Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 6g 3D hlavní silentbloky zad. ramen - OE číslo?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 20:20   Citovat  

Kdo jste kupoval originál silentbloky do zadních ramen, jaké měly OE číslo? Příp. kdo dělá v Hondě, jaká OE čísla těchto silentbloků patří na Civic 6g a jaké jsou jejich ceny? V EPC ty silentbloky nejsou k nalezení.
Koupil jsem nové originály, s OE číslem 52385-ST3-G01, které mi prodali podle VIN kódu a zarazilo mě, že jsou trochu jiné, než staré - mají víc pryže, viz foto. Nakonec jsem i rád, že budu mít silenty masivnější a tužší, než původní, ale pro zajímavost bych se rád dopátral, zda by se eventuálně daly koupit přesně takové, jaké tam byly od výroby. Tyhle jsou Made in UK a nejspíš budou na anglána.
Ještě je zajímavé, že silentblok Febi 18183 se tomu starému originálu podobá mnohem více, pryže má stejně a na krabici je uvedené Repl.No. 52385-SR3-000, ani ho nemusím fotit, je prostě skoro stejný.

Novy orig2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Novy orig2.jpg, 224.19 kB

Novy_orig1.jpg

Novy_orig1.jpg, 173.56 kB

Stary_orig2.jpg

Stary_orig2.jpg, 212.12 kB

Stary_orig1.jpg

Stary_orig1.jpg, 208.13 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 20:44   Citovat  

kolik jsi za nej dal?

nemam pro tebe sice odpoved, ale kdyby nekdo chtel, tady si muze dokonce vybrat i tuhost. Od serie az po "race" za super ceny
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

a tady komplet sortiment pro hondy, casto i nesehnatelne veci
tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2013 , 20:59   Citovat  

Jelikož jsem na to spěchal, nebyl čas nahánět Alda servis apod., dal jsem plných 880 Kč za kus. Chtěl jsem rozhodně originál, protože druhovýroba je kvalitativně o ničem to snad ne.

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2013 , 10:28   Citovat  

Ivoss napsal:
Jelikož jsem na to spěchal, nebyl čas nahánět Alda servis apod., dal jsem plných 880 Kč za kus. Chtěl jsem rozhodně originál, protože druhovýroba je kvalitativně o ničem to snad ne.

já taky měnil silenbloky na spodku a nakonec všechny i když jsem chtěl jen ty hlavní co ty.. [když už to vše bylo dole tak jako co že Velmi šťastný] no já volil PU... nechtěl jsem aby to vubel mělo šanci prasknout... a cena lepší jak normal origo Úsměv je to dobrý

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2013 , 17:21   Citovat  

Ja na 1.4 5D/Englana koupil Yamato, a po dvou letech se uz zase zacinaji trhat, Kunhel mi na to rikal, ze at si priste koupim OEM, ze druhovyroba nevydrzi.

To druhe jsem si overil. Ted jeste jestli kupovat OEM, nebo se na to vykaslat dat misto tech hlavnich rovnou PU.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2013 , 21:51   Citovat  

PU jsem nechtěl dávat, protože mají tu střední tyč kluzně uloženou, auto jezdí denně i v zimním provozu v zasoleném městě a nedělalo by to dobrotu, životnost PU taky není nekonečná, zrovna tyhle zadní jsem na nějakém zahr. fóru viděl hodně vymačkané. Chtěl jsem jen odpovídající náhradu za staré natržené, bez ambicí na vylepšování podvozku.

Btw. našel jsem zajímavou věc: http://www.ek9.org/forum/suspension/45496-oem-upgrade-rta-bushings.html borec tam píše, že ty 52385-ST3-G01, co jsem koupil, jsou určené na Civic Aerodeck MC2 a je to dobrý upgrade pro ITR a Civic EK9. Původní silentblok u ITR/EK9 je 52385-SR3-000. Podle jeho fotky to odpovídá, ten 52385-SR3-000 vypadá stejně, jako ty mé staré. Teď už je jen otázka, proč mi prodali silentblok určený na Civic 5D/Aerodeck, jestli z důvodu, že tady v Evropě se ten 52385-SR3-000 nedá objednat, nebo došlo k omylu. Já to totiž chtěl jen vyměnit za nové, ne upgradovat Velmi šťastný.
Je fakt, že teď zadek v zatáčkách neskutečně drží, tam kde dříve pískaly pneu, jedu jako po kolejích a ani se neodvažuju hledat nový limit HaHaaa, zlepšila se stabilita zadku při brzdění v zatáčce (což ale stejně nedělám, nerad napodobuju řidiče kšiltovkáře sedlající vozidlo VW group Velmi šťastný) nicméně komfort docela utrpěl a občas zadek dost odskakuje.

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2013 , 18:15   Citovat  

Já taky nehledám žádný performance, ale něco co rozumě vydrží. Možná že Aerodeckové/5D VTickove jsou o něco robustnejší..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2013 , 19:38   Citovat  

Tak robustnejsi jsou stopro, maji vice pryze, sterbina mezi stredem a hranou, o kterou se stred opira, je taky mensi, tzn. mensi pohyb kola vzad pri brzdeni. A pokud je pravda, to co pise ten kolik na ek9.org, tak to co mi prodali jsou silenty na 5D/AD. Uz jsem je kdysi kupoval na anglana 1.6, bohuzel uz nenajdu fakturu a auto uz taky nemam, ale mam za to, ze to byly ty stejne jako ted a pri vymene musely byt stejneho provedeni jako puvodni stare, jinak bych si toho vsiml tak jako ted. IMHO tyhle silace 14 let stary auto prezijou. Akorat si stale nemuzu zvyknout na jine, "tuzsi" chovani zadku.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 6g 3D hlavní silentbloky zad. ramen - OE číslo?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina