Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor F20B DOHC Vtec 200hp
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
sagara je teď offline  sagara
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2009 , 3:55   Citovat  

Zdravim,
tak by mne zajimalo, jestli nekdo vi neco o tomto moturku, nebo jestli nekomu nelezi doma jen tak Velmi šťastný .
Po pravde receno, ve swapovani jsem lama, co vsechno se musi swapovat kdyz v mem mazlikovi tluce seriova F20B5(menil by se cely motor, ale zajima mne co jeste k tomu). Jen tak pro jistotu vkladam link na F20B v nejakem e-shpu v JU ES EJ. F20B 200hp DOHC Vtec. Rad bych to vymenil, ale netusim jestli ma cenu objednavat to i s prevodovkou, kdyz v Acco coupe 98-01 uz 5kvalt je Se stydím . Takze budu vdecny za kazdou radu.

T.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
odos je teď offline  odos
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 4:03   Citovat  

sagara napsal:
Zdravim,
tak by mne zajimalo, jestli nekdo vi neco o tomto moturku, nebo jestli nekomu nelezi doma jen tak Velmi šťastný .
Po pravde receno, ve swapovani jsem lama, co vsechno se musi swapovat kdyz v mem mazlikovi tluce seriova F20B5(menil by se cely motor, ale zajima mne co jeste k tomu). Jen tak pro jistotu vkladam link na F20B v nejakem e-shpu v JU ES EJ. F20B 200hp DOHC Vtec. Rad bych to vymenil, ale netusim jestli ma cenu objednavat to i s prevodovkou, kdyz v Acco coupe 98-01 uz 5kvalt je Se stydím . Takze budu vdecny za kazdou radu.

T.

Ahoj, tak co ja vim,tak kompresni pomer je stejny jako motor se 185hp, klika stejna, pisty stejny, sani stejny, vrtani stejny, zdvih stejny,jedine co vim, ze je jine,tak je swapnuta (uz od výroby- prelude rok 2001) ridici jednotka (ECU). takze shanej spis ECU nebo nejakou dobrou firmu, co ti nahraje lepsi mapy a posune omezovac kapku nahoru.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 13:26   Citovat  

kontaktuj montyho ... ten by ti ji odladil a udelal swap na programovatelnou ecu, a uz jen doladenim ecu ty kone skoci ale podle me tenhle motor ma trochu jinak profilovany vacky protoze 15hp ... nevim .. podle me 10max u 2.0L

sagara je teď offline  sagara
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 13:34   Citovat  

No, abych vse jeste uvedl na pravou miru, mam Acco coupe r.v. 2000 s motorem F20B5(148hp), coz je SOHC Vtec, takze bych mozna potreboval jen tu palici, spis mne zajimalo co jeste a jestli jsou tyto dily sk sehnani nekde tady, po cem se koukat, a/nebo si mam rovnou objednat cely motor:-). Jina ohledne prevodovky uz jsem se docetl na superhonda.com ze se menit nemusi:-)

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 13:43   Citovat  

aha tak nevim jestli jednovacku na dvouvacku predelas ... a jestli budes pkupovat motor treba z usa tak bych asi udelal za stejny penize nejaky maly turbo treba do 0,5bar ... minimalni vliv na zivotnost a velky vliv na vykon

nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 15:01   Citovat  

sagara napsal:
No, abych vse jeste uvedl na pravou miru, mam Acco coupe r.v. 2000 s motorem F20B5(148hp), coz je SOHC Vtec, takze bych mozna potreboval jen tu palici, spis mne zajimalo co jeste a jestli jsou tyto dily sk sehnani nekde tady, po cem se koukat, a/nebo si mam rovnou objednat cely motor:-). Jina ohledne prevodovky uz jsem se docetl na superhonda.com ze se menit nemusi:-)

hmm sa mi zda ze 2Bera tu pisal inzerat ze tu predava nieco a aj vacky z JDM motora

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2009 , 19:54   Citovat  

dajake veci by sa nasli u mna..

Luky je teď offline  Luky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2009 , 22:46   Citovat  

koukam ze to nejak umrelo ... Smutný

nemate nekdo nejake dalsi informace ohledne swapu misto F20B6(5) do Accordu 6G ??

spodek motoru bude asi stejny ne ? podle informaci z internetu maji oba motory i stejne vrtani zdvih...

sagara: poustel jsi se nakonec do neceho nebo ne ?

jagy je teď offline  jagy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2009 , 22:49   Citovat  

Tak treba zjistit, jestli to uz nekdo udelal ve svete a pripadne ho nasledovat. Pokud jsem motory +/- stejne vzhledove, tak bych jen prevaril cislo z bloku. Úsměv

Luky je teď offline  Luky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2009 , 22:53   Citovat  

jagy napsal:
Tak treba zjistit, jestli to uz nekdo udelal ve svete a pripadne ho nasledovat. Pokud jsem motory +/- stejne vzhledove, tak bych jen prevaril cislo z bloku. Úsměv

no to je prave to oc tu bezi Úsměv jestzli je mozny swap samotneho motoru, nebo jestli by stacilo prehodit "jen" hlavu, elektriku, jednotku atd ...

zatim bohuzel nevim o nikom kdo by to u nas mel : ( (ve svete nevim moc jsem toho nenasel protoze anglicky moc neumim)

legalizaci bych tady neresil vzhledem k oznaceni F20B a F20B6(5)

jeste doplnim info o motorech :

F20B DOHC:
vrtani 85mm zdvih 88mm
krout. moment 197 Nm
vykon 200 hp
komprese 11.0:1
ECU OBD-2

F20B6 SOHC :
vrtani 85mm zdvih 88mm
krout. moment 184 Nm
vykon 147 hp
komprese 10:1
ECU OBD-2

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2009 , 6:47   Citovat  

zkus najít zda je identický (případně zda sedí důležitý rozměry-štefty, rozteč válců)těsnění pod hlavu,nejlíp si je položit na sebe a uvidíš hned rozdíly . To je nejpodstatnější , zbytek se dá dycky nějak doladit .

odos je teď offline  odos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2009 , 11:00   Citovat  

myslim, ze nejlevnejsi variantou bude prehodit cely motor a elektriku s ECU. hlava by mela sedet, spodky jsou stejny. prevodovky take. honda se da krasne kombinovat. ja tak treba predelaval civica 1,6ku z SOHC na DOHC a je to parada. moc koni navrch.kazdopadne i ten kompresni pomer ma podíl na výkonu. 200ps verze meli jinsi profil pistu, cili vetsi kompresi. ale zkus snizit hlavu.

jagy je teď offline  jagy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2009 , 13:00   Citovat  

No nevim, jestli je to dobry napada.. kdyz bude davat jinou hlavu na jiny blok, tak ta komprese muze byt vselijaka a jeste snizovat hlavu? A pak nechat seriovou jednotku? To bych nedelal.

Ja bych prehodil cely motor s kabelazi a ECU, pokud jsou uchyty na motor stejne, bude to nejjednodusi, nejlevnejsi a nejrychlejsi.. prehazovani hlavy atd. bude strasne moc starosti navic.

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.8.2013 , 18:16   Citovat  

...vytahuju tema na svetlo s dotazem jestli nekdo swapel do acco 6g s f20b6 ten nadupanejsi f20b 200ps motor ze sir-t? Úsměv...

AFY

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 9:16   Citovat  

vtip je v tom, že tyhle motory se dávaly jen do hondy torneo sir-t takže tady se sháněj blbě a jsou celkem i drahý. Jinak motory f a h jsou swapovatelný tak bych šel asi cestou přestavět aktuální motor na DOHC

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 10:37   Citovat  

Motory F20B(200PS) vychází z JDM H22A (220PS). U F20B byl snížený obsah díky změnám v pravidlech závodů a z toho důvodu F20B vznikl. Tak bych předpokládal,že spousta dílů bude sedět

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 12:13   Citovat  

Fish napsal:
Motory F20B(200PS) vychází z JDM H22A (220PS). U F20B byl snížený obsah díky změnám v pravidlech závodů a z toho důvodu F20B vznikl. Tak bych předpokládal,že spousta dílů bude sedět

přesně tak, jedinej motor kterej porušuje tohle pravidlo swapovatelnosti je F20C z S2K, kterej ačkoliv je Fkovej nemá s ostatníma společnýho skoro nic

PS: jestli si postavíš svou F20B tak ti to budu tak závidět, že do toho pudu taky Mr. Green

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2013 , 19:54   Citovat  

zkoušel jsem accordownersclub.co.uk a dočkal jsem se suchý odpovědi, že jiná možnost než dát do auta H22 je mrhání penězma a časem.... nějak se mi ten sen začíná rozplývat

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 17:42   Citovat  

najeto 67tis. a cena 18500kč. kdo by odolal

tudy odkaz

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 17:47   Citovat  

83427 napsal:
najeto 67tis. a cena 18500kč. kdo by odolal

tudy odkaz

naivo, přihod 350-500usd za transport, dalších 3-6,5tis czk za celní deklarace transporty atd.. přidej DPH a jsi na uplne jiné částce. když pak dorazí a změřís si komprese máš šanci 1:1 že nezapláčeš nad výdelkem.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 19:27   Citovat  

oni mi ho stejně do evropy nepošlou takže je to jen taková provokace Mrk

V evropě jsou zas dražší takže to vyjde tak nějak na podobný prachy jako když připočtu to clo apod.

Pokud by nebyl v koncidi jak píšeš tak by se dal poskládat ze dvou motorů jeden. Ale to je snad ta nejhorší varianta. To už bych rovnou mohl hodit na F20Z1 hlavu z H22 + povyměňovat ty věci okolo.

Možná nemam všech 5 pohromadě ale F20B je muj "modrý" sen, za kterym bych skutečně (ač se to absolutně nevyplatí) chtěl jít. momentálně jsem v první fázi, tedy šetření peněz a pokukování po motoru. Zjišťování v čem všem jsou mezi F20Z1 a F20B odlišnosti jsem vzdal, nikdo to neví. Buďto mi napíšou ať tam dam rovnou H22 z preludy nebo mi popřejou hodně štěstí...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 0:17   Citovat  

Kdyby to ještě někdo někdy řešil tak snad se mi tu podaří vyrobit topic s dostatkem informací. nicméně to nejdůležitější lze vyčíst přímo z odkazu níže. Zkráceně pro ty kdo nechtějí pročítat všechno v angličtině (i když můžu to jen doporučit). Vše padne jak ulitý. Problém je jen s uchycenim motoru, který je trochu jiný mezi accordem a preludou. Ale nic extra složitýho. Druhej a vážnější problém je s jednotkou a imobilizérem. Dalo by se to nazvat kabelovym peklem. To se dá eliminovat komplet výměnou ECU kabelů. Do problému s imobilizérem se mi nějak nepodařilo zabřednout tak nevim jak to vyřešit. Teoreticky by mohl poradit někdo, kdo kdy měnil jednotku za jinou. Rovněž servo a klima jsou v pohodě. Většinou platí nekombinovat. Buďto zachovat celej systém z accordu nebo z preludy (servo, klima, náprava,...)

tady je odkaz na H22A swap: http://importnut.net/h22a_swap.htm

Podle nějakých zkušeností lidí, co narvali F20B na jinou hondu je swap H22A a F20B skoro stejnej. Rovněž rozdíl mezi H22A a F20B je víceméně o menšim vrtání a zdvihu a F20B rovněž má o 1mm menší sací ventily. Proto většina lidí rovnou swapuje na H22A. F20B a H22A z ATR maj lehce osřejší vačky oproti H22A z preludy.

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 19:14   Citovat  

83427 napsal:
Kdyby to ještě někdo někdy řešil tak snad se mi tu podaří vyrobit topic s dostatkem informací. nicméně to nejdůležitější lze vyčíst přímo z odkazu níže. Zkráceně pro ty kdo nechtějí pročítat všechno v angličtině (i když můžu to jen doporučit). Vše padne jak ulitý. Problém je jen s uchycenim motoru, který je trochu jiný mezi accordem a preludou. Ale nic extra složitýho. Druhej a vážnější problém je s jednotkou a imobilizérem. Dalo by se to nazvat kabelovym peklem. To se dá eliminovat komplet výměnou ECU kabelů. Do problému s imobilizérem se mi nějak nepodařilo zabřednout tak nevim jak to vyřešit. Teoreticky by mohl poradit někdo, kdo kdy měnil jednotku za jinou. Rovněž servo a klima jsou v pohodě. Většinou platí nekombinovat. Buďto zachovat celej systém z accordu nebo z preludy (servo, klima, náprava,...)

tady je odkaz na H22A swap: http://importnut.net/h22a_swap.htm

Podle nějakých zkušeností lidí, co narvali F20B na jinou hondu je swap H22A a F20B skoro stejnej. Rovněž rozdíl mezi H22A a F20B je víceméně o menšim vrtání a zdvihu a F20B rovněž má o 1mm menší sací ventily. Proto většina lidí rovnou swapuje na H22A. F20B a H22A z ATR maj lehce osřejší vačky oproti H22A z preludy.

ja swapoval do meho accord aerodeck puvodne F22B5 h22A5 a co jsem tak koukla tak swap f20B je daleko vice uprav nez H22Ax alespin tedy do accordu coupe a aerodeck rv 94-98

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 20:14   Citovat  

Ať jsem hledal jak jsem hledal, F20B v evropě prakticky nejsou takže to vypadá, že swapnu na H22A a přestříkam jí hlavu na modro :hehe: Druhá varianta, která je riskantnější je objednat něco v US, nechat do poslat do UK a odtamtud že by mi to někdo dovezl sem do ČR. První varianta je snažší. Nicméně nejsem úplně znalej problematiky jinýho motoru v autě, který slouží něco mezi víkendovkou a dailycarem. Mám na mysli STK, problém s povinnym ručenim v případě nějaké bouračky a tak.

Ideálně tedy připadají v úvahu H22A7 nebo H22A8. Jsou to motory, který se prodávaly v evropě a bude tedy nejsnažší je sehnat. Předběžně už jsem dostal jednu nabídku na provedení swapu na H22. Teď přes zprávy zkoušim ladit podrobnější info.

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 20:26   Citovat  

tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2013 , 21:04   Citovat  

Hlavator napsal:
http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-ACCORD-2-0-VTEC-F20B-ENGINE-/370882186797?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item565a4d0e2d

díky. už vim kam kouknout Úsměv i když prodávaj ty motory dost holý tak nevim jestli si tim nepřidělam dost problémů navíc

Napsal mi jeden týpek na AOC (AccordOwnersClub.co.uk), že má F20B na prodej. Tak uvidim co z toho vyleze

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 0:06   Citovat  

ohledně motoru zatim žádná změna. Ale neni kam spěchat.

Tady je dokumentace swapu F20B do Accordu CB7: www.cb7tuner.com

Je to 45 stran ale jsou tam i vtipný věci. Třeba jak mu praskaj poloosy, zlikviduje olejovou vanu když odjíždí od kámošovo baráku a nová mu tam vydrží 10 minut než jí zase někde cestou prorve apod.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor F20B DOHC Vtec 200hp
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina