Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Klima do C4G - co to obnáší?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 19:36   Citovat  

Takže stručně. Svým Civicem plánuju lítat ještě dlouhá léta a s rodinkou máme ve zvyku cestovat. Jenže po dálnici s otevřenýma oknama je tam hukot jak prase, takže klimoška...co si budem povídat.
Co mě z hlavy napadne:

kondenzátor (chladič)
ventilátor (sahara)
výparník - ten je v celku topení, je v tom stávajícím pro nej misto, nebo se musi vymenit cele topeni?
hadice a trubky se vsemi drzáky
kompresor + drzak na blok
třídrážkovou řemenici (jedine co uz mam Velmi šťastný )
nějaké průchodky, kabeláž...
vysoušeč?
redukční ventil? měly tyhle věci i starší klimatizace?
tlačítko HaHaaa

Jak vlastně účinné jsou tyhle 25let staré klimy? Umí taky pod 10°C nebo je to jen lehký svěží vánek? Ať vím jestli to má vůbec smysl...

Kam všude je ta klima zapojená? Předpokládám ze ve standartní kabeláži té "přípravy" moc nebude...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 19:45   Citovat  

Pokud bys měl C5g dokázal bych ti odpovědět,ale u C4g nevím jak to je...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 19:58   Citovat  

kdybych si měl tipnout, řekl bych že to bude hodně podobně. Si myslím že bude třeba i ten kompresor pořád stejný. Hondě když něco funguje, nemaji ve zvyku to pořád měnit a inovovat.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 20:07   Citovat  

jediny v okoli kdo me napada a ma v C4G klimu je seban.ra tak se s nim spoj a omrkni mu to jak to tam je
jenom nevim jestli ji ma funkcni a pokud se nepletu tak ma verzi C4G pro Kanadu ale tim si nejsem jist
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 20:09   Citovat  

Hondik napsal:
jediny v okoli kdo me napada a ma v C4G klimu je seban.ra tak se s nim spoj a omrkni mu to jak to tam je
jenom nevim jestli ji ma funkcni a pokud se nepletu tak ma verzi C4G pro Kanadu ale tim si nejsem jist
to je ten co bydli kousek ode me? stribrna rezava, ale klimu ma to vim Úsměv
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 20:25   Citovat  

jen to vsechno sehnat... sel bych do toho tez Hihi
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 20:50   Citovat  

Měl jsem klimu v C4G EE9, fungovala dobře. Dát ji do auta, které na ni není připravené, je hodně práce. Je tam celý kabelový svazek extra, jiné topení a hlavně halda trubek, které dnes už nejdou sehnat ani v Hondě. Většinu věcí doma pořád mám, že si je někdy dám na současného civica, ale je tam i nějaký problém s novým chladivem, které si prý nerozumí s těsněním, které se používalo dříve.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 20:58   Citovat  

FastCivic napsal:
to je ten co bydli kousek ode me? stribrna rezava, ale klimu ma to vim Úsměv

hej tak kde bydli to uz nevim drive bydlel na strme jinak to ma rezave lemy a ma predni cerny predface naraznik s oranzovyma blinkrama mozna i cerny zadek ale to uz nevim
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 21:08   Citovat  

U C5g nebylo těžké ji dodělat. V interiéru se vyndal plastový tubus mezi topením a ventilátorem a vložil a přišrouboval výparník + nacvaklo tlačítko. U motoru se namontoval chladič,vyměnil se držák motoru a na něj připevnil kompresor + řemen a napínací kladka,dále vysoušeč,propojili se trubičky a hadice. Co se týká elektriky,byl to kompletní kabelový svazek,který se jen nacvakl do zaslepeného konektoru motorového svazku,který tam byl už připraven a zapojilo se pár konektorů... Prostě taková stavebnice
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 21:36   Citovat  

Minor napsal:
Měl jsem klimu v C4G EE9, fungovala dobře. Dát ji do auta, které na ni není připravené, je hodně práce. Je tam celý kabelový svazek extra, jiné topení a hlavně halda trubek, které dnes už nejdou sehnat ani v Hondě. Většinu věcí doma pořád mám, že si je někdy dám na současného civica, ale je tam i nějaký problém s novým chladivem, které si prý nerozumí s těsněním, které se používalo dříve.
nj, jenze EE nemely klimu vubec, ne? Tak jako servo. Kdezto SOHC mely klimu (nadnesene) "kazda druha" Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 21:38   Citovat  

U pár EE9 nebo EE8 jsem ji viděl, zřejmě šla objednat jako extra výbava.
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 7:45   Citovat  

A jak je to s ECU ? Vím že klima je napojena na ECU (AC clutch relay, AC switch). Počítá s tím každá ECU OBD0, nebo auta bez klimy tam prostě nemají piny připojené ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 8:26   Citovat  

To je všechno součást té extra kabeláže. Mám pocit, že ecu motoru s tím nemá nic společeného.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 9:04   Citovat  

Třeba u C5g bez klimy chybí asi 1,5m kabelový svazek v místě na předním čele u chladičů. Prostě je vycvaknutý z konektoru a na konektoru je záslepka proti vodě. Ten konektor je u airboxu. Ale ostatní elektrika je natažena pokud jde i k ecu tak to tam je. Prostě připraveno na nacvaknutí toho kusu ke klimě
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 9:57   Citovat  

Mám pocit, že ECU by chtěla o klimě vědět, že běží, aby mohla dorovnat volnoběh (když kompresor začne užírat volnoběh motoru, tak aby nechcípnul a trošku si přidal)

jinak si ale nevybavuju, že by ten svazek vedl (v C5g) k ECU to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 10:01   Citovat  

To máš podobný jako když zapneš světla, ecu cítí pokles otáček při zvýšeném odběru energie (elektrické či pohybové) a volnoběh dorovná. Nepotřebuje vědět, že běží zrovna klima.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 13:02   Citovat  

Minor: V tom případě nevidím logiku toho, proč tlačítko na palubce vede do ECU a z ECu teprve vede signál ke spojce na kompresoru klimatizace. Někde jsem četl, že když se auto táhne do vysokých otáček, tak se klima automaticky odpojuje, i když je její spínač stále zapnutý.

Což pozoruji i v City. Když mám klimu zapnutou, tak chvíli jede a chvíli ne (když se vypne, tak to je cítit jak sepnutí vtecu Velmi šťastný)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 13:12   Citovat  

Nevím, možná máš pravdu, musel bych to prozkoumat podrobněji.
Ale když jsem ještě klimu funkční měl, neřekl bych, že se ve vysokých otáčkách odpojovala.
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 14:52   Citovat  

Ba jo, vtecové C6g vypíná klimu ve vtecu, myslím že i P5g ..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 21:09   Citovat  

jj, klimu by to melo vypinat pri kazdem prudcejsim zrychlovani
u obd0 nevim, ale u obd1 jde kabel z klimy do ecu stopro
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 8:01   Citovat  

FastCivic napsal:
jj, klimu by to melo vypinat pri kazdem prudcejsim zrychlovani
u obd0 nevim, ale u obd1 jde kabel z klimy do ecu stopro

U OBD0 jsou úplně ty stejné kabely (AC switch jdoucí od tlačítka na palubce a AC clutch relay jdoucí ke spojce u kompresoru klimy). Viz obrázek.

Jednotka krom jiného také spíná sahary. Pokud zapnete klimu hned po nastartování. Motor je studený a stejně se sahary spustí. Teď jen teoretizuji, ale myslím že ECU na základě sihnálu AC switch, sepne spojku kompresoru a podle signálu od VSS že se auto nepohybuje dá povel k zapnutí sahar. Kdyby byla řídící elektronika mimo ECU, tak by potřebovala spoustu nové kabeláže ke všem možným čidlům a kdyby nebyla řízená elektronikou tak by při stání auta třeba nechladila vůbec (bez sahar).

Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 8:45   Citovat  

Nejvetsi problem vidim v sehnani je to dobrý Jeste kdyz jsem si mazlil CRX 1g, tak jsem si sehnal do nej i klimu (nahoda, moc jich na svete nebude). Kdyz jsem zjistil co vse je treba, tak jsem ji pustil do Nemecka dal a kluk co ji bral, tak mi asi 20x porad psal. Nevedel ani podle planku co kam jak patri, neustale pry neco schazelo, neco si pry na soustruhu vyrabel, atd.. Dneska bych uz ani "komplet klimu" nechtel prodavat, protoze ty problemy pak za to nestoji. Jak psal Minor - zvlast novou nesezenes a jeta na 100% nebude kompletni, protoze pri sundavani neco znicis a pak blbe nahanis. Stacilo me ted sundavat u auta z r.v.98 :o) 3 trubky jsem ukroutil (proste ta tesnici matice drzi pevneji nez ta trubicka) a ve vysledku se mi povedlo potrisnit si tou kapalinou ruku (a to jsem byl varovan, at si davam bacha) a vysledkem byl tyden necitlivej prst (trosku te zelene kapaliny se mi dostalo do luzka nehtu a normalne jsem citil, jak mi "odumira" postupne clanek po clanku. Ihned jsem to vyplachl, ale tyden jsem mel "gumovej" prst). Nastesti byl jen "zmrzlej" od media, ale dle specifikace tech tekutin je to SILNE rakovinotvorne a nebezpecne. Takze i tohle ber na vedomi je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 9:26   Citovat  

Ve svém VTI klimu mám již z výroby, tedy ehm funkční mám za těch x let co VTI mám teprve od května, protože od minulého majitele chyběla 1 trubka co vede vepředu v nárazníku (asi důsledek nějakého lehkého crashe jak je to v nárazníku - geo je vpoho) a Honda za tuhle asi metrovou trubičku chtěla ftipných 9,5 tis. pořádnej výtlem
No ještě že jsem jí nekoupil, protože postupem času jsem posbíral dostatek varování, že kompresor na freonové médium, které jsem v C5g VTI 93' měl, po naplnění novým bezfreonovým médiem zadřu, protože prostě není konstrukčně připravený na nový médium, kde jsou problémy s mazáním. Takže jsem nakonec sháněl novější kompresor. Sehnal jsem z anglána VTI, jenže se ukázalo, že vtipně páni inženýři v Hondě s novým médiem zaměnili všechny koncovky trubek. Takže moje trubky neseděly na kompresoru. Dopadlo to tak, že se nakonec měnil krom kompresoru i chladič, výparník (tak ten by se stejně musel dávat nový, když byl léta otevřený) a trubky až po vstup do výparníku. Tam mi silnější z trubek sedla, slabší nikoliv. To už jsem ale odmítl kupovat i výparník a rozebírat kvůli tomu palubku, takže jsem sehnal za prahou chlapika, kterej vzal starou trubku a novou, rozřízl a spojil v jednu.
Každopádně je zajímavé, že ve VTEC mi spojka neodpojuje kompresor. Stopro vím, že u anglána VTI to dělá. Jak se má chovat u C5g VTI jsem zatím neměl kvůli HD čas řešit, ale mě prostě neodpojuje. Dost možná to byl problém, proč už jsem stihl utavit ložisko v řemenici na kompresoru, který se při průletu dálnicí rozpálilo natolik, že sebou vzalo i spojku a cívku co spíná spojku. Odneslo to i ložisko kompresoru, který teď dost spílá, ale kompresor funguje na jedničku. Holt to až zkončej vedra rozeberu a vyměním i tohle ložisko.

Jinak kdyby to někoho zajímalo, Monty mi staví digitální/automatickou klimu plně řízenou počítačem a odpovídající komforem moderním vozům 21. století. Teď je ve fázi finálního ladění, ale pak bude tenhle modul k dispozici i ostatním Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 9:59   Citovat  

sopta napsal:
...
Jinak kdyby to někoho zajímalo, Monty mi staví digitální/automatickou klimu plně řízenou počítačem a odpovídající komforem moderním vozům 21. století. Teď je ve fázi finálního ladění, ale pak bude tenhle modul k dispozici i ostatním Mrk

To by jsi se mohl Montyho, nebo by monty sám mohl objasnit jaký je vztah ECU vs A/C. Ne že bych chtěl do nějakého auta klimu přidávat (City má perfektní klimu a do víkendového C4g to podle mne nedává smysl), ale zajímá mne jak to funguje.
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 10:25   Citovat  

Meethos napsal:
To by jsi se mohl Montyho, nebo by monty sám mohl objasnit jaký je vztah ECU vs A/C. Ne že bych chtěl do nějakého auta klimu přidávat (City má perfektní klimu a do víkendového C4g to podle mne nedává smysl), ale zajímá mne jak to funguje.

písni mu SZ
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 19:02   Citovat  

gizmi, sopta: no nepotesili jste me kluci Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 19:38   Citovat  

to nez shanet kompletni klimu tak to spis do budoucna popremyslet o novejsim aute ktere uz klimu bude mit
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 20:00   Citovat  

No a to už jste mně málem naočkovali do inzerátu koupím klimu do c5G ... a ono do ní už není medium ... Smutný
Tak aspon díky za objasnění...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 21:17   Citovat  

Hondik napsal:
to nez shanet kompletni klimu tak to spis do budoucna popremyslet o novejsim aute ktere uz klimu bude mit
jako druhe auto mozna, ale 4ka nikdy z domu nepujde a i kdyz v ni jezdim casto sam, klimu bych do ni stejnak bral Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2013 , 21:31   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
No a to už jste mně málem naočkovali do inzerátu koupím klimu do c5G ... a ono do ní už není medium ... Smutný
Tak aspon díky za objasnění...

Tomuhle moc nerozumím,jak do ní není médium?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Klima do C4G - co to obnáší?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina