Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pískání od rozvodů
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
joei.pavlas je teď offline  joei.pavlas
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 18:52   Citovat  

Zdravím,
jsem poměrně čerstvý vlastník Hondy Civic Aerodeck (D15Z8) a po pár dnech po koupi mně začalo něco pískat na straně rozvodů. Všechny klíňáky jsem rozházel a ani jeden na vině nebyl. Nic jiného než něco na rozvodovém řemeni mě nenapadá. Zvuk jde zřetelně od něho. Jinak rozvody (řemen, pumpa, kladka) jsou celkem nové, jeté necelých 5000km. Nevíte co by to mohlo být? Zde je odkaz na video se zvukem.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 19:00   Citovat  

joei.pavlas napsal:
Zdravím,
jsem poměrně čerstvý vlastník Hondy Civic Aerodeck (D15Z8) a po pár dnech po koupi mně začalo něco pískat na straně rozvodů. Všechny klíňáky jsem rozházel a ani jeden na vině nebyl. Nic jiného než něco na rozvodovém řemeni mě nenapadá. Zvuk jde zřetelně od něho. Jinak rozvody (řemen, pumpa, kladka) jsou celkem nové, jeté necelých 5000km. Nevíte co by to mohlo být? Zde je odkaz na video se zvukem.

pekny Velmi šťastný nemas starej remen na zkousku? mne to prijde jako fakt blbej remen nebo napnutej blbe.... ja mel podobnej problem s novym klinakem, ani v Honde na to neprisli a pak stacilo zajet spravne napnout k Aldovi Velmi šťastný

Petk@ je teď offline  Petk@
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 19:05   Citovat  

joei.pavlas napsal:
Zdravím,

podle zvuku co to děla tak moc naplej rozvodovej řemen Úsměv jinak Doktor a stim zvukem jsi byl v hondě kde ? papa

Sokolik.. je teď offline  Sokolik..
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 19:10   Citovat  

taky bych to vyděl na přepnutý rozvodák. Ještě kuriozita co jsem měl já, tak bylo, že jak je gumové těsnění okolo krycího plastu rozvodů, tak mě nějakým nedopatřením při nasazování vypadlo z drážky a trošku dřelo o řemen. Zvuk byl dost podobný přepnutému rozvodáku.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2013 , 19:21   Citovat  

Petk@ napsal:
podle zvuku co to děla tak moc naplej rozvodovej řemen Úsměv jinak Doktor a stim zvukem jsi byl v hondě kde ? papa

á zdarec přátele neboj, Roudnice Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 8:15   Citovat  

Díky za názory, zkusím to znovu napnout a uvidíme:)

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 11:33   Citovat  

mě to dělala kladka... respektive její ložisko a to měli rozvody 20 000. Takže komplet novej... Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 11:36   Citovat  

Jagi napsal:
mě to dělala kladka... respektive její ložisko a to měli rozvody 20 000. Takže komplet novej... Úsměv

ložisko spíš "chrčí" apod ne? sem kdysi na mazdě takhle měnil ložisko v kladce (skf) a vždycky vydrželo jenom chvilku Úsměv

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 11:55   Citovat  

Doktor napsal:
ložisko spíš "chrčí" apod ne? sem kdysi na mazdě takhle měnil ložisko v kladce (skf) a vždycky vydrželo jenom chvilku Úsměv

kdo ví co tam byla za značka.. ale fakt to byl spíše pískot... po výměně pohoda.. meetallll

0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 15:06   Citovat  

Tak řemen jsem znova napnul, mám pocit že není tak našponvaný jako předtím, ale dělá to pořád. Sice to není tak hlasitý, ale slyšet to je. Akorát když jsem znova napnul řemen, tak na té delší větvi (od řemenice vačky ke klikovce) řemen při určitých otáčkách kmitá. Tak nevím jestli je to normální nebo ne. Napínání jsem dělal přesně podle manuálu.

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 15:08   Citovat  

A nemá ta řemenice vakl?

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 21:08   Citovat  

Ten řemen byl hodně našponovanej a nejspíš se tím přepnutím zničil a nepomůže ani jeho povolení. Pokud se budeš chtít zbavit toho zvuku, tak tě výměna rozvodového řemenu nemine.
Ty pazvuky to dělalo nejvíc při teplém motoru, že jo? Za studena bylo hádám ticho.
Co tam je vůbec za řemen?

To kmitání řemenu na přední straně je normální, ale nesmí být příliš velké, aby řemen nemlátil do plastového krytu.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2013 , 22:20   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ten řemen byl hodně našponovanej a nejspíš se tím přepnutím zničil a nepomůže ani jeho povolení. Pokud se budeš chtít zbavit toho zvuku, tak tě výměna rozvodového řemenu nemine.
Ty pazvuky to dělalo nejvíc při teplém motoru, že jo? Za studena bylo hádám ticho.
Co tam je vůbec za řemen?

To kmitání řemenu na přední straně je normální, ale nesmí být příliš velké, aby řemen nemlátil do plastového krytu.

Ola,
přesně tak - za studena nic, smetový zvuk. Za tepla zvuk chrčení, jakoby jste otáčeli řehtačku, ale takovou malou. přátele

0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 8:11   Citovat  

jo za studena se to neozyvalo, pak jak se ohříval motor, tak to začalo chrčet víc a víc. Jinak řemen tam je Continental, přesný typ teď z hlavy nevím. Myslíte že se s tím dá ještě něco najet nebo doporučujete ihned výměnu?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 9:03  Naposledy upravil M@jk dne 12.10.2013 , 22:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

joei.pavlas napsal:
jo za studena se to neozyvalo, pak jak se ohříval motor, tak to začalo chrčet víc a víc. Jinak řemen tam je Continental, přesný typ teď z hlavy nevím. Myslíte že se s tím dá ještě něco najet nebo doporučujete ihned výměnu?

Ola,
rozvody bych osobně řešil takto: řemen - Gates, Mitsuboshi či i Contitech, Koyo, Aisin (či podobná kladka) pumpa Termotec atd. a udělal. Já budu mít 60tkm na rozvodech a budu na jaře měnit příštího roku. 3 roky jemně chrčíme a od jara už méně, ale fungujeme. Řemen nevypadá brutálně, ale nebudu čekat do 80tkm. Tolik "rozvody" nestojí, a to jak materiálem tak prací a hlavně je to jednoduché, jak přístup.

je to dobrý

přátele

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 12.10.2013 , 22:01   Citovat  

joei.pavlas napsal:

Úplně to nehoří, ale doporučuju vyměnit alespoň řemen a použít nejlépe Gates.
Při výměně zkontroluj stav ložisek vodní pumpy a napínací kladky a pokud nebudou OK tak vyměnit.
Řemen napni raději méně než více a po optarném zajetí ho došponuj.
A pak už by měl být klid.

0
PříspěvekZaslal: 14.10.2013 , 10:01   Citovat  

Díky za rady!

Rimmer je teď offline  Rimmer
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 3:32   Citovat  

Tohle mi dělala kladka klimy... Úsměv

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 10:13   Citovat  

Petr 78 napsal:
...Řemen napni raději méně než více a po optarném zajetí ho došponuj.
A pak už by měl být klid...

Tady tě nechápu,pokud jde o rozvodový řemen,tak tam sílu napnutí určuje pružina napínací kladky. Ty jen povolíš šroub kladky,pootočíš motorem,pružina s kladkou napne řemen tak jak má být a ty ji jen šroubem zajistíš v té poloze. Takže nechápu jak někdo může přešponovat rozvodový řemen,nebo jak někdo může radit ať ho našponuje raději méně...

Johny je teď offline  Johny
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 13:43   Citovat  

Divil by ses kolik mechaniků (zvyklých hlavně na TDi) rozvody na Hondě přepne protože si myslí, že je napínácí kladka v wc a proto je to "volný" při sundávání. Zahřátej motor to napne ještě trošku a pak to dělá takovej bordel. Měl jsem stejnej problém, po novým napnutí všechno v pořádku. A že je řemen od Contitechu trochu hlučnější je známá věc.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 15:54   Citovat  

Johny napsal:
Divil by ses kolik mechaniků (zvyklých hlavně na TDi) rozvody na Hondě přepne protože si myslí, že je napínácí kladka v wc a proto je to "volný" při sundávání. Zahřátej motor to napne ještě trošku a pak to dělá takovej bordel. Měl jsem stejnej problém, po novým napnutí všechno v pořádku. A že je řemen od Contitechu trochu hlučnější je známá věc.

Ano. Ano. Ano.

Přesně tak. Je sice hlučnější, ale to nevadí, alespoň je o něm vědět.

Jak se říká, tak HONDA má nezvykle "volněji" napnuté rozvody. Jak popisoval Johnny. Tím nění myšleno, že to nechá volněji, ale základ je, že strana rozvodu v předu, tzn. jakoby u svodů, by měla jít při zatlačení prsty o cca 0,5cm propružit.

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 21:28   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tady tě nechápu,pokud jde o rozvodový řemen,tak tam sílu napnutí určuje pružina napínací kladky. Ty jen povolíš šroub kladky,pootočíš motorem,pružina s kladkou napne řemen tak jak má být a ty ji jen šroubem zajistíš v té poloze. Takže nechápu jak někdo může přešponovat rozvodový řemen,nebo jak někdo může radit ať ho našponuje raději méně...

To by ses divil, co všechno je možné Mrk
To co píšeš je teorie, ale v praxi si rozvody můžeš navzdory pružině na napínací kladce našponovat méně i více než je správně.
Navíc jsi ten postup nenapsal úplně správně.
Žádné protočení motorem při povolené kladce, ale pouze pootočení o tři rzuby na rozvodovém kole po směru otáčení.

A navíc, kdybys pozorně četl, tak bys věděl že jsem předtím nepsal o rozvodovém ale o "klínovém" řemenu. Mrk

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 21:34   Citovat  

M@jk napsal:
Ano. Ano. Ano.

Přesně tak. Je sice hlučnější, ale to nevadí, alespoň je o něm vědět.

Jak se říká, tak HONDA má nezvykle "volněji" napnuté rozvody. Jak popisoval Johnny. Tím nění myšleno, že to nechá volněji, ale základ je, že strana rozvodu v předu, tzn. jakoby u svodů, by měla jít při zatlačení prsty o cca 0,5cm propružit.

Půl centimetru na přední (delší) straně je málo. To by byl rozvoďák našponovanej víc než "klíňák" a to bylo i dost slyšet.
Teda záleží jak silně na něj tlačíš Úsměv
U Hondy ale i u jinejch benzíňáků je za studena rozvodový řemen přirozeně volnější kvůli tepelné roztažnosti motorového bloku a jiných součástí motoru.
Po zahřátí motoru a jeho "zvětšení" se rozvodový řemen napne o něco víc, takže je za studena volnější aby nebyl po zahřátí motoru přešpnovaný.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 0:10   Citovat  

Petr 78 napsal:
Půl centimetru na přední (delší) straně je málo. To by byl rozvoďák našponovanej víc než "klíňák" a to bylo i dost slyšet.
Teda záleží jak silně na něj tlačíš Úsměv
U Hondy ale i u jinejch benzíňáků je za studena rozvodový řemen přirozeně volnější kvůli tepelné roztažnosti motorového bloku a jiných součástí motoru.
Po zahřátí motoru a jeho "zvětšení" se rozvodový řemen napne o něco víc, takže je za studena volnější aby nebyl po zahřátí motoru přešpnovaný.

Okay,
nechci se dohadovat o mm, myslím, že 0,5-1cm - tak nějak. Nepamatuji si. Nesmí být hodně volný, ale zase přešponovaný.
Zbytek je tak jak píšeš.

Chce to manuál a cit. Kdo to dělá po xyz kráté, tak ví a má to tzv. "v ruce".

přátele

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 1:55   Citovat  

Petr 78 napsal:
To by ses divil, co všechno je možné Mrk
To co píšeš je teorie, ale v praxi si rozvody můžeš navzdory pružině na napínací kladce našponovat méně i více než je správně.
Navíc jsi ten postup nenapsal úplně správně.
Žádné protočení motorem při povolené kladce, ale pouze pootočení o tři rzuby na rozvodovém kole po směru otáčení.

A navíc, kdybys pozorně četl, tak bys věděl že jsem předtím nepsal o rozvodovém ale o "klínovém" řemenu. Mrk

Tak za prvé,teoretik jsi možná ty,já si na autě dělám všechno sám. Pokud to napnutí necháš na pružině a děláš to za studena,je to napnuté jak má být a nemůže to být jinak.
Za druhé,nepsal jsem o protočení ale pootočení. Sorry že jsem nenapsal o tři zuby tak jak to teoretik jako ty má našprtaný z návodu. Ono je dost jedno jestli o tři,čtyři nebo pět...
A za třetí,jelikož jsem nikde neviděl o jakém řemenu je řeč,tak jsem hned na začátku napsal "pokud jde o rozvodový řemen..."

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 18:55   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tak za prvé,teoretik jsi možná ty,já si na autě dělám všechno sám. Pokud to napnutí necháš na pružině a děláš to za studena,je to napnuté jak má být a nemůže to být jinak.
Za druhé,nepsal jsem o protočení ale pootočení. Sorry že jsem nenapsal o tři zuby tak jak to teoretik jako ty má našprtaný z návodu. Ono je dost jedno jestli o tři,čtyři nebo pět...
A za třetí,jelikož jsem nikde neviděl o jakém řemenu je řeč,tak jsem hned na začátku napsal "pokud jde o rozvodový řemen..."

Nechci se hádat o tom kdo je a není teoretik, ale rozhodně není jedno o kolik zubů motorem pootočíš. I to má vliv na správné napnutí, víš? A to není teorie našprtaná z návodu, ale holá praxe. Mrk
Když se poootočí o méně než tři zuby, tak bude řemen málo našponovaný a když o víc než tři zuby tak bude našponovaný moc. Toť moje zkušenost.

A pokud si dobře pamatuju, tak v servisním manuálu není napsáno "pootočit asi o tři zuby" ale "pootočit (přesně) o tři zuby"
Kdyby to bylo jedno jak píšeš ty, tak by tam bylo napsáno "asi". Jenže ono není.....
Nevím kolik rozvodových řemenů jsi měnil nebo napínal, ale podle toho co píšeš tak asi moc ne.

Jo a omluvám se za tu poznámku o pozorném čtení. V tomhle případě jsem skutečně psal o rozvodovém řemenu.
"Klínový" řemen jsem řešil jinde a nějak se mi to pomotalo. Ikdyž u obou řemenů platí stejný postup, proto mě to zmátlo.
Tak pardon Se stydím

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pískání od rozvodů
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina