Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
pruziny Eibach na civic 9g
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
riso21 je teď offline  riso21
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2013 , 18:49  Naposledy upravil riso21 dne 2.8.2013 , 16:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravim vsetkych.
Mam jednu dilemu. Chcel by som trosku znizit mojej polovicke civika 9g., nech neni tak vysoko a hlavne neni taka medzera medzi blatnikom a kolesom. Neviem sa rozhodnut ci vymenit pružiny za sportove od Eibachu Pro Kit vpredu 30mm a vzdu 25mm. Priznam sa neviem ako moc to ovlivni komfort jazdy, kedze tlmice chcem nechat seriove a je mi jasne ze pracovna draha tlmica bude ina. Proste ak mi viete poradit, ci sa to opalti alebo radsej neist do toho.'Ble' Diki
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2013 , 6:41   Citovat  

Říká se, že seriové tlumiče na autech snesou maximální snížení 40mm, proto eibach dělá jen takovýhle malý snížení, aby to právě fungovalo správně i na seriových tlumičích. Akorát co jsem tak slyšel od master88 který má přesně takový 9G, tak pružiny od Eibachu zatím na 9G nejsou, tak nevím, možná že se to za tu chvíli změnilo.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
master88 je teď offline  master88
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 2.8.2013 , 7:55   Citovat  

V nabídkách shopů i na stránkách eibachu je najdeš, ale od dealera jsem slyšel, že je Eibach ještě nevyrábí kvůli malému zájmu. Alternativu jsem našel na Escape6... je možno koupit za podobnou cenu jako Eibach (5800) KWčka za 6000, nicméně já půjdu zřejmě do HR za 6800, jelikož moc v KW nevěřím.

Co se týče mezery mezi blatníkem a kolem, tak my jsme lakovali ty plasty a vypadá to teď lepší.

0
PříspěvekZaslal: 2.8.2013 , 10:25   Citovat  

Dik za typy. Inac som nasiel v katalogu Eibach tak maju kod E-10-40-011-09-22 a ceny na nete Kč 4000 - 4500 Kč ( inac nechcite to sproste evro Úsměv ) .
Noo priznam sa co sa tyka H&R neviem posudit ci su lepsie alebo nie.....a aj ja rozmyslam uz ukecavam lakernika nech si najde cas a strekne mi tie oblluky do farby Hihi . Este sme riesili s kamosom zaruka verzus TUV schvalene doplnky...ci padne tym padom zaruka...i ked ako clovek pozna znackove sevisy...co neni od nich je zle...
Master88 a mas skusenosti s vymenou len pruzin...je jasne ze tlmice budu pracovat inac len neviem ako to spolu fuguje lebo predtym som mal na starom aute komplet KW V1 (golf4 variant)a to bolo v poho

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2013 , 11:59   Citovat  

riso21 napsal:
Dik za typy. Inac som nasiel v katalogu Eibach tak maju kod E-10-40-011-09-22 a ceny na nete Kč 4000 - 4500 Kč ( inac nechcite to sproste evro Úsměv ) .
Noo priznam sa co sa tyka H&R neviem posudit ci su lepsie alebo nie.....a aj ja rozmyslam uz ukecavam lakernika nech si najde cas a strekne mi tie oblluky do farby Hihi . Este sme riesili s kamosom zaruka verzus TUV schvalene doplnky...ci padne tym padom zaruka...i ked ako clovek pozna znackove sevisy...co neni od nich je zle...
Master88 a mas skusenosti s vymenou len pruzin...je jasne ze tlmice budu pracovat inac len neviem ako to spolu fuguje lebo predtym som mal na starom aute komplet KW V1 (golf4 variant)a to bolo v poho

honda ti na to povolení alespoň v ČR nedá - řešil jsem.
To samé na kola z CTR 8G které jsou 7,5x18 et55 přičemž na C9G mají být 7,5x18 et50, na to povolení taky nedostaneš. Na to aby sis tam dal 0,5cm podložky už vůbec ne. Záruka tím určitě na tlumiče padá, ale ty se do 5ti let a 100t. km stejně nepodělají a pak už ti to je jedno. Já spíš řešil problém s havarijkou.

Hr je určitě lepší než KW... ja osobně bych nejraději ale Eibach, dnes jsem psal do BRD tak uvidíme co mi odpoví, jestli vyrábějí nebo ne.

0
PříspěvekZaslal: 2.8.2013 , 13:46   Citovat  

Ja som tam nechal 17-ky nakolko v Bratislave su peekne rozbite cesty a aj tak jazdi na nom hlavne moja polovicka, takze 18- tky som radsej este neriesil...predsa len sa jej este podari daku tu jamu najst Mrk .... a ja skor vikendy na nom jazdievam. Ja som tam supol 7,5x17 ET 40... maju TUV oficialne su schalene na Slovensku ...

Jasne co sa tyka zivotnosti tlmicov, jasne , ze bude kratsia no aj tak to potrva daky ten cas kym pride k vymene.

Tak uvidime ja som pisal tiez dnes do Eibachu...som zvedavy co odpisu Hihi , ale ak budes mat info ohledne pruzin, budem rad ked to hodis sem ....ja tak isto hned ako fesaci odpisum dam ti vediet.. Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2013 , 18:25   Citovat  

Takže dneska přišla odpověď od Eibach.de, řekli mi že pružiny na C9G normálně vyrábějí a mají připravené na skladě. Napsal jsem tedy do elitu a do renocaru (snad jediní 2 ofiko dealeři v ČR). Elit se neobtěžoval odpovědět, renocar odpověďěl do 5 hodin, dodání do 1 týdne, automaticky sleva 10% a poštovné zdarma.... imho doporučuji.

0
PříspěvekZaslal: 6.8.2013 , 21:52   Citovat  

Noo mne este stale neodpisali tak uvidime. A aky maju kod ? Je to ten E-10-40-011-09-22 ? Ja som tiez uz pisal do renocaru v brne a dali mi cenu 5024 korun bez postovneho to by som aj dobehol od nas s Bratislavy to je kusok celkom. Noo nasiel som aj u vas v CZ firmu Autojazz ( info@autojazz.cz ) a ten mi to vedel aj s postovnym k nam dodat za 165 eur asi 4125 ceskych, ci. Teda jedna sa o ten kod co som pisal ,tak neviem ci ti s eibachu odpisali ten isty.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2013 , 21:57   Citovat  

riso21 napsal:
Noo mne este stale neodpisali tak uvidime. A aky maju kod ? Je to ten E-10-40-011-09-22 ? Ja som tiez uz pisal do renocaru v brne a dali mi cenu 5024 korun bez postovneho to by som aj dobehol od nas s Bratislavy to je kusok celkom. Noo nasiel som aj u vas v CZ firmu Autojazz ( info@autojazz.cz ) a ten mi to vedel aj s postovnym k nam dodat za 165 eur asi 4125 ceskych, ci. Teda jedna sa o ten kod co som pisal ,tak neviem ci ti s eibachu odpisali ten isty.

pokud chceš na benzín tak máš ten kod spravne.

tak jim napis ze ti kamos rikal ze dostal tuhle cenu a at ti daji slevu Mrk

0
PříspěvekZaslal: 6.8.2013 , 22:03   Citovat  

Diki za info ohladom kodu. Priznam sa uz som im to pisal ci vedia nieco spravitvs ceniu a odpisali mi e nie...ale skusim este

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2013 , 20:18   Citovat  

musím říct, že po týdením ježdění s C9g 1.6 i-DTEC a víkendovém výživném srovnávacím testu s C9g 1.8 i-VTEC a to včetně jízd na limitech a totální hranici možností C9g na okreskách musím říct, že být majitelem těchto aut, tvrdší setup podvozku a kvalitní UHP pneumatiky by tam letěly rychlostí světla, protože sériovej podvozek s Turanzama (i-VTEC) či Primacy (i-DTEC) jsou všechno, jen ne setup na jízdy pro radost nesouhlas
Takže chlapi máte mé vřelé doporučení kašlat na záruky Hondy a jít do toho je to dobrý

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 17:45   Citovat  

Dnes nainstalováno. Ihned projížďka, která mi vykouzlila mnoho úsměvů na tváři.

Malé nerovnosti podvozek vyrovnává a tlumí mnohem lépe než OEM. Veliké díry jsou cítit v autě téměř stejně jako na OEM.... ale ty zatáčky!!! Odpověď auta na jakoukoliv zatáčku přichází mnohem rychleji, přesněji, auto se tolik nenaklání a sedí neskutečně. Dovoluji si to nyní srovnat s CTR8G OEM.

Jak píše sopťa... toto je MUST HAVE!

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 18:21   Citovat  

master88 napsal:
Dnes nainstalováno. Ihned projížďka, která mi vykouzlila mnoho úsměvů na tváři.

Malé nerovnosti podvozek vyrovnává a tlumí mnohem lépe než OEM. Veliké díry jsou cítit v autě téměř stejně jako na OEM.... ale ty zatáčky!!! Odpověď auta na jakoukoliv zatáčku přichází mnohem rychleji, přesněji, auto se tolik nenaklání a sedí neskutečně. Dovoluji si to nyní srovnat s CTR8G OEM.

Jak píše sopťa... toto je MUST HAVE!

Jj, mám stejné zkušenosti s pružinama Autostyle na C6G a C8G.
Ne všechno OEM je na Hondě dokonalé.....
Gratuluju k posunutí podvozku o třídu výš přátele

Máš změřeno o kolik se auto snížilo?

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 18:38   Citovat  

Master88:
pruziny ti po cca 500 km jeste sednou, "povoli". Auto bude o neco pohodlnejsi a zacne se zase o chlup vic naklanet, ted je jeste jako prkno. Samozrejme ti jeste o par mm nebo i cm padne dolu. Po tech nejakych par stovkach km si nezapomen udelat znova geometrii a nastaveni svetel. I v pripade xenonu, jestli je mas, byva potreba i u nich seridit jejich zakladni pozici.

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 18:52   Citovat  

Bully napsal:
Master88:
pruziny ti po cca 500 km jeste sednou, "povoli". Auto bude o neco pohodlnejsi a zacne se zase o chlup vic naklanet, ted je jeste jako prkno. Samozrejme ti jeste o par mm nebo i cm padne dolu. Po tech nejakych par stovkach km si nezapomen udelat znova geometrii a nastaveni svetel. I v pripade xenonu, jestli je mas, byva potreba i u nich seridit jejich zakladni pozici.

díky za rady... ta geo a světla by mne po 500km nenapadla... udělám určitě.

Petr: změřeno zatím nemám, jelikož jak říkal i bully ještě si to sedne.... světlá výška vozu je OEM popsána na 13,5 cm nicméně to je měřeno od nejnižšího bodu což jsou takový plastový bazmeky před a za pneumatikama... realita je asi 17cm. Už na pohled při parkování v garáži jsem poznal, že auto je níž. Sednout si to má o 3cm, nicméně až půjdu do garáže změřím. A znova potom po těch 500km.

add bully: jesi to ještě zpohodlní tak to bude divný, jelikož už teď je to co se týče přejíždění nerovností pohodlný jako OEM... jen ty menší nerovnosti (jelikož se to nesnaží nyní tolik kopírovat jako OEM) jsou ještě lepší a auto je jen přejíždí. Každopádně i kdyby se auto začalo trošku houpat, pořád to bude 100X lepší než OEM.... nicméně i když porovnám OEM s českou klasikou alias okta II... tak okta je podvozkově jako kdybych jel na žvejkačce... i OEM podvozek v civicu funguje líp než v oktě v RSu

Edit: photo

1167436_10201287233056879_441457529_o.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1167436_10201287233056879_441457529_o.jpg, 405.92 kB

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 19:03   Citovat  

Eibach ProKit ma prave fungovat progresivne, na zacatku zdvihu do pohodlna a tvrdne az pozdeji, proste po tom jemnem tlumeni uz potom logicky jenom tuhne. Jenom se ti lehce prodlouzi prave ta prvni faze.
Ja jsem meril vysku vzdycky s autem pokud mozno na uplne rovine, stred kola- lem blatniku. Na obou stranach a udelas prumer. Seda si to vazne nejakou dobu, mne treba ProKit na Acco (35/30) udelal v realu po case cca 40/35.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 19:11   Citovat  

Bully napsal:
Eibach ProKit ma prave fungovat progresivne, na zacatku zdvihu do pohodlna a tvrdne az pozdeji, proste po tom jemnem tlumeni uz potom logicky jenom tuhne. Jenom se ti lehce prodlouzi prave ta prvni faze.
Ja jsem meril vysku vzdycky s autem pokud mozno na uplne rovine, stred kola- lem blatniku. Na obou stranach a udelas prumer. Seda si to vazne nejakou dobu, mne treba ProKit na Acco (35/30) udelal v realu po case cca 40/35.

jj hlavně na tý zadní pružině to podle vinutí bylo vidět.. nahoře byly pružiny blízko a spodek byl daleko aby to lépe pružilo, přesně jak říkáš. Počátek měkký ale při zátěži ztvrdne.

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 21:16   Citovat  

Tak to velká gratulace OK
Docela by mě zajímalo to přímé srovnání s CTR 8g...to je docela výzva Velmi šťastný

Každopádně - pružiny a UHP gumy a je 9g úplně jiná liga. OEM je v tomhle pěkně nedotažená Ble

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2013 , 21:53   Citovat  

master88: to říkám furt: "snížený podvozek, velká kola a auto je fešák" sluší mu to je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2013 , 8:51   Citovat  

Petr 78 napsal:
master88: to říkám furt: "snížený podvozek, velká kola a auto je fešák" sluší mu to je to dobrý

chtělo by to 19" jenže na to už nemám koule HaHaaa

1
PříspěvekZaslal: 22.8.2013 , 19:25   Citovat  

nazdarek. trosku dlhsie som sa tu neobjavil, akosi nestihacky. tak musim uznat ze teraz to vyzera fajne a verim ,ze aj citit na ceste ze je to lepsie na ceste. no ja som si objednal prokit, no poslali mi nechtiac na 8g, takze vratit a cakam nove Úsměv ..chybicka se obcas vloudi...ale hodim to az v septembri , lebo davam striekat obluky do farby ako si poradil a ako som videl na tvojom aute a v honde mi nahodia aj struny nove...tak som zvedavy ako budes spokojnypo nabehani viac km. inac rozmyslal som aj nad kopletnym kitom od KW, ale polovicka zatial povedala ze stiacia struny....a mam ti master odkazat na auto, ze fajen to vyzera s tymi pruzinamy Úsměv uz vymysla aj ona 18´kolesa ...

0
PříspěvekZaslal: 8.10.2013 , 8:32   Citovat  

nazdarek master88......tak ako funguju pruziny ? predpokladam, ze to uz troska sadlo po najazdeny dakych tych kilometrov Úsměv ako si s nimi spkojny ?

ja ich uz mam doma tiez, no dako nemam casu ich nechat vymenit Ble

Obsah fóra Honda-club.cz   
pruziny Eibach na civic 9g
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina