Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Objíždění zprava
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 18:01   Citovat  

Nazdar pánové, takže dneska se mi stala nemilá situace.
Auto přede mnou odbočovalo vlevo, z cesty po které jsme za sebou jeli, na parkoviště.
Takže jsem ho krasně objížděl zprava, ale ve chvíli, kdy jsem byl u něj to stočil doprava (bez blinkru) a napral mi to do dveří řidiče a pak mi to hrknul až po zadní dveře.
Přivolaná policie nic nevyřešila a dopravka taky nic.
Prý správní řízeni a pokud se bude jeden nebo druhý odvolavat tak se případ odloží.
Co mám teďkom dělat?
V zákonu jsem našel, že pokud je zřetelné, že odbočuje vlevo, že ho můžu klidně předjet zprava.
Ale policie mi říkala, že vpravo od cesty je bila čára, kterou jsem nesměl přejet, takže to je taky přestupek. na tu čaru jsem možná najel, možná i kousek přejel. ale to snad nehraje roli.
A hlavně jsme se s druhou stranou nebyli schopni dohodnout jak se věc stala.

DSC03634.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC03634.JPG, 2.16 MB

Beze jména.jpg

Beze jména.jpg, 36.19 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 18:42   Citovat  

podle mě je to jasně jeho chyba. navíc když si to rozmyslel tak tě prostě přehlídnul, nikoliv ty jeho. A kdyby jsi ho předjížděl a on by tě trefil proto, že odbočuje, byla by to taky jeho chyba protože plná čára tam neni takže tam předjíždět můžeš. potud muj názor
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 18:48   Citovat  

Kdybych ho predjizdel zleva a on mel blinkr doleva, byla by to moje chyba, ale to je uplně neco jineho.
Ja ho predjizdel zprava.
   Návrat  
Uragan je teď offline  Uragan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 18:48   Citovat  

83427 napsal:
podle mě je to jasně jeho chyba. navíc když si to rozmyslel tak tě prostě přehlídnul, nikoliv ty jeho. A kdyby jsi ho předjížděl a on by tě trefil proto, že odbočuje, byla by to taky jeho chyba protože plná čára tam neni takže tam předjíždět můžeš. potud muj názor

Zprava? to není tak jednoduché, obávám se že jsi narazil na na genialitu našich zákonů a jestli-že ten co tě naboural tvrdí něco úplně jiného než je skutečnost aby nemusel pykat za svou chybu bude to jen tvrzení proti tvrzení případ se odloží... Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 18:49   Citovat  

Uragan napsal:
Zprava? to není tak jednoduché, obávám se že jsi narazil na na genialitu našich zákonů a jestli-že ten co tě naboural tvrdí něco úplně jiného než je skutečnost aby nemusel pykat za svou chybu bude to jen tvrzení proti tvrzení případ se odloží... Smutný

Presne tohle rekla i policie, ale co na to pojištovna?
Kdo co zaplatí? naštvanej
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 19:07   Citovat  

Při takové změně směru se musí dávat blinkr a on ho nedal na tom bych to stavěl, ale prokazat mu, že ho nedal, bude težký, něco jako pouliční kamery tam nejsou co? Nechapu proč nemuže být uznalej, nemusela být u toho ani policie, kdyby řekl že to zavinil on tak se to zaplatí z povinnýho ručení a je to. O bonusy nepřijde, když se hezky usměje na paní u přepážky na pojištovně.
Hodně štestí

Odnesli to "jenom" dveře? nebo to šlo do kastle?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 19:08   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Presne tohle rekla i policie, ale co na to pojištovna?
Kdo co zaplatí? naštvanej

Pojišťovna se výsledkem úřadu vázat nemusí. Ale zkoušet to bude. Nafotil sis svoje fotky nehody? Zajímalo by mě,jak ten druhý vysvětlil že trefil Tvoje dveře.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 19:21   Citovat  

mam fotky, ale moje auto je už odstavene aby nezavazelo.
Jak to vysvětlil nevím, ale předemnou řekl policii několikrat, že blinkr doprava zpatky nebo na odbočení doprava nedal.
Porad mluvil o tom, že se tam jenom točil, že přejel odbočku atd. pan měl cca 65let. Musel ukazovat potvrzení od doktora, že muze ridit.
Kamery tam nejsou.
Oboje dveře na výměnu. Do kastle to nešlo ale pant zadnich dveri je posunuty.
Takže srovnávat se to bude pry muset.
Už jsem s tím byl u lakýrnika i karosáře.

DSC03628.JPG

DSC03628.JPG, 2.22 MB
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 19:37   Citovat  

Z mýho pohledu likvidátora to bude 50/50 vzhledem k tomu že jste se nedohodli a správní to nejspíš odloží.
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 21:02   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Kdybych ho predjizdel zleva a on mel blinkr doleva, byla by to moje chyba, ale to je uplně neco jineho.
Ja ho predjizdel zprava.

nevim nakolik je to jiný ve městě ale tohle se stalo mýmu tátovi a tehdy to byla jeho chyba protože se nepodíval do zrcátka jestli ho někdo nepředjíždí když odbočoval vlevo. Bylo tam tenkrát dost náklaďáků tak to bylo takový nepřehledný.

Zkoušel jsi na dědka psychickej nátlak? Třeba by býval povolil kdybys mu dal pěkně čoud že je to senilní blb co nepoužívá zrcátka a blinkr a tak.
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2013 , 21:13   Citovat  

Aqwertzz napsal:
mam fotky, ale moje auto je už odstavene aby nezavazelo.
Jak to vysvětlil nevím, ale předemnou řekl policii několikrat, že blinkr doprava zpatky nebo na odbočení doprava nedal.
Porad mluvil o tom, že se tam jenom točil, že přejel odbočku atd. pan měl cca 65let. Musel ukazovat potvrzení od doktora, že muze ridit.
Kamery tam nejsou.
Oboje dveře na výměnu. Do kastle to nešlo ale pant zadnich dveri je posunuty.
Takže srovnávat se to bude pry muset.
Už jsem s tím byl u lakýrnika i karosáře.

Pokud máš havarijní pojištění, tak bych to neřešil, přinejhorším bude regres .-)
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 7:36   Citovat  

no myslím si že to bude bud 50/50. nebo dají vinu tobě jelikož co si tak pamatuji není ukazatel směru (blinkr), ted nevím jestli se dobře vyjádřím, jako věc kterou se můžeš řídit a 100% se podle ni rozhodnout a jednat na silnici. Dám příklad buděs mít křižovatku ve tvaru "T" auto přijede po vedlejší a rozhlídne se a vidí jak ty jedeš z leva po hlavní a blikáš do prava tj. že budeš odbočovat k autu co ti davá přednost a přitom on se nemůže rozjet protože vidí, že odbočuješ a nic se nestane ale měl by počkat až ty odbočíš a pak započít jízdu z křižovatky. kdyby se řidič z vedlejší rozjel a ty jsi to do něj napral je to jasná chyba řidiče z vedlejší že nedal přednost a může se vymlouvat že si blikal. doufám že jste to pochopili jak jsem to myslel Velmi šťastný
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 8:30   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Ja ho predjizdel zprava.

To si nemyslím, kamarád odbočoval doleva a blikal, v tu chvíli ho předjíždělo auto a drcli do sebe, chyba byla okamžitě na odbočujícím autě. Ty si v autě nemůžeš být jistý že ti fyzicky bliká levý blinkr, proto si máš hlídat i zrcátko a pokud někdo předjíždí neměl bys ho ohrozit či omezit. Ale zase je to asi situace od situace, na křižovatce je to zase jiný, kamarádovi se to nestalo na křiřovatce. Ale i tak, auto si musí hlídat jestli něco nepředjíždí vždy, může tam být sanitka atd.
U tohodle případu bych řekl, jednoznačně jeho chyba, stál na místě a rozjel se bez blinkru, ale hlavně se rozjel pod rozjeté auto. A tohle policajti nevyřešili jo?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 8:47   Citovat  

Dutch napsal:
no myslím si že to bude bud 50/50. nebo dají vinu tobě jelikož co si tak pamatuji není ukazatel směru (blinkr), ted nevím jestli se dobře vyjádřím, jako věc kterou se můžeš řídit a 100% se podle ni rozhodnout a jednat na silnici. Dám příklad buděs mít křižovatku ve tvaru "T" auto přijede po vedlejší a rozhlídne se a vidí jak ty jedeš z leva po hlavní a blikáš do prava tj. že budeš odbočovat k autu co ti davá přednost a přitom on se nemůže rozjet protože vidí, že odbočuješ a nic se nestane ale měl by počkat až ty odbočíš a pak započít jízdu z křižovatky. kdyby se řidič z vedlejší rozjel a ty jsi to do něj napral je to jasná chyba řidiče z vedlejší že nedal přednost a může se vymlouvat že si blikal. doufám že jste to pochopili jak jsem to myslel Velmi šťastný

Nepochopili... Velmi šťastný

Souhlas, že na blinkr se nemůžeš 100% spolehnout (zapomene vypnout apod.). Ale tady se najde víc faktorů - blinkr, poloha vozu...
   Návrat  
mumilek je teď offline  mumilek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 9:08   Citovat  

Mozna je to hloupost, ale neobjizdel si prekazku v provozu? Nebo i kdyz si prejel bilou caru, neohrozil si tim toho ridice, pouze si se vyhybal necekane prekazce a i kdyby si porusil zakon, a mel dostat pokutu, je to jedno, protoze na vine to nemuze nic zmenit, jestli se nepletu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 9:23   Citovat  

mumilek napsal:
Mozna je to hloupost, ale neobjizdel si prekazku v provozu? Nebo i kdyz si prejel bilou caru, neohrozil si tim toho ridice, pouze si se vyhybal necekane prekazce a i kdyby si porusil zakon, a mel dostat pokutu, je to jedno, protoze na vine to nemuze nic zmenit, jestli se nepletu.

To by to odbočující auto muselo stát.
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 9:23   Citovat  

já bych to viděl následovně: Předjíždí se vlevo. Vpravo se předjíždí vozidlo, které mění směr jízdy vlevo a není-li již pochybnosti o dalším směru jeho jízdy. Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu. Odbočovací pruh je přídatný jízdní pruh určený pro odbočování (vyřazování) vozidel z průběžného jízdního pruhu.

vzhledem k tomu, že zpomaloval a dával znamení o změně směru jízdy vlevo, si ho mohl vpravo předjet, a tím, že to stočil pak zpět Tě ohrozil, protože se vlastně zpět zařazoval do jízdního pruhu, a i kdyby vyjížděl z parkoviště nesmí Tě ohrozit, což jak vidno stejně udělal. Za mě i z výkladu a nákresu nehody není co řešit.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 9:26   Citovat  

Destak napsal:
já bych to viděl následovně: Předjíždí se vlevo. Vpravo se předjíždí vozidlo, které mění směr jízdy vlevo a není-li již pochybnosti o dalším směru jeho jízdy. Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu. Odbočovací pruh je přídatný jízdní pruh určený pro odbočování (vyřazování) vozidel z průběžného jízdního pruhu.

vzhledem k tomu, že zpomaloval a dával znamení o změně směru jízdy vlevo, si ho mohl vpravo předjet, a tím, že to stočil pak zpět Tě ohrozil, protože se vlastně zpět zařazoval do jízdního pruhu, a i kdyby vyjížděl z parkoviště nesmí Tě ohrozit, což jak vidno stejně udělal. Za mě i z výkladu a nákresu nehody není co řešit.

Jenže tam je ta "plná čára", která sice neznamemá zákaz předjíždění,ale nesmí se přejet = pokud přejel, tak bylo málo místa a neměl tam jet. Teda pokud je označení krajnice bráno jako plná čára (což se mi moc nezdá).
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 9:30   Citovat  

mumilek napsal:

taky to tak vidím... jestli týpek STÁL tak není auto ale překážka !!!! A mužeš projet přes čáru[opatrně a to bych tam zduroznoval že jsi se rozhledl že nikoho neomezíš atd atd.] Prostě týpek stál a pak se při rozjezdu nevšiml auta a najel do něj... blinkry jsou vedlejší ale stál... na křížovatce pří levém okraju svého jízdního pruhu čili jsi se oprávněně mohl domnívat že odbočuje... OK

a nebo bych řekl že stál, blikal všema tak sis řekl asi mu to chcíplo nebo umřelo a tak že jsi ho začal objíždět a naraz typek bum...
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 9:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Jenže tam je ta "plná čára", která sice neznamemá zákaz předjíždění,ale nesmí se přejet = pokud přejel, tak bylo málo místa a neměl tam jet. Teda pokud je označení krajnice bráno jako plná čára (což se mi moc nezdá).

krajnice není jako plná čára a plná čára není zákaz přejdíždění, nýbrž hranice přes kterou by neměl přejet vozem ani nákladem pokud to zvláštní situace nevyžaduje... a nepředjížděl ale objížděl a to je rozdíl
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2013 , 12:26   Citovat  

Ta čára tam je kvuli vymezení prostoru pro chodce. Takze za čarou je to chodník. Ikdyz je to stejný asvalt jak cesta.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2013 , 8:22   Citovat  

ano zákon říká, že předjíždění se provádí z leva z prava to je objíždění.... je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2013 , 8:27   Citovat  

CO JE PREKAZKA:
§ 45
Překážka provozu na pozemních komunikacích
(1) Kdo způsobil překážku provozu na pozemních komunikacích, musí ji neprodleně odstranit; neučiní-li tak, odstraní ji na jeho náklad vlastník pozemní komunikace.1)
(2) Není-li možno překážku provozu na pozemních komunikacích neprodleně odstranit, musí ji její původce označit a ohlásit policii.
(3) Překážka provozu na pozemních komunikacích musí být označena tak, aby ji jiný účastník provozu na pozemních komunikacích mohl včas a z dostatečné vzdálenosti zpozorovat, například červeným praporkem, dopravním zařízením "Zábrana pro označení uzavírky", "Směrovací deska", "Pojízdná uzavírková tabule" nebo vozidlem vybaveným zvláštním výstražným světlem oranžové nebo modré barvy. Za snížené viditelnosti musí být dopravní zařízení doplněno výstražným světlem žluté barvy. Pro označení motorového vozidla, které je povinně vybaveno přenosným výstražným trojúhelníkem,2) platí § 26 odst. 3 a pro označení vozidla za snížené viditelnosti též § 33 odst. 2.
(4) Je-li překážkou provozu na pozemní komunikaci vozidlo, rozhoduje o jeho odstranění policista nebo strážník obecní policie; vozidlo se odstraní na náklad jeho provozovatele.
(5) Je-li překážkou provozu na pozemní komunikaci závada ve sjízdnosti, kdy technický stav komunikace nedovoluje další bezpečnou jízdu, je policista oprávněn do doby odstranění této závady zakázat vozidlům další jízdu a ostatním vozidlům na tuto komunikaci nebo její úsek zakázat vjezd.
(6) Podrobnosti o označení překážky provozu na pozemních komunikacích upraví prováděcí právní předpis.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Objíždění zprava
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina