Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda 2.4iVtec - přimazávání LPG?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
KolonicnyR je teď offline  KolonicnyR
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 22:00   Citovat  

Hrozne moc se omlouvam adminum, za dalsi prispevek.
Ale nechavam si ted montovat plyn v polsku ( polsky tesin ), rocne jim tam projde pod rukama 500 aut. Asi 10 znamych od tama maji plyn rok dva a vsichni si to jen chvali, zaruka, vsechno pohoda.

Ale chci se zeptat ohledne PROMAZAVANI? Plynar mi tvrdi, ze by to tam nedaval, ze tam staci co 30tkm pouze seridit ventily a je to vse v poradku. Jaky na to mate nazor VY?

Dekuji moc
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 22:04  Naposledy upravil Zdendad dne 13.6.2013 , 22:14, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

A ještě si hlídat filtr...

A co se týká promazávání, tak NE.. mám na to svůj názor a i osobní zkušenost + zkušenost pár známých.. zbytečné, ale najdou se samozřejmě lidi, co to mají/dělají a stojí si za tím, že to je nutné/lepší Mrk Úsměv

a tento příspěvěk bych spíš napsal do "Honda a LPG" .. nebo jak přesně se ten topic jmenuje.. tam už o tom určitě hodně lidí napsalo..

edit: buď rád za člověka, co ti to bude dělat, protože mnozí "prodejci" by ti to rádi vnucovali Úsměv
   Návrat  
Honda.men je teď offline  Honda.men
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 22:13   Citovat  

Přimazávaní je nesmysl... Zkušenost spousta lidí Úsměv
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 22:24   Citovat  

Hele mam 2.4 v lpg a taky mi rikali neprimazavat a nekdo ze jo. A vysledek je ten ze mam primazavani a pri vysokych otackach mam i privtrik benzinu. A vis proc to mam. Protoze privtrik nic nestoji a primazavani stoji par tisic a je to investice zanedbatelna a proti pocitu ze jsem udelal vse pro motor. Kdyz se budoucna podela motor potazmo ventily, reknu si ze jsem udelal maximum proto aby vydrzel
   Návrat  
Lucaslegend je teď offline  Lucaslegend
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 12:28  Naposledy upravil Lucaslegend dne 23.7.2013 , 12:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ja mam tiez lpg a tiez som si dal primazavanie hoci len podtlakove(elektronicke bolo omnoho drahsie), je to zanedbatelna polozka oproti ostatnym komponentom na lpg a v podstate mi to vsade na hondu aj odporucali, takze radsej to mam a nic tym neposeriem.........
hlavne je kontrolovat volu ventilov....
mne odporucaju v servise honda kontrolovat volu ventilov kazdych 20000km ked mam namontovane lpg, tak uvidim pri kontrole ci budu viac rozstelovane ako ked som jazdil len na benzin.....normalny interval ma moje auto je kazdych 45000km, takze to budem davat kontrolovat kazdych cca 22500km...

od kolkych otacok mas privstrek benzinu?? a v akom pomere? ja som to tiez tak chcel ale chalani co to prerabali povedali ze je stym vela roboty nastavit to cize by som tam mal dlhsie auto a ze to este nikdo ani nechcel na hondu ale ze to spravia ked to budem chciet, tak som si to zatial nedal ze uvidim ako to bude jazdit a ze potom sa rozhodnem....chcel som privstrek od cca 5500ot alebo aj uplne prepnutie na benzin....zatial mam najazdenych na lpg cca 2600km a zatial som spokojny ale ten privstrek mi vrta hlavou stale Úsměv v podstate mi to teraz aj tak prepina na benzin pri cca 6100ot lebo nestiha obcas dodavat lpg ked mam uz menej ako polovicu lpg v nadrzi....jasne viem ze sa to da doladit zvysenim tlaku ale nevadi mi to ....
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 12:36   Citovat  

Honda.men napsal:
Přimazávaní je nesmysl... Zkušenost spousta lidí Úsměv

ake maju stym realne skusenosti ze je to nezmysel?? aj tak poskodene ventily??
   Návrat  
karnas je teď offline  karnas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 15:46   Citovat  

Ja si puvodne nechal primazavani namontovat, jenze mi tam dali nakej smejd davkovac (greenad), kterej po chvili prestal fungovat. Dale uz sem to neresil a jezdim bez primazavani ventily kontrolovany 2 krat a prakticky nebylo co serizovat. Najeto cca 45k km na plyn. Myslim ze dulezitejsi je spravny serizeni, tedy spravne davkovani smesi LPG. BTW kdyby nekdo chtel cca 5l aditiva - mam ho porad ve skrini...prenecham levne.
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.7.2013 , 15:52   Citovat  

..koľko ľudí, toľko názorov...možno by stálo za to zmeniť diskusiu pod týmto tématom na prieskum kdo primazáva a kdo nie.
Za seba teda: primazávam, podtlakovo, najazdeno na LPG 60 tis.km, kontrolované ventily 1x po 45 tis a v norme.
   Návrat  
GoomIce je teď offline  GoomIce
PříspěvekZaslal: 25.7.2013 , 12:21   Citovat  

přidám svoji troškou do mlýna..
Auto jsem kupoval už s namontovaným LPG bez přímazu. Ze začátku jsem to zavrhoval, ale nezávisle na sobě mi všichni mechanici v okolí řekli, že to je čistě jenom marketing, že se toho nemusím bát. Na druhou stranu mi bylo doporučeno ve velké zátěži jezdit na benál, takže nad 5k RPM mám nastavené automatické přepínání. Vzhledem k obecně línějšímu projevu na LPG (nejvíce poznat v 6k RPM, kde mně na benzín auto ožívá VTEC , na LPG vyloženě umírá) to má dvojité opodstatnění. Na kontrolu jsem jel po 20tkm a ventily OK. Předchozí majitel oficiálně najel na LPG bez přímazu cca 50tkm.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2013 , 15:01   Citovat  

GoomIce napsal:
přidám svoji troškou do mlýna..
Auto jsem kupoval už s namontovaným LPG bez přímazu. Ze začátku jsem to zavrhoval, ale nezávisle na sobě mi všichni mechanici v okolí řekli, že to je čistě jenom marketing, že se toho nemusím bát. Na druhou stranu mi bylo doporučeno ve velké zátěži jezdit na benál, takže nad 5k RPM mám nastavené automatické přepínání. Vzhledem k obecně línějšímu projevu na LPG (nejvíce poznat v 6k RPM, kde mně na benzín auto ožívá VTEC , na LPG vyloženě umírá) to má dvojité opodstatnění. Na kontrolu jsem jel po 20tkm a ventily OK. Předchozí majitel oficiálně najel na LPG bez přímazu cca 50tkm.

Pokud LPG umírá ve vysokých otáčkách máš špatně zvolené trysky . Já dotáčím K20A6 bez nejmenšího problému do omezovače na LPG. Přimazávání ani přívstřik benzínu nepoužívám , ventily se lehce zaklepávají , ale než by došlo k úplnému zaklepání motor bude dávno po smrti z jiné příčiny. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2013 , 16:19   Citovat  

Mne jde motor na lpg naprosto bez problemu az k omezovaci, skoro bych rekl ze nepoznam rozdil. Pravda ze do omezovace netocim casto...jenom kdyz potrebuju rychle predjet. Ohledne trysek je pravda ze software od Magicu doporucuje 2,8 kdezto ja mam 3,2
   Návrat  
GoomIce je teď offline  GoomIce
PříspěvekZaslal: 6.8.2013 , 8:19   Citovat  

Do omezovace LPG tocit nepotrebuju, LPG pouzivam spis na udrzovani rychlosti a plynulejsi jizdu, prepinani nad 5k RPM na benzin mi maximalne vyhovuje, ale rozdil ve vykonu i pod 5k RPM mi prijde docela markantni, vzhledem k tomu ze ctu jak LPG nejde na vykonu vubec poznat. Trysky mam tusim taky 2.8, nebo 2.6? uz nevim presne, ale chlap co mi dela revize tvrdi, ze jsou dostatecne..
Vzhledem k tomu, ze jeho lazeni LPG spocivalo v zapnuti autoadaptace, tak uz shanim nekoho noveho v Ostrave a okoli kdo umi dobre seridit Stag, prohlidnou a pripadne procistit celou soustavu, za tech 70tkm se totiz jenom delaly revize a menily LPG filtry..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.8.2013 , 9:56   Citovat  

Kazdopadne mam vypozorovany ze kdyz sem to mel spatne naladeny - bylo to chudy tak to bylo poznat prave nad 5000 rpm, vylozene to melo diru.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.8.2013 , 11:13   Citovat  

tak ja uz to mam doladene aby to neprepinalo na benzin...teraz tocim 7000 a stale drzi na lpg Velmi šťastný stacilo nastavit pri kritickych otackach aby vstrekovace otvorili na 100% lebo predtym boli nastavene iba na 70%...

privstrek benzinu sa nepodaril nastavit hoci v programe normalne slo nastavit kolko chcem privstrek a kedy ale aj tak neprivstrekovalo benzin aj ked boli vsetky podmienky splnene Ble tak som to nechal tak....mechanik tvrdil ze to mozno nepodporuje riadiaca lpg ale nechapal preco to potom program vobec dovolil nastavit....ale nejak som na to netlacil tak sme to nechali tak....mozno kupim kabel k lpg a pohram sa stym sam ked bude viac casu....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 9:47   Citovat  

Lucaslegend napsal:
tak ja uz to mam doladene aby to neprepinalo na benzin...teraz tocim 7000 a stale drzi na lpg Velmi šťastný stacilo nastavit pri kritickych otackach aby vstrekovace otvorili na 100% lebo predtym boli nastavene iba na 70%...

Tak nevim uplne co myslis tim, ze jsou vstrikovace otevreny na 100%. Pokud to ze ve vyskoky zatezi jsou trvale otevreny, tak to rozhodne neni idealni stav, pokud dochazi k trvalemu otevreni plynovejch vstriku znamena to ze mas maly trysky.
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 10:28   Citovat  

Spis se tim asi mysli maximalni zatizeni motoru na lpg... pri nastaveni hranice 70% by to pak nad tuto hodnotu prepinalo na benzin, ale s lehkou nohou na plynu by asi slo tocit i 7000 na lpg... da se tim zamaskovat nespravne zvoleny reduktor/vstriky/trysky/spatne nastaveni... delaji to tak nektere odb(p)orne servisy... ale nekde to jen zapomenou zmenit nebo omylem nastavi spatne Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 11:37   Citovat  

ja som pochopil toho mechanika tak, ze nastavil aby pri prekroceni 6100ot otvorilo trysky na 100% kedze 70% nestacilo. Vsetko samozrejme testoval za jazdy.... ja som soferoval a tocil otacky o zivot Úsměv on sedel vedla a sledoval realne udaje z riadiacich jednotiek(LPG a benzinu) na laptope a nastavoval..., spominal ze mi pekne spaluje motor Úsměv... Ale ked som odysiel od neho tak ma napadlo ze preco najprv neskusil 80-90%....

Reduktor je brc genius max do 240kw
Vstrekovace brc IN03
Najlepsie bude ked kupim kabel a pozriem ako je co nastavene a mozem poladit potom...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 14:11   Citovat  

Jeden o voze druhej o koze Velmi šťastný, asi jsi mel nejdriv napsat co mas za system kazdej se ladi jinak. Ja mam magic a troufnu si rict ze uz se v tom malinko vyznam...ale co se ostatnich systemu tyka nemam poneti..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda 2.4iVtec - přimazávání LPG?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina