Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vibruje volant při brždění XYZ brzdy
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 20:03   Citovat  

ahoj, už si nevím rady s mojí Preludou, při brždění mi vibruje volant a to dost silně, musím ho držet oběma rukama a stejně tím ty vibrace neeliminuju jak jsou silné... mám na předku XYZ 6piston 330 dvoudílné kotouče, desky street a pod koly jsou 5mm podložky, měřil jsem teď házivost a pravý kotouč má 0,04 a levý 0,08 což je v limitu dle manuálu, podložka má hazivost 0,04mm, takže podložka ani kotouče by neměly být příčinou, dělal jsem komplet vyčištění brzd, desky sjeté rovnoměrně, nebyly zaseklé, pístky se zdají také v pořádku.

Mohl by být problém ve vyvážení kotouče? Uvnitř v těch drážkách na chlazení jsou takové drátky, které ho vyvažují, možná nějaký odletěl, může to pak dělat takové vibrace do řízení?? to mi hlava nebere

Případně setkal se někdo s tím, že by to mohly dělat zadní brzdy? Ale na zadních jsem házivost měřil taky a je taky v servis limitu, tak nevím kde hledat problém... Bueee

Jinak kola jsou vyvážené teď čerstvě (nevyváženost byla 10g...) a nafoukané na 2.2, tady jsem teď vyfoukal z drážek na kotouči bordel a trochu se to zlepšilo, ale pořád to vibruje, možná to vibruje pořád stejně neměl jsem moc času to vyzkoušet důkladně, každopádně vibrovat by to němělo vůbec... Tak to valím bulvy Vůle v čepech jsem rukou žádné nepoznal, možná ještě zkusím pajsrem...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 20:14   Citovat  

kolik km maš najeto na tech brzdach? Dostaly nekdy poradny zahul? Po jakem zajeti - jak jsi je zajizdel?
Nahodou, třmeny jsi nenatiral?

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 20:29   Citovat  

FastCivic napsal:
kolik km maš najeto na tech brzdach? Dostaly nekdy poradny zahul? Po jakem zajeti - jak jsi je zajizdel?
Nahodou, třmeny jsi nenatiral?

nema to najeto ani 4000km, zahul nikdy nedostaly, nenatiral, bzrdy jsem zajizdel postupne, plynuly brzdeni, zadny prudky zaslapavani ze zacatku, takovejch 500km

haRRibo je teď offline  haRRibo
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 20:54   Citovat  

ake mas brzdove kotuce?

na ich stranke pisu dokonca:

disk je při brždění hlučnější a mohou být cítit lehké vibrace (nebude uznáno jako reklamace)

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 20:56   Citovat  

haRRibo napsal:
ake mas brzdove kotuce?

na ich stranke pisu dokonca:

disk je při brždění hlučnější a mohou být cítit lehké vibrace (nebude uznáno jako reklamace)

jake mam kotouce pisu v prvnim prispevku... staci si to precist Mrk a taky neresim lehke vibrace ale to ze mi volant vibruje tak ze ho skoro neudrzim v rukach... Tak to valím bulvy

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 21:04   Citovat  

330 mm je prumer, kterym se da zastavit auto s 1500kg ...
Navic se Street deskama se to neda ani lehce spatne zajet...

Dulezite je, vibruje to i a studena?
Nebo jen pri zahrati?
Jak moc velke zahrati je pro vibrace potreba?
Co to dela pri lehkem pribrzdeni z studena? Take to citis ve volantu?
Je to stejne pri malych i velkych rychlostech?

Vyvazeni kotouce to nebude, tomu neverim, nebot si zatim kotouce nemenil a z fabriky to chodi hodne presne...
Podivej se, zda jsou desky sjete rovnomerne, dulezity je rozdil napric nejvetsim rozmerem desticky, ten by nemel byt vetsi nez 1mm. Pak muze dochazet ke "kousnuti" pistku (protoze jsou uz moc sikmo), tim neustale jedna desticka lehce pribrzduje kotouc, ten je jednostranne teplotne zatezovany a dela to takoveto brikule. Jinak me nic dalsiho nenapada...
Musel bych to videt, svest se a treba by me neco dalsiho napadlo...

EDIT:
Brzdy jsou z jara roku 2011 a kotouce jsou dvoudilne drazkovane...

drahoskrivinka je teď offline  drahoskrivinka
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 21:10   Citovat  

Mel sem na ATR podobny problém a az sem vymenil na podelnych tyci ty 4 gumy,tak vybrace prestali.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 21:16  Naposledy upravil mot dne 13.10.2013 , 21:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

drahoskrivinka napsal:
Mel sem na ATR podobny problém a az sem vymenil na podelnych tyci ty 4 gumy,tak vybrace prestali.

mam tam PU, leda by uz byly vymackane, ale tomu moc neverim... mam objednany traction bar, tak uvidim, jestli to bude tim, musi to po jeho montazi prestat...

Dany: vyzkousim vsechny varianty co popisujes a pak dam vedet sva zjisteni... je to dobrý

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 21:16   Citovat  

A jeste jestli to dela pouze pri lehkem pribrzdeni nebo i pri maximalnim brzdeni... Pokud by se kotouc krivil teplotnim zatizenim, vetsinou pri maximalnim moznem brzdeni to s volantem nijak brutalne nehazi, to dokazi dorovnat pistky v brzdici...

Je pravda, ze jsem neco podobneho delal take na podobne naprave, kdy byl problem take v ulozeni te pricne vzpery, co fixuje predni ramena... Preci jen to je DW komplikovanejsi naprava nez McPherson jak v dobrem, tak i ve zlem...

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 21:18   Citovat  

Dany napsal:
A jeste jestli to dela pouze pri lehkem pribrzdeni nebo i pri maximalnim brzdeni... Pokud by se kotouc krivil teplotnim zatizenim, vetsinou pri maximalnim moznem brzdeni to s volantem nijak brutalne nehazi, to dokazi dorovnat pistky v brzdici...

Je pravda, ze jsem neco podobneho delal take na podobne naprave, kdy byl problem take v ulozeni te pricne vzpery, co fixuje predni ramena... Preci jen to je DW komplikovanejsi naprava nez McPherson jak v dobrem, tak i ve zlem...

kdyz jsem to dnes zkousel tak pri lehkem brzdeni za studena to vibrovalo dost a pri prudkem uz zahrate me to pripadlo ze nevibruje, ale to prudke jsem zkousel jen jednou a pak uz nebyla moznost zkousku opakovat, tak zase jindy...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 21:37   Citovat  

tak potom by to spis ukazovalo na pribrzdovani treba i pouze jedne desticky...
... bud krivym sjetim nektere desky
... nebo ze jsou desky v brzdici moc fest
... pokud kola pravidelne myjes nejakym agresivnim cisticem, tak zkontroluj zda ty pistky nejsou na povrchu nejak poskozene na te vysunute casti, odreniny, oxidace, a pod. videl jsem agresivni cistic, co porusoval povrch i eloxu

pokud se Ti nebude zdat nic divneho, muze to byt zpusobeno i tim zpusobem zajeti nebo nedostatecnym zajeti, pokud si to 500 setril az moc a pak to najednou dostalo zahul na okruhu, muze klidne dojit ke zkriveni kotoucu... Ale ani zde neni nic ztraceno, protoze material tech kotoucu obsahuje pomerne dost uhliku a je dost tvrdy, tak to zkriveni je spis neco jako by uvolneni vnitrniho pnuti, pak je paradoxne nejlepsim resenim nasadit agresivnejsi desticky a vzit to poradne ohrat na okruh, na konci stintu to nechat alespon tri kola chladit s tim, ze jeste prvni kolo jedes s lehkou brzdou leve nohy, aby se kotouc srovnal... Pak to vychladne a dost casto ta vibrace na kotouci zmizi...

Na zavodnim aute se mi t otreba stane, pokud musim nasadit nove nezajete kotouce behem zavodu, to pak treba prvni hodinu provozu vibrujou, pak dojde k nejakemu bodu zlomu, postupne prestanou vibrovat a za hodinu je treba po vsem... No a pak uz nezavibrujou az do uplneho sjeti a tedy konce zivotnosti...

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 21:43   Citovat  

Dany napsal:
tak potom by to spis ukazovalo na pribrzdovani treba i pouze jedne desticky...
... bud krivym sjetim nektere desky
... nebo ze jsou desky v brzdici moc fest
... pokud kola pravidelne myjes nejakym agresivnim cisticem, tak zkontroluj zda ty pistky nejsou na povrchu nejak poskozene na te vysunute casti, odreniny, oxidace, a pod. videl jsem agresivni cistic, co porusoval povrch i eloxu

pokud se Ti nebude zdat nic divneho, muze to byt zpusobeno i tim zpusobem zajeti nebo nedostatecnym zajeti, pokud si to 500 setril az moc a pak to najednou dostalo zahul na okruhu, muze klidne dojit ke zkriveni kotoucu... Ale ani zde neni nic ztraceno, protoze material tech kotoucu obsahuje pomerne dost uhliku a je dost tvrdy, tak to zkriveni je spis neco jako by uvolneni vnitrniho pnuti, pak je paradoxne nejlepsim resenim nasadit agresivnejsi desticky a vzit to poradne ohrat na okruh, na konci stintu to nechat alespon tri kola chladit s tim, ze jeste prvni kolo jedes s lehkou brzdou leve nohy, aby se kotouc srovnal... Pak to vychladne a dost casto ta vibrace na kotouci zmizi...

na okruhu to ani jednou nebylo, neverim ze s mym stylem jizdy bych tak velky kotouce zkroutil a cistic na kola nepouzivam, pouze obyc. samponova voda... ty desky jsou porad jako nove, skoro neubyly, takze ty pistky nejsou ani vyjete z brzdice, tudiz na nich ani zadna koroze nebyla videt, protoze bych je musel vyslapat bez desek abych videl jak jsou na tom... asi toto udelam, jestli neni nejaky pistek zasekly, mely by asi vyjet vsechny stejne, kdyz ty desky vytahnu a naslapu pedal, je tak?

PS: k tomu myti, dost casto to auto myju, temer po kazde jizde Velmi šťastný a nekdy to po umyti jedu obrzdit tu rez na kotoucich co vznikne kdyz tam strikne voda z myti a nekdy to obrzdit nejedu a dam to rovnou do garaze a pak to stoji treba i nekolik tydnu, muze to mit vliv, ze by to kotouce nejak poskodilo, nebo na desce nechalo nejaky bordel?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2013 , 21:47   Citovat  

mot napsal:
na okruhu to ani jednou nebylo, neverim ze s mym stylem jizdy bych tak velky kotouce zkroutil a cistic na kola nepouzivam, pouze obyc. samponova voda... ty desky jsou porad jako nove, skoro neubyly, takze ty pistky nejsou ani vyjete z brzdice, tudiz na nich ani zadna koroze nebyla videt, protoze bych je musel vyslapat bez desek abych videl jak jsou na tom... asi toto udelam, jestli neni nejaky pistek zasekly, mely by asi vyjet vsechny stejne, kdyz ty desky vytahnu a naslapu pedal, je tak?

Nevyjedou, protoze maji ruzne prumery, bez desek to vubec nemackej...
Zkontroluj desky, jestli jsou fakt rovne, jestli jsou opravdu volne v tom brzdici a pokud je vse opravdu v pohode, tak to muze byt i zpusobeno tim pomerne malym najezdem za dva roky nebo nejakou jinou kravinou...
Pokud to neni na podvozku, coz prave poznas tim lehkym zabrzdenim, tak bych to naopak vzal nekam opradu dost prohnat, aby se to poradne zahralo...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vibruje volant při brždění XYZ brzdy
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina