Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 Předstih na 100oktan
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 21:47   Citovat  

chlapi prosímvás... ohledně benzinu je tu toho hodně... já hledám vhodné palivo do svého ekonoma... mám teda d 15z6... doted jezdím na N95 většinu na OMV... a otázka je zda by náhodu posunutím předstihu optimalizovat motor na spalování N100. Vycházím z toho že se říká že pokud nemá auto senzor klepání, tak si sám předstih dle voltu benzínu neposune... tak mě napadlo zda by to nešlo prostě naladit na 100oktan... to znamená tak předstih dřív či na později... Velmi šťastný dík a jestli je to blud tak sry...

jo a jen... má to mít za následek lepší spalování a menší spotřebu.. je to dobrý připadný výkon by se měl udržet na stávající urovni Úsměv ale myslím že když auto lépe spaluje... tak by mělo i lépe jet... VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
xBaryk je teď offline  xBaryk
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 22:55   Citovat  

Hele můj názor je ten, že štelování předstihu ti nepomůže, musel bys zvýšit kompresi, načež musíš použít palivo s vyšším okt. číslem aby ti samo nedetonovalo před kompresí, čili HU. Jinak předstih by měl mít samoštelovák v rozdělovači. Takže tam bys ho teoreticky mohl upravit, ale bylo by ti to k prdu a myslím, že by to na 95% jelo hůř.
Ćili chceš-li, tak sniž hlavu atp..

Já ale 100 tankuju, zejména na motorce (cbr 600f) a tam rozdíl mezi 100 a 95 poznáš jako svina, mám potvrzeno i kamoš civic 8g 1.8 ivtec. Líp se to vytáčí a chová. O výkonu jsi napsal správně, ten se zvednout nemůže.
Spíš by mě ale zajímalo, když ti jede z6 na "12" ventilů, tak to palivo může mít jinou výřivost a vlastnosti, to už je ale asi na laboratorní studie Velmi šťastný každopádně nej co sem kdy bral je Verva. Beru jedině benzinu.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 23:03   Citovat  

xBaryk napsal:
Hele můj názor je ten, že štelování předstihu ti nepomůže, musel bys zvýšit kompresi, načež musíš použít palivo s vyšším okt. číslem aby ti samo nedetonovalo před kompresí, čili HU. Jinak předstih by měl mít samoštelovák v rozdělovači. Takže tam bys ho teoreticky mohl upravit, ale bylo by ti to k prdu a myslím, že by to na 95% jelo hůř.
Ćili chceš-li, tak sniž hlavu atp..

Já ale 100 tankuju, zejména na motorce (cbr 600f) a tam rozdíl mezi 100 a 95 poznáš jako svina, mám potvrzeno i kamoš civic 8g 1.8 ivtec. Líp se to vytáčí a chová. O výkonu jsi napsal správně, ten se zvednout nemůže.
Spíš by mě ale zajímalo, když ti jede z6 na "12" ventilů, tak to palivo může mít jinou výřivost a vlastnosti, to už je ale asi na laboratorní studie Velmi šťastný každopádně nej co sem kdy bral je Verva. Beru jedině benzinu.
hele motor bude mít lepší volnoběh a samotný běh, výkon bez úprav ti to nezvedne ani nepřidá je to jen placebo a jen o peněžence, jestli chceš nalej to tam a neřeš nějaký štelováni předstihu atak podobně ten motor si s tim poradí, ublížit mu to neublíži tak víc bych neřešil, ono u nás i ty lepší benziny stojej celkem za prd se zahraničim se to nedá srovnat.

0
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 23:15   Citovat  

sablos napsal:
hele motor bude mít lepší volnoběh a samotný běh, výkon bez úprav ti to nezvedne ani nepřidá je to jen placebo a jen o peněžence, jestli chceš nalej to tam a neřeš nějaký štelováni předstihu atak podobně ten motor si s tim poradí, ublížit mu to neublíži tak víc bych neřešil, ono u nás i ty lepší benziny stojej celkem za prd se zahraničim se to nedá srovnat.

Vždyť to píšu OK
offtopic ty benzínky jasně, že stojej za prd, ale ve srovnání třeba shellka x benzina - jedině benzina.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2013 , 23:30   Citovat  

tak jako snažím se trošku laborovat... to že to má samonastavení předstihu jsem nevěděl.. Tak na co vlastně je kontrola když si to posouvá samo..? to mi hlava nebere

Asi budu lejt dál N95 a bude klid. Jo a jen... já benzinu brat nemužu. Moje Honda na to nechce jet... nejlepší je pro ni právě 100oktan OMV a nebo 95 Shell či OMV...

0
PříspěvekZaslal: 17.8.2013 , 1:06   Citovat  

No hele to samonastavení by mělo bejt k tomu aby se úhel sepnutí kontaktů měnil v závislosti na otáčkách, protože např v 6tisíci mají písty vysokou střední pístovou rychlost, tudíž potřebuješ aby ti svíca dala blesk dřív než třeba při tisíci. Čili jakkási eliminace prodlev. Je tam taková pružinka, která se odstředivou silou roztahuje, a mění právě onen předstih. Ale kontrolu prvotního předstihu čili poloha rozdělovače vůči přeskočení jiskry taky potřebuješ.
Za mě ale, určitě do zapalování nešahej.

monty je teď offline  monty
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 17.8.2013 , 8:13   Citovat  

xBaryk napsal:
No hele to samonastavení by mělo bejt k tomu aby se úhel sepnutí kontaktů měnil v závislosti na otáčkách, protože např v 6tisíci mají písty vysokou střední pístovou rychlost, tudíž potřebuješ aby ti svíca dala blesk dřív než třeba při tisíci. Čili jakkási eliminace prodlev. Je tam taková pružinka, která se odstředivou silou roztahuje, a mění právě onen předstih. Ale kontrolu prvotního předstihu čili poloha rozdělovače vůči přeskočení jiskry taky potřebuješ.
Za mě ale, určitě do zapalování nešahej.

pořádnej výtlem Tak to valím bulvy marjapano....doporučoval bych sundat si víčko rozdělovače a kouknout se jak to tam vypadá a pak radit. to očem meleš bylo naposled u š 120 ani favorit už to neměl.honda někdy v 70/80 letech a i tam už byl bezkontakt u novějších už mechanika vubec nebyla.střední pístová s předstihem nesouvisí ta určuje maximální otáčky motoru,dejme tomu opotřebení .
mechanická regulace v rozdělovači není,v rozdělovači jsou pouze snímací cívky který snímají polohu vačky a pak palec pro rozdělení jiskry na správný válec.posun předstihu je stanoven až elektronicky v ecu v závislosti na otáčkách ,map, teplotě atd
základni seřízení předstihu je kvuli kompenzaci rozdílů mezi motory např v rozvodech,výšce hlavy,atd kdy je potřeba aby korespondoval předstih v ecu se skutečným předstihem zápalu.

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2013 , 8:21   Citovat  

Jak napsal Monty....

DSC_0337.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0337.jpg, 519.61 kB

0
PříspěvekZaslal: 20.8.2013 , 10:04   Citovat  

Dobře, sám se se poučil sory je to dobrý

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2013 , 11:09   Citovat  

moje D15Z6 má v uživatelské příručce psaný dokonce 91, alt 95 benzín... takže 95 musí stačit a na placebo mi stačí hroznovej cukr HaHaaa

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 14:11   Citovat  

Nekdy to asi zkusim zmerit... mam v aute jednu nadrz 95tky a druhou 100-110? oktanu (LPG)... 12tku klic vozim v aute, stroboskop mam taky a datalog ukazuje otacky a cas, z cehoz by melo jit vycist docela presne zrychleni pri ruzne nastavenem predstihu... pocitove tam rozdil je (ale hlavne v reakci na seslapnuti plynu, na zrychleni tech +- par koni nepoznam), tak zalezi co reknou cisla :hehe:

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2013 , 21:59   Citovat  

silenec napsal:
Nekdy to asi zkusim zmerit... mam v aute jednu nadrz 95tky a druhou 100-110? oktanu (LPG)... 12tku klic vozim v aute, stroboskop mam taky a datalog ukazuje otacky a cas, z cehoz by melo jit vycist docela presne zrychleni pri ruzne nastavenem predstihu... pocitove tam rozdil je (ale hlavne v reakci na seslapnuti plynu, na zrychleni tech +- par koni nepoznam), tak zalezi co reknou cisla :hehe:

jojo... kouř

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 Předstih na 100oktan
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina