Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna převodovek automatu za manual prelude 5G 2.2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
mirekparek je teď offline  mirekparek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2008 , 9:47   Citovat  

Nemá tu náhodou někdo zkušenosti s výměnou převodovek? Jestli to vúbec jde? a kolik to tak múže stát, popřípadě jak je to pracné? Nebo, vyplatí se to?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2008 , 9:57   Citovat  

strašně moc práce, někde se to tady řešilo, ale fakt myslím, že to nemá smysl. shánět všechny ty komponenty.

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2008 , 10:36   Citovat  

Vím,že u některých ECu stačí jen přemostit jeden spoj a jednotka začne "přemýšlet" jako s manuál převodovkou

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2008 , 17:27   Citovat  

vojt4s napsal:
strašně moc práce, někde se to tady řešilo, ale fakt myslím, že to nemá smysl. shánět všechny ty komponenty.
No u nás byl borec co mu vydechl automat v Civu 6g, tu převodovku co tam měl sem nikdy neviděl, nebyla ovládaná plynovým lankem, ale nějak elektrikou. Kdyby neřekl že je z hondy, tak bych typnul že je snad z renaulta. Bral si vše na to aby to mohl překopat, man. převodovku, držáky ke kastli, tyčky řazení, spojkovej pedál, váleček, trubku, setrvák+spojkovou sadu... Prej za jeden den to měl vyměněný a vesele si jezdí dál.... takže myslím že zas takovej problém to není... A jeden chlápek ze slovakie si u nás bral taky pár věcí na překopání automata za manuála do poslední preludy 2.2vtec, říkal že dá vědět až to bude mít hotový ako to řešíl a co je tam za komplikace, ale zatím nic...

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2008 , 9:09   Citovat  

mirekparek napsal:
Nemá tu náhodou někdo zkušenosti s výměnou převodovek? Jestli to vúbec jde? a kolik to tak múže stát, popřípadě jak je to pracné? Nebo, vyplatí se to?
všechno jde,je to pracné,nevyplatí se to z mého pohledu...raději prodat a koupit v manuálu...ovšem není li v autě již proinvestováno spoustu peněz...preludka 5g má automat dle mne dobrej a příjemnej...jen na jizdu na hraně moc není...kůli podřazování,tu hranu má jinde prostě...osobně jsem si ji otestoval a dlouze

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2008 , 14:52   Citovat  

No já chci 5G preludu s 2.2 a nechci automat protože to mi kazí ten požitek z jízdy. Miluju prostě 1. plný 2. atd .. atd..Úsměv tak asi rači splašíme manuál. Dikes za rady.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 13:02   Citovat  

No, ale i tak za manuál zaplatím 170000 a s automatem 115000 nevyšlo by to tak levnějc? Nemá někdo náhodou navíc převodovku??? a ostatní věci stím spojené?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 13:08   Citovat  

bera myslím nabízí převodovku z h23 , měla by pasovat na h22 - otázka jestli není rozdíl i v bloku pro manuál a automat

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 13:09   Citovat  

kukni tunak
LINK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 13:12   Citovat  

monty napsal:
bera myslím nabízí převodovku z h23 , měla by pasovat na h22 - otázka jestli není rozdíl i v bloku pro manuál a automat

no ja mam teraz blok z H22 automat a manual prevodovka sedi normalne

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 13:14   Citovat  

OK tak to je ideální Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 14:24   Citovat  

Mapone napsal:
A jeden chlápek ze slovakie si u nás bral taky pár věcí na překopání automata za manuála do poslední preludy 2.2vtec, říkal že dá vědět až to bude mít hotový ako to řešíl a co je tam za komplikace, ale zatím nic...

tak to potom kamos s cervenu preludu....o nom je ten link Velmi šťastný a som kukal dpc ze zohnal prevodovku s lsd za par koruk kua niekde od prahy...,,,,skoro ma d*blo naštvanej naštvanej

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2008 , 16:28   Citovat  

no ja len tolko k teme /v ostrave je servis automatov/a ked tam opravuju aj do takých šuntov ako su poslené audiny ,medvede a bavorce tak ti to tam zvládnu za rozumné praxy/m,ám osobnú skúsenost /otec má peugeota 605 v automate a v pohodičke mu to zgenerálkovali do 20tisíc Kč.aj z robotou a matrošom. Takže si zrátaj kolko nasypeš do koplet spojky a tiahiel nového držiaka prevodovky a samotnej prevodovky a maš jasné hned Je to tam. xáápeš Ble Ble

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2008 , 19:56   Citovat  

azael74 napsal:
no ja len tolko k teme /v ostrave je servis automatov/a ked tam opravuju aj do takých šuntov ako su poslené audiny ,medvede a bavorce tak ti to tam zvládnu za rozumné praxy/m,ám osobnú skúsenost /otec má peugeota 605 v automate a v pohodičke mu to zgenerálkovali do 20tisíc Kč.aj z robotou a matrošom. Takže si zrátaj kolko nasypeš do koplet spojky a tiahiel nového držiaka prevodovky a samotnej prevodovky a maš jasné hned Je to tam. xáápeš Ble Ble
Velmi šťastný myslím že tady nejde o opravu automatu ,ale o to že radši řadí manuálně.mimochodem automat taky nemusím

eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2008 , 20:31   Citovat  

ten automat seženeš o dost levněji no.. otázkou je jestli se vejdeš do toho finančního rozdílu mezi AT a MT.. mám na mysli hlavně tu práci vid.. ty díly se seženou si myslim vpohodě.. jen nechápu proč je snad třetina tědlech pětkovejch v automatu Bueee Bueee

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2008 , 9:09   Citovat  

monty napsal:
Velmi šťastný myslím že tady nejde o opravu automatu ,ale o to že radši řadí manuálně.mimochodem automat taky nemusím
no ja tiez twrdim ze automat je tak pre tlstyx amilov,ale wies. Malo praxow,malo sexu. A poxop to ako xces,ale spravne Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2008 , 11:27   Citovat  

azael74 napsal:
no ja tiez twrdim ze automat je tak pre tlstyx amilov,ale wies. Malo praxow,malo sexu. A poxop to ako xces,ale spravne Velmi šťastný

ožeň se nebudeš muset za sex platit pořádnej výtlem
pokud vemu tohle "za manuál zaplatím 170000 a s automatem 115000" , řekl bych že když za přestavbu dá 30t pořád se mu to bude rentovat Velmi šťastný jde o to v jakým stavu ten atomat je jinak aby nebyl levnej skrz stav před smrtí.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2010 , 11:59   Citovat  

mám dotaz, předělávám P5G z tiptronica na manuál a teď jsem se díval na označení převodovky a je tam N2D4, to by podle manuálu měla být převodovka z H23A3 a mě by teď zajímalo jestli nebude nějakej problém s touto převodovkou na H22A5, technicky by to asi mělo být všechno v pořádku protože tam všechno pasuje, ale spíš mě zajímá jestli nebude ta 2.2ka moc líná s touto převodovkou? Převodovka z 2.3ky má delší pětku ne? Jinak převodovka je koupená z vrakoviste nagano a podle nich je to převodovka na 2.2VTEC (to se asi trochu sekli) bohužel jsem ji nevyzvedávál já, takže jsem neměl možnost to překontrolovat Smutný navíc mě ani nenapadlo, že když se specializují na Hondy, tak že budou mít na převodovce z 2.3ky označeno jako "2.2VTEC" ještě je to na ní napsaný lihovkou... Ble no teď už je to asi zbytečný řešit, protože převodovka je na autě a sundávat se asi nebude, ale je to škoda, jestli to kvůli jejich neznalosti pojede hůře než by mohlo... Smutný

PS: kdo tuhle přestavbu už dělal, mohl by mi poradit na jaký konektor se mám napojit s "BACK-UP LIGHT SWITCH", nějak se mi nedaří zjistit čím ten automat rozsvěcoval couvací lampy...

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2010 , 18:28   Citovat  

poradi nekdo? vymenili jsme prevodovku za manual, vymenili jsme i ridici jednotku z manualu, ale nechce to startovat, po otoceni klicku si cerpadlo natahne benzin, ale uz to pak nestartuje, na palubce sviti nebo blika kontrolka D4

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2010 , 18:36   Citovat  

Oba tvoje problemy bys mel zvladnout vyresit,kdyz se zameris na byvalou radici paku,zpatecka se rozsvecuje pri zarazeni R a nekde vedle najdes i neco k propojeni,automat se da prece nastartovat jen pri neutralu nebo P...tak jsem to aspon resil a vyresil u C1G...

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2010 , 19:43   Citovat  

Wayne napsal:
Oba tvoje problemy bys mel zvladnout vyresit,kdyz se zameris na byvalou radici paku,zpatecka se rozsvecuje pri zarazeni R a nekde vedle najdes i neco k propojeni,automat se da prece nastartovat jen pri neutralu nebo P...tak jsem to aspon resil a vyresil u C1G...

uz jsem nasel nejaky navody, ale zase je to vsechno v anglictine Ble co jsem tak prelouskal tak musim prepajet na ECU jeden rezistor, je na nem "000", jestli to vsak po tomto zasahu bude startovat a pojede, to vi cert, nemam mikropajku, tak musim pockat az do zitrka a nekde splasit.... Smutný a to jsem to chtel dneska protahnout ke Campusu Smutný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 6:29   Citovat  

mot napsal:
uz jsem nasel nejaky navody, ale zase je to vsechno v anglictine Ble co jsem tak prelouskal tak musim prepajet na ECU jeden rezistor, je na nem "000", jestli to vsak po tomto zasahu bude startovat a pojede, to vi cert, nemam mikropajku, tak musim pockat az do zitrka a nekde splasit.... Smutný a to jsem to chtel dneska protahnout ke Campusu Smutný

to si prostuduj ještě jednou , tohle je mám pocit část postupu pro upravu ecu z automatu na manuál , rozsvěcení zpáteček bude řešený uplně mimo ecu nějakým spínačem -klidně muže být u automatový šajtry jak píše wayne -mimochodem nebylo by jednodušší si ten drát dozadu na zpátečky najít v konektoru pod palubkou a na něj prostě dovýst drát z toho spínače na převodovce ?

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 10:12   Citovat  

monty napsal:
to si prostuduj ještě jednou , tohle je mám pocit část postupu pro upravu ecu z automatu na manuál , rozsvěcení zpáteček bude řešený uplně mimo ecu nějakým spínačem -klidně muže být u automatový šajtry jak píše wayne -mimochodem nebylo by jednodušší si ten drát dozadu na zpátečky najít v konektoru pod palubkou a na něj prostě dovýst drát z toho spínače na převodovce ?

no co se ECU tyce tak tohle by melo byt vse pro upravu, ale jeste tam predelavaji nejaky rele, ktery je pod palubovkou nekde u tyce rizeni a napojuji to na spinac, ktery je na spojkovym pedalu (nejsem si jistej co to je, ale myslim, ze to je nejaka ta pojistka co maji v USA ze dokud nestojis na spojce tak to nestartuje, ale tuhle ptakovinu tam teda nechci, snad to pujde bez toho, pisou tam ze se to ma napojit i na imobilizer, tak nevim jestli to pojede, vyzkousim) pak tam jeste nejak upravuje jednotku od tempomatu, to je asi tak vsechno co se te elektriky tyce, ale ty couvaci svetla jsem uz napojil tak jak pise a stejne to nefunguje (jestli to chce mit pripojenou ECU, nebo nevim co tomu jeste chybi) jestli to bude takhle fugnovat vsechno respektive nefungovat, tak ta Preluda asi dloouuho nepojede Velmi šťastný

kane012 je teď offline  kane012
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 11:14   Citovat  

a nemusí být pro rozsvícení couvacích světel nastartovanej motor? u civica sem to tak měl, u accordu možná taky, teď si nevybavuju.

Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 11:21   Citovat  

podívej se na tenhle odkaz: Mazmo.com

Dělal jsem tenhle swap Myst a fungvalo to, nejsem si jistej jestli seděli ty barvy kabelů. Ale dá se to prostě přímo napojit na původní elektriku v motorovém prostoru.

Jinak podívej se jak tam je vypodložený ten spojkový pedál, je to docela důležitý, jinak ti nebude spojka zabírat tak jak by měla.

Pokud přepájíš ten odpor 000 tak by mělo auto normálně fungovat, starotvat a neměla by svítit chyba.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 11:24   Citovat  

v tý elektrice pěkně plavete.
hele funkce je jednoduchá na převodovku vede jedním drátem napětí z klíčku , spínač zpátečky ho po jejím zařazení sepne do drátu kterej vede z převodovky na žárovky couvaček , ty jsou druhým polem na kostře.end tohle z toho potřebuješ dostat , tzn pípák a propípat kam vedou dráty z převodovky jestli po zapnutí klíčku je jeden z nich pod napětím (+12v)jestli po zařazení zpátečky to napětí pustí na ten druhej a k němu musí víst drát z couvaček , pozpropojovat a finito.

Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 11:55   Citovat  

monty napsal:
v tý elektrice pěkně plavete.
hele funkce je jednoduchá na převodovku vede jedním drátem napětí z klíčku , spínač zpátečky ho po jejím zařazení sepne do drátu kterej vede z převodovky na žárovky couvaček , ty jsou druhým polem na kostře.end tohle z toho potřebuješ dostat , tzn pípák a propípat kam vedou dráty z převodovky jestli po zapnutí klíčku je jeden z nich pod napětím (+12v)jestli po zařazení zpátečky to napětí pustí na ten druhej a k němu musí víst drát z couvaček , pozpropojovat a finito.

přesně tak je to popsaný v odkazu který jsem dával. Žádná věda to neni

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 15:27  Naposledy upravil mot dne 2.9.2010 , 10:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Honda

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 16:05   Citovat  

na slovenskym foru jsem se docetl toto: "Je tam jeden 10Pin konektor co ide povodne do AT prevodovky. Na nom som musel prepojit 3 piny ... cim som natvrdo nastavil pre ECU zaradene P. Inac mi to neslo nastartovat.. Toto som na nete nenasiel takze mozno ide aj inac.." taky mi to nejde nastartovat mozna to bude stejny problem, Wheelmane delal si tohle prepojeni taky?

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2010 , 14:00   Citovat  

takze prepojeno to mam a jede to (prepojoval jsem v tom 10pin. konektoru na prevodovce a to RED/WHT a GRY a BLK/BLU) tyto 3 draty jsem spojil dohromady a ejhle startuje to Velmi šťastný na palubce ted sviti "P" takze si to mysli, ze je zarazeno "P" ale ovladaci jednotka od automatu je uz odpojena a jede to i bez ni; co me ale ted trapi tak je to ze to nechce vtecovat a to je dost blby, po vyblikani chyby to ukazuje kod 30 (chyba v řazení u automatické převodovky (signál "A")) za jizdy to dela nasledujici, kdyz zacnu zrychlovat otacky jdou cca do 6 tis. a pak jako kdyby byl omezovac (ale ten by mel zasahnout az pozdeji ne?) navic VTEC by mel spinat nekde uz okolo 5 tis. a to se nedeje, tak co s tim muze byt? to mi hlava nebere

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna převodovek automatu za manual prelude 5G 2.2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina