Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
BMW 320d nebo 330d?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Block43 je teď offline  Block43
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.10.2013 , 21:19   Citovat  

Zdravím tak sem se rozhodl si koupit "normalní" auto a po dlouhým přemýšlení jsem se rozhodl že pujdu do BMW. Jen pořád váham zdali 320d nebo 330d již face model protože sem se dočetl že 320 do roku 2001 nebyly zrovna "dobrý". Takže kdyby někdo měl zkušenosti s těmito modely a podělil se byl bych moc rad. Vím že to sem moc nepatří, ale přeci jen dávám přednost H-C než nějakýmu BMW foru. Pokuď to tu bude někoho pohoršovat klidně to smazněte... Velmi šťastný

11.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
11.jpg, 245.24 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kamčany je teď offline  kamčany
PříspěvekZaslal: 20.10.2013 , 21:25   Citovat  

Zdar, hele co já vim tak všichni 3.0d chvalili. Žere kolem 7-8 litrů a jede skoro jako Honda.... meetallll
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2013 , 21:34   Citovat  

co jsem slyšel já tak dýzly nebyly dobrý ani po roce 2001
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Zbysek09 je teď offline  Zbysek09
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.10.2013 , 21:46   Citovat  

Ja osobne si myslim,ze ty po roce 2001 jsou prave nejlepsi. Ja bych volil 320d facelift,ale se 110kw a 6kvaltem,popripade 5q......320D se 100kw neni nejlepsi volba co se tyce spolehlivosti oproti novejsi 110kw. Ale pokud chces,aby ti nikdo neujel tak 330xd,jede jako z praku Velmi šťastný
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.10.2013 , 22:37   Citovat  

Aké?
Jasná vec: Accord 2.2 i-CTDi Velmi šťastný
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2013 , 23:07   Citovat  

z těchto dvou určitě 330.. ale pojistka a žere tak 6-8 Litrů ale jede fakt hezky... no ale zase na třílitr to mi hlava nebere a sehnat bmw v nafte s malým či středním nájezdem je vlastně nemožné... krom těch stočenejch tady v čr... počítej roční nájezd že byl aspon 20 tisíc a to je minimum... je to dobrý ale jsou to kvalitní stroje, nekoupit nějakou vylítanou ..... a myslím že pohoda. přátele osobně když bmw tak benzín šestiválec.. OK
   Návrat  
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 0:29   Citovat  

Dva mi kamarádi mají jeden 330d a druhý 530d na motor si nemůžou stěžovat furt to jezdí. Na ty 330ce dělal přední ramena což byla nejdražší oprava. Celkově podvozek v obou suprovej, ale v případě opravy lepší koupit kvalitní díly. Neřekl bych že to jede jak Honda Velmi šťastný než nafoukne to turbo.. Ale suprový auto, kdyby jezdilo za 5litrů koupil bych, bohužel už mám jedno auto co žere ve VTECU ještě víc Úsměv
   Návrat  
Verča je teď offline  Verča
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 0:38   Citovat  

já vím, že rada od holky asi nebude moc brána vážně HaHaaa ale s fašistama mám už jistý zkušenosti.. Velmi šťastný
Když už teda u Bawora naftu, tak určitě 3,0litra a nejlíp v manuálu. Budeš jezdit průměr 6l/100km a nebude ti to při předjíždění do kopce v 5ti lidech fuňět.. kouř a možná bych se mrkla spíš po něčem v Německu, u nás ty km motaj, jak se dá..a i když je dovoz z Německa, je to většinou smotaný taky, tam ty auta jsou v mnohem lepším stavu, takže smotaný km nejdou tak snadno poznat..

PS: mrkni i po 530d e39 - nabízí mnohem více muziky za srovnatelný peníze, než e46 Mrk
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 9:23   Citovat  

Taky se přidám s troškou do mlýna, bot zrovna tento typ jsem v poslední době sledoval a zvažoval.
330 je určitě větší unikát a výrazně dražší pochopitelně. Já sledoval prioritně 320ky, byl jsem se mrknout i na jednu 04ku naposled teď v Kolíně, vyvolávačka 65k a ty blázni to tam vytáhli nad tržní cenu - asi 124k. Když jsem projížděl bazoš, tak jsem tam našel i vcelku pěknou 05ku za 90k. Co se týče pojistky tím se vůbec netrap, když zvolíš vhodnou pojišťovnu budeš platit "skoro" jako za dvoulitra..
V sedanu nádherný auto.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 9:28   Citovat  

Verča napsal:
já vím, že rada od holky asi nebude moc brána vážně HaHaaa ale s fašistama mám už jistý zkušenosti.. Velmi šťastný
Když už teda u Bawora naftu, tak určitě 3,0litra a nejlíp v manuálu. Budeš jezdit průměr 6l/100km a nebude ti to při předjíždění do kopce v 5ti lidech fuňět.. kouř a možná bych se mrkla spíš po něčem v Německu, u nás ty km motaj, jak se dá..a i když je dovoz z Německa, je to většinou smotaný taky, tam ty auta jsou v mnohem lepším stavu, takže smotaný km nejdou tak snadno poznat..

PS: mrkni i po 530d e39 - nabízí mnohem více muziky za srovnatelný peníze, než e46 Mrk

Ja proti holkam a jejich nazoru nemam žadný vyhrady naopak holky co mají zálibu v autech mají můj obdiv je to dobrý a určitě koukam v německu protože servis a stav aut tam je uplně jinej než tady... Zatím se mi potvrzuje jen to co slyším všude že ten 3.0l je nejlepší volba i když na toho 2.0l face 110kw 6kvalt není taky špatnej ohlas, ale je fakt že moje osobní zkušenost s naftou kor u BMW je nulova. VW nechci ani za zlatý prase tak padla volba na BMW to ještě přes zuby překousnu. Jsem hold zastance že nafta a Honda mi moc nesedi takže si necham vti pro radost VTEC a bavca jako každodenní auto
   Návrat  
Kleeman je teď offline  Kleeman
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 10:53   Citovat  

320d 100kW nebrat... 110kW je na tom se spolehlivosti mnohem líp. 330kW brát zase silnější 150kW, kamoš má 135kW kombi automat a furt něco (možná blbej kus). Další kamoš má 320d touringa automat 110kW a to je držááááák jak má bejt. Super motor Mrk Ale šel bych do pofacu 330d 150kW - ve spotřebě rozdíl minimální, v kultivovanosti rozdíl maximální a v předjíždění to oceníš Velmi šťastný
   Návrat  
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 17:27   Citovat  

Táááákže, neuděláš chybu ani s jedním motorem. At už 2.0D (po roce 2001 Common rail) a 3.0D
Měl jsem E46 330D M-packet
- spotřeba těchto motoru je podobná, 3.0D je paradoxně nižší
- moje dlouhodobá spotřeba s 3.0D byla skutečných 5,5 litrů
- Italii cca 2300 km jsem jel za 4,7 litru a to báwo vypadalo jak naložená lesácká Tatra.....zadní kola do A, naloženo po střechu, zadní kola nafoukaná na 2,8 aby nepusobila podhuštěně, jelo se v průměru 130km/h (občas i k těm 160 v noci)
- 6válec má hodně kultivovaný chod, neskutečnou sílu 135Kw 390Nm v serii (kamarád měl načipované 330xD na 165Kw 450Nm a to auto bylo neskutečné)
- je to 3řada, takže prostoru moc v interieru není (jak psala Verča e39 530D by byla prostornější a luxusnější volba, mě se líbí i více)
- jedná se o poměrně spolehlivé vozidlo, za 35000km jsem neměl moc problému
- skvělé jizdní vlastnosti (kola v rozích karoserie) a dynamika 3.0D byla neskutečná
auto nezná kopec a bylo jedno jestli jede jeden pasažer nebo plné auto

Ale:
- ceny náhradních dílů jsou poměrně dražší než koncern
- nápravy jsou tvořeny hlinikovými rameny, takže nemožnost měnit čepy (přední spodní ramena McPhearson cca 5000KČ /kus)
- zadní víceprvková náprava
- hardy spojka moc ráda začíná klepat (dá se repasovat)
- do motoru se leje 7,5 litru 5W30
- dát pozor na turbo
- na 3,0D jde obout minimalně 17" kola kvůli brzdám (předek 328mm - nové kotouče desky 4000Kč , zadní 320mm, ruční brzda je bubnová)
- dbal bych na to koupit s co nejmenším nájezdem, motor vydrží 500000km, ale periferie ne.
(brzdy, tlumiče, turbo, ramena, altík a jsi na minimálně 60000Kč za náhradní díly)

závěr:
Je to super vozidlo s nízkou spotřebou, vysokým výkonem a dražším servisem.
Na BMW se nevyplatí dávat aftermarket co se náprav týče, jedině originál.

Pokud chceš vozidlo na normální ježdění tak opravdu koncern (bawo šlo z domu kvuli mému nižšímu ročnímu nájezdu a vysokým provozním nákladům, nekoupil jsem uplně ten TOP tak jak mi byl popisován)

IMG_1200.JPG

IMG_1200.JPG, 569.56 kB
   Návrat  
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 17:54   Citovat  

Blackburn napsal:
Táááákže, neuděláš chybu ani s jedním motorem. At už 2.0D (po roce 2001 Common rail) a 3.0D
Měl jsem E46 330D M-packet
- spotřeba těchto motoru je podobná, 3.0D je paradoxně nižší
- moje dlouhodobá spotřeba s 3.0D byla skutečných 5,5 litrů
- Italii cca 2300 km jsem jel za 4,7 litru a to báwo vypadalo jak naložená lesácká Tatra.....zadní kola do A, naloženo po střechu, zadní kola nafoukaná na 2,8 aby nepusobila podhuštěně, jelo se v průměru 130km/h (občas i k těm 160 v noci)
- 6válec má hodně kultivovaný chod, neskutečnou sílu 135Kw 390Nm v serii (kamarád měl načipované 330xD na 165Kw 450Nm a to auto bylo neskutečné)
- je to 3řada, takže prostoru moc v interieru není (jak psala Verča e39 530D by byla prostornější a luxusnější volba, mě se líbí i více)
- jedná se o poměrně spolehlivé vozidlo, za 35000km jsem neměl moc problému
- skvělé jizdní vlastnosti (kola v rozích karoserie) a dynamika 3.0D byla neskutečná
auto nezná kopec a bylo jedno jestli jede jeden pasažer nebo plné auto

Ale:
- ceny náhradních dílů jsou poměrně dražší než koncern
- nápravy jsou tvořeny hlinikovými rameny, takže nemožnost měnit čepy (přední spodní ramena McPhearson cca 5000KČ /kus)
- zadní víceprvková náprava
- hardy spojka moc ráda začíná klepat (dá se repasovat)
- do motoru se leje 7,5 litru 5W30
- dát pozor na turbo
- na 3,0D jde obout minimalně 17" kola kvůli brzdám (předek 328mm - nové kotouče desky 4000Kč , zadní 320mm, ruční brzda je bubnová)
- dbal bych na to koupit s co nejmenším nájezdem, motor vydrží 500000km, ale periferie ne.
(brzdy, tlumiče, turbo, ramena, altík a jsi na minimálně 60000Kč za náhradní díly)

závěr:
Je to super vozidlo s nízkou spotřebou, vysokým výkonem a dražším servisem.
Na BMW se nevyplatí dávat aftermarket co se náprav týče, jedině originál.

Pokud chceš vozidlo na normální ježdění tak opravdu koncern (bawo šlo z domu kvuli mému nižšímu ročnímu nájezdu a vysokým provozním nákladům, nekoupil jsem uplně ten TOP tak jak mi byl popisován)

kde je ten m-packet? HaHaaa
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 18:04   Citovat  

Ehmmm, že by výbava, podvozek Hihi
   Návrat  
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 18:18   Citovat  

ale trilitr je super auto, to svezeni a spotreba.. pojistku sem platil min jak na ekonoma, pro me bohuzel nepouzitelne auto na zimu.. jedine XD Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 18:28   Citovat  

Ano, pojistka je vyšší, kor teď po refinancování od ČKP
Já platil se skly 5800 ročně. Jinak XD u E46 není ještě elektronicky řízený, výhoda oproti vyšší verzím. Funguje skvěle na sněhu, ale v létě v průměru o litr větší spotřeba a je těžkopádnější jak zadohrab.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2013 , 18:55   Citovat  

Neváhal bych Úsměv
BMW 330d
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2013 , 21:41   Citovat  

když BMW tak jedině 3L naftu Úsměv oni ví proč ten motor mydlí už takovovu dobu....
   Návrat  
Jord je teď offline  Jord
PříspěvekZaslal: 22.10.2013 , 22:56   Citovat  

Mám 320d 110kw a taky doporučim 330d, 320d sice ve spotřebě nemá konkurenci, jede to i tak pěkně, ale když se auto naloží, tak samozřejmě strádá. Mám to v 6q manuálu.

Co se týče spolehlivosti, je to skvělý povedený auto. Já teda narazil na zachovalý kus, tak jsem si pískal, ale zítra zrovna paradoxně prodávám Velmi šťastný Jinak tuhá kastle, chod motoru tichý, jedná se v té době o nejtišší a nejkultivovanější naftu. Byl jsem maximálně spokojen ale potřebuji praktičtější auto, mpacket není zrovna pohodlná záležitost a hlavně za půl roku najedu 4tis, takže jdu do benzínu. Pokud se zde najde zachovalý accord 6g, jdu do něj Úsměv

Jinak 330d 150kw v automatu je luxusní záležitost Úsměv ale chce to opravdu hledat..
   Návrat  
SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 14:42   Citovat  

Tak tady mam meho byvaleho. Poface 330d 135kw... Jak pise blackburn tak i ja jsem mel dlouhodobou spotrebu 5,5 l realne pocitanou... Palubak kecal ten ukazoval cca 5l... Ale i tak super.

Nicmene co budi povidat. Ten servis je hnus. Mel jsem ho neco malo pres pul roku a stal me na servisu 50 000 kč. Podvozek komplet ramena tlumice silenty hardy spojka oleje filtry atd a bum bylo to tam Úsměv))

Ted jezdim Accorda 07. CTDi 6-kvalt a jsem mnohem vic happy nez s BMW

55609_1479285988884_5550895_o.jpg

55609_1479285988884_5550895_o.jpg, 123.85 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 23:15   Citovat  

BMW
Budeš Mít Velké Výdaje....něco na tom je Úsměv
Já ho koupil za nějakou cenu, po roce a půl provozu (32000km) by servis stál cca 65000Kč, což se mi nechtělo už platit za fašistu (jinak do té doby proběhly, výměny olejů, kotoučů, destiček, oprava hardy, čistění regulace turba, oprava altíku, čidla teploty)
Tak jsem kupní cenu ponížil o 45000Kč, vypsal na A4 chyby na voze a s tím to i prodal. Klučina byl spokojený, že koupil relativně levně a nebyl žádný problém.
Pro mě skvělé ponaučení, že auto na běžné ježdění vypadá trochu jinak Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 6:34   Citovat  

A nemyslite, ze je to o tom v jakem stavu a s jakou historii auto koupite nez to svadet na znacku?Úsměv uplne stejne tohle muzu rict o vw, kdy jsem do nej behem roku nacpal 100tis, protoze jsem byl blbej a koupil bazarovku. Bmw jsem koupil od fandy, bylo dotazeny z nemecka a za pul roku jsem do nej vrazil max 10tis za beznej servis. A zrovna v cene dilu a servisu mi neprijde, ze by bylo extra drahy, nesmite to davat do autorizaku Velmi šťastný
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 11:56   Citovat  

Když BMW tak 530 a nejlépe Xd, trojková řada je jen levnější brácha pro něměcký socky co chtějí BMW a nemají na 5řadu.
Servis je stejně drahej u obou. Imidž uděláš ve vobojím, protože je to přece béemwé.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 12:24   Citovat  

Verča napsal:

Ola Verčo,
a když už E39, tak pofacelift. Tuto jsme potkali včera s rodinkou a ta barva ...

IMG_20131023_112245.jpg

IMG_20131023_112245.jpg, 1.35 MB
   Návrat  
Petr_cze je teď offline  Petr_cze
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 13:02   Citovat  

Před pár měsíci jsem se rozhodoval, jaký vůz si koupím, rozpočet byl okolo 200k.
V zaměřovači jsem měl BMW 330d e46, 530d e39 a Hondu Accord 7g 2.2 i-CTDi.

BMW jsou hodně povedené vozy, ale už se na nich začíná projevovat zub času, hlavně na e39.
To auto začíná vypadat staře a už v nich často jezdí puberťáci, ještě pár let a bude dostupné i pro "nepřizpůsobivé". Navíc e46 ráda rezne.

Ale pokud BMW, tak jedině motor o objemu 3.0 a v manuálu.

Když nebudu hodnotit vzhled, tak výbava, pocit za volantem, pocit z řízení, dílenské zpracování má BMW na 1 podtržená. Něco podobného nabídne pouze AUDI, ale nemá tak výbornou motorizaci.

Uvažovat za 200k o BMW 330d e90 nebo 530 e60 vůbec nemá cenu, protože jsou to vylítané "keply", které se stanou kasičkou na peníze.

U mě to vyhrála Honda a jsem naprosto spokojený, jinak bych tady vlastně ani nepsal Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 16:16   Citovat  

Tak čím víc po tom koukam a čtu asi se mrknu opravdu raději po Accordu 7g a i když sem zastance když honda tak benzin třeba nafta překvapi Se stydím Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 19:49   Citovat  

já taky zvažuju 6g nebo 7g - raději bych 6g a ušetřil nějakou kačku, ale bohužel nabídka je mizerná Smutný, 7g má zase volant z autobusu - btw. vy majitelé, zvykli jste si na něj? Já po 3kovým Mkovym volantu jsem se zděsil, co to je za obří volant Velmi šťastný
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 20:37   Citovat  

Jord napsal:
já taky zvažuju 6g nebo 7g - raději bych 6g a ušetřil nějakou kačku, ale bohužel nabídka je mizerná Smutný, 7g má zase volant z autobusu - btw. vy majitelé, zvykli jste si na něj? Já po 3kovým Mkovym volantu jsem se zděsil, co to je za obří volant Velmi šťastný

Ale ano, da sa nan v celku zvyknut Velmi šťastný , len ked jazdim zeninym C8G a potom presedlam, je zase nejaky vacsi zmatenej Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 20:39   Citovat  

Jord napsal:

A 6g má volant menší,jo? HaHaaa Vždyť ten má stejný jak Civic 6g a ten je dost tenký...
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 20:55   Citovat  

A6g a A7g maj stejně velký volanty, dokonce si myslim že A6 má tenčí věnec to mi hlava nebere
Dlouho jsem chtěl menší (z CTR), nebo obšít, ale už nějak ani nechci HaHaaa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
BMW 320d nebo 330d?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina