Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
svody 4-1 vs. 4-2-1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
villik je teď offline  villik
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2013 , 13:56  Naposledy upravil villik dne 12.9.2013 , 14:10, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím!

Nechci tu řešit věc ohledně přidávání nějakého výkonu v nějakém spektru otáček, zajímá mě akorát následující.

Jaký je rozdíl MĚŘÍCÍHO MÍSTA LAMBDA SONDY u orig svodů 4-1 z EJ9 a 4-2-1 D16Z6?
Řeším už nějaký pátek spotřebu, už jsem vyměnil všechny filtry a stále se nemohu dopátrat výsledku jak před pár lety (5,5 - 6l/100km dálky ). Momentálně jezdím dálky za 7,5- 8.

Ještě mohu nadhodit výsledek měření lambdy ( což nejspíš bude hlavní problém, ale nerad bych došel k zjištění, že musím vyměnit i svody kvůli měření ) - na volnoběh bylo na osciloskopu 0,4V bez záchvěvů jak u jinych měření ( regulace od 0,2 do 0,8V ). Při přidání plynu napětí vzrostlo na cca 0,6V. Nevím, jestli je to dobře či špatně.. každopádně nic než "čára" tam nebylo.

Díky za každou radu
Villik
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
lhator2 je teď offline  lhator2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2013 , 19:00   Citovat  

Pokial si to pozeral na osciloskope a mal si nastavenú dobre časovú základňu (vzorkovaciu frekvenciu - rozsah) tak pri správnej funkcii lambdy musí napätie striedavo skákať medzi cca 0,2 až 0,8 V pri pridávaní sa a uberaní plynu sa mení iba lajicky povedané stredná hodnota čiže pomer koľko je to na 0,8 a koľko to je na 0,2. Riešil som to znovu pred cca dvoma týždňami pretože tiež som sa nevedel dostať ku spotrebe ako keď bola lambda nova (5,2/100) stále to bolo niekde 6,5-7,2 /100 po odmeraní to tiež sice reagovalo ale veľmi pozvoľna niečo podobne asi tvojmu prípadu. Vymenil som lambdu a všetko okes spotreba spadla dokonca pri dlhších trasách v troj obsadeni na 4,8l /100 som nechápal ale bol rád Úsměv

Vymeň lambdu určite to pomôže možno je ešte niečo naprd ale ta lambda je úplne naprd jedine že by to bola wideband sonda ale tie ak sa nemýlim používajú rozsah 0-5V Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2013 , 21:18   Citovat  

osciloskop byl nastaveny správně a jak říkáš, hýbalo se to VELMI pozvolna. Tudíž vyměním lambdu a budu doufat.

Díky za odpověď, k+

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 31.8.2013 , 21:31   Citovat  

Nohu jsi menil? Ja jen ze pozoruji, ze cim dele mam Hondu, tim tezsi mam nohu :twisted:

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 31.8.2013 , 22:07   Citovat  

co se diagnostiky lambd tyce, dovolil bych si postnout jeden uzitecny odkaz tudy odkaz

1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 31.8.2013 , 23:04   Citovat  

gizmi: jezdím do práce VELMI piánko ( nikam nespěchám Velmi šťastný ), ale i to mě napadlo, proto teď jezdím 80km/h Velmi šťastný
Bullseye: tady se pozastavím u článku, označený číslem 9, je tam graf.. místo těch krásných vlnovek si představ čáru.... zhruba na 0,4V
Ale děkuji, je tam velmi zajímavého počtení Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 14:12   Citovat  

trochu aktualizace, lambda je vyměněná, jednotka vyresetovana, prvni nájezd zhruba o 20-30 km víc.
Rád bych se vrátil k té původní otázce, tj měřící místo pro lambdu na svodech 4-1 a 4-2-1. Nezkoumal někdo tento rozdíl?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 14:56   Citovat  

[quote="villik"]trochu aktualizace, lambda je vyměněná, jednotka vyresetovana, prvni nájezd zhruba o 20-30 km víc.
Rád bych se vrátil k té původní otázce, tj měřící místo pro lambdu na svodech 4-1 a 4-2-1. Nezkoumal někdo tento rozdíl?[/quote]

Kolko ti to ted robí spotrebu nepočítal si to ? aby sme vedeli kde sa hýbeš.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 17:22   Citovat  

Cca 6,5... 70-80% mimo mesto

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 17:37   Citovat  

gizmi napsal:
Nohu jsi menil? Ja jen ze pozoruji, ze cim dele mam Hondu, tim tezsi mam nohu :twisted:

nápodobně. A hlavně taky co jsem se rozešel s Vendy tak jezdim jak dobytek. Ona byla asi důvod proč jsem jezdíval za necelých 7 litrů s accordem město/dálnice/kolony/naloženej/práznej. Na dálnici se při rychlosti přes 120km/h bála, když jsem to vytočil víc jak 3500rpm tak taky vyšilovala co to dělam... HaHaaa Teď jezdim s prázdnym autem za 8 - 10 litrů na 100 km

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 17:52   Citovat  

Villik: jestli jezdis tech 80km/hod na 2jku ve vtecu jako ja, tak spotreba velmi v poradku :twisted: Neee, co pises spotrebu, tak mi tedy neprijde hrozna. Naopak!

83427: je to dobrý jooooo zensky na to maji taky velky vliv - cesta na chatu s babickou = asi nejhorsi spotreba co jsem kdy mel (babicka chtela svezt)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 18:35   Citovat  

Kéž by tam ten vtec byl Velmi šťastný ale je to jen 1.4. Právě proto, že jsem míval v klidu 5,5l a teď se k tomu nemůžu dostat :/ už nevím, co vyměnit Velmi šťastný
Jinak s váma souhlasím, ženské mají velký vliv na spotřebu Velmi šťastnýD

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 20:13   Citovat  

Otázka znie čo všetko si menil keď sa ta spotreba zvýšila musíš isť rekurzívne Úsměv čiže pospiatku byť to može byť hocičo koľko ma motor nalietané tlaky vo valcoch a podobne.
Skús dať konkrétnejšie info.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 21:45   Citovat  

dobře, tedy, měnilo se sani ( manifold + airbox ), spotřeba ještě klesla. Pak se daval koncak, spotřeba furt stejna. Pak mi praskly SVODY (4-1), a jelikož jsem chtěl měnit za 4-2-1, tak jsem rovnou vzal 4-2-1(D16z6). A hle, 8l/100km. Měřila se lambda, KO (zlomeny drat hned u kraje), nova lambda = 6,5l/100km. Neříkám, že je to obrovska spotřeba, nějak extra mi to žíly netrhá, ale je prostě zvláštní, že před rokem jsem jezdil na stejnych gumach, kolech apod za 5.5 a to ještě svižněji než teď. Proto jsem se ptal na rozdíl 4-1 a 4-2-1 v měřícím bodě, jestli jednotka nedostava uplně jine hodnoty než z původních svodů a podle toho to taky vypadá.
Fakt je ten, že po výměně lambdy auto záhadně ožilo.. takže buď jsem kravský doják a ztěžkla mi noha, jak psal gizmi, nebo je stále někde chyba :/

edit.: tlaky ve válcích jsem neměřil, možná to prubnu, ale to by se nejspíš projevilo na výkonu ne?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 21:49   Citovat  

villik napsal:
dobře, tedy, měnilo se sani ( manifold + airbox ), spotřeba ještě klesla. Pak se daval koncak, spotřeba furt stejna. Pak mi praskly SVODY (4-1), a jelikož jsem chtěl měnit za 4-2-1, tak jsem rovnou vzal 4-2-1(D16z6). A hle, 8l/100km. Měřila se lambda, KO (zlomeny drat hned u kraje), nova lambda = 6,5l/100km. Neříkám, že je to obrovska spotřeba, nějak extra mi to žíly netrhá, ale je prostě zvláštní, že před rokem jsem jezdil na stejnych gumach, kolech apod za 5.5 a to ještě svižněji než teď. Proto jsem se ptal na rozdíl 4-1 a 4-2-1 v měřícím bodě, jestli jednotka nedostava uplně jine hodnoty než z původních svodů a podle toho to taky vypadá.
Fakt je ten, že po výměně lambdy auto záhadně ožilo.. takže buď jsem kravský doják a ztěžkla mi noha, jak psal gizmi, nebo je stále někde chyba :/
záhadně ožilo... lepší výplach válců díky lepším svodům? Nasaješ více vzduchu který musís krmit větším množstvím paliva.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 21:58   Citovat  

svody jsou tam asi půl roku, žadné drámo se nekonalo, to až teď, co se vyměnila lambda. Původní senzor byl zaseklej na "chudé směsi"

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 17:18   Citovat  

Pokiaľ sa zmenil priemer výfukového potrubia a aj napr katalizátor tak to môže celkom kľudne robiť inú spotrebu, čo sa týka nohy mohla oťažkať pretože predtým si ho musel viac tlačiť aby si s neho dostal rovnaký výkon, to iste je predsa o tlakoch vo valci nižší výkon => viac dupeš => vyššia spotreba.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2013 , 7:53   Citovat  

ok, pro sychr ještě změřím tlaky. jinak s Doomem jsme se dostali k tomu, že 4-1 měří všechny 4 sběrné trubky svodu, 4-2-1 jen dvě. Může to mít vliv? Co svíčky, předtím jsem měl denso TT, teď mam klasicke NGK..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2013 , 9:05   Citovat  

určite to vplyv má pretože merá iba polovicu z obsahu plynov aj keď sa to čiastočne prekryje samozrejme podla toho ako ďaleko je lambda od spoja 2-1. Nemáš tam aj druhe meracie miesto alebo nedá sa dorobiť v mieste kde sú už všetky 4 valce spojené do jednej ?? myslím že by to pomohlo. To miesto kde sú len dva valce je poväčšine určené pre kontrolu alebo ako odberové miesto pre wideband pokiaľ ho používaš extra už je to tu niekde písane že to robilo galiby keď bola lambda umiestnená tam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2013 , 22:11   Citovat  

Druhé měřící místo tam není, spoj do jedné trubky je až za motorem před katalyzatorem, to by se ta lambda neohřala ani po 30km, než by začla vůbec něco měřit. Ještě jsem chtěl vyzkoušet jinou P3Y a MAP/IAT, ale nejspíš to bude opravdu těma svodama. No což, budu jezdit za 7...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2013 , 8:58   Citovat  

ohriať sa ohreje pokial bude vyhrievaná o to sa neboj tak pokiaľ nie je miesto tak toto zablendovať a navariť na to druhe miesto mufnu zo závitom samozrejme najskôr prevŕtať a ideš neboj sa labmbdy sa predsa dávajú aj za kazalizátor a teplota im stačí ale sú vyhrievané.

A pokiaľ by to bolo horšie tak iba prehodíš zase späť na to prvé miesto.

Obsah fóra Honda-club.cz   
svody 4-1 vs. 4-2-1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina