Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
b18c4 - zvýšené volnoběžné otáčky + ulomený filtr EVAP
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Diego20 je teď offline  Diego20
1
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 9:48  Naposledy upravil Diego20 dne 16.10.2013 , 12:10, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ahoj pánové, "povedla" se mi u mého b18c4 taková věc Smutný mám zvýšené volnoběžné otáčky, tak jsem se rozhodnul vyčistit klapku a EACV, úspěšně vyčištěno - ale bohužel pořád zvýšené Smutný , jenže při dávání zpět se mi podařilo ulomit (bylo už šero a prd jsem na to viděl, nešikovně jsem se opřel a bylo to) zřejmě EVAP ...přikládám foto....ptám se, dá se s tím jezdit, aniž bych jakkoliv ubližoval autu nebo jde to vyešit nějak jinak (zaslepit)? ...díky za každou radu, Kuba přátele

IMG_20130928_092056.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20130928_092056.jpg, 803 kB

IMG_20130928_092019.jpg

IMG_20130928_092019.jpg, 853.4 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 10:38   Citovat  

nevadi to cos ulomil je jen nasazovaci filtr

1
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 10:50   Citovat  

Doomm: Díky za odpověď. Byl tam nahoře jen takový plastový "váleček" Se stydím ...takže mám to něčím nahradit? Zaslepit? Nechat tak a neřešit? Úsměv na auto jsem puntičkář přátele

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 12:00   Citovat  

muzes to nechat tak nebo nozikem zariznout

0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 22:59   Citovat  

Doomm: Ještě se vrátím k termínu "jen nasazovací filtr" ...co ten filtr filtruje, netušíš? Pořád mi vrtá hlavou, že tam asi zbytečně nebyl a když tam teď není, tak to musí mít na něco vliv...vlastně teď nevím, jestli to, že je to ulomené, pořád nezpůsobuje ty zvýšené otáčky, které, i když jsem klapku i EACV vyčistil, přetrvávají...už jsem z těch zvýšených volnoběžýných otáček celkem zoufalý, dělá si to, kdy chce, hlavně, když auto jede po nočním stání v ten den prvně, tak i po zahřátí jsou na 1500ot/min, když už startuju a jedu podruhé v ten den, je to většinou v normě...pořád platí, že kdyby někdo tu ulomenou část (nebo celý ten žebrák) měl zbytečně doma, koupil bych ji...děkuju přátele

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2013 , 23:43   Citovat  

filtruje vzduch, ktery nasava ten ventil. Nasava ho proto, aby se cim jak nejrychleji vratil do puvodni polohy. Je to jen propojeni s atmosferou. Plno lidi jezdi s ulomenym filtrikem. Jedine co se muze stat je ze ten ventil po case (hodne dlouhem) odejde

1
PříspěvekZaslal: 29.9.2013 , 22:09   Citovat  

Díky za vysvětlení přátele . Díval jsem se na netu na obrázky b18c4 a je pravda, že pár lidí tam ten "filtr" nemělo...tak to nebudu zatím hrotit...teď ještě k těm zvýšeným volnoběžným otáčkám - za studena je normální, že jsou zpočátku zvýšené (cca 1200-1500) to chápu, ale měli by za chvíli spadnout na běžných (cca 800ot./min dle zapnutých spotřebičů) jako tomu bylo doposavaď, jenže to se nestane a drží pořád 1500ot./min a místama skáčou i téměř k 2000ot./min a to i po 15minutové jízdě, jakmile zhasnu po delší jízdě motor a hned nastartuju, tak jsou otáčky relativně v normálu (do 1000ot), to samé, když startuju třeba po pár hodinách a motor ještě není úplně studený, jakmile motor úplně zchladne, tak se problém opakuje...a teď babo raď...vyčištěný EACV, škrtící klapka, svíčky téměř nové, stejně jako všechny filtry, chladící kapaliny dost, nasávání falešného vzduchu kvůli nějaké netěsnosti víceméně vyloučeno (auto chcíplo když jsem dal ruku na hadici místo airboxu)...nějaká rada?Prohlížel jsem fórum a řídil jsem se radama, zatím z toho, co jsem zkusil nic nepomohlo, tak využiju založeného tématu. Díky Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 19:31   Citovat  

no a seriozval jsi volnobeh volnobeznym sroubkem?

0
PříspěvekZaslal: 30.9.2013 , 21:50   Citovat  

Abych pravdu řekl, volnoběh jsem neseřizoval. Nějak mě to nenapadlo, i když jsem si tady na fóru něco o štelování volnoběhu četl, ale říkal jsem si, že když mi to dělá jen při prvním nastartování, když je motor úplně studený, pak povětšinou celou cestu i když je motor ohřátý a po vypnutí a opětovném zapnutí je to už v pořádku, tak to nebude nastavením volnoběžných otáček...chápal bych to v případě, kdyby byl volnoběh zvýšený nezávisle na teplotě motoru, prostě pořád a byla by to první věc, po které bych šel Úsměv ale už jsem dostal do SZ stejný tip od Dutche a ty jsi mi to posvětil, takže zítra na to při prvním nastartování a zvýšených otáčkách mrknu a zkusím poštelovat,snad si to nerozhasím úplně Velmi šťastný budu postupovat dle návodu...tak díky vám oboum za tip pánové přátele

1
PříspěvekZaslal: 2.10.2013 , 22:32   Citovat  

Postupoval jsem dle návodu, zkoušel jsem to pro jistotu dvakrát (jednou včera a jednou dnes) ...nebylo co seřizovat, s vypojeným EACV(IAC) otáčky cca lehce přes 600ot./min po vypnutí motoru, zapojení EACV a resetu lehce přes 700ot./min, takže v normě...čili problém pokračuje...dělá to opravdu jen při studeném motoru (a zároveň při první jízdě se studeným startem i přesto, že už je motor dávno zahřátý, až do jeho vypnutí, pokud se následně nastartuje, otáčky v pořádku, problém se opakuje až po opětovném zchladnutí)...když jsem dnes ráno startoval (bylo lehce nad 0°C, tak byly volnoběžné otáčky na 1500, po kilometru se zvýšili až na téměř 2500ot. Tak to koukám! a trvalo to 10km do práce, takže zřejmě na to má vliv i okolní teplota, tak vysoko ještě nebyly) nejlepší by bylo si pro jistotu někde vypůjčit EACV (popřípadě odkoupit), abych eliminoval závadu EACV, jsem z okolí Vsetína, neměl bych problém si i v okolí dojet, pokecat a odzkoušet, kdyby byl někdo místní a ochotný...pasuje na B18c4ku EACV i z něčeho jiného?Díky moc přátele

0
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 14:17   Citovat  

Nový poznatek, netěsnost sacího potrubí zřejmě vyloučena...sundal jsem vrchní kryt airboxu, při nastartovaném motoru přiložil ruku a po chvíli se hadice přívodu vzduchu "smrskla", když jsem přiložil ruku na klapku, motor chcípnul Úsměv takže v tomhle problém není...za chodu motoru jsem zkoušel vyndat konektor EACV, z volnoběžných otáček 1500ot./min to po vypojení samozřejmě zahlásilo chybu kontrolkou a otáčky spadly na nějakých cca 300-400ot. min...co si z toho mám vzít?Je EACV vadné?Už opravdu nevím, co ještě zkusit...díky přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 15:14   Citovat  

já zkousim tesnost saciho traktu tak, ze tak jako ty sundam hadici z klapky a prstem zacpu jen kanalek pro privod vzduchu do eacv. Pokud by motor nechcipnul, hledas netesnost. Rozdil mezi tvym a mym postupem je ten, ze ty jsi nevyloucil, ze ti dovira nebo nedovira primo skrtici klapka. Ale tu uz mas predpokladam vycistenou i serizeny doraz...
asi bych taky zkusil ten eacv vymenit
jakym zpusobem jsi ho cistil?

0
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 21:35   Citovat  

Můžu to zkusit i Tvým postupem, nevšimnul jsem si žádného kanálku zvlášť pro přívod vzduchu k EACV, ale zítra na to mrknu, snad najdu Úsměv klapku mám pečlivě vyčištěnou, ale doraz jsem neseřizoval (zkusím pohledat, kde se nachází seřizovací šroub a jak na to, tohle jsem ještě nedělal, tak snad to nerozhasím úplně)...eacv jsem čistil tak, že jsem si ho samozřejmně odpojil, sundal těsnění, na hadřík jsem si nastříkal čistič na škrtící klapky otřel povrchu, prostříkal vnitřek (několikrát) a vylil, pak jsem vzal vatové tyčinky do uší a pečlivě, co šlo, čistil + kapesníčky a to taky několikrát...zde je foto před a po...nic jsem nerozebíral, jelikož šrouby na eacv byli dost "zarostlé" ...má se to rozebírat úplně? Co ten černý plast, má se to taky sundat? Se stydím

IMG_20130924_163716.jpg

IMG_20130924_163716.jpg, 807.5 kB

IMG_20130924_161335.jpg

IMG_20130924_161335.jpg, 891.43 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 21:38   Citovat  

stacilo mi vzdycky vycistit to tak jak jsi to delal, nikdy jsem to nemel cele rozebrane

0
PříspěvekZaslal: 6.10.2013 , 21:49   Citovat  

Jasné Úsměv ...zkusím zítra ještě přidržet prst na tom přívodu vzduchu k eacv, jak jsi psal a uvidím, dám tady vědět...nemám rád tyhle závady typu "hledání jehly v kupce sena" Tak to valím bulvy když se něco podělá, vymění se to, tak je to v pohodě, ale tohle, fakt jsem z toho nešťastný...není někdo z okolí Vsetínska, kdo by na to mrknul?Směry Ostrava, Olomouc, Zlín? Vím, že je tady z těhle míst celkem dost :h:ondařů, díky přátele a samosebou dík i za každou radu, návrh, Kuba

0
PříspěvekZaslal: 7.10.2013 , 17:35   Citovat  

Přívod vzduchu k eacv jsem zřejmě nenašel Se stydím myslel jsi přidržet kterou hadičku?Já sundal zas hadici přívodu vzduchu ke škrtící klapce a tam byla u toho akorat jedna hadicka k eacv a po oddelani a nastartovani mi to oblelo motor chladici kapalinou Velmi šťastný .každopádně (ač mi na palubáku chybu nehlásilo) jsem zkusil selfdiagnostic a vyblikalo na mě 14ku-jednou dlouze, čtyřikrát krátce...14ka je IAC valve Úsměv ) ...zkusit to ještě jednou rozebrat a pročistit? Kde můžu eacv sehnat, neválí se někomu doma? Díky moc...Kuba přátele

0
PříspěvekZaslal: 16.10.2013 , 12:32   Citovat  

Dodatek: chybový kód mi to vyblikalo jen jednou (a to asi proto, že jsem vyndával konektor od eacv a neresetoval ECM Tak to valím bulvy ), po resetu i přes to, že to dělá pořád se už chyba při selfdiagnostic neobjevila Smutný
Znovu jsem zkoušel čistit klapku i eacv, pro klid duše, zkoušel jsem netěsnosti, nic nepomohlo...rád bych nechal ještě změřit TPS a taky jsem si všimnul, že jeden ze dvou káblíků v konektoru u termostatu má pryč bužírku, je tam hodně ohnutý a bužírka praskla....v elektrice se ale bohužel nevyznám a nemám ani žádný měřák, zkusím někoho na proměření sehnat....
Po nastarování mám 1500ot., ale hned to pozvolna vystoupá na nějakých 1800-2000ot, po rozjetí to drží na 2000 (vliv na to má i okolní teplota, když je venku chladněji tak i 2500ot.) a to třeba 10km (někdy 5km, někdy 15km, jak kdy) pak se volnoběh ustálí na 800-1200 (někdy ještě lehce kolísá v rozmezí 200ot, někdy drží na místě), pořád se nemůžu zbavit dojmu, že bude problém v něčem, na co má vliv právě teplota (jak okolní, tak i vody v motoru)...fakt nikdo neměl podobný problém? Už jsem pročetl všechno možné, na youtube mám shlédnuté snad všechny videa s tímto problémem...každý píše něco jiného...ještě vypozorované věci při zapnutí klimy to z 2000ot. na volnoběh spadne tak na 5s na 1500ot a pak to jde opět nahoru, při odpojení konektoru k eacv spadne volnoběh na nějakých 400-500ot a drží...
PROSÍM TAKY DOBRÉ LIDI Z H-C, kdyby byl někdo ochotný z okolí (Olomouc, Zlín, Ostrava) zapůjčit funkční EACV z b18ky na odzkoušení (popřípadě i odkoupení) byl bych moc vděčný (vyndání z auta už mám nacvičené, otázka 3min Velmi šťastný ) ... díky přátele

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2013 , 12:37   Citovat  

Ty jsi to jeste neprodal? :_D Kup si konecne zas poradny auto - Nissan. Velmi šťastný

Pokud by ti to tu nekdo z okoli Havru byl schopny pujcit, tak bych ti to mohl pribrat jak zas pojedu do Valmezu. přátele

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1
PříspěvekZaslal: 16.10.2013 , 12:47   Citovat  

Kamaráde, ještě ne Velmi šťastný jooo, Nissany byli (a jsou) Nissany, žádné takovéhle problémy...když já se snažím mít rád i tu Hondu, ale nějak mi to pořád nejde (skrz tyhle "drobnosti", které mě fakt vytáčí) ...snad se najde někdo ochotný i tady a já začnu mít rád opět i H+ VTEC ...jinak se naSštvu a koupím na jaře zpátky něco (N14,N15,P11) s sr20kou (DE,VE,DET) a bude...vozit asi nic nemusíš, spíš jsem to myslel tak, že bych si k někomu dojel, vymontoval, namotoval a projel se, ať vím, na čem jsem a dotyčného moc nezdržoval...i tak dík kolego přátele pokud by samo někdo EACV prodával, odkoupil bych

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2013 , 22:07   Citovat  

Diego20 napsal:
Přívod vzduchu k eacv jsem zřejmě nenašel Se stydím myslel jsi přidržet kterou hadičku?Já sundal zas hadici přívodu vzduchu ke škrtící klapce a tam byla u toho akorat jedna hadicka k eacv a po oddelani a nastartovani mi to oblelo motor chladici kapalinou Velmi šťastný .každopádně (ač mi na palubáku chybu nehlásilo) jsem zkusil selfdiagnostic a vyblikalo na mě 14ku-jednou dlouze, čtyřikrát krátce...14ka je IAC valve Úsměv ) ...zkusit to ještě jednou rozebrat a pročistit? Kde můžu eacv sehnat, neválí se někomu doma? Díky moc...Kuba přátele

privod vzduchu k eacv je dira tak na malicek jak se podivas do klapky zadna hadicka se drzet nemusi a kdyz pises ze ti vytekla chladici kapalina doufam zes ji dolil i po tom cisteni eacv
mrknul bych na vsechny podtlakove hadicky co jsou na sani jestli neni nejaka praskla nebo narusena

0
PříspěvekZaslal: 17.10.2013 , 11:22   Citovat  

Hondik napsal:
privod vzduchu k eacv je dira tak na malicek jak se podivas do klapky zadna hadicka se drzet nemusi a kdyz pises ze ti vytekla chladici kapalina doufam zes ji dolil i po tom cisteni eacv
mrknul bych na vsechny podtlakove hadicky co jsou na sani jestli neni nejaka praskla nebo narusena

Diky za reakci Úsměv jsem asi slepy,dival jsem se,ale nenasel (hledal jsem neco jineho nez diru-spatne jsem to pochopil),takze dik za navedeni...jinak nejsem vrah aut Velmi šťastný naopak,maji u me nadstandartni peci, akorat jako mechanik bych se asi neuzivil,prenechavam to povetsinou schopnym kamaradum,ale ti jsou ted bohuzel zaneprazdneni,tak na to zkousim prijit sam...samozrejme jsem hned po tom incidentu kapalinu dolil, to "obliti" motoru je treba brat s rezervou,bylo to cca 1-2deci,ktere jsem ihned po vypnuti dolil a pak i po vychladnuti zkontroloval,to same i pri cisteni eacv přátele ty podtlakove hadicky jsem kontroloval tim stylem,ze jsem se podival,zda-li nejsou uvolnene nebo svorky uhnile,taky za studena pi nastartovani zkousel strikat odmastovacem brzd...podrobne jsem je neprolezal,zkusim je projit jeste jednou,jestli nejsou poskozene nekde ze spod...presto mam podezreni na nefunkcni eacv, da se nejak zmerit,jestli dava spravne hodnoty?

0
PříspěvekZaslal: 17.10.2013 , 15:51   Citovat  

Už jsem našel ten přívod vzduchu k eacv ve škrtící klapce Úsměv ta dírka byla nahoře, proto jsem ji nemoh vidět, i když jsem tam civěl jak hňup Velmi šťastný po přidržení prstu auto okamžitě chcíplo, takže je to v pořádku?...jinak, ještě jednou jsem odmašťovačem brzd pořádně posprejoval všechny hadice kolem sání co jsem našel a žádná změna volnoběhu Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 25.10.2013 , 16:07   Citovat  

Tak, včera jsem si pořídil 100pro fuknční EACV z b18c4 a změna žádná Smutný pořád zvýšený volnoběh...další poznatek, co jsem vypozoroval je, že na volnoběh při vyřazení jsou otáčky za jízdy 2000ot./min ale při úplném zastavení klesnou na 1500ot/min...takže jedu z kopečka na neutrál, mám 2000ot a při úplném zastavení klesnou na 1500ot./min, pokud pustím brzdu (nepřidávám plyn) auto se pomalu rozjíždí a ihned otáčky vyletí na 2000ot./min... dalo by se z toho něco vydedukovat? Prosím zkušené o pomoc, díky moc přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2013 , 19:42   Citovat  

tak pokud mas EACV ktere jelo tak ted uz jenom pokus omyl
volnobeh na klapce si neserioval ze ne?
ECU nic nehlasi?
hadicky od sani si prosel vsechny?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2013 , 21:23   Citovat  

netesnost
vem si od mamky rozprašovač na kvítka, nalej do nej technicky benzin nebo cistis brzd a poprasuj s tim saci trakt
nekdy se to musi zacit dusit a tam to bude prdlé

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2013 , 22:50   Citovat  

mam jeste jeden napad jak pise kolega na demnou tak strikej tim rozprasovacem po manifoldu ale mej odpojeny EACV aby ty otacky byly nizsi a poznal si ze se zvysi tou netesnosti jakmile se ti ta smes dostane nejakou tou dirkou dovnitr asi bych pouzil technicky benzin ten by motoru nemel uskodit

0
PříspěvekZaslal: 25.10.2013 , 23:08   Citovat  

Díky za rady kluci. přátele
EACV bylo vymontováno jako funkční Úsměv jak říkáš, pokus omyl...volnoběh jsem zkoušel seřizovat dle návodu, ale po vypojení konektoru k EACV spadl na optimální otáčky (cca 450ot./min), takže nebylo moc co štelovat...ecu nic nehlásí, zkoušel jsem vyblikat chyby, čisto...hadičky od sání jsem prošel tak, že jsem je ve spojích stříkal čističem brzd (je pravda, že to nerozprašovalo, spíš stříkalo, tak se možná nedostal čistič všude)...takže zítra zkusím poprášit všechno okolo sacího pavouka postupně tím rozprašovačem dle rady Fasta a jak říkáš ty, zkusím to dělat s vypojeným eacv, kdy budou otáčky nižší přátele zítra dám vědět, zatím děkuju Úsměv Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2013 , 20:19   Citovat  

tak co nejaka zmena?

0
PříspěvekZaslal: 27.10.2013 , 13:00  Naposledy upravil Diego20 dne 27.10.2013 , 13:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak jsem to dnes zkoušel. Při studeném motoru a vypojeném EACV volnoběh nedržel a samozřejmě to zdechlo (není se čemu divit, volnoběh se seřizuje po zahřátí a až pak následném vypojení eacv)...a při horkém motoru nebudu v motorovém prostoru prášit tech.benzínem HaHaaa tak jsem to zkoušel se zapojeným eacv při studeném motoru a byť jsem to prostříkával důkladně a postupně od airboxu po manifold a veškeré okolí, volnoběh se nikterak razantně neměnil ani nahoru ani dolů (kolísal v rozmezí 100-200ot.min, ale to dělalo pořád i když jsem nerozprašoval) Smutný jen tak pro zajímavost, zkoušel jsem odpojovat TPS, otáčky se ustálili na cca 1600ot.min a ani trošku nekolísali...asi budu muset zajet za nějakým elektrikářem, ať mi proměří konektory k jednotlivým čidlům, jestli nená chyba někde v konektorech nebo kabelech, za zkoušku to asi stojí, pak už fakt nevím...díky za názory, Kuba přátele
PS: chyby jsem samozřejmě vyblikal a resetoval jak po vypojení eacv, tak i po vypojení tps Mrk

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2013 , 13:01   Citovat  

prodej to, prodej to ! Mr. Green

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
b18c4 - zvýšené volnoběžné otáčky + ulomený filtr EVAP