Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nalehave shanim original tesneni pod olejovou vanu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Latis je teď offline  Latis
-1
PříspěvekZaslal: 11.9.2013 , 19:59  Naposledy upravil Latis dne 11.9.2013 , 21:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

cau hondari, nutne akutne shanim originalni tesneni pod olejovou vanu na b16a2. Neorigo je na H... vana porat tece .Uz je to vyzkousene u par lidi takze shanim origo. Dnes sem byl v honde v Olomouci kde sem si objednal original a prislo mi zase neorigo ktery mi chteli prodat za cenu originalniho (necelych 1400kc). Tak sem je s tim poslal do P... a ted uz sem v koncich nevim kde ho mam koupit kdyz i autorizovany prodejce mi chce prodat neorigo za cenu originalu a jeste se se mnou hada ze je to original. Dejte si pozor v Olomouci - prodaji vam tam aususi za cenu originalu a jeste se svami budou hadat ze je to original ze je tam nalepka HONDA. Stalo se mi to u nich uz trikrat takze si zbozi poradne prohlidnete at vam nedaji vec ktera stoji v nahrade 200kc a tam vam to prodaji za 1400 jak me.

Nicmene shanim to tesneni kdyby nekdo vedel dejte vedet diky

HORI TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2013 , 20:14   Citovat  

po pravdě řečeno dělam v kšeftu a taky už jsem zažil dost lidí co reagovali podobně jak píšeš ty. Mam na mysli to, že jako obchodník prodáváš originál a někdo se s tebou hádá že to originál neni. Sice jsem to těsnění neviděl ale podle toho co a jak píšeš mi spíš přijde, že seš jeden z těch paranoidních zákazníků. Neber to jako osobní útok ale spíš jako názor a zkušenost "z opačný strany pultu"

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2013 , 17:50   Citovat  

Jako beru ze takovy lidi jsou ale samozrejme sem tam nesel s tim ze nevim co kupuju. Nejdriv sem si koupil tesneni od nahradniho vyrobce a kamarad co dela jen hondy rikal at to tam nedavam ze to potece, at koupim origo. Ale stejne sem to tam dal a tece to jak Dunaj. Tak sem jel za tim kamosem a ten mi ukazal jak vypada origo tesneni v origo obalu.Vysvetlil mi proc neorigo tece a vcem je lepsi ten original. Takze kdyz mi ten prodavac hodil na stul gumovy tesneni ,ktery bylo zabaleny v jakymsi igelitaku a jen prelepeny papirovou samolepkou honda- rikam -ne to nechci. To tesneni vypadalo uplne stejne jak kdyz ho koupis v Kelly nebo v nejakym podobnym obchode. Original je zabalenej na kartonovym papire, pekne narovnany a hlavne to tesneni ma v dirkach na sroubky takovy krouzky ,aby nesla pretahnout ta guma ale abys dotahl na pevno srouby. jak tu gumu pretahnes tece to, s tema krouzkama to nepretahnes a funguje to ale toto tesneni v nahrade nejde koupit aby melo ty krouzky.Proto sem sel do hondy s tim ze dostanu to co tam ma presne byt a ne to co si muzu koupit za sestinovou cenu kdekoli.

Tak se na me nezlob ale ted opravdu nevim na ktere strane je chyba. to mi hlava nebere

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 5:30   Citovat  

Latis napsal:
Jako beru ze takovy lidi jsou ale samozrejme sem tam nesel s tim ze nevim co kupuju. Nejdriv sem si koupil tesneni od nahradniho vyrobce a kamarad co dela jen hondy rikal at to tam nedavam ze to potece, at koupim origo. Ale stejne sem to tam dal a tece to jak Dunaj. Tak sem jel za tim kamosem a ten mi ukazal jak vypada origo tesneni v origo obalu.Vysvetlil mi proc neorigo tece a vcem je lepsi ten original. Takze kdyz mi ten prodavac hodil na stul gumovy tesneni ,ktery bylo zabaleny v jakymsi igelitaku a jen prelepeny papirovou samolepkou honda- rikam -ne to nechci. To tesneni vypadalo uplne stejne jak kdyz ho koupis v Kelly nebo v nejakym podobnym obchode. Original je zabalenej na kartonovym papire, pekne narovnany a hlavne to tesneni ma v dirkach na sroubky takovy krouzky ,aby nesla pretahnout ta guma ale abys dotahl na pevno srouby. jak tu gumu pretahnes tece to, s tema krouzkama to nepretahnes a funguje to ale toto tesneni v nahrade nejde koupit aby melo ty krouzky.Proto sem sel do hondy s tim ze dostanu to co tam ma presne byt a ne to co si muzu koupit za sestinovou cenu kdekoli.

Tak se na me nezlob ale ted opravdu nevim na ktere strane je chyba. to mi hlava nebere

Ahoj,
stačí použít funkci hledání.
1) kontaktuj ALDA servis - viz sekce ČLÁNKY pod hlavní bannerem na hlavní stránce, je to náš partner a velmi solidní
2) jako partnera honda-club.cz máme také Honda Ostrava
3) originální není jen v kartonu, ale v drtivé většině je právě jen v igelitovém sáčku a není narované
4) kupoval jsem sobě na D16Z6 a pár lidem na B18C4, B16A2 a nebylo ani jedno v kartonu
5) v kartonu jsou těsnění pod hlavu, klápku, sací či výfukový manifold a to bylo asi tak vše, i těsnění na víko není v kartonu

je to dobrý přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 8:28   Citovat  

co jsem viděl tak malý díly honda balí právě do igelitu s papírovou samolepkou. To balení je společný pro všechny země takže když vidim fotky swapů dělaný v americe tak maj ty součástky v úplně stejnejch pytlíkách.

Jinak ten druhej příspěvěk už jsi napsal jako člověk a ne jak č**** tak bych ti i věřil. Na druhou stranu když tak čtu m@jkovu odpověď tak si nejsem jistej jestli si to nepleteš s něčim jinym a nehledáš něco, co prostě neexistuje

0
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 13:09   Citovat  

jako zaskocilo me to ,protoze to co mi ukazoval kamos vypadalo jako origo tak sem podle toho usoudil ze to co mi dali v Honde je nejakej aušus. Kazdopadne jestli to tesneni prodavaji tak jak mi ho dali tak to muj problem nevyresi protoze k tomu nedavaji ty krouzky. A majitel predemnou to uz menil a ty krouzky tam nebyly a teklo to .(mooooc) Proto sem to menil. A ted je to jeste horsi.

No uvidim co sezenu ,skontaktoval jsem par lidi co resi dily na hondy tak uvidim jak to dopadne.
Jinak pokud sem se nejak dotknul nekoho s prodejcu origo dilu tak se omlouvam protoze sem usuzoval podle toho co mi ukazoval ten kamos co dela Hondy a pouziva origo dily. Do hondy chodim pro dily jen kdyz to nejde jinak vyresit jak v origu , takze takove dily jako treba toto tesneni sem do teto chvile nevidel jak to ma v origu vypadat. Videl jsem jen to co mi ukazoval ten kamos a podle toho sem to posuzoval.(a ukazoval mi na sto procent tesneni pod olejovou vanu na hondu)

jeste jednou se teda omlouvam

0
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 13:14   Citovat  

jo a jak si tam dal ty obrazky tech baleni tak to co mi dal ten prodejce - tak to takhle vubec nevypadalo. Sacek nebyl zatavenej , ten carovy kod ze znakem Honda tam nebyl jen jakejsi stitek se znakem honda a cely to bylo precvakly konem s nejakym ruzovym papirem,

tak fakt uz nevim kde to vyhrabali nebo odkud to bylo, ale to uz je jedno - stalo se stalo

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 13:30   Citovat  

tudy odkaz

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 14:29   Citovat  

Latis napsal:
jo a jak si tam dal ty obrazky tech baleni tak to co mi dal ten prodejce - tak to takhle vubec nevypadalo. Sacek nebyl zatavenej , ten carovy kod ze znakem Honda tam nebyl jen jakejsi stitek se znakem honda a cely to bylo precvakly konem s nejakym ruzovym papirem,

tak fakt uz nevim kde to vyhrabali nebo odkud to bylo, ale to uz je jedno - stalo se stalo

Ahoj,
tak to je přesně ono.

Honda totiž má těch výrobků mnoho za mnoho let. Tudíž dnešní "logování" nemůže být stejné jako před 20ti lety.

1) současnost: Honda dnes používá lesklé etikety bílé s červeným orámováním s černým potiskem
2) dříve: Honda dříve používala podobné viz výše, ale byly maté
3) ještě dříve: Honda používala bílé s dokonce světle modrým až šedivým rámováním.

Některé pytlíky mají i růžový papír připnutý sešívačkou.

Takže naprosto normální praxe.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 18:03   Citovat  

Latis napsal:
a ukazoval mi na sto procent tesneni pod olejovou vanu na hondu)

jen jestli to nebylo na jinej motor (třeba novější nebo nevim) a proto bylo jiný...

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 13.9.2013 , 22:25   Citovat  

Takto vypadá balení originálního těsnění olejové vany pro B motory.
V dirkách pro šroubky nejsou žádné kroužky a ani tam být nemají. Na co?
Za prvé se šroubky musí dotahovat na utahovací moment 11 Nm v předepsaném pořadí a za druhé jsou na hraně olejové vany (mezi dírama pro šroubky) výstupky, které nedovolí úplnému dosednutí vany na blok motoru při utahování.

Resize of Fotografie1641.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Resize of Fotografie1641.jpg, 128.37 kB

Bez názvu.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Bez názvu.jpg, 245.88 kB

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2013 , 6:00   Citovat  

Kdysi pri go motoru jsem poslech rady vsech okolo a nove tesneni lehce namazal cervenym silikonem z obou stran, aby se prilepilo a dotahl dle citu. V druhem kole jsem postupoval presne dle manualu a olej tekl o poznani mene. Tesneni jsem mel nejake z ebay sady kompletniho tesneni, takze na vyrobci zas tak nezalezi. Olej tekl, protoze jsem mel krivou vanu...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nalehave shanim original tesneni pod olejovou vanu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina