Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Tankovani do plna - odvzdusneni nadrze.
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
drachir24 je teď offline  drachir24
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 21:30   Citovat  

Zdravim

jsem vlastnikem HONDA CR-V 2.2 ctdi rok vyroby 2007.Chtel jsem se zeptat.Vime ze nadrz u tohohle auta je mala.U skodovek a jinych aut je v hrdle nadrze odvzdusnovaci zobacek ktery kdyz podrzite tak se vzduchove kapsy odfouknou a vy tam muzete do nadrze narvat asi o 10 litru vic nez je psano v manualu.Je to riziko to vim hlavne v lete z duvodu roztaznosti nafty.Ale jedu do Holandska dlouhou cestu a ihned po natankovani tu nadrz vyjedu.Chci tam narvat co nejvic ale nemohu v tom hrdle ten zobacek najit.NAvic tam ani nevidim zadny prepad v hrdle pro pripad vzlinuti nafty.Chci se zeptat.Nadrz ma kapacitu 58 litru plus asi 4 litry v soustave.Nebo 58 litru minus ty ctyri - ted to nevim jiste.Ale zda je tam moznost narvat naftu az po vicko.Mam strach jestli ten prepad neni moc nizko a ja tam nad tech 58litru nic nedam.Jina auta ho maj v hrdle.A hlavne kde najdu odvzdusneni.Myslim ten zobacek.Diky moc.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 22:18   Citovat  

A nebylo by lepší vzít sebou 10L nebo 20L kanystr s naftou do kufru?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 29.7.2013 , 23:20   Citovat  

Petr 78 napsal:
A nebylo by lepší vzít sebou 10L nebo 20L kanystr s naftou do kufru?

Bylo Ble .A ted zkusime ten prepad a odvzdusnovak .Diky
   Návrat  
alvi je teď offline  alvi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 0:55   Citovat  

Takhle v noci je predchozi rada "nad zlato" ....
Mam "ako7-2.2-ctdi" , nadrz na 65 l. Tankuji "na cepici" . Po kazdem oodsroubovani
vicka nadrze slysim zasyceni , coz znamena , ze se tlaky v nadrzi a okolim vyrovnaly.
Tudiz , alespon u mne , zadny zobacek . Pistole cvakne - mam asi 55÷57 l , potom postupne "docmrndavam" dokud nevidim hladinu . A mam plnou jak-se-patri.
(jasne ze kdyz za mnou nekdo stoji , nema z toho radost ) .
A nejvetsi dotlak jsem mel cca. 63,5 l (trochu bobku bylo...)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 7:19   Citovat  

No s tim vickem je to u vsech aut.Ten zobacek tam je proto ze po zasroubovani se vickem zamackne a nadrz je stale kvuli podtlaku plnena vzduchem.Tzn kdyz my u nasich aut zadny zobak nemame pak by mne zajimalo cim se prihani u Hond do nadrze vzduch kvuli eliminaci podtlaku.

Mne pistole vycvakne pri 55 litrech coz sedi.Pokud chci dotankovat po vicko tak asi jeste dva tri litry navic.Ale vim ze u jinych znacek staci odvdusnit a narvete tam dalsich 12 litru.Je ale pravda ze uz to lijete do zvlastni vzduchove male nadrzky.Ktera je soucasti nadrze.Honda asi zrejme nic takoveho nema.Jen by mne teda zajimalo kde se odvzdusnuje a kde je ten prepad.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 9:33   Citovat  

drachir24 napsal:
No s tim vickem je to u vsech aut.Ten zobacek tam je proto ze po zasroubovani se vickem zamackne a nadrz je stale kvuli podtlaku plnena vzduchem.Tzn kdyz my u nasich aut zadny zobak nemame pak by mne zajimalo cim se prihani u Hond do nadrze vzduch kvuli eliminaci podtlaku.

Mne pistole vycvakne pri 55 litrech coz sedi.Pokud chci dotankovat po vicko tak asi jeste dva tri litry navic.Ale vim ze u jinych znacek staci odvdusnit a narvete tam dalsich 12 litru.Je ale pravda ze uz to lijete do zvlastni vzduchove male nadrzky.Ktera je soucasti nadrze.Honda asi zrejme nic takoveho nema.Jen by mne teda zajimalo kde se odvzdusnuje a kde je ten prepad.

Pokud je to u nafťáka stejný princip jako u benzínové Hondy, tak je nádrž uzavřená a není spojená s atmosférou.
Proto to syčí, když otevíráš víčko.
Tam je totiž uzavřený okruh odvětrání nádrže.
Je to kvůli zamezení ztrát paliva jeho odpařováním a taky auto s tímhle systémem nikdy nesmrdí po benzínu Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.7.2013 , 15:12   Citovat  

Pozor ale ja mluvil o odvzdusneni a prepadu tekuteho ne odpareneho paliva. U benzinu ktery se extremne odparuje je tento okruh co jste popsal nutny.Vypary jdou pres sektor s aktivnim uhlim ktere toto pohlcuje.NAfta toto vubec uhli nema.Proto kdyz vzline tak u nekterych aut je prepad a tece po podbehu na zem anebo se to cpe skrz zavity ve vicku coz je asi pripad CRV a navic ne moc stastny. U benzinu je navic nebezpeci ze se vzlinajici benzin vleje do sekce s uhlim a naplavi ho do nadrze pokud je ta sekce umistena vedle nadre jako u nekterych aut.
Odvzdusneni je pro to aby nevznikl v nadrzi podtlak.U nekterych aut je navic jeste takova bezpecnostni nadrzka se vzduchem ktera slouzi jako pojistka pro blbce co by natankovali bez rozmyslu do plna a nechali auto stat na slunku.Ta nadrzka se da odvzdusnit a zaplavit dalsimi az nekdy 15 litry paliva.tech 15 litru se ale nepocita do kapacity nadrze v manualu.Proto jsem se ptal jak to funguje u Hondy CRV a zda ta kapacita nadrze 58 litru je konecna.Teda krom toho ze je neco uz v soustave plus nejake misto v hrdle protoze kapacita se udava ne po vicko ale nize.
To odfouknuti vickem nestaci.To by u jinych znacek tam nebyl ten zobacek.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Tankovani do plna - odvzdusneni nadrze.
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina