Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
piskani od leveho kola civic MA8
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
KorkyGT-R je teď offline  KorkyGT-R
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 18:13   Citovat  

papa Zdravím, dříve problém s manzetou a ted bych potřebovala radu ohledne aktuální situace. Z levého kola vychází strašlivý řev.Jak kdyby drel kov o kov. Dela to hlavně pri zataceni do leva. Prvně jsem myslela, ze se opet jedna o bsenci vazeliny pod manzetou homokinetickeho kloubu. Dala jsem teda vazelinu na své místo, protože stejně jako u prave strany tu nebyla. Bohužel pisti to furt. Opět sundam kolo s tim, ze by mohl drit kryt brzd o kotouč. Vyhla jsem ho co nejvíc od kotouče, ae opět to nepomohlo. Ten zvuk de ozývá bez závislosti na brzdění. Pokud odbočuji do prava je klid, do leva to řve nejvíc a rovně to uz taky píská. Píská to silněji v pravidelných intervalech jak kdyby se to točilo a dřelo tam neco v rotaci. Destičky me tk napadly, ae ty by prý pískaly hlavne pri brzdění a mimo něj by slyšet nešly. Děkuji za rady Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 18:22   Citovat  

Viděl bych to na ložisko levého kola ...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 19:12   Citovat  

Badunclesam napsal:

Ložiska hučí nebo taky můžou tak pistet ?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 19:18   Citovat  

KorkyGT-R napsal:
Destičky me tk napadly, ae ty by prý pískaly hlavne pri brzdění a mimo něj by slyšet nešly. Děkuji za rady Úsměv

Z osobní zkušenostt můžu říct, že tohle je blbost! Úsměv Měl jsem na VTi desky "za chvíli výměna" a při zatáčení (pokud se nepletu - je to 6 let - tak doprava) se ozývalo písknutí. Čím agresivnější průjezd zatáčky,tak tím delší písknutí. Signalizační plech se v zatáčce opřel o kotouč a písknul.

Zkus ohnout trochu ohnut ten signalizační plech a uvidíš.

0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 19:28   Citovat  

No ae to šlo o jedno pisknuti, ae me to pisti porad Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 19:30   Citovat  

KorkyGT-R napsal:
No ae to šlo o jedno pisknuti, ae me to pisti porad Smutný

Pískalo mi to skoro v každé zatáčce.

0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 19:34   Citovat  

Badunclesam napsal:

0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 6:31   Citovat  

Hellborn napsal:
Pískalo mi to skoro v každé zatáčce.

No me to bohužel uz píská i na rovince.. pouze když odbocuji v právo je klid a pistito tak, ze to dere uši .. ono to asi nebude nejak moc znemoznovat řízení a pojizdnost a třeba to je jen nejaka blbost, protože nevnímám žádné změny v řízení, odpruzeni nebo brzdění, ae ten řev je nesnesitelný ..

Yuri je teď offline  Yuri
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 6:40  Naposledy upravil Yuri dne 30.8.2013 , 6:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Vyheveruj to a zkus zacloumat kolem ve všech směrech jestli nemá vůli a jestli se s ním snadno otáčí.Pokud bude vše ok tak rozdělej brzdovej třmen a koukni se na váleček jetli pěkně chodí a vrací se tam kde má být,někdy stačí když malinko šudlaj desky a už to hvízdá...Taky můžou bejt zarezlý takový ty vodící tyčinky třmenu.Zkus s něma zapérovat jetli to jde ztuha vytáhni je (bacha na prachovku ať nepraskne ) vyčisti a dej tam vazelinu,prodává se speciálně na to.. vazelina na vodící čepy brzdovýho třmene ,je teplotně odolná...

Nebo může hvízdat ten plíšek co vněm jezdíjou brzdový desky,,malinko ho ohni ven a kluznou část co v ní choděj desky natři měděnou pastou..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 6:44   Citovat  

KorkyGT-R napsal:
No me to bohužel uz píská i na rovince.. pouze když odbocuji v právo je klid a pistito tak, ze to dere uši .. ono to asi nebude nejak moc znemoznovat řízení a pojizdnost a třeba to je jen nejaka blbost, protože nevnímám žádné změny v řízení, odpruzeni nebo brzdění, ae ten řev je nesnesitelný ..

A myslíš, že se to musí projevovat stejně? Tak to valím bulvy

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 6:57   Citovat  

Jo a ještě to může bejt kamínek zaraženej mezi tim plechovym krytem brzdy a kotoučem.To se mi taky stalo.. jedu si takhle po dálnici pohoda klídek 140 a najdednou zvuk od kola jako bys řezal flexou Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 15:47   Citovat  

Yuri napsal:
Vyheveruj to a zkus zacloumat kolem ve všech směrech jestli nemá vůli a jestli se s ním snadno otáčí.Pokud bude vše ok tak rozdělej brzdovej třmen a koukni se na váleček jetli pěkně chodí a vrací se tam kde má být,někdy stačí když malinko šudlaj desky a už to hvízdá...Taky můžou bejt zarezlý takový ty vodící tyčinky třmenu.Zkus s něma zapérovat jetli to jde ztuha vytáhni je (bacha na prachovku ať nepraskne ) vyčisti a dej tam vazelinu,prodává se speciálně na to.. vazelina na vodící čepy brzdovýho třmene ,je teplotně odolná...

Nebo může hvízdat ten plíšek co vněm jezdíjou brzdový desky,,malinko ho ohni ven a kluznou část co v ní choděj desky natři měděnou pastou..

Děkuji za radu. Všechno jsem uz ae zkusila a trmen ja nerozeberu .. s tim sroubem sem bojovala hodinu .. hybala jsem celým autem, ae šroub se ani o milimetr nepohnul. Je totálně zrezly a malém to schytala račna .. sehnala jsem si kompletní manuál nabrzdy, ae bez povolení toho šroubu nenadzvednu trmen takze neudělám nic. Leda, ze by existovalo něco účinného na zrezle šrouby to by pak bylo o něčem jiném no Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 15:51   Citovat  

Hellborn napsal:
A myslíš, že se to musí projevovat stejně? Tak to valím bulvy

To vis ze ne, může to být ae cokoli ..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 16:27   Citovat  

KorkyGT-R napsal:
Leda, ze by existovalo něco účinného na zrezle šrouby to by pak bylo o něčem jiném no Úsměv
Ano existuje.. jmenuje se to úderový šroubovák(kupíš v baumaxu,atp. za cca400) a jako poslední požnost je to výborná věc.. prostě na to nasadíš nástavec jakej potřebuješ a praštíš párkrát kladivem ( pozor musí být v režimu na povolování a občas to na něm nejde moc poznat Velmi šťastný ) a hotovo.. bohužel je nějaká ta pravděpodobnost že ten šroub serveš a to bys pak musela odvrtat z vodícího čepu ten starej závit a koupit novej pevnostní šroub nebo(pokud by se nepovedlo či nemáš vercajk) koupit nový vodící čepy (cca 400-500 tuším i s těma šroubama ).. a další možnost nasadit na ráčnu či tu "tyčku na nástavce" co bývá v gole nějaký prodloužení dutou trubku např.lešenářskou trubku nebo jakoukoliv jinou a tím získáš páku/ sílu,ale zase hrozí zničení šroubu nebo i ráčny a čehokoliv čím to budeš povolovat:) a hlavně až budeš cokoliv dělat podlož si auto alespoň tím sundaným kolem pokud nemáš po ruce nic jinýho ať to na tebe hlavně nespadne Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 16:41   Citovat  

KorkyGT-R napsal:
Destičky me tk napadly, ae ty by prý pískaly hlavne pri brzdění a mimo něj by slyšet nešly. Děkuji za rady Úsměv
A tohle není pravda,mě desky pištěly furt jakmile se jenom malinko zahřály(po asi 1. brždění), bylo to tím že se nevracel brzdovej váleček tak jak by měl.Když sem zatáčel tak to občas zmlklo,občas to pištělo ještě víc Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 16:55   Citovat  

Yuri napsal:
A tohle není pravda,mě desky pištěly furt jakmile se jenom malinko zahřály(po asi 1. brždění), bylo to tím že se nevracel brzdovej váleček tak jak by měl.Když sem zatáčel tak to občas zmlklo,občas to pištělo ještě víc Velmi šťastný

No děkuji za rady Baumax mam az 40 km takze asi nic no Velmi šťastný ae třeba to seženu časem i jinde. Asi se půjdu zeptat do servisu a uvidí se co mi na to pánové s 30 letou zkušenosti řeknou pěkného xD Velmi šťastný .. no tak me to pisti bez zahrati.. stačí když ppvolim rucku a ani nemusím startovat a uz to řve. No uvidí se, ae myslím, ze destičky to nebudou, ae třeba se pletu no Úsměv uvidíme Úsměv
No tak vždy mam podloženy auto, ae tk jsem se bála jak jsem s tim lomcovala no Velmi šťastný...

Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2013 , 10:16   Citovat  

KorkyGT-R napsal:

Přehlídl jsem to "pískání", to se omlouvám. Takže jak radí ostatní, zkontroloval bych komplet přední brzdy (vodící čepy třmenů, desky, pístky, plíšky pod destičkami jestli se nedotýkají kotouče a zda-li se někde v brzdách nepotuluje nějakej kamínek).

A co se týče ložiska,ty dokážou vydávat takovou širokou plejádu zvuků, to si ani člověk nedokáže představit pořádnej výtlem

Obsah fóra Honda-club.cz   
piskani od leveho kola civic MA8
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina