Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Centropol energy zkusenosti?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 10:27   Citovat  

Ahoj máte někdo zkušenosti s tímto dodavatelem energií?Nabízejí o 15% nižší ceny elektřiny i plynu a od příštího roku o 20% než. Čez.Je to s garancí,ale smlouva je na tři roky.Už jsem to podepsal a nevím jestli jsem neudělal chybu.Není tu někdo s nejakyma zkusenostma nebo kdo do toho vidí a rozumí tomu?Děkuji.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 16:24   Citovat  

Jsou to překupníci, je jich tady mrtě, ale na druhou stranu ti nabízejí lepší cenu, tak proč ne.

Tuším že centropol mají naši ... žádný problém, nejdůležitější na tom všem je smlouva, protože se jedná o obchod s "virtuálním" zbožím ... když by padli, tak o nic nejde, dráty jsou stejně čezu nebo eonu (nebo pre) ... takže tak
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 17:45   Citovat  

Počítej že sleva nebude z ceny co platíš, ale pouze z ceny elektřiny nikoli za distribuci.
Centropol mám a blíží se mi 3-letá doba, takže nejspíš u nich zkončím. Nelíbí se mi jejich (ne)jednání. Při navýšení ceny nepošlou platební kalendář s úpravou pro zálohy, ale po cca 4-5 měsících rovnou upomínku na dlužnou částku. Kalendář nikdy nedošel, ale upomínka vždy. Dle jejich informace posílali vše na stejnou adresu. Zajímavé, že to bylo každý rok stejný a nejsem sám v okolí...
První rok po snížení se mi postupně zvyšovala cena, že dnes je cena stejná ne-li i o něco vyšší než u ČEZ.

Včera mi přišel dopis (na druhý byt) od ČEZ, že mi od 1.ledna sníží cenu elektřiny o 15% na rok 2014 nebo zpětne od 23.9.2013 s garancí až do konce roku 2015 o 20%.

+ pro ČEZ mám, že mám pobočku cca 5 min od baráku
- pro CENTROPOL - kontakt jen telefonicky na jejich linku za cca 4,- /min s tím ,že prvních 10 minut se nedovoláš na operátora a jsi "v pořadí" Ble

PS Za výpověď smlouvy před uběhnutím 3 let si u CENTROPOLU účtují poplatek 3000,- Myslím ale, že do jednoho měsíce od podpisu je to bez sankce
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 18:02   Citovat  

Můj názor na tohle je, že tihle virtuální poskytovatelé mají ořezané služby a jednání stojí za starou belu. To že Ti dají slevu na cenu silové elektřiny nemůže vykoupit ostatní komfort (např. síť poboček)...čím více služeb, tím vyšší fixními náklady.

Fakt bych nechtěl jezdit něco řešit přes půl republiky do Ústí, když můžu být za půl hodiny v Hradci.

edit: viz Ajsik...myslím že to shrnul pěkně.
   Návrat  
pringles je teď offline  pringles
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 18:48   Citovat  

centropol je nespolehlivej v tom co se tu už psalo.
ceník si měl dostat při podpisu smlouvy.pořádně si ho pročti.
jsou různé druhy smluv-maj je vždy jen na určité období.
cenu za dodávky komodit EL/plyn sníží na určité období.pak si ale účtují za některé služby.
např.právní služby,pojištění nebo tzv. měsíční poplatek za dodávku komodit.kdybys chtěl poradit na co si dát pozor nebo jak odstoupit od smlouvy tak mi pošli číslo do vzkazu Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2013 , 19:10   Citovat  

Takže mám smlouvu vypovědět dokud je čas?
   Návrat  
Acordion je teď offline  Acordion
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 14:29   Citovat  

U nás v příbuzenstvu mají centropol asi 4 rodiny a jsou spokojeni. Na trhu moc výhodnějších není. Garantují nejnižší cenu v lokalitě.. Vážně o změně přemýšlím..Ceny energií půjdou nahoru, to je jisté, proto je fix. cena na 3 roky pro mne zajímavé.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 15:50   Citovat  

A co když půjdou dolů ?

Růst cen elektrické energie je umělý a tím pádem se může stát cokoliv
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 16:36   Citovat  

Daver napsal:
A co když půjdou dolů ?

Růst cen elektrické energie je umělý a tím pádem se může stát cokoliv

Ola,
přesně tak, jakmile začli všichni nabízet fixace, tak jsem si řekl, ŽE JUST NECHÁM VŠE TAK JAK JE A UVIDÍME. A ONO EJHLE, CENY ŠLY DOLU ... A PŮJDOU DOLU TAK ROK DVA, JE JÍ PŘEBYTEK, LIDI ŠETŘÍ, TZV. KRIZE KONČÍ, TAK PŮJDE VÍCE VĚCÍ DOLŮ ...
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 18:52   Citovat  

Acordion napsal:
...Ceny energií půjdou nahoru, to je jisté, proto je fix. cena na 3 roky pro mne zajímavé.

Pokud je mi známo pro příští budou energie zlevňovat. Můžeš mi poslat zdroj, ze kterého máš informaci, že pro příští rok se bude jistě zdražovat? Dát si dneska fix je podle mě hovadina...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 19:11   Citovat  

To je obecná prognóza profesionálů z oboru pár měsíců zpět, takže kde se neinformují, tam neví Úsměv

Já jsem se před rokem do krve hádal s jedním advokátem, který tvrdil to samé ... ale s takovým množstvím alternativních zdrojů zkrátka není možné cenu šponovat neustále ...
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 19:17   Citovat  

Daver napsal:
To je obecná prognóza profesionálů z oboru pár měsíců zpět, takže kde se neinformují, tam neví Úsměv

Já jsem se před rokem do krve hádal s jedním advokátem, který tvrdil to samé ... ale s takovým množstvím alternativních zdrojů zkrátka není možné cenu šponovat neustále ...

je to dobrý
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 19:25   Citovat  

nebrat. cena silové elektřinny bude v následujících letech klesat. I když k nim přestoupíš, stejně ve výsledku ušetříš prd a akorát budeš sem tam řešit problémy (což je nakonec vidět i výše).
   Návrat  
semi je teď offline  semi
PříspěvekZaslal: 1.10.2013 , 23:22   Citovat  

[quote="Acordion"]U nás v příbuzenstvu mají centropol asi 4 rodiny a jsou spokojeni. Na trhu moc výhodnějších není. Garantují nejnižší cenu v lokalitě.. Vážně o změně přemýšlím..Ceny energií půjdou nahoru, to je jisté, proto je fix. cena na 3 roky pro mne zajímavé.[/quote]

Je fakt, že na trhu Centropol nabízí poměrně zajímavé ceny, to si každý může počítat na celkem spolehlivých kalkulačkách např.: zde :arrow: odkaz nebo :arrow: odkaz a ta garance ceny umožňuje poměrně jednoduše odejít, v případě, že by člověk zjistil, že nemá nižší cenu než hlavní dodavatel v lokalitě.

Problém vidím v tom, že se nedá říct: cena bude určitě stoupat nebo klesat, je to jen pravděpodobnost...fix umožňuje mít na určitou dobu jistotu, že když jsou ceny aktuálně nízké, budu je mít stejné i na další tři roky. To jestli bude stejná cena za dalších pár měsíců, to není jen otázka čisté energie, ale i regulovaného trhu...koncový spotřebitel pak ovlivňuje cenu celou řadou dalších jedinečností (velikost bytu/domu, k čemu el. všemu potřebuje..) a tak si myslím, že si to člověk prostě musí navolit podle vlastních představ...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Centropol energy zkusenosti?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina