Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdová trubka na míru - Brno
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 13:07   Citovat  

Poraďte, kdo by v Brně a okolí vyrobil brzdovou trubičku na zakázku, podle vzorku? Ohlodal jsem převlečku (holendr) na trubičce k zadnímu válečku, ten 15 cm kousek trubičky se dvěma holendry stojí v hondě cca 700 Kč, takže logicky přemýšlím, jak to získat levněji. Dík Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 13:19   Citovat  

Ivoss napsal:
Poraďte, kdo by v Brně a okolí vyrobil brzdovou trubičku na zakázku, podle vzorku? Ohlodal jsem převlečku (holendr) na trubičce k zadnímu válečku, ten 15 cm kousek trubičky se dvěma holendry stojí v hondě cca 700 Kč, takže logicky přemýšlím, jak to získat levněji. Dík Úsměv

Zidenice ulice Taborska, jsou tam u zastavky saliny autodily a prodavaj tam na metraz brzd. trubky a daj ti tam koncovky jaky chces, idelane donest starou a podle ni udelaj novou, cena podle delky ale vetsinou kolem 100,- je to dobrý

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 15:13   Citovat  

každej slušnej servis ti jí zmáčkne na počkání cena +- kilo

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2013 , 9:13   Citovat  

mot napsal:
Zidenice ulice Taborska, jsou tam u zastavky saliny autodily a prodavaj tam na metraz brzd. trubky a daj ti tam koncovky jaky chces, idelane donest starou a podle ni udelaj novou, cena podle delky ale vetsinou kolem 100,- je to dobrý

Tak jsem tam byl, jestli jsou to JP autodily. Trubicku mel hotovou za 3 minuty a stala 50 Kc.
Jenze kdyz jsem to videl, malem to se mnou slehlo - medena trubicka, konce zapertlovane tak nakrivo, ze snad kladivkem ve sveraku bych to udelal lepe, vecer sem vlozim fotku. Radsi bych si pockal pul hodiny a bylo by to udelane peclive. Pan me presvedcoval, ze to bude tesnit, i v hlinikovem brzdovem valecku, pritom uz na prvni pohled v jednom miste krive rozpertlovany konec presahuje obrys zavitu na holendru - nejsis to tam ani nepujde nasroubovat. Taky to zapertlovani je tak tluste, ze holendr bude ve valecku drzet jen na nekolika zavitech. Navic mi to nenaohybal, pry si to mam naohybat sam az pri montazi, to by nemel byt problem, med je mekka, ale ani nemam jistotu, ze sedi delka, dokud to neohnu.

Takze kdo vite o nejakem servisu v Brne a okoli, kde umi udelat trubku ocelovou, dvouplastovou a s pekne zapertlovanymi konci, poradte pls.

EDIT: zkousel jsem to ze srandy namontovat a holendr jde do prasatka nasroubovat jen na 1,5 zavitu, krome te tluste medene "bambule" vadi to, ze novy holendr je trochu jineho provedeni a nema zavit az ke kraji. Zacinam se smirovat s tim, ze budu muset koupit original.

02.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
02.jpg, 280.56 kB

03.jpg

03.jpg, 327.81 kB

05.jpg

05.jpg, 309.66 kB

Romeuss je teď offline  Romeuss
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 21:51   Citovat  

Ivoss napsal:

bekas.czz

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 7:52   Citovat  

v plzni bych ti jí udělal Tak to valím bulvy

Romeuss je teď offline  Romeuss
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 8:16   Citovat  

posero napsal:
v plzni bych ti jí udělal Tak to valím bulvy

Kamos taky ma ty kleste sada stoji asi litr a muzes si to bouchat ja je libo Velmi šťastný

ja ted shanim benzinovku spis to je vetsi problem a to uz se ta trubka tak lehce ohnout neda a rada rupe.
Dosal jsem typ tahat to v plastu, dnesni disely maji hodne potrubi v plastu---Neporadi nekdo je to dobrý H+

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 22:51   Citovat  

Romeuss napsal:
Kamos taky ma ty kleste sada stoji asi litr a muzes si to bouchat ja je libo Velmi šťastný

ja ted shanim benzinovku spis to je vetsi problem a to uz se ta trubka tak lehce ohnout neda a rada rupe.
Dosal jsem typ tahat to v plastu, dnesni disely maji hodne potrubi v plastu---Neporadi nekdo je to dobrý H+

Kamos ma taky ty kleste, presneji celou soupravu primo od bekasu. Presnost pri pouziti ocel. trubek nic moc. Konec, ktery tesni proti ocelovemu sedlu v hadicce se mu povede nalisovat na 2. az 3. pokus. Konec ktery tesni proti hlinikovemu sedlu by si s tim netroufl lisovat, mozna kdyby se konec uplne nedomackl a "dolisoval" by se dotazenim do ocel. sedla v hadicce a teprve po prezkouseni, zda tesni ho namontovat do hlinik. sedla. Pry se osvedcilo konce tim pripravkem nedolisovavat nadoraz a dolisovat je az dotazenim tam kde maji tesnit. Nakonec jsem koupil original trubicky, pres aldaservis vysly za pohodovou cenu.

Co se tyce palivovych trubek v plastu, mel jsem to na sluzebnim dieselu a take byl v mot. prostoru na palivove trubce gumovy balonek na napumpovani nafty v pripade, kdy se povedlo vyjet nadrz do sucha. Soude podle toho to potrubi asi nebylo tlakove - v nadrzi bylo pouze podavaci cerpadlo, ktere prakticky bez pretlaku honilo naftu okruhem nadrz-motor-nadrz (normalne pres ten balonek). U benzinaku je v trubce od nadrze az po vstrikovaci listu benzin pod tlakem az 2 bary (kdyby se neco ucpalo tak hadam, ze klidne i 5 baru), nez nejakou plastovou trubicku, pouzil bych radsi tlakovou hadici urcenou na benzin - nevyhoda je, ze je tlusta. Svorky nejake masivni (ty se dvema valecky) a nerezove, ne obycejne hadicove pasky, co za rok zhniji.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdová trubka na míru - Brno
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina