Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Lehké kola cena/"výkon"
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Dany1788 je teď offline  Dany1788
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2012 , 23:17   Citovat  

Ahoj,
jsem tady nový ale už řeším takový "problém". to mi hlava nebere Sháním na léto kola o rozměru 17x7" 5x114,3 ET45 (může být i 7,5" a trochu jiné ET).
Priorita je pro mne váha ale hned v jejích patách je cena. Ideál by byly Enkei PF01, ale 30 000,- za sadu je fakt dost...
Nemáte nějké tipy na alternativy? Hledal jsem třeba TenzoR, Rota, Inovite atd....ale ty firmy neznám a nerad bych měl kola po první sezóně šišaté,né-li prasklé (zadejte si Rota do google a podívejte se na obrázky...)
Díky za každou radu a tip!
Dan H+
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2012 , 23:18   Citovat  

budu tady ukamenovan, ale napisu to sem
co ty fake advany? nepremejslel si nad nima?

0
PříspěvekZaslal: 19.2.2012 , 23:21   Citovat  

Becky napsal:
budu tady ukamenovan, ale napisu to sem
co ty fake advany? nepremejslel si nad nima?

Přemýšlel....ale jak jsem psal...bojím se kvality...nenašel jsem na ně žádné reference, tak nevím, co můžu za pár sezón čekat...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2012 , 23:26   Citovat  

Otázka taky je,jaké budeš mít pneu (já teď zvolil na manželky auto 15´´ DragWheels, protože bude dost vysoký profil pneu a taky to není na závody)...

Pokud s tím hodláš řádně blbnout,tak to chce holt připlatit...

Co třeba Kosei?

P.S. pokud by Tě napadl jiný nick,tak by to bylo super - Dany v různých obměnách tu je min. 3x... Se stydím

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2012 , 23:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Otázka taky je,jaké bude...

ten kluk ma pravdu OK

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2012 , 23:34   Citovat  

Team Dynamics ProRace 1.2, zrovna tady: tudy odkaz je prodava i lehce jete jeden clovek tady z fora. Nove jsem je bral od jednoho prodejce na Slovensku za nejlepsi cenu co se daji sehnat, nebudu delat reklamu, ale v pripade zajmu poradim po SZ. Mam je na CTR 8G.
Dalsi varianta treba Motec Nitro MCR1: tudy odkaz
Obe kola jsou hodne lehka, odolna a pouzivana i na zavodech, za hodne rozumnou cenu a vyrabena v ruznych odstinech, popr. i kombinacich s nejakou barevnou linkou na obvodu. Ale zvolil jsem je jen tak namatkou co se libi mne a na co jsem si v rychlosti vzpomnel.

speedy_s je teď offline  speedy_s
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 19.2.2012 , 23:38  Naposledy upravil speedy_s dne 19.2.2012 , 23:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

team dynamics zrovna úplně lehký nejsou a jiné zmíněné oproti tomu co měl ve výběru...
tady RPF1 za velmi slušný peníze i ve správných rozměrech tudy odkaz a pokud je tvoje priorita váha ani bych se jinam moc nedíval těžko seženeš lehčí za "rozumný" peníze

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2012 , 23:39   Citovat  

Bully: doporučit můžeš - na "reklamu" remcáme jen,když si ji někdo dělá pro svůj kšeft... Mrk

Na Rotách taky někdo jedí okruhy. Úsměv

Ty Motecy by Accordu asi sedly... to mi hlava nebere

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2012 , 23:52   Citovat  

speedy_s napsal:
team dynamics zrovna úplně lehký nejsou a jiné zmíněné oproti tomu co měl ve výběru...
tady RPF1 za velmi slušný peníze i ve správných rozměrech tudy odkaz a pokud je tvoje priorita váha ani bych se jinam moc nedíval těžko seženeš lehčí za "rozumný" peníze

Jako pouzite jsou ve tvem odkazu za vybornou cenu OK , jako nove se rozchazeji s podminkou rozumne ceny. Oproti Team Dynamics rozdil ve vaze je, jsou lehci o kilo (6,9 vs. 7,9). Ale u techhle Enkei jde o katalogovou hmotnost, u TD o zvazenou, jine odkazy jsem v rychlosti nenasel.

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2012 , 23:53   Citovat  

najaké auto chceš nasadit 17ctky kola?

na CRZ?

na fake advanech tu pár lidí jezdí a kluci z Ústí s nima jezdili do mostu na okuhu. Spíš počítej, že je z klubu všichni poznáme. To jak šustákovka Adidas od vietnamců KO

Rota pokud je nemáš na okruhy by měly vydržet, je to střední třída tak nečekaz zázraky...

a nezapoměn co kilo na kole, je 5až 7 kilo na hmotnosti auta až se to roztočí, hůř to brzdí a hůř tlumí nerovnosti OK

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 0:01   Citovat  

Lukas28 napsal:
...a nezapoměn co kilo na kole, je 5až 7 kilo na hmotnosti auta až se to roztočí, ...

Xkrat probrano, je to jinak. Na obvodu kola se pocita vliv hmotnosti dvojnasobny (v minulosti vznikla banalni chybou ve vypoctu hodnota ctyrnasobku a vysledek se pak jenom kopiroval), smerem ke stredu kola (stredu rotace) se pomer srovna az na 1:1. Vsechno co je lehci nez OEM kola se pocita Velmi šťastný , to neni az takovy vtip. Kdyz uz do toho clovek ty penize dava tak at to ma nejaky vyznam.
Dal zalezi uz jenom na tom jestli chce majitel honit nejake desetinky na okruhu (pak bych nechapal CR-Z a rozmer pro nej 17") a castce co do toho chce vrazit.

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 0:03   Citovat  

Bully napsal:
Xkrat probrano, je to jinak. Na obvodu kola se pocita vliv hmotnosti dvojnasobny (v minulosti vznikla banalni chybou ve vypoctu hodnota ctyrnasobku), smerem ke stredu kola (stredu rotace) se pomer srovna az na 1:1.

offtopic díkys za opravu, čerpal jsem jdm-forum.cz, maj tam kluci chybu Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 0:16   Citovat  

Lukas28 a Bully -> Chlapi díky za info...
Kola půjdou na CR-Z. Nejsem žádný koruhový střelec, nebo honič desetin, jde mi jen o to,když už vyyhodím dost peněz za kola ať tomu odpovídá kvalita...ale zase to není tak důležité, aby mi to atálo za třeba těch 30 000,-. Prostě když budou k mání "levné" lehké kola, které něco vydrží, proč je nekoupit a nemít díky tomu všechy benefity lehkých kol... Nikdy jsem kola nekupoval, ale CR-Z přišlo na 16" a větší kola jsou nutnost. 17" volím z mnoha důvodů...hmotnost, stále nějaký rozumný profil gumy (komfort atd.), cena kola i pneu atd...
Pneu mám nej zkušenosti s Bridgestone RE050 Potenza, ale i v tomto si klidně nechám poradit.
Btw zbydou mi Yokohamy S-Drive 195/55 R16...najeto asi 5000km, většina po dálnici....kdyby měl někdo zájem.

0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 0:17   Citovat  

speedy_s napsal:
tady RPF1 za velmi slušný peníze

Díky moc...přesně něco takového hledám je to dobrý ....už se tam pokouším registrovat!... uvidíme....

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 1:01   Citovat  

Tech "stylovych" vyrobcu je ted vice, nez jenom rota jak pred lety...muzes mit repliky advanu, dragwheels, ultralie, koning atd atd...je celkem jedno co das...vsechno to jsou kola, ktera bohate staci na normalni auto, ale klidne i na hobby zavody (vyjma rallye pochopitelne) Z ceskych haju treba mel twilite na zavodni ITR Roty a problem s tim nebyl. Ja mam taky cinska kola a nejak jsem rozdil (samo krome velikosti) oproti oem enkei nepoznal...A kdyz vymetu metr hlubokej kanal, tak si koupi novy kolo za dva tacy a jezdim dal...v pripade drahych kol by to bylo samo trochu jednak kvuli cene, ale take i dostupnosti.

Hmotnosti u "alu" kol jsou +/- podobne...zalezi spise od design, sirky, tlousce laku atd...

jinak ty fotky rot se tisickrat probirali, za prve se nikdy nevi co se presne stalo, co s tim kdo delal, jestli to treba nebyla bouracka a jestli je fotka pravdia, za druhe ROTA vyrobi desitky tisic kol rocne, takze jestli se za par let objevi tam-sem nejaky brak, tak to neni vcelku spatne... Úsměv

madlass je teď offline  madlass
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 8:30   Citovat  

ja osobne sem s fakeadvanama spokojen, rovny jsou i po bouracce a hlavne vaha pod 10 kg s gumou na 15'' je hodne v pohode si mysli.

Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 9:13   Citovat  

origo 16" na Legenda váží jen 6 kg Úsměv to jsem docela čuměl na to jak je to kolo mohutný....

0
PříspěvekZaslal: 21.2.2012 , 7:32   Citovat  

Bully napsal:
Xkrat probrano, je to jinak. Na obvodu kola se pocita vliv hmotnosti dvojnasobny (v minulosti vznikla banalni chybou ve vypoctu hodnota ctyrnasobku a vysledek se pak jenom kopiroval), smerem ke stredu kola (stredu rotace) se pomer srovna az na 1:1. Vsechno co je lehci nez OEM kola se pocita Velmi šťastný , to neni az takovy vtip. Kdyz uz do toho clovek ty penize dava tak at to ma nejaky vyznam.
Dal zalezi uz jenom na tom jestli chce majitel honit nejake desetinky na okruhu (pak bych nechapal CR-Z a rozmer pro nej 17") a castce co do toho chce vrazit.

Enkei to na svých stránkách píše takto :
Every pound of unsprung weight savings has the effect of reducing overall vehicle weight by 20lbs.
Což když bys to převedl na kila znamená cca, že každé jedno kilo neodpružené hmoty dolů = ekvivalent 20Kg!!!! dolů z váhy auta....

speedy_s je teď offline  speedy_s
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2012 , 8:40   Citovat  

Když si to převedeš na KG tak 1KG neodpružený je jako 8KG na autě cca
Jedna Libra (lbs) je 0.45kg

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2012 , 10:23   Citovat  

Mas celkem drahy auto, tak si udelej radost a kup ty Enkei. Nevim kde jezdis, ale kdyz jsem mel CTR a OEM 18ky kola, tak po roce meho jezdeni po Praze byly sisaty a sli na rovnani. Nedovedu si predstavit, ze bych mel nejaky cisnky 18ky Advany. To bych daval 2 sady rocne.
Tedka taky vybiram kola, na meho Golfa 6, 18ky repliky jsem vypustil, ac 15tis kc za sadu, coz je tretinova-ctvrtinova cena za pekny poradny kola, je lakava suma.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2012 , 11:21   Citovat  

madlass napsal:
ja osobne sem s fakeadvanama spokojen, rovny jsou i po bouracce a hlavne vaha pod 10 kg s gumou na 15'' je hodne v pohode si mysli.

Co na tom máš za pneu, že to má pod 10 kg? Já měl OZ Superllegera 15" (samotné 5,4 kg, obuté v Goodyear 195/50 12,4 kg), tedy guma těžší než ráfek.. jinak za sebe Super/Ultraleggery mohu jen doporučit.. nikdy jsem z nich neměl šišky, skvělá váha a pevnost, pro mě atraktivní design, vysoce odolný origo lak (Klejzlik by mohl vypravet), cena taky na taková kola "lidová" když nekupuješ úplně nové je to dobrý

madlass je teď offline  madlass
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2012 , 16:16   Citovat  

tak sory, převážil jsem to na jiný váze, který nedocházejí baterie a pravdu máš, jedno kolo mi váží 14 kg... Velmi šťastný takže mám hodně těžký pneumatiky

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2012 , 18:29   Citovat  

dany1788, speedy_s:
vas udaj o nejakych 8 kilech je s prominutim pitomost, i kdyby to psali na oficialnich strankach Enkei. Matematicky bylo spocitane ze jde o ekvivalent dvojnasobku (sezenu nekde ten vzorecek at je to konecne uz i tady), a to plati pouze pro obvod kola a ma to vyznam jen pri akceleraci. Cim bliz stredu kola, tim ma rotujici hmota mensi vyznam a ve stredu rotace odpovida pomeru 1:1, zapojte logiku panove. Pokud jde o jakykoli jizdni rezim krome akcelerace tak uz hmotnost vyznam nema (co se tyka "naseho" pripadu, jinak samozrejme ano).

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2013 , 21:00   Citovat  

Jake kola 15", popr. 16" a cenovkou za starsi do 10k ? Jde mi hlavne o vahu, ale zas nechci zadny blata....

roztec 4x114,3

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 8:01   Citovat  

Bully napsal:
dany1788, speedy_s:
vas udaj o nejakych 8 kilech je s prominutim pitomost, i kdyby to psali na oficialnich strankach Enkei. Matematicky bylo spocitane ze jde o ekvivalent dvojnasobku (sezenu nekde ten vzorecek at je to konecne uz i tady), a to plati pouze pro obvod kola a ma to vyznam jen pri akceleraci. Cim bliz stredu kola, tim ma rotujici hmota mensi vyznam a ve stredu rotace odpovida pomeru 1:1, zapojte logiku panove. Pokud jde o jakykoli jizdni rezim krome akcelerace tak uz hmotnost vyznam nema (co se tyka "naseho" pripadu, jinak samozrejme ano).

clanky operujici s pojmem "equivalent mass" tzn. s odpovidajici nerotujici hmotou, coz, mimochodem je podle me dost nepresne a zavadejici:
tudy odkaz
tady uvadi ze plati 2nasobek pro idealni valcove teleso, pro disk+pneu to bude cislo vyssi.
tudy odkaz
tady z jeho kalkulatoru vychazi ze to bude pod 2 u pneumatik a cca 1.5 u disku
doporucuju scrollovat dolu, kde je i vzorecek k setrvacniku - tam vychazi i desetinasobek

tohle je zajimavy:
tudy odkaz
12koni rozdil na 5 kilo na jedno kolo - to mi nepripada malo, navic na dynu se projevi jen pohanena naprava - merili Camaro, cili predpokladam jen dve kola. To mame rekneme 20 koni na 20kilo na kolech.....
tudy odkaz
zmena kol z 19 na 15 - 0,3s na ctvrtmili
atd.
kazdopadne neodpruzena ( ale koneckoncu i odpruzena) rotujici hmota, navic soustredena daleko od osy ( vysokopalcovy kola+nizkoprofilovy gumy) ovlivni jizdni vlastnosti nemalo vsude tam. Clanky se soustredej vesmes hlavne na jizdu v primce, ale moment setrvacnosti urcite vyrazne ovlivnuje i chovani odpruzeni, zataceni auta jako celku a sily v rizeni - staci zkusit si roztocit v ruce kolo z velocipéédu a zkusit ho pootocit. Rad bych se nekdy dozvedel, co treba znamena v silovym pusobeni 15kilova klikovka roztocena na 8000rpm......

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 15:47   Citovat  

Kandik:
treba maxxi ted nekde psal, ze mu pri exaktnim mereni vykonu vyrazne lehci kola na CTR nijak nepomohly. Urcite o tom sam rekne vic, jestli to tu objevi. Podle me je prinos lehkych kol co do vykonu nebo akcelerace tezko meritelna zalezitost, ale mas pravdu, ze co do jizdnich vlastnosti v tom je urcite rozdil.
Urcite pujde poznat extrem typu Fobia HTP s tezkymi 17" a sirokymi pneu, ale pokud nebudou kola vuci autu prehnana a vuz samotny ma rozumny vykon a kroutici moment, nebude to tak rozhodujici zalezitost.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 17:31   Citovat  

Bully napsal:
Kandik:
treba maxxi ted nekde psal, ze mu pri exaktnim mereni vykonu vyrazne lehci kola na CTR nijak nepomohly. Urcite o tom sam rekne vic, jestli to tu objevi. Podle me je prinos lehkych kol co do vykonu nebo akcelerace tezko meritelna zalezitost, ale mas pravdu, ze co do jizdnich vlastnosti v tom je urcite rozdil.
Urcite pujde poznat extrem typu Fobia HTP s tezkymi 17" a sirokymi pneu, ale pokud nebudou kola vuci autu prehnana a vuz samotny ma rozumny vykon a kroutici moment, nebude to tak rozhodujici zalezitost.

odkazy jsem postoval prave proto, abych eliminoval "podle mě todle a todle" a to pripadne i sam pro sebe.
Mereni toho Camara v odkazu vyse mi pripada jako relativne exaktni metoda, nebo jestli chces - dukaz. Zmena v radu 20koni je hodne, zvlast pokud je zvykem vyskrabovat kazdyho kone sanim, vyfukem atd....
Pripadne dalsi odkaz kde namontovany mensi/lehci kola udelaji 0,3s na ctvrtmili - coz je jednoznacnej dukaz, ze "co do vykonu nebo akcelerace to je meritelna zalezitost" - a co jsem z debat sprintařů pochopil - 0,3sec je na ctvrtmili hodne - Reno nebo nekdo by porovnal mozna.....
po novym roce mam lezet asi tejden na kardiologii na prvnim vybrusu motoru, tak si ssebou vezmu fyzikalni tabulky a spocitam si to Úsměv pifko

jarka je teď offline  jarka
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 17:49   Citovat  

Mám na CTR dvě sady disků stejných rozměrů, které se liší o poměrně brutálních 3.5kg na disku (EvoCorse-cca 8.5kg a těžký Speedline-něco přes 12kg) a když je prohodím tak nic z místa řidiče nepoznám. Daleko víc je cítit změna pneu - tuhost bočnice, směs. Já osobně bych do lehkých disků nějak extra neinvestoval, radši bych za ušetřený prachy koupil lepší gumy, popř. radši pevnější a klidně i těžší disky. Asi když už člověk začíná honit 0.1s na okruhu tak to smysl má, ale jinak je to drahý špás...

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 18:02   Citovat  

Jenze u takovych aluettu 17" 12,5kg a orig 15" nismo 6,4kg uz ten rozdil poznat rozhodne jde. Jen se mi proste ty kola nejak moc nelibi, tak okoukavam jeste nejakou alternativu. pořádnej výtlem

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 18:07   Citovat  

1/4 mile a rozdil 0,3sek? Pri 1 pokusu? To se mi zda dost relativni, pac rozptyl pri sprintech je obcas dost velkej ..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Lehké kola cena/"výkon"
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina