ceny a u jinych znacek za ty same penize muzes jit jeste dal. Rozmysli i servis. Nevim kde bydlis, ale pokud mas kolem sebe nekoho zde vyhlaseneho na servis Hondy, tak nevahej. Pokud ne, dalsi vec na zvazeni. je to dobrý Dalsi myslenkou je "pouziti vozidla", protoze pokud chces jezdit jak prasatko a rezat to, tak asi koupit jinou Hondu nez auto pracant (delnik), nebo auto na bezne jizdy s ocekavanim spis bezpeci a pohodli. je to dobrý Kazdopadne preji stastnou ruku, protoze o tom je koupe nejvic je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2013 , 7:17   Citovat  

jako je totiž rozdíl na co to cheš... chceš co nejnovější a at to nerezne ? Kup si oktávku nebo fábku.

Jako to je asi jako na AMG club říct že chceš za auto koupit za peníze jako ochcávku ropáka, s odpichem SLK a spotřebou 1.4ky naftáčka ve fábce při Děda jízdě... to mi hlava nebere

prostě základ je si říct na co to chceš. Jestli na co nejdele a zbytek neřešíš... ber C7g třea toho sporta... nuda, to užeš koupit octávku ve dvoulitru mpi a bude taky fajn.
   Návrat  
Strober je teď offline  Strober
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2013 , 8:02   Citovat  

Není to tak dávno co jsem taky vybíral hezčí auto, takže přidám pár postřehů. Pokud chceš auto do 100k, pak určitě kup max. tak za 80k a zbytek si nech na počáteční servis. 6g oproti 7g má jednu nevýhodu a to eko.poplatek, který pokud nebyl uhrazen (myslím, že to dělá 3k), tak budeš muset zaplatit. Z japonských značek se dá sehnat v objemu cca 1.5L Nissan Almera, Mazda 323,Honda Civic,Toyota Corolla,Daihatsu Sirion HaHaaa Pokud trváš na 3-dveřovém, pak civic 6g má snad nejmenší kufr, proto jsem bral 5d. Almera šla prý v druhé generaci s kvalitou dolu, ale auto je velice atraktivní a rozvod řetězem je nesmrtelný, Mazda je taky pěkná, leč tu jsem zavrhl kvůli spotřebě, udávaná průměrná je 7,7L tže real tak 8, Corolla byla horký adept, ale ta vypadá nejpěkněj právě ve 3dv, 5dv je hnus (kolem r.2000), další generace už je v poho, Daihatsu je úlet, ale má zajímavé specifikace, pohon 4x4 a motor 1.3 71kW! Velmi šťastný z evropských připadá v úvahu jedině Focus...před koupí doporučuju nechat auto prověřit pomocí služby autotracer. Hodně štěstí OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 6:33   Citovat  

tazatel by měl říct jak hodlá auto používat a zda se v něm chce rýpat atd. ...ale prostě nic extra novějšího než ekonoma nesežene max o cca 3 roky ale prostě ten výkon a spotřeba... nevím jak toho docílili... každopádně, musím smeknout. Honda
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 8:41   Citovat  

strober, proc zrovna Almeru ? pokud myslis N16, tak to jsou zbytecne vyhozene penize. Velmi šťastný Za ty penize uz radsi starsi poctivy zelezo P11 s kapkou stesti, se da koupit posledni rocnik 99, jede to, nezere to. kouř
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výběr auta
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina