Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
83427: Honda Accord 5G CE8 1998 - H2O
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 9
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 14:04  Naposledy upravil 83427 dne 12.5.2017 , 14:54, celkově upraveno 62 krát. Citovat  

Dovolte mi, abych vás seznámil s mým projektem přestavby líného Accordu 5G na živější a zábavnější potvůrku. Původně jsem chtěl do auta swapnout F20B. Kvůli nedostupnosti se ale nakonec postavil frankenstein (F20 blok + h22 hlava) a tento unikát má aktuálně odbržděno 182k @ 7500rpm a po pár dalších úpravách, které budou následovat, by se mohl dostat na 190k. Což bude vzhledem k nižšímu kompresnímu poměru 10:1 (chci jezdit na N95) perfektní výsledek. Pravděpodobně se též jedná o nejrychlejší hondu accord sedan páté generace u nás.

Délku projektu odhaduju na dva až tři roky. Rozděluji ho na 4 fáze. Jak bude plynout čas, budu do těchto fází dopisovat další úpravy a škrtat ty, které jsou již provedené. Úpravy jsou rozděleny do fází spíše tématicky než chronologicky.

1. STAGE - motor

* vyčištění motorového prostoru
    * vyčištění současného motoru (blok, převodovka)
    * odlehčený a vyvážený setrvák (6kg)
    * snížení hlavy pro zvýšení kompresního poměru na 10:1
    * stavitelná kola na vačkové hřídele
    * odlehčené řemenice
    * repase P13 hlavy (z H22A5)
    * swap hlavy motoru
    * swap ECU za P28 či ekvivalent + hondata + naladění
    * ATR intake manifold (s origo klapkou a vstřikama)
    * změření výkonu na motorové brzdě
    * opletení kabelů a hadic pro lepší look
    * zrestaurování orezlých částí (třeba držák baterky či držáky chladiče)

2. STAGE - podvozek

* nátěr náprav barevným alkytonem
    * snížení auta - H&R cup kit
    * instalace rozpěr
    * ošetření podvozku antikoroznim nátěrem

3. STAGE - brzdy

* výměna kotoučů za větší 282mm
    * výměna třmenů za větší

4. STAGE - finální úpravy

* 17" kola
    * instalace neorigo dálkového centrálu (origo se nepodařilo zprovoznit)
    * výměna standarního Honda za červeně podbarvený (pouze vzadu na víku kufru)
    * sundání nápisů z víka kufru (zůstane jen Honda )
    * sundání chromových částí
    * stříknutí prahů, klik dveří a lišt do barvy auta

MOTOR
Nakonec jsem se musel uchýlit ke swapu H22 hlavy na současnej blok. nenašel se totiž nikdo, kdo by mi importnul F20B do Evropy. Přestavbu nakonec provedli kluci ze Silponixu. Začalo to repasí hlavy. Rozebrání, komplet vyčištění, daly se nový origo LMA pružinky místo mrtvých LMA tlumítek, komplet origo těsnění a nakonec se hlava snížila o 0.5mm pro zvýšení kompresního poměru na 10:1 (kompresní poměr swapem hlavy ještě o kousek klesnul). Tudíž bylo potřeba použít stavitelná vačková kola, odlehčil se setrvačník a vyčistila převodovka. Barevně motor šel do kombinace stříbrné a červené. Převodovka je černá.

PODVOZEK
Na auto v brzké době půjde pevnej podvozek H&R cup kit. Ten jetej z CB umřel... tudy odkaz

Rovněž jsem z toho auta sehnal i přední horní a zadní spodní rozpěry. Nevim jestli to něčemu pomohlo ale tak snad jo.

BRZDY
Třmeny pocházej z Legenda (tušim KA9). Líbí se mi tam ty samolepky nissin takže jsem se rozhodl je nechat jak jsou (tedy červený). Samolepky takhle malé velikosti jsem totiž nenašel. Holt sen o blue top ventildeklu vzal za svý kvůli brzdovejm třenům...

KOLA + ZBYTEK
Nakonec jsem původní 9" sedumnáctky s malym ET prodal a za stejnou cenu koupil disky s šířkou 7.5" a ET38 (jestli mě paměť nešálí. Jsou jednoduchý a autu slušej. Navíc tam sednou jak kiss me na hrnec. Rozměr obutí zachovam (205/45). Je to ten správnej rozměr pro tyhle disky. Profil pneu neni ani moc malej ani moc velkej. Kola budou chtít výhledově přelakovat.

Dálkovej centrál jsem chtěl rozjet ještě do konce roku, ale to jsem nepočítal se swapem motoru takže dálku zatim odsouvám na neurčito.

S dalšíma drobnostma čekam, až se mi za tejden auto vrátí a začnu detailama. auto pořádně vypucuju zvenku i zevnitř, změřim to H vzadu na víku kufru a nahradim ho červeně podbarvenym. Pak vyměnim prasklý pravý zpětný zrcátko a zkusim nějak sundat z víka kufru nadbytečný nápisy.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 14:23   Citovat  

Vítej kamaráde v Showroomu,
budu sledovat, tohle mne opravdu zajímá. Nechť se Ti podaří vše, co si plánuješ.

Zapomněl jsi však na jeden důležitý detailm. Takže nejen rozpěry, ale i detailing.

Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 16:59   Citovat  

díky přátele BTW ten poškrábanej zadní nárazník (ale to jsem neudělal já) asi zakrejou samolepky :hehe:
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 17:43   Citovat  

83427 napsal:
díky přátele BTW ten poškrábanej zadní nárazník (ale to jsem neudělal já) asi zakrejou samolepky :hehe:

Nejdříve bych zkusil lehce přebrousit a korekturkou zabarvit.

přátele je to dobrý
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 17:44   Citovat  

83427 napsal:
* přestat chlastat a začít šetřit ať je na tom účtu z čeho brát

to mi hlava nebere to jako uplně?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 18:03   Citovat  

Bubaak napsal:
to mi hlava nebere to jako uplně?

to bych se asi dřív zbláznil ale chtěl bych to zredukovat na jednu návštěvu hospody za tejden a přes to nejít. Omezil jsem rovněž i další činnosti, které byly spojené s utrácenim peněz. No, čeká mě dlooouhá zima. Což mi připomíná že budu muset omezit i návštěvu hor takže jestli si tuhle zimu zajezdim na prkně dva víkendy tak to bude taky strop.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 18:05   Citovat  

83427 napsal:
to bych se asi dřív zbláznil ale chtěl bych to zredukovat na jednu návštěvu hospody za tejden a přes to nejít. Omezil jsem rovněž i další činnosti, které byly spojené s utrácenim peněz. No, čeká mě dlooouhá zima. Což mi připomíná že budu muset omezit i návštěvu hor takže jestli si tuhle zimu zajezdim na prkně dva víkendy tak to bude taky strop.

Tak Tak Radku,
vše je otázka priorit, já omezil co šlo a najednou mám nějak moc času ... takže správný přístup, že si to okopčil u mne Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Johny je teď offline  Johny
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 18:10   Citovat  

S těma rozpěrama pozor - tahají to z US a na 99% budou určeny na USDM Accordy 5G (proto 94-97), takže ověřit jestli sedí...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 18:22  Naposledy upravil 83427 dne 22.9.2013 , 18:27, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Johny napsal:
S těma rozpěrama pozor - tahají to z US a na 99% budou určeny na USDM Accordy 5G (proto 94-97), takže ověřit jestli sedí...

dík za tip, dam si na to pozor. zatim je na to naštěstí čas. Až to bude aktuálnější, pohledam precizněji. Tohle je jen takovej nástřel, kterej mi pomáhá v odhadu finanční náročnosti jednotlivých řešení a úprav. Nejdřív půjde motor, pak chvíli nic abych se finančně zregeneroval a pak teprv snížení a rozpěry půjdou jako třetí na řadu před brzdama.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 18:26   Citovat  

Celkove bude vetsina veci na Accordy 5G urcena na USDM. Nebo aspon kdyz sem neco hledal, tak to bylo na ne. Teda krom narazniku, ty sem nasel jen na EUDM... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2013 , 18:31   Citovat  

Většinou jsem to ověřoval podle modelů (cd, cc, ce...) a CE8 tam byl Úsměv jak jsi vlastně spokojenej s tim H&R podvozkem?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2013 , 9:36   Citovat  

Ten podvozek jeste neni finalne serizenej a par spatnych cepu tomu taky moc neprida. Ale podvozek jako takovej je fajn. Neni to tak uskakany jako kdyz to bylo snizeny jen na pruzinach a v zatackach je to o hodne jistejsi. Bocni naklony minimalni a komfort pri normalne jizde az prekvapive velkej. Pro me (nepotrebuju nastavovat podvozek 20x rocne) je to nejlepsi volba v pomeru cena X vykon X kvalita. Jen to prvotni serizeni je otrava (pokazdy musis nasadit na auto, projet, demontovat a seridit...)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2013 , 17:02   Citovat  

přesně to jsem chtěl vědět, díky. jdu do toho OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2013 , 20:43   Citovat  

Dnes jsme na dílně koukli na odchlíplej pravej bauset na přednim okně. Zjištění je následující. Plastový příchytky co tam byly tam buďto nepatřily nebo byly ty packy ulámaný. Takže to tam celý ty roky drželo as jen z dobrý vůle. V ACI mají celou sadu vždy po pěti kusech za do 200kč. V materiálu jsem v tom tedy za necelých 400kč a bauset by měl držet jak přikovanej Úsměv

Mimochodem netuší někdo nakolik je odlišná náprava u A5G a P4G? Jde mi o to, že mam brzdový kotouče lisovaný zezadu. Chtěl bych od tohoto způsobu utéct a dát tam na stávající ramena těhlici a náboj z P4G kde se kotouče měněj normálně a budu tak mít lepší výběr při upgradu brzd. Stačilo by to na přední nápravu.
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2013 , 21:26   Citovat  

Řeší se to swapem těhlic z Hondy Oddysey - viz. odkaz. Řešil jsem to na Attacka a nakonec jsem z toho ustoupil. Mám tam 282mm kotouče a třmeny z Accorda 2.3
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 7:46   Citovat  

AntHraX napsal:
Řeší se to swapem těhlic z Hondy Oddysey - viz. odkaz. Řešil jsem to na Attacka a nakonec jsem z toho ustoupil. Mám tam 282mm kotouče a třmeny z Accorda 2.3

to je jedniný auto ze kterýho to tam pasuje? to snad ne ne? vždyť se to u nás snad ani neprodávalo. a ty novější generace už zas budou mít ten podvozek řešenej jinak. Naštěstí to nespěchá a brzdy mě čekaj nejřív za rok.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 8:56   Citovat  

Měla by to být ta samá těhlice jako má Shuttle r.v. 1994-2001.

Jen je potřeba si říct, že to není jen o těhlici, ale i o náboji a ložisku. Ještě budeš muset měnit kola ze 4 dír na 5 Se stydím
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 18:25   Citovat  

a co motor H22A7 z ATRka? samosvor a 212koní, třeba se to dá swapnou všechno i s brzdama (300mm)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 23:45   Citovat  

H22A7 si celkem drží cenu (celosvětově). F20B mě láká z více důvodů. jednak tim, že je to pro evropu rarita, jednak tim, že zachovam zdvihovej objem motoru a navíc je F20B díky tomu, že je méně atraktivní pro swap než H22A levnější. Ale nejvíc mě samozřejmě láká ta exkluzivita. Brzdy na to nepudou. kotouče se montěj úplně jinak. ATR (a A6G) má úplně jiný náboje. A co jsem se už ptal výše tak ani swap celý těhlice, nábojů, ložisek a brzd tudíž nejsou možný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 7:28   Citovat  

Stále si myslím, že tou F20B jdeš špatným směrem. Ta exkluzivita možná bude nevýhoda. Cesta je K20(váha + 6tý rychlostní stupeň) nebo H22(cena). Z UK swapy H22a seženeš za rozumné peníze i se samosvorem. A hlavně když se Ti něco podělá, v ČR na ten motor seženeš díly levou zadní(Nevím co vše má F20B a H22 společného).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 7:37   Citovat  

AntHraX napsal:
Nevím co vše má F20B a H22 společného

Kromě bloku a ECU prakticky všechno. Je toho teda víc ale je to swapovatelný (Třeba manifold H22A jde nasadit na F20B apod.) Jak už jsem psal, H22A7 a A8 vyjdou dráž než F20B... A nakonec F20B byla taky standardně se samosvorem (převodovka T2T4)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2013 , 23:36  Naposledy upravil 83427 dne 12.6.2014 , 21:54, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2013 , 0:43   Citovat  

jelikož se situace s motorem za poslední měsíc nikam neposunula, zkusil jsem odpovědět na tenhle inzerát tudy odkaz

cca +10.000 doprava + 10.000 clo a DPH. Takže je zatim jasno
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2013 , 20:50  Naposledy upravil 83427 dne 21.4.2014 , 11:29, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

v hospodě se mi podařilo narazit na "majitele" tohodle dárce orgánů... Konečně mi to vysedávání na baru přineslo nějaký ovoce Úsměv Přemejšlim, že z toho seberu kola, podvozek, brzdy a rozpěry. A teď pár fotek
   Návrat  
AccoJDM je teď offline  AccoJDM
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2013 , 21:59   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2013 , 7:35   Citovat  

83427 napsal:
v hospodě se mi podařilo narazit na "majitele" tohodle dárce orgánů... Konečně mi to vysedávání na baru přineslo nějaký ovoce Úsměv Přemejšlim, že z toho seberu kola, podvozek, brzdy, rozpěru a možná i ten K&N kit sání. Zbytek dílů půjde na prodej. Ještě přemýšlim že bych vzal celej ten předek a hodil na svý acco. Tuhle část budu ještě muset hodně promyslet Úsměv A teď pár fotek

Asi záleží podle ceny ale budeš to mít kde skladovat? Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2013 , 8:00   Citovat  

tak kola pudou do sklepa, brzdy (asi bych sundal rovnou celý těhlice) taky, uvidí se co je tam za podvozek tak ten bych taky dal do sklepa, rozpěra zabere taky málo místa a zbytek pude na prodej. při roše štěstí by se to vešlo k němu do garáže. otázka je, co pak s tou kastlí. jsou sice firmy co si to zdarma odvezou a zlikvidujou ale jak si s tim poraděj když to bude bez podvozku už nevim.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.12.2013 , 8:57   Citovat  

83427 napsal:
tak kola pudou do sklepa, brzdy (asi bych sundal rovnou celý těhlice) taky, uvidí se co je tam za podvozek tak ten bych taky dal do sklepa, rozpěra zabere taky málo místa a zbytek pude na prodej. při roše štěstí by se to vešlo k němu do garáže. otázka je, co pak s tou kastlí. jsou sice firmy co si to zdarma odvezou a zlikvidujou ale jak si s tim poraděj když to bude bez podvozku už nevim.
jsou firmy co maj auto s rukou,tak přijede bafne si to a odjíždí,ale nevím jestli nejezdi od určitý tonáže aby se jim to vyplatilo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2013 , 20:48   Citovat  

sablos napsal:
jsou firmy co maj auto s rukou,tak přijede bafne si to a odjíždí,ale nevím jestli nejezdi od určitý tonáže aby se jim to vyplatilo.

jj, to bude asi jediný řešení jak to tak vypadá.

Jinak zpátky k projektu. Brzdy jsou 286 takže na milimetr do 15" ráfků vlezou. To je ta dobrá zpráva. Horší zpráva je ta, že kola z auta čuměj o několik cenťáků ven. Takže buďto kola necham bejt a nebo je vezmu a auto na každý straně tak o 3cm rozšířim...
   Návrat  
AccoJDM je teď offline  AccoJDM
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2013 , 22:15   Citovat  

83427 napsal:
jj, to bude asi jediný řešení jak to tak vypadá.

Jinak zpátky k projektu. Brzdy jsou 286 takže na milimetr do 15" ráfků vlezou. To je ta dobrá zpráva. Horší zpráva je ta, že kola z auta čuměj o několik cenťáků ven. Takže buďto kola necham bejt a nebo je vezmu a auto na každý straně tak o 3cm rozšířim...

Ahoj.Co je tam za motor v tom Accordu 4g CB? 2,0 nebo 2,2???
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
83427: Honda Accord 5G CE8 1998 - H2O
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina