Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
centralni zamykani na DO anglan
Fórum: Elektroinstalace
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
vavrenak je teď offline  vavrenak
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2013 , 16:39   Citovat  

Zdravim,mam anglana s centralnim zamykanim a chtel bych to predelat i na DO. Zajimalo by me na kolik by to vyslo a jestli nekdo neco doporucite neco,tak budu rad, cim levnejsi tim lepsi Velmi šťastný je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 0:02   Citovat  

o tom už tu bylo napsáno soustu. takže zkráceně. Můžeš použít jakejkoliv univerzál. cenově se to pohybuje od nějakých 500kč do 3500kč. Záleží na výrobci a na funkcích. Možná budeš muset dát do dveří u řidiče, který jsou nejspíš řídící pro celý auto servo motor (ale tak to poznáš když odemykáš/zamykáš dveře klíčem jestli to jde mechanicky nebo s tim zámkem hejbe elektromotor. No a pak už si to buďto napojíš sám na stávající centrál nebo to dáš nějakýmu šikulovi co umí s autoelektrikou a máš vystaráno. Většina levných dálek je total china a ty fobky vypadaj strašně. Asi bych si lehce připlatil za něco trochu kvalitnějšího.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 6:21   Citovat  

83427 napsal:
o tom už tu bylo napsáno soustu. takže zkráceně. Můžeš použít jakejkoliv univerzál. cenově se to pohybuje od nějakých 500kč do 3500kč. Záleží na výrobci a na funkcích. Možná budeš muset dát do dveří u řidiče, který jsou nejspíš řídící pro celý auto servo motor (ale tak to poznáš když odemykáš/zamykáš dveře klíčem jestli to jde mechanicky nebo s tim zámkem hejbe elektromotor. No a pak už si to buďto napojíš sám na stávající centrál nebo to dáš nějakýmu šikulovi co umí s autoelektrikou a máš vystaráno. Většina levných dálek je total china a ty fobky vypadaj strašně. Asi bych si lehce připlatil za něco trochu kvalitnějšího.

Jen doplním / poupravím. Poznáš to když odemkneš klíčem dveře spolujezdce. Pokud se odemnknou i ostatní je to OK a servomotorek do dveří řidiče nepotřebuješ. Pokud klíčem odemkneš jen ty dveře spolujezdce a ostatní zůstanou zamčený, tak ten servomotorek potřebuješ. Jak to má anglán nevím, např. C5G ten motorek nemá.

0
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 17:21   Citovat  

[quote="vespula.mortifer"]Jen doplním / poupravím. Poznáš to když odemkneš klíčem dveře spolujezdce. Pokud se odemnknou i ostatní je to OK a servomotorek do dveří řidiče nepotřebuješ. Pokud klíčem odemkneš jen ty dveře spolujezdce a ostatní zůstanou zamčený, tak ten servomotorek potřebuješ. Jak to má anglán nevím, např. C5G ten motorek nemá.[/quote] mam pocit,ze odemknu jen ty dvere...diky moc a chci se zeptat na kolik cca vyjde motorek Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 17:35   Citovat  

Premyslel jsem o tudy odkaz nebo tudy odkaz a casem vymeint za lepsi Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 19:42   Citovat  

vavrenak napsal:
mam pocit,ze odemknu jen ty dvere...diky moc a chci se zeptat na kolik cca vyjde motorek Úsměv

Jestli je to tohle odkaz tak okolo 200,. .
Jestli to je ono nam snad nekdo ze zdejsich elektrikaru prozradi.
A do tretice: Jestli to je tohle, tak dva kousky mam v garazi, jsem si vzpomel, takze ho nemusim kupovat a staci mi taky univerzal dalka s jednotkou pokud se nepletu....

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 19:48   Citovat  

Mel Jsem v englanovi zamykani na klic a u ridice motor neni. Musi se tam dodelat pri prestavbe na dalkove ovladany central.

Zany je teď offline  Zany
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 20:01   Citovat  

Čest, taky sem tohle řešil na c6g japan a koupil jsem v auto-kelly dálkový ovládání od firmy KEETEC mám ho rok a nebyl problém (cena kolem 1000Kč), ohledně motorku, mám za to že jsou 2 typy: 2 vodičový a 5 vodičový, ty budeš potřebovat s těma 5 drátama kvůli připojení na řídící jednotku DO a potom na baterku. Doporučuju koupit motorek s co největší silou protože ta soustava táhel má celkem slušný odpor. Ještě sem musel kupovat nějakou univerzální jednotku centrálu protože to co dostaneš k dálkovýmu ovladači nedokáže vyslat signál přímo do motorku takže to musí jít ještě přes tu univerzální jednotku. Doufám že jsem tě neodradil a přeji mnoho zdaru

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 20:11   Citovat  

Dalsi jednotka neni potreba (pokud to umi odemykat ostatni dvere podle ridicovych), protoze kdyz je tam uz krabka co taha za troje dvere, tak "staci" dotahnout dva draty z ty krabky jeste k ridicovi a signaly na odemykani a zamykani posilat do ty krabky. Kouzelna krabka je skovana ve spolujezdcovych dveri.

Zany je teď offline  Zany
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 20:25   Citovat  

Jo, rozumím ti, já šel cestou nejmenšího odporu Se stydím než hledat a tahat dráty, koupil sem další jednotku za 200Kč. Ikdyž je to teda všude samá "kouzelná" krabička muhehe

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2013 , 23:06   Citovat  

Zany napsal:
Jo, rozumím ti, já šel cestou nejmenšího odporu Se stydím než hledat a tahat dráty, koupil sem další jednotku za 200Kč. Ikdyž je to teda všude samá "kouzelná" krabička muhehe

Já teda nejsem elektrikář, nerozumím tomu, ale v čem je tohle jednodušší a jak píšeš cesta nejmenšího odporu ?
Stejně to musíš nějak celý propojit, ne? Není to nakonec zbytečná krabička navíc ?
A bez ní mi teda stačí ten motorek se dvěma vodiči pokud to teda beru logicky. Protože ten 5ti vodičovej bude v těch spolujezdcovo dveřích, a ten to vlastně pak celý odemyká. Narozdíl od seriově montovanýho D.O., kde to otvírá nejspíš ten ve dveřích řidiče.
Opravte mě , prosím, pokud se pletu.

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 7:02   Citovat  

ano teoreticky by to tak být mělo. typicky. zamáčkneš zevnitř čudl u jiných dveří než u řidiče a zamkneš tak jen ty jedny dveře. pokud to udělam já (řidič) tak zamknu celý auto. Ovšem žádný krabice jsem si ve dveřích nikdy nevšiml (ale tak je pravda že já dálkovej centrál už v autě mam, akorát k němu nemam ty klíčenky takže ta krabice může být kdekoliv)

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 7:09   Citovat  

Ty to máš jinak, pokud to máš DO z výroby. To se používá jen jedna krabice a ta nebude ve dveřích ale někde pod palubkou. Do tý jd signál z ovladače/klíče a z ní kabely rovnou do každejch dveří. Proto nemáš žádnou krabku ve dveřích.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 9:09   Citovat  

U ridice by mel bejt petidratovej motor, pokud je zdana funkce "zamacknu cudlik u ridice zevnitr a zamknu tim vsechny zamky" (ty draty navic jsou jen schopny rict kde je servo, jetli nahore nebo dole). Nemusi se to tahat nikam daleko, protoze v zamku ridicovejch dveri je cidlo ktery dela to samy, akorat jako reakci na otoceni klickem.

0
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 14:51   Citovat  

Diky chlapy,tak tedy dvou nebo peti vodicovy? Nejste nekdo z kralovehradecka nebo neznate nekoho,kdo by to mohl pridelat,aby me to nestalo svet? Úsměv

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 15:27   Citovat  

Dodělaval jsem si DO do anglána a žádný motorek jsem do řidičových dveří nedával jen musíš odpojit za středovým panelem původní řídící jednotku. Jsou tam 2 konektory, ty vytáhneš z té černé krabičky co je za popelníkem a na ty dráty napájíš nové DO a vše funguje. Někde jsem už to tady kdysi psal. Mám tenhle typ odkaz Ze začátku jsem s tím taky laboroval a chtěl jsem tam dávat další motorek na řidičové dveře, ale je to blbost. Stačí jen odpojit ty dva konekrtory z té černé skříňky a na dráty jen připojit nový DO

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 15:50   Citovat  

no výborně, půjde to takhle i u japonce (C5G) ?

0
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 17:41   Citovat  

[quote="optimas"]Dodělaval jsem si DO do anglána a žádný motorek jsem do řidičových dveří nedával jen musíš odpojit za středovým panelem původní řídící jednotku. Jsou tam 2 konektory, ty vytáhneš z té černé krabičky co je za popelníkem a na ty dráty napájíš nové DO a vše funguje. Někde jsem už to tady kdysi psal. Mám tenhle typ [url=http://www.levnealarmy.cz/eshop/dalkova-ovladani/vystrelovaci-klic/dalkove-ovladani-maxicar-686-2170.html]odkaz[/url] Ze začátku jsem s tím taky laboroval a chtěl jsem tam dávat další motorek na řidičové dveře, ale je to blbost. Stačí jen odpojit ty dva konekrtory z té černé skříňky a na dráty jen připojit nový DO[/quote] vypada dobre,na 99% si objednam tento typ,nemel bys nekde odnekud postup?nikdy jsem to nedelal a zkusil bych si to udelat nebo,kdyby sis vzpomnel jak jsi to delal byl bych moc vdecny je to dobrý Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 17:56   Citovat  

optimas napsal:
Dodělaval jsem si DO do anglána a žádný motorek jsem do řidičových dveří nedával jen musíš odpojit za středovým panelem původní řídící jednotku. Jsou tam 2 konektory, ty vytáhneš z té černé krabičky co je za popelníkem a na ty dráty napájíš nové DO a vše funguje. Někde jsem už to tady kdysi psal. Mám tenhle typ odkaz Ze začátku jsem s tím taky laboroval a chtěl jsem tam dávat další motorek na řidičové dveře, ale je to blbost. Stačí jen odpojit ty dva konekrtory z té černé skříňky a na dráty jen připojit nový DO

Ještě něco. Jseš si jistej, že to cos vyměnil nebyla třeba ta jednotka dálkáče? Protože myslím, že ani anglán bez DO nemá takovou černou skříňku za popelníkem. Pokud to je jako v japonci, tak má tu ovlácací krabičku centrálu ve dveřích. Jetli to třeba nebylo tak, žes prostě k autu při koupi nedostal ovladače, pak by skutečně stačilo tu jednotku vyměnit a fungovalo by to. Ale nechci se hádat, jen abychom tu nováčka nemystifikovali. přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 21:13   Citovat  

Jak pise kolega, to musel bejt Englan co uz nekdy dalku mel z vyroby, podle me zkusenosti a i podle manualu je jednotka co ridi motory (u verze s centralem bez dalkoveho ovladani, takze pouze klicem v ridicovych dverich) ve dverich spolujezdce a nikde jinde. Pouze auta co mely dalku maji vsechny 4 motory a kouzelne krabicky v palubce/u stresni svitilny.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 18:47   Citovat  

Tak já jsem dneska koupil tady tohle, cena bezkonkurenční a je tu toho hlavně ten 5drátovej motorek a ty zbyl tři asi vyhodím.
Dneska jsem to okouk, sundal tapeci, zejtra za světla to snad zvládnu spáchat. Největší problém pro mně je nabastlit tam ten motorek , nevím jestli to tu někde není popsaný, já nakonec našel na netu tento návod . Tak snad to někomu k něčemu taky bude.

lhator2 je teď offline  lhator2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 8:09   Citovat  

zbytočne si kúpil 4 motory robil som si do svojho japonca diaľkové všetko čo som potreboval bol dvojvodičový motor a centrálnu jednotku diaľkového (aj keď ja som nakoniec vzal 5 vodičový ale kvôli tomu že do budúcna chcem riešiť určite aplikácie ktoré budu ovládane od toho či bude zamknuté či odomknuté (podsvietenie interieru pri odomknutí a podobne)).
postup:
1. umiestniť motorček do dverí vodiča tak aby ťahal za tiahlo kolika (chodí ľahko aspoň u mňa)
2. na jednotke CZ vo dverách vysledovať káble od zámku vodičových dverí (zistiť či pri zamykaní kľúčom spínač ukostruje alebo pripája na 12V)
3. pripojiť motorček vodičový ku CZ vo dverách na vodiče myslím že to bolo červenobiely a žltočervený (okruh motorčekov vo dverách ) tým pádom ti už bude behať motorček aj vo vodičových dverách pri zamykaní a odomykaní si v stave v akom je origo diaľka od výroby.
4.nepovinný v mojom prípade natiahnuť 3 káble cez husi krk vo vodičovích dverach až do kasne ukončene pod plastompri nohách vodiča ( v spojovacom konektore sú volne miesta kade sa dajú pretiahnuť káble bez problémov)
5.pod plastom pri vodičových nohách oddeklovať a vo zväzku ktorý smeruje z dverí nájsť rovnaké farby vodičov pozor sú ale hrubšie čo man osobne pomýlilo a musel som to preverovať metódou špendlik ako sonda do kábla a merať priechodnosť od dverí Úsměv )
6. odblankovať tieto dva vodiče a pripajkovať ku nim vodiče z dialkového pozor stred rele.
7. na diaľkovom spojiť obidva kanále (zamykanie odomykanie) pripínaci kontakt POZOR nie odpínaci na červený od diaľky čiže +12v
8. nájsť vo zväzku stálych 12V a kostru pripojiť červený na +12 čierny na kostru
9. otestovať funkčnosť pripadne prehodiť medzi sebou polaritu pokiaľ ti funguje diaľkove naopak
10. v mojom prípade som ťahal ešte kábel aj do kufra na odskok kufra ale tam nieje už nič zložite a u teba možno nepotrebné.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 14:20   Citovat  

no... momentálně jsem ve fázi kdy mi jdou zamykat i odemykat dálkáčem všechny dveře mimo řidičoých. Možná je to těma tyčkama špatně nastavenýma.
Mimochodem, ten motorek ve dveřích se má nějak pohybovat přes dálku i když tam ta tyčka ještě není ? Protože mě se nehejbe... Smutný

1 háčko
2
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 15:15   Citovat  

Áno ma s pohybovať pokial si ho správne pripojil-> možno na anglanoch su inakšie farby káblov jednoducho to zistíš vezmi multimeter daj merať rozsah 20V DC a postupne meraj na konektore CZ kde sa po odomknutí alebo zamknutí ukáže nachviľu 12V pozriem manuál sice japan ale napíšem prípadne dám screenshot z manuálu.

EDIT: prikladám zapojenie v mojom aute teda to čo potrebuješ ty, relé na obrázku sú vo vnútri tebou zakúpeného diaľkového centrálu nehľadaj ich niekde inde Úsměv ja osobne som dialkové dal do kasne nie do dverí ale pod plast pri vodičové nohy zbytočne by to vo dverách hrkotalo a ja to nemám rád Velmi šťastný

centrál.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
centrál.png, 60.04 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 17:25   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Ještě něco. Jseš si jistej, že to cos vyměnil nebyla třeba ta jednotka dálkáče? Protože myslím, že ani anglán bez DO nemá takovou černou skříňku za popelníkem. Pokud to je jako v japonci, tak má tu ovlácací krabičku centrálu ve dveřích. Jetli to třeba nebylo tak, žes prostě k autu při koupi nedostal ovladače, pak by skutečně stačilo tu jednotku vyměnit a fungovalo by to. Ale nechci se hádat, jen abychom tu nováčka nemystifikovali. přátele

Nevím co je ta černá krabička za popelníkem, ale vím 100%, že když jsem odpojil ty konektory tak jsem klíčem u řidiče žádné dveře nezamkl a ani jsem nezamkl když jsem zavřel dveře a u řidiče zatlačil ten čudl ve dveřích. Tak jsem ty konektory vyškub a napájel na ně tu dálku a funguje to. Nikdy na tom autě nebylo DO už z výroby, protože nemám nad hlavou ten senzor. Ale jinak máte pravdu, že ve dveřích řidiče je nějaký ovladací prvek, ale za popelníkem je další. Možná že ta krabička za popelníkem byla příprava na DO, ale z výroby to opravdu dálku nemělo.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 17:58   Citovat  

lhator2 napsal:
Áno ma s pohybovať pokial si ho správne pripojil-> možno na anglanoch su inakšie farby káblov jednoducho to zistíš vezmi multimeter daj merať rozsah 20V DC a postupne meraj na konektore CZ kde sa po odomknutí alebo zamknutí ukáže nachviľu 12V pozriem manuál sice japan ale napíšem prípadne dám screenshot z manuálu.

EDIT: prikladám zapojenie v mojom aute teda to čo potrebuješ ty, relé na obrázku sú vo vnútri tebou zakúpeného diaľkového centrálu nehľadaj ich niekde inde Úsměv ja osobne som dialkové dal do kasne nie do dverí ale pod plast pri vodičové nohy zbytočne by to vo dverách hrkotalo a ja to nemám rád Velmi šťastný

Díky moc za rady. Já mám taky japonce jako ty, nechtěl jsem zakládat jiný topic, protože mne to dokopalo k tomu ten problém otvírání klíčem taky konečně vyřešit a řešení budou asi velmi podobná.
Jinak já tu jednotku DO dávám do dveří, namísto tý původní z výroby a pořádně ji zajistím aby se tam nehrkala.
To tahání kabelů je nad moje síly/schopnosti a trpělivost. Takže originál jednotka skončí v kůlně.
Ale nemám čím změřit to napětí Smutný Zkusím ještě přehodit ty vodiče mezi sebou, ale podle mně to bude v tom zapojení kabelů do jednotky, Takže metoda pokus omyl...

Optimas : a není možné že už tam tu dálku někdo dával dřív a že prostě odešla ? To by se chovalo tak jak píšeš.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 18:15   Citovat  

vespula.mortifer

Myslíš krabičku s nápisem Lucas a origo konektory Honda takové, které jsou po celém autě mraky? To asi těžko. A jen tak pro zajímavost, díval se někdo z vás za ten středový panel jestli tam tu krabičku máte? Je úplně dole a jde blbě vidět. A navíc kdyby to mělo dálku tak mám na stropě tu čočku tu by asi nikdo nepředělával kdyby ta dálka odešla

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 19:04   Citovat  

optimas napsal:
vespula.mortifer

Myslíš krabičku s nápisem Lucas a origo konektory Honda takové, které jsou po celém autě mraky? To asi těžko. A jen tak pro zajímavost, díval se někdo z vás za ten středový panel jestli tam tu krabičku máte? Je úplně dole a jde blbě vidět. A navíc kdyby to mělo dálku tak mám na stropě tu čočku tu by asi nikdo nepředělával kdyby ta dálka odešla

Tu čočku by to právě mělo na stropě jen kdyby to tam bylo z výroby. Proto jen logicky odvozuju, že je to dodělávaný. Jako mohlo to bejt udělaný i už třeba jako nový u prodejce jako dodatečnej doplněk přece. Já tu krabku nehledal, i v manulálu na japonce 5G je namalovaný, že je krabice ve dveřích u řidiče. A tu já tam mám Mitsumi.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 19:13   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Tu čočku by to právě mělo na stropě jen kdyby to tam bylo z výroby. Proto jen logicky odvozuju, že je to dodělávaný. Jako mohlo to bejt udělaný i už třeba jako nový u prodejce jako dodatečnej doplněk přece. Já tu krabku nehledal, i v manulálu na japonce 5G je namalovaný, že je krabice ve dveřích u řidiče. A tu já tam mám Mitsumi.

EDIT:
Přikládám screen z manuálu Jak na to civic rok 1995.
To pod popelníkem je jednotka ovládání bez klíče, tedy dálkového ovládání...
To ve dveřích spolujezdce ( je to c6g ) je jednotka ovládání s klíčem, tedy bez DO.
Takže ti někdo asi ukrad tu čočku ve stropě a proto ti to nechodilo Úsměv

screen manual.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
screen manual.jpg, 225.07 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2013 , 0:43   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Díky moc za rady. Já mám taky japonce jako ty, nechtěl jsem zakládat jiný topic, protože mne to dokopalo k tomu ten problém otvírání klíčem taky konečně vyřešit a řešení budou asi velmi podobná.
Jinak já tu jednotku DO dávám do dveří, namísto tý původní z výroby a pořádně ji zajistím aby se tam nehrkala.
To tahání kabelů je nad moje síly/schopnosti a trpělivost. Takže originál jednotka skončí v kůlně.
Ale nemám čím změřit to napětí Smutný Zkusím ještě přehodit ty vodiče mezi sebou, ale podle mně to bude v tom zapojení kabelů do jednotky, Takže metoda pokus omyl...

Pokiaľ nahrádzaš origo jednotku tak zmena je iba v tom že tie fialove body ktoré som označil ako nezapajať a odizolovať zapoj na kostru v tedy ti začne robiť nova dialka aj reverz čiže odomyká a zamyká dvere tam môžeš mať problém. Samozrejme nezabudni na napájanie je na pínoch 2 - čierny minus a 3 bielozelený plus pak by to malo už chodiť bez problémov Úsměv pokiaľ nie napíš zbúcham ti origo schému pre tvoj konkrétny prípad Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
centralni zamykani na DO anglan
Fórum: Elektroinstalace
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina