Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dálkové ovládání centrálu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Kapr je teď offline  Kapr
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 8:24   Citovat  

Ahoj, zdravím všechny. Prosím, poradí mi někdo, jak zprovoznit dálkové ovládání centrálu? Potřboval bych ho převléknout do nového futrálu a nějak zprovoznit nebo vyměnit střeva. Prosím ale nějak pokud možno hodně polopatisticky, tak abych to pochopil i já, člověk této problematiky absolutně neznalý (panic) Velmi šťastný . Na fotce je ten zachovalejší a funkčí. Smutný Futrál nemusí být nutně nový. Jedná se o ovladač : OMRON, G8D-452H-A

Děkuji moc za jakoukoliv dobrou radu.

ovladač.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
ovladač.jpg, 463.99 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 9:32   Citovat  

Vždyť už jsme to spolu řešili někdy před půl rokem, ne? Úsměv

Výměna pouzdra je jednoduchá(koupíš třeba na ebay), je to na západkách, musíš to "rozlousknout". Pokud Ti nesvítí LEDka, když zmáčkneš tlačítko, tak se do toho ani nehrab...něco je s elektronikou (svody, studeňáky, oxidace, zničené součástky).

Jak naprogramovat máš tady: tudy odkaz

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 10:00   Citovat  

Výměnu pouzdra zvládnu, Jen ho někde sehnat... Oříšek pro mě je zprovoznění. Sehnat ty střeva a pak naprogramovat. Když při programování udělám chybu, je ještě nějaká možnost opravy? Nebo se to může vyhodit a koupit nové?

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 10:38   Citovat  

Kde ho sehnat Jsem Ti psal o příspěvek výš. Kde sehnat střeva jsem už s Tebou řešil před půl rokem...ta informace je pořád stejná (nejjednodušší to je na polském Allegru).

Programování je otázka přijímače v autě...to nemá s vysílačem co dělat, ten vysílá pořád to samé, ale jednotku musíš naučit vysílač. Kolik vysílačů může umět jednotka najednou nevím a Tvoje otázka postrádá smysl. Když při programování uděláš chybu a nic se Ti nenaprogramuje, tak se ani nic neuložilo. Takže musíš programovat znovu.

0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 16:14   Citovat  

Taky jsem to tenkrát na e-BAY hledal. Asi neumím hledat. Strávil jsem tam snad mládí a obal jsem tam nenašel. A na Allegru jsem taky zkoušel hledat střeva, no asi to neumím. Smutný

Díky za rady a hlavně za trpělivost... V tomto se vůbec navyznám.

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2013 , 18:29   Citovat  

nevim jak novější jednotky ale ty starší uměly celkem 3 dálkový ovladače

Doktor.cz je teď offline  Doktor.cz
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 16:55   Citovat  

Bylo by možné vyměnit můj stávají jednotlačítkový ovladač tudy odkaz za některý z dvoutlačítkových z ebay? Případně který z nich použít?

A ještě jedna věc. Je možné použít tento obal s vyklápěcím klíčem? tudy odkaz
Jde mi o to, jestli je k tomu potřeba dokoupit a naprogramovat ještě nějaký čip jak je tomu např. u mazdy. Dík Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 17:45   Citovat  

Doktor.cz napsal:
Bylo by možné vyměnit můj stávají jednotlačítkový ovladač za některý z dvoutlačítkových z ebay?

ty máš ten jednotlačítkovej s infra diodou nebo už je rádiovej? Tak jako tak být tebou tak napíchnu nějakej univerzál na stávající centrál a máš klid. budeš mít vyskakovací klíč i víc tlačítek. Jako bonus to bude fungovat a navíc to vyjde mnohem levněji. Taky už jsem se poučil

0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 18:00   Citovat  

83427 napsal:
ty máš ten jednotlačítkovej s infra diodou nebo už je rádiovej? Tak jako tak být tebou tak napíchnu nějakej univerzál na stávající centrál a máš klid. budeš mít vyskakovací klíč i víc tlačítek. Jako bonus to bude fungovat a navíc to vyjde mnohem levněji. Taky už jsem se poučil

No, nejsu uplně el. zdatný, ale: dioda tam je a při zmáčknutí to lehce červeně problikne, navíc dosah je tak 10 cm od dveří, dál ne, takže to bude infra...
Nemáš náhodou odkaz na nějaký univerzál, který by k tomu mohl pasovat nebo který máš na mysli?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 19:13   Citovat  

Doktor.cz napsal:
No, nejsu uplně el. zdatný, ale: dioda tam je a při zmáčknutí to lehce červeně problikne, navíc dosah je tak 10 cm od dveří, dál ne, takže to bude infra...
Nemáš náhodou odkaz na nějaký univerzál, který by k tomu mohl pasovat nebo který máš na mysli?

infra poznáš jednoduše - má vepředu diodu stejně jako dálkovej ovladač na televizi Mr. Green

zatim nemohu nic doporučit. Budu swapovat z origo na univerzál dálku až tak v říjnu až listopadu. Teď řešim chladič, ventily a těsnění ventilovýho víka. U dálek s vyskakovacim klíčem bude asi trochu problém se správnou planžetou (takže než to mít na nic tak ať tam raději nic takovýho neni - moje filozofie)

Osobně bych šel asi do něčeho takovýho: tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 19:38   Citovat  

Dík za tip, vypadá to slušně.

citace:
Odemknete/uzamknete své vozidlo ze strany řidiče a ze strany spolujezdce nikoliv?

A to sem myslel, že mám problém ve dveřích spolujezdce.. Ale jestli to chápu dobře, bude to chtít ještě něco doinstalovat..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 19:52   Citovat  

Doktor.cz napsal:
citace:
Odemknete/uzamknete své vozidlo ze strany řidiče a ze strany spolujezdce nikoliv?

A to sem myslel, že mám problém ve dveřích spolujezdce.. Ale jestli to chápu dobře, bude to chtít ještě něco doinstalovat..

Pokud už dálkovej centrál máš tak je to v pohodě -> máš motory na ovládání zámků ve všech dveřích. Pokud bys měl centrál ale ne dálkovej, mohlo by se stát, že máš motor ve všech dveřích kromě řidičových (ty se odemknou/zamknou manuálně otočenim klíčku v zámku). V takových případech se dokupuje ještě ovládací motor do dveří u řidiče.

0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 19:54   Citovat  

83427 napsal:
Pokud už dálkovej centrál máš tak je to v pohodě -> máš motory na ovládání zámků ve všech dveřích. Pokud bys měl centrál ale ne dálkovej, mohlo by se stát, že máš motor ve všech dveřích kromě řidičových (ty se odemknou/zamknou manuálně otočenim klíčku v zámku). V takových případech se dokupuje ještě ovládací motor do dveří u řidiče.

Aha, tak to je zajímavé. Tak v tom případě tam asi nějaká závada bude.. Dálkou se odemnkou/zamknou obě dveře, ale pokud zamykám klíčem od spolujezdce, zamčou se jenom spolujezdcovy dveře. Od řidiče to funguje v pořádku.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 20:48   Citovat  

Doktor.cz napsal:
Aha, tak to je zajímavé. Tak v tom případě tam asi nějaká závada bude.. Dálkou se odemnkou/zamknou obě dveře, ale pokud zamykám klíčem od spolujezdce, zamčou se jenom spolujezdcovy dveře. Od řidiče to funguje v pořádku.

to je podle mě normál. ovládací elektronika ostatních dveří od mechanickýho zámku je podle mě jen u řidiče. tudíž když dáš u spolujezdce klíč do dveří tak otevřeš jen mechnicky zámek. Já mam zámek u spolujezdce zaslepenej (dědictví po předchozim majiteli) tak to nemůžu ověřit ale podle mě to neni závada ale vlastnost. Jak jsem psal, když máš ve výbavě dálkovej centrál, nemusíš nikam nic dodávat. Motory máš tim pádem ve všech dveřích

0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 22:26   Citovat  

děkuju za odezvu, to abych taky radši zadělal ten zámek, než na to já nebo někdo z rodiny zapomene, a auto už nenajdu.. Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2013 , 23:49   Citovat  

nechápu co je v tom za riziko nicméně zaslepení zámku je jedině dobrý kvůli případným zlodějům. Takhle můžou jen z jedný strany Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dálkové ovládání centrálu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina