Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
podivný zvuk motora pri lahkej nohe
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
lhator2 je teď offline  lhator2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 17:25   Citovat  

Ahojte všimol som si predvčera podivný zvuk od motora pri eko režime z ľahkou nohou ako detonačné spalovanie ale tak dosť hlasnejšie akonáhle som trošku pritlačil pedál stále ale v režime eko zvuk sa stratil robilo to čo som si všimol na 2,3,4 prevodovom stupni ale fakt len pri určitej záťaži motora ale znepokojuje ma to čo to je nerád mam neznáme zvuky najme od motora Úsměv motor ma simota big tube sanie inak je originál čaká ho teraz vímena oleja po 10K km ta je dodržiavana pravidelne a aj všetky naplne a filtre su pomenené nedávno.

EDIT: teraz som sa bol odviesť motor ohriaty na prevádzkovú teplotu rozbiehanie z ulice na hlavnú cestu radim 1 nič nie je počuť asi kvôli veľmi rýchlej reakcie na pedál dávam 2 a už to počujem ale keď trošku pritvrdím na pedal o par milimetrov zvuk sa stratí zvuk ako keď cinkate dvoma mriežkami kovovými o seba stretol som sa s podobným zvukom ale nie s takou hlasitosotu ako detonačné spalovanie, dopĺňam že netuším kedy predošlí majiteľ menil sviečky ale ja som ich ešte nemenil a to som dal na nom už 20k km tak neviem no poraďte ak ste sa s tým stretol podotýkam plechy na výfuku a podobne veci som prekontroloval či niesu povolené tada kam sa dalo dostať Úsměv
PS: ak mate niekto dobrý typ na kvalitne sviečky najlepšie viac elektródové sem s tým neoplatí sa šanovať na takýchto veciach Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Zany je teď offline  Zany
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 20:15   Citovat  

Já bych to otipoval na výfuk, nemůžeš mít třeba vysypaný středový tlumič nebo když už byl výfuk svařovaný, nadstavovaný apod. to taky udělá svoje. Osobně sem měl na autě svařený a bůhví jak nadstavovaný střední tlumič a taky mi to vydávalo kovový zvuky ale vždy jen při rozjezdu a pak mezi cca. 1800 - 2500 ot./min.

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 20:16   Citovat  

máš ekonoma?

tak od začátku Úsměv taky jsem něco podobného řešil když jsem tu byl nový... takže:

Ono ten zvuk má hodně lidí co má ekonoma, dělá to jen do některých otáček, není to vázané na eko režim[dělá to i se studeným motorem]. Pátral jsem ono to může být asi milion věcí... ono to totiž muže být i uložení kliky.. a tak to auto moc netrap... ALE mám ted odstrojený zadek auta a dělá mi to evidentní vejfuk. nebo to je možná i výfuk...
Nejvíce to uslyšíš s otevřeným oknem okolo zdi do kopce na trojku s 40kou na tacháči a přidávej Úsměv takový kovový zvuk...
Nějaké téma už tu na to bylo, pohledej. Ale stejně to prostě asi neřeš, teda pokud máš ten samý zvuk...

jinak když máš nového ekonoma, tak blahopřeju a vítám tě Úsměv s otázkama mi klidně napiš SZ Úsměv jinak doporučuju vyměnit rozvody, filtry a svíčky taky a olej automaticky a možná i vystříkat dutiny Úsměv svíčky dej NGK co jsou psané v manuálu nic nevymýšlej Úsměv kdyžtak napiš fakt SZ, rád pomůžu přátele přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 20:18   Citovat  

Zany napsal:
Já bych to otipoval na výfuk, nemůžeš mít třeba vysypaný středový tlumič nebo když už byl výfuk svařovaný, nadstavovaný apod. to taky udělá svoje. Osobně sem měl na autě svařený a bůhví jak nadstavovaný střední tlumič a taky mi to vydávalo kovový zvuky ale vždy jen při rozjezdu a pak mezi cca. 1800 - 2500 ot./min.

jojo mě to dělá výfuk... Úsměv at odstrojí auto a pak to jde krásně slyšet Úsměv ale záleží jestli má to samé... Úsměv je to dobrý

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 20:25   Citovat  

A co zkusit na motor vrátit origo sání?
Jenom pro vyloučení možnosti, že ten zvuk může dělat to sportovní sání.

Odkdy to dělá ten zvuk?

Edit: a ještě mě napadlo, jestli ten zvuk nemůžou dělat prasklé svody. Schoď krycí plech na svodech a hledej prasklinu v okolí závitu pro lambda sondu.

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 21:14   Citovat  

Mrkni na drzak co drzi svody na bloku motoru..jestli neni prasklej Mrk sou tam 2 srouby na tom drzaku..jeden ho drzi na svodech pod katem..druhy na bloku motoru..jestli je tzo takova rezonance jen v urcitych otackach tak bych to tipoval docela dost urcite prave na to,ze ten drzak mas prelomenej a rezonuje-pokud ano-proste ho sundej..vyhod a mas po pazvuku

btw: mel sem ekonoma 99 Mrk a tohle resil a elegantne vyresil Becky Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 21:44   Citovat  

jak říká hlavator, muže to být i ten plech... dost záleží jaky ten zvuk je... takto na dálku je to těžký... je to dobrý jinak si nemyslím že by to byly svody... ty syčí... a to by poznal hlavně na spotřebě...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 22:16   Citovat  

nejde o plech,ale o docela peknej kousek kovu v podobe drzaku .. ale upozornuju,ze to nebylo o tom jak silne stlacujes pedal,ale slo o presne uzke rozmezi nizkych otacek ve kterych se zvuk projevoval. Ale fakt tezko rict..myslim,ze nakonec to vazne bude nejaka blbostka jako vzdy,ale jen to najit to mi hlava nebere

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 22:28   Citovat  

Něco podobného to možná dělalo mě u D15B2. Já to pozoroval nejvíc při jízdě do kopce. Když jsem dal plyn na podlahu tak byl klid,ale když jsem odlehčil tak v určité poloze plynu a tedy zatížení motoru byli slyšet divné zvuky,jak kdyby detonační spalování nebo cvrlikání ventilů. Ani na otáčkách moc nezáleželo,spíš na poloze plynu. Já tenkrát nevím proč shodil kryt rozvodů a zjistil že je hodně volný řemen,tak jsem ho napnul a najednou motor hodně ztichnul i na volnoběh a bylo po divných zvucích...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 23:28   Citovat  

Tak keď to tu čítam vybavuje sa mi že ten zvuk začal cca v tedy ked som zhadzoval zadný tlmič výfuku kvôli zachrdzavému šróbu ktorý povolil (tie dva čo robia spoj cez pružiny) a v tedy mi visel chvíľu výfuk v lufte tak sa mohlo pohnúť dáke osadenie aj na prednom spoji alebo tak lebo teraz som bol vonku a všimol som si že mi ťukoce niekde výfuk zospodu do podlahy a to nerobilo predtým zajtra to musím mrknuť na jame v garáži , čo sa týka zvodov tie sú síce jemne prasknuté tatko mi to skúšal aj zavariť niečo sa podarilo ale vlasová trhlinka ostala nepočítam s tými zvodmi do budúcna chcel by som komplet nerez od predu až do zadu a samozrejme odladené nie dáke patoky potrpím si na poradných veciach pokiaľ ide o motor a podvozok, skontroloval som aj sviečky bude to chcieť už nove jedna mala mierne vyosenú elektródu už takže z výmenou oleja dám aj nove sviečky. Ďakujem aj za uvítanie mam podla technyčáku jeden s posledných ekonómov ročink 2001 ak sa nemýlim nejake prve mesiace doniesol som ho mal najazdených 130k km mal svoje veci ktore som musel poriešiť ale chystám sa dať o tom príbeh sem na fórum aj s fotkami Úsměv

EDIT: držiak zvodov to určite nie je ten mam už dávno spravený nanovo Mrk pretože bol prasknutý ono ten držiak tam na nie čo je tak som zástanca pokiaľ to tam japonci na niečo dali tak asi vedeli prečo Velmi šťastný praská preto pretože to prehanli s kalením materiálu ale to je už iný príbeh Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2013 , 18:42   Citovat  

Takže dnes som sa na to pozrel komplet výfuk dole prekontrolované aj vytlmené krycie plechy vyčistené dosadacie plochy všimol som si že trochu rezonuje konzola ktorá je zo zadu motora ktorá drží trubku pod motorom ale aj to som odstránil odhalený chýbajúci šrob na kryte katalyzátoru doplnený dotiahnutý všetko ako ma byť dopol som aj remeň na altiku lebo ten som už dávnejšie ráno keď bolo chladnejšie počul ako piskol pri štartovaní tak všetko je už okes záhadny zvuk stále pretrváva išli sme dvaja (tatko) aby sme vylúčili že mam fatamorgánu tatko konštatoval jedine že nepočuje to čo ja a keď to ja počujem tak to musí byť veľmi jemné a že to môže byť tlakové kmity vo výfuku v určitom režime spalovania a možno aj nekvalitný benzín aj ked stále tankujem na tej istej pumpe tak mi poradil ako vylúčiť ten benzín a tym aj detonačne spalovanie (do nádrže denaturovaný lieh kt. ma okt. číslo 200 cca) zvýši oktánové číslo obsahu nádrže a tým by pokiaľ to je detonačné spalovanie stíchnuť ak to tak bude asi bude treba skontrolovať nastavenie základného predzápalu otázka znie tento motor nemá knock senzor klepania ?? v manuály som našiel že by ho teoreticky mať mal a pokiaľ by ho mal tak by mal predsa sám upraviť predzápal nie? ak sa mýlim opravte ma rad si dám poradiť.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2013 , 19:46   Citovat  

Vysypaný tlumič výfuku nemůžeš vidět.Předstih se šteluje posouváním rozdělovače. přátele

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2013 , 21:10   Citovat  

pokud si vyloucil to co sem rikal tim,ze uz si to resil v minulosti tak přátele jen poradim moc si nehrat s rozdelovacem a stelovat jeho polohu..i kdyz ho clovek sundava z duvodu nejake repaseci tak tak jedine si udelat rysku..jinak to nikdy moc nedopadne k lepsimu Mrk zkus natankovat premiovej benzin od OMW treba ..uvidis co to udela a nic tim nemuzes pokazit ani ztratit-max vyjedes o neco lepsi benzin Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 8:58   Citovat  

Hlavator napsal:
pokud si vyloucil to co sem rikal tim,ze uz si to resil v minulosti tak přátele jen poradim moc si nehrat s rozdelovacem a stelovat jeho polohu..i kdyz ho clovek sundava z duvodu nejake repaseci tak tak jedine si udelat rysku..jinak to nikdy moc nedopadne k lepsimu Mrk zkus natankovat premiovej benzin od OMW treba ..uvidis co to udela a nic tim nemuzes pokazit ani ztratit-max vyjedes o neco lepsi benzin Mrk

osobně bych to nešteloval nikdy sám... do servisu a pár kaček nastavit správně je to dobrý bez vybavení nezrobíš Úsměv VTEC

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 9:15   Citovat  

z nastavením nieje problém stroboskop. lampu mam doma aj ostatné veci len som potreboval vedieť ako zafixovať pri nastavovaní ladenie ECU ale pozrel som do manualú a stači vyskratovať servisný konektor takže to bude pohoda teraz som musel trošku od toho upustiť keďže sa mi podarilo roz*** predni disk o obrubnik (OZ Ultraleggera) tak zháňam na trhu kto to bude vedieť dať do pôvodného stavu došla už ponuka za 70e tak uvidím ten zvuk stále sledujem už viem že nieje závislí od otáčok do kopca ľahký plyn cinkoce pritlačím pedál otáčky sa nepohni ved idem do kopca a zvuk je preč takže nebude to žiadna rezonácia výfuku a podobne pôjde o proces spalovania otázne čo je príčina skúsim tam dať ten lieh do nádrže to je rýchla úprava oktanového čísla ak zmlkne viem kde je zrada ak nie pôjdem pozrieť ten predzápal aj ked sa snim nič nerobilo odkedy som auto doniesol všetko je v pôvodnom stave od hondy-rakusko tak neviem no

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 9:36   Citovat  

Už si koukal na ten rozvodový řemen jak jsem psal výš???

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 9:39   Citovat  

Rozvodák som ešte nepozeral pozeral somho pred 20000 ked som auto doniesol a bol ok aj napnuty správne a aj stav odpovedal tomu že bol nedavno menený myslíš že by sa počase vytahal ??? ale určo to pozriem

Ja som mal trochu volnejší remen na altiku ale ten som už v utorok dopol takže ostatne remen teda okrem rozvodového som prekontroloval

feroF je teď offline  feroF
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 11:20   Citovat  

Predzapalom to nebude, ale ak chces skontrolovat zakladne nastavenie, nic tym nepokazis. Ale ako uz to spominali skusenejsi, radsje urob rysku na terajsej pozicii-))).
K tomu zvuku. Tymto som presiel aj ja. Motor mal cca 150000km a vsetko sa zdalo v poriadku. Az na ten cudny zvuk. "Riesil" som to este na starom fore a bol to neskutocne dlhy pribeh. Rozdelovac a jeho creva, tlaky valcov, vstrekovace, filtre .... a stale nic. Len jedna vec bola podozriva: jedna ci dve sviecky boli tmave, az cierne.
Nakoniec som isiel na emisku a sok. Vysoke HC - cca 300!
Odporucam ist cestou najmensieho zla. Nalej do benzinu VIF alebo nieco podobne. Vymen palivovy filter. Pozri sviecky. Premeraj odpor na kabloch ku svieckam. Prebehnut - po zahriati! - motor vo sviznejsom tempe, kludne do obmedzovaca. Predpokladam, ze aj potom budes pocut ten zvuk. Tak uz len ist na emisku a uvidis, co z toho lezie.
Inak, rad by som to videl a pocul. Odkial si?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 13:42   Citovat  

Takže ak dobre čítam tak to vyzera na lambdu pokial by to bolo lambdou tak to by bolo to najmenej pretože viem kde hu zoženiemnovu rovnaku aku mam ted za 18e ale rozmyšlal som ohľadne lambdy aj nad širokopasmovou z riadiacim obvodom budikom a vystupom narow band pre ECU a som z okolia Partizánskeho si niekde pobliž feroF? rád sa konečne stretnem z niekym z H klubu Úsměv

EDIT: ak kurier stihne prísť donesie redukciu na 3pin honda diagnosticky konektor na klasicku diagnostiku a pojdem sa odviesť z online pripojením na ECU a meranými hodnotami uvidíme čo pri cinkaní začne kde vyskakovať

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 14:30   Citovat  

Mne to vychadzalo na lambdu a ked som isiel na emisku po vymene lambdy, tak emisie uplne v poriadku. Smola bola v tom, ze to vydrzalo max. 10000km a potom opat cvrlikanie a vysoke emisie. A skusal som NGK, ale aj Magneti a vydrz rovnaka-((((.
Skor by am zaujimalo, preco lambda vydrzi tak strasne malo. Moje "podozrenie" smerovalo k celkovej koncepcii motora: jednodrat lambda, nastavenie motora na extremne nizku spotrebu a teda spalovanie extra chudobnej zmesi ..... A toto si pravdepodobne uvedomovali aj konstrukteri motora, nakolko novsi model - D15Z8 - pouziva uz niekolkodratovu lambdu a teda aj riadenie zapalovania a spalovania je citlivejsie.
Tak to mam dost daleko, kedysi som chodieval do Prievidze ....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 14:42   Citovat  

No ako ta 1 kablova je čisto iba članok ta viac kablova nieje v ničom odlišna iba to že ma vyhrievanei a rýchlejšie sa dostane na pracovný bod a teplotu ono uvažoval som nad tým mam aj premyslené ako tam šupnuť 4 kablovu z vyhrievaním ale chcel by somísť cestou wideband aby som videl aj čo sa deje v tom výfuku a prípadne z nastavitelným simulovaním výstupom narow band kde by sa dalo trošku pokorigovať aj zmes ale je možne aj to že tie lambdy z vyhrievanim maju lepšie riešené usporiadanie a vydržia dlhšie tu čo som kupoval ja ked osm auto doneisol vydržala 20000 km ak teda umrela stála 15e tak keby som hu mal kupovať raz za rok nebol by to problém ale určite budem badať prečo sa to deje
feroF odkial si ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 14:47   Citovat  

Vychodne Slovensko a sem-tam Liptov.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 14:51   Citovat  

Skúsim to zachytiť na telefon pri jazde aj ten zvuk ak sa to podari odfiltrujem pazvuky a uvidime na východ no pred polrokom by som povedal ok pojdem za kočkou teď už nieje za kým Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2013 , 14:19   Citovat  

dnes som premeral lambda sondu po ostrej jazde cca 30km v kuse a napetie bolo cca v poriadku meral som to rýchlim multimetrom ktory stiha registrovať rychlejšie zmeny napetia a reagovala aj na pridanie aj ubratie plynu ako by mala je pravda že oprti tomu ako reagovala ked bola nova boli reakcie pomalšie. Uvidim včera kurier už nestihol doniesť redukciu pre diagnostiku tak v pondelok to príde a napichném to a uvidime čo mi to vyplazí ake hodnoty Úsměv

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2013 , 14:36   Citovat  

Jak psal Jagi, pazvuk u D15Z6 se vyskytuje a shodlo se na něm už x lidí z fora, je tu na to i někde topic. Jde o to jestli máš ten stejný problém, nebo to způsobuje něco jiného... Ustanovili jsme to jako vlastnost (já ho eviduji od cca 210tkm co auto mám, až po aktuálních 270tkm a nevyřešil jsem to a popravdě jsem to řešit přestal)

Na čem jsme se z předchozích zkušeností shodli - je to slyšet dobře při otevřeném okně a průjezdu kolem svodidel/baráku. Vyskytuje se pouze u lehké zátěže motoru(pozvolné zrychlování) - tzn. při konstatní rychlosti a nebo naopak plném plynu není slyšet nic. Pouze od 2-3 rychlostního stupně(pomalejší nárůst otáček). Vyskytuje se mezi cca 2000-2700ot. Zvuk se podobá sypání hřebíků nebo komunistických "céček" z plastu. Nesouvisí s ohřátím motoru. Nesouvisí s vůlí ventilů, vyklepaným plechem výfuku, regulátorem tlaku paliva, druhu a stáří svíček.

Takže pokud provedeš kontrolu všeho co by to mohlo být a co ti kluci radí a přesto to nepomůže - vítej do party HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2013 , 20:48   Citovat  

gear napsal:
Jak psal Jagi, pazvuk u D15Z6 se vyskytuje a shodlo se na něm už x lidí z fora, je tu na to i někde topic. Jde o to jestli máš ten stejný problém, nebo to způsobuje něco jiného... Ustanovili jsme to jako vlastnost (já ho eviduji od cca 210tkm co auto mám, až po aktuálních 270tkm a nevyřešil jsem to a popravdě jsem to řešit přestal)

Na čem jsme se z předchozích zkušeností shodli - je to slyšet dobře při otevřeném okně a průjezdu kolem svodidel/baráku. Vyskytuje se pouze u lehké zátěže motoru(pozvolné zrychlování) - tzn. při konstatní rychlosti a nebo naopak plném plynu není slyšet nic. Pouze od 2-3 rychlostního stupně(pomalejší nárůst otáček). Vyskytuje se mezi cca 2000-2700ot. Zvuk se podobá sypání hřebíků nebo komunistických "céček" z plastu. Nesouvisí s ohřátím motoru. Nesouvisí s vůlí ventilů, vyklepaným plechem výfuku, regulátorem tlaku paliva, druhu a stáří svíček.

Takže pokud provedeš kontrolu všeho co by to mohlo být a co ti kluci radí a přesto to nepomůže - vítej do party HaHaaa

přesně... OK líp bych to nenapsal kouř

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2013 , 11:36   Citovat  

Takže lambda vymenená bola zaujímavo odídená ešte som to nevidel niečo vo vnútornej klietke bolo ulomené ako nejaká keramika abo čo nahodil som novu motor hneď ide inak väčšina cinkotania zmizla ale občas ešte zacinká ale je to také zaujímave keď naštartujem občas ako keby po par sekundách chodu motora po naštartovaní to cukne a v tedy to aj zacinká v tom pasme 1500-2500 keď to necukne tak necinká absolutne nikdy mam podozrenie ešte na palivový filter ako často ho meníte? ja som dával novy asi pred 15000 km alebo na regulátor tlaku na palivovej rampe ta membranka či sa nezasekava abo čo a pak je nízky tlak a je chudobná zmes a v tom prípade to zacinká neviem skúste dáke reakcie na toto .

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2013 , 12:08   Citovat  

lhator2 napsal:
Takže lambda vymenená bola zaujímavo odídená ešte som to nevidel niečo vo vnútornej klietke bolo ulomené ako nejaká keramika abo čo nahodil som novu motor hneď ide inak väčšina cinkotania zmizla ale občas ešte zacinká ale je to také zaujímave keď naštartujem občas ako keby po par sekundách chodu motora po naštartovaní to cukne a v tedy to aj zacinká v tom pasme 1500-2500 keď to necukne tak necinká absolutne nikdy mam podozrenie ešte na palivový filter ako často ho meníte? ja som dával novy asi pred 15000 km alebo na regulátor tlaku na palivovej rampe ta membranka či sa nezasekava abo čo a pak je nízky tlak a je chudobná zmes a v tom prípade to zacinká neviem skúste dáke reakcie na toto .

osobně mám 3tí paliváč za 10000 km Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný ale jsem magor na spotřebu... ale nijak se neměnila zásadně. Jinak si myslím že budu měnit s každým druhým olejem Úsměv čili co 20000km... je to dobrý zkus vyndat vnitřek zadku... sedačky a plasty a projed se... vsadím boty že to je vejfuk. Taky jsem si myslel že to je zepředu.. krásně to zkresluje!!! VVěř mi zhod to.. při té příležitosti vystříkáš dutiny a navíc uvidíš zda to je výfuk jako u mě... prostě je asi vysypanej tlumič. Ale auto jede a nenapá... Úsměv cajk.. je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2013 , 14:23   Citovat  

Výfuk som už riešil mal som ho aj dole a aj vykuchaný zadok a robilo to aj tak proste detonačné spaľovanie spoznám na starom aute kde bol karbec a rozdelovač s podtlakovkou a odstredivou reguláciu som musel mať dobre uši aby bol správne nastavený a nedošlo k zničeniu motora Úsměv a keby to bol vysypaný výfuk tak prečo to raz robí a raz nie proste viem presne kedy to spraví a kedy nie podla toho cuknutia po naštartovaní je to ako keby po naštartovani išlo niečo priškrtené a potom sa to zrazu bud napravilo alebo sa prepla ecu do dakého režimu ktorý ignoruje signál z nejakého snímača chybu nehlási už som to vyblikaval viac krát a aj resetol ecu proste je to náhodne skúsim ešte ten palivový filter a tatko by mi mohol zohnať tlakomer ktorý by som napevno dal na vstup palivovej lišty aby bolo jasne aký tam je tlak. Výfuk to nebude to by muselo byť rozsypaný jedine zadný tlmič keď že iný tlmič to auto nemá a ten zadný je v solidnom stave

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2013 , 15:37   Citovat  

Jagi napsal:
osobně mám 3tí paliváč za 10000 km Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný ale jsem magor na spotřebu... ale nijak se neměnila zásadně. Jinak si myslím že budu měnit s každým druhým olejem Úsměv čili co 20000km... je to dobrý zkus vyndat vnitřek zadku... sedačky a plasty a projed se... vsadím boty že to je vejfuk. Taky jsem si myslel že to je zepředu.. krásně to zkresluje!!! VVěř mi zhod to.. při té příležitosti vystříkáš dutiny a navíc uvidíš zda to je výfuk jako u mě... prostě je asi vysypanej tlumič. Ale auto jede a nenapá... Úsměv cajk.. je to dobrý

Se stydím tak mě tak napadá,že už mám určitě kolem 200 tisíc km pořád stejný palivák... Se stydím

Obsah fóra Honda-club.cz   
podivný zvuk motora pri lahkej nohe
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina