Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zprovoznění BOSE Subwooferu
Fórum: Interiér a Hi-Fi
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
malyx je teď offline  malyx
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 22:11   Citovat  

Ahoj,
mám Acco 01 a vyměnil jsem BOSE přehrávač za Sony. Potřeboval ybch poradit jak zprovoznit Subfoower. Koupil sem ISO redukci na rádio ale nevím jak dal na ten SUB, který nejede. Díky za radu . Honda Honda Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
beastti je teď offline  beastti
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 13:27   Citovat  

a co fotky te koncovky kterou jsi nahradil za iso, foto buwooferu resp. privodu do nej, dost pomohlo jestli je sub aktivni nebo pasivni atd..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2011 , 22:09   Citovat  

Mrkni tady me hraje vsechno HaHaaa zapojeni

Knedlik je teď offline  Knedlik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2011 , 8:31   Citovat  

kde "tady"?Velmi šťastný

Chumo je teď offline  Chumo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2011 , 15:30   Citovat  

tudy odkaz

Tu je to vysvetlene....

Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2011 , 21:16   Citovat  

malyx napsal:
Ahoj,
mám Acco 01 a vyměnil jsem BOSE přehrávač za Sony. Potřeboval ybch poradit jak zprovoznit Subfoower. Koupil sem ISO redukci na rádio ale nevím jak dal na ten SUB, který nejede. Díky za radu . Honda Honda Honda

Pachal jsem to tento vikend...taky na Acco, taky SONY. je to dobrý je to dobrý

Takze vlez pod sedalo spolujezdce, tam je Equalizer, odpoj zeleny konektor, odstrihni svetle zeleny LT GRN( =zivy vstup) a zeleno-bily GRN/WHT ( =stínění)drat.
Od radia natahni CINCH (staci jeden, SUBW je mono signal) se stinenym kablem pod sedadlo a priletuj na draty vedouci do svazku, ne do konektoru.Hlavne je nezkratovat mezi sebou Se stydím . Jinak stred cinche = LT GRN a okraj = GRN/WHT.
Proc takhle?
Protoze obejdes Equalizer, ktery nepotrebujes.Navic Equalizer ma extra zapinani v tom mensim konektoru, na kterej tvoje redukce neni a origo radio ma rizeni hlasitosti SUBW v sobe a to bys musel slozite vymyslet...na nic.Sony ma v menu svy extra ovladani hlasitosti SUBW.

Davej bacha na zapinani SUBW!!
Sony radio ma 2 vystupy, 1. je deklarovany na radio (0.1A)- je v ISO a 2. na SUBW (0.3A)- je extra modry kulaty jazycek.

Musíš ho na ISO konektoru přepojit, cili vystup SUBW z radia (kulaty jazycek) napojit na ISO - El.antena, myslim, ze je to modry kablik, vedle cerveneho v cerne kostce ISO (cervena kostka ISO je pouze repro).
Proc?
Protoze, jakmile prepnes treba CD, zajede ti antena a vypne se SUBW.Honda ma totiz zapnuti SUBW a anteny na jednom kablu...bohuzel.
Takze, pokud je vytazena antena, SUBW jede, jinak ne.

Funguje mi to fpohode.SUBW nedela rany pri vypinani, zapinani ceho jsem se obaval u Ekvalizeru.Mam Sony MEX BT-5000. kouř
Vytahl jsem si i vstup AUX do stredovyho sloupku.Zapojil jsem i alarm na radio...kdyz to Acco ma, tak proc ne H+ .

Kdybys mel problem, dej echo.Ja jsem to sfoukl za jedno odpoledne...a to me nechteli verit, ze to jde, hlavne Karel pořádnej výtlem

Zlom vas a pevny nervy...hlavne pod sedadlem pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 10:21   Citovat  

Dobry napad az na to, ze by bolo dobre len prepojit kable pod sedackou a pouzit prislusne z konektora co je za radiom, aby nemusel tahat kable od radia pod sedacku... Inak fajn praca... Ale v konecnom dosledku treba aj tak vytlmit zadne plato, lebo je to dost urezonovane... A mne sa zial nepodarilo odstranit lupanie pri zapinani mam radio alpine 9812RB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2011 , 10:59   Citovat  

Chumo napsal:
Dobry napad az na to, ze by bolo dobre len prepojit kable pod sedackou a pouzit prislusne z konektora co je za radiom, aby nemusel tahat kable od radia pod sedacku... Inak fajn praca... Ale v konecnom dosledku treba aj tak vytlmit zadne plato, lebo je to dost urezonovane... A mne sa zial nepodarilo odstranit lupanie pri zapinani mam radio alpine 9812RB

To je dobrej napad, ale mel sem obavu o stineni a zbytecne dlouhy vedeni.
Ted tahnu cca pul metru kablu pod kobercem...to vis su ulitlej do kabelovani a pajeni pořádnej výtlem
...jinak na konektoru mam mini prepinac, takze sahnu a prepnu vse do puvodniho stavu...i kdyz to asi uz nehrozi wc .

Covece, ale vubec nemam problem s lupanim ani nejakou vetsi rezonanci.Nic mi pri velke hlasitosti nehrci a basacek pekne hopsa.

Nicmene mam v planu to jeste na zkousku pustit pres EQ abych zjistil rozdil zvuku a jestli toto zapojeni bude lupat.
...videl bych to tak na vikend, pak sem dopisu, ktera varianta je zvukove a hlasitostne lepsi.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2011 , 7:01   Citovat  

Tak toto ma celkom zaujima budem cakat...Úsměv

Tomu tlmeniu plata sa asi nevyhnem, ale to lupanie ma dost irituje...Smutný KO

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2011 , 19:46   Citovat  

Chumo napsal:
Tak toto ma celkom zaujima budem cakat...Úsměv

Tomu tlmeniu plata sa asi nevyhnem, ale to lupanie ma dost irituje...Smutný KO

Jak jsem slíbil tak plním.V pátek jsem to překopl a pustil zvuk přes Ekvalizer, co to dělalo při přepínání není lupání, ale regulerní m(p)rdy!
Ty rany by ten basák asi vysklily, kdybych vezl bábinku, by ji kleplo Bueee .

Přes Ekvalizer je zvuk o trochu hlasitější než u přímýho zapojení, zvuk ale spíš woofer něž sub-woofer.To je asi daný dolní propustí v Ekvalizeru.
Problém jsou velký rany při zapnutí, přepínání a vypnutí.Tady se otvírá možnost pro někoho aby doplnil zbývající obvod hlasitosti, kterej je v origo rádiu a ten by to poléčil.

Vracím se k přímýmu zapojení na vstup Bose zesáku.Sice o chlup menší hlasitost, ale bez ran a lupání.Radši si postavím předzesilovač.

...čéčé, mě by ty rany asi víc než iritovaly, to prostě nejde. nesouhlas

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2011 , 20:24   Citovat  

Ale ked som mal na chvilu zapozicane "high end" radio ORAVA od kamosa, tak to vobec nelupalo... Preto som ocakaval, ze to nebude lupat s Alpine... Ale zial lupe ... A mne nestaci ani ked nastavim sub volume na max... Ide aj tak dost potichu a ked hovoris, ze bez eqvalizera to je este tichsie, tak sa asi predzosilovacu nevahnem...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2011 , 20:14   Citovat  

Chumo napsal:
Ale ked som mal na chvilu zapozicane "high end" radio ORAVA od kamosa, tak to vobec nelupalo... Preto som ocakaval, ze to nebude lupat s Alpine... Ale zial lupe ... A mne nestaci ani ked nastavim sub volume na max... Ide aj tak dost potichu a ked hovoris, ze bez eqvalizera to je este tichsie, tak sa asi predzosilovacu nevahnem...

...tak to je zajimavy.U Oravy asi soudruzi neudelali chybu.
Mne je vcelku jedno, ze to hraje trochu min hlasite, poac to nemam na DecibelDrag.

Chystam se to nekdy vyladit, ale to musi nejdriv vsechny 4 origo repro ze dveri ven.Pak ten woofer nasteluju.

Vidis, mam postavenej jeden predzesilovac i s regulaci basu az do 40Hz....nenapadlo me to zkusit Se stydím Se stydím
Treba jindy zase Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2011 , 17:53   Citovat  

...hoops, jsem si vzpoměl, že jsem sem nezavěsil rezyméé...

K zesílení a korekci BOSE wooferu jsem použil filtr navržený k zesilovači 70W s TDA1562Q uveřejněný kdysi v Amatérským rádiu.
Celý to stojí pár kaček, chleba je dnes dražší. to mi hlava nebere

Musím říct, že valí supr, i když BOSE woofík ty nejspodnější kmitočty tohoto filtru vůbec nezvládá, je to jen basáček - žádnej sub-woofer HaHaaa

Ohledně lupání...lupe pouze při vypnutí rádia, ale pravda je že el.anténa je hlasitějšího projevu takže lupnutí zaniká.
Rezonace se ovšem ozvala mohutně...dál budu řešit odladění této nepříjemné záležitosti.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2011 , 20:12   Citovat  

Honcord napsal:

Ohledně lupání...lupe pouze při vypnutí rádia, ale pravda je že el.anténa je hlasitějšího projevu takže lupnutí zaniká.
Rezonace se ovšem ozvala mohutně...dál budu řešit odladění této nepříjemné záležitosti.

Vyřešeno jedním kondíkem přidaným do korektoru o hodnotě 6800M/16V....nechutný lupání Bose basáku odstraněno!

anticko89 je teď offline  anticko89
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 20:50   Citovat  

Nenajde sa niekto kto by to vedel este raz vysvetlit.Ta schema nejde otvorit Bueee

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2012 , 14:49   Citovat  

POnukam 50€ tomu kto mi to zapoji. NR,HC,TT,TO,PN

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2012 , 14:56  Naposledy upravil Kendik dne 1.6.2012 , 15:10, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

anticko89 napsal:
POnukam 50€ tomu kto mi to zapoji. NR,HC,TT,TO,PN

Co znamenaji ty zkratky?

Tady to mas Úsměv kdyby neslo napis

B1-lavy vstup
B7-pravy vstup
B5-tienenie
B11-zem
B12- +

schema

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2012 , 15:05   Citovat  

To su mesta v SR kde som ochotny prist.Ak chces pridi aj z CR.Len ci sa to oplati Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2012 , 15:45   Citovat  

anticko89 napsal:
To su mesta v SR kde som ochotny prist.Ak chces pridi aj z CR.Len ci sa to oplati Úsměv

Aha Úsměv To je velka dalava jsem na samem zapade CR Úsměv Je to prace max na hodinu se vsim vsudy takze nic narocnyho.Muj cas kdyz jsem to delal ja Velmi šťastný Kazdej kdo umi trosku s elektrikou by to mel urcite zvladnout rychleji bez problemu.Nekdo kdo si treba dela muziku v aute.

richi23 je teď offline  richi23
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2013 , 23:54   Citovat  

zdarec vim ze to tu už bylo několikrát. konkrétní dotaz Honcorde, mam radio alpine 9847R s 6x vystup cinch, a nasel sem redukci k tomu originalnimu pripojeni na eqalizer od Bose. Ale chtěl bych poradit jak připadně odstranit to lupani v při zapnuti toho wooferu, stačilo by napajet kondik jen na plus? Jeste pripojim tech specifikaci radia co mam tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 0:04   Citovat  

jo a jestě, podle toho co jsem sedival tak radio bose co tam bylo, tak veškeré bose (vyraběla asi firma ALPINE) protože na netu sem nenašel snad jine udaje. Bose převzala pouze vyrobek a označila jej vlastním logem. Tudíž by tu byla aspon mala vidina toho že by to spolu mohlo pracovat.

sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 8:15   Citovat  

No já se taky přikláním k zapojení na výstup z ekvalizeru mam to taky tak. Mam taky radio Sony a na zesilovaci na woofer mam jeste zadní speakry takze ten vstup krmim z výstupu predzesilovace na zadní repra a hraje to v pohode sice to neni tak hlasite ale umi to zadunět. dělal sem teda odhlucneni strechy a bocnice kde mam subík ( mám liftback) je to urcite k dobru

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2013 , 11:22   Citovat  

mate někdo origo schéma jak to jde z radia do EQ z něj pak do zesiku a pak rozvod repro?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 19:35   Citovat  

richi23 napsal:
zdarec vim ze to tu už bylo několikrát. konkrétní dotaz Honcorde, mam radio alpine 9847R s 6x vystup cinch, a nasel sem redukci k tomu originalnimu pripojeni na eqalizer od Bose. Ale chtěl bych poradit jak připadně odstranit to lupani v při zapnuti toho wooferu, stačilo by napajet kondik jen na plus? Jeste pripojim tech specifikaci radia co mam tudy odkaz

Jednoduchý, zkus origo redukci.Připojíš tvýmu rádiu přes cinche SUBWOOFER (pokud to redukce umožňuje, tak doporučuju zapojit oba cinche!), což jsou ty 2 spodní.
Jestli to bude případně lupat, tak to můžeš zkusit nějak řešit.V případě origo ekvalizéru (pod sedadlem spolujezdce) teda zatím nevím jak, a nejsu si jistej, zda to kondík s krátkým vedením připojen na + a kostru (musí být i minus) pomůže.

Zkus a dej echo je to dobrý je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zprovoznění BOSE Subwooferu
Fórum: Interiér a Hi-Fi
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina