Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 4G nejde tachometr + rady pro nového majitele
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hippieguy je teď offline  Hippieguy
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 1:02   Citovat  

Zdravim,
před týdnem jsem koupil tuhle malou dračici a začínám na ní vychytávat mouchy.
1. Nejde tachometr. Samotnej budík funguje. Jen se mi neotáčí náhon tachometru na převodovce. Je možné tento díl ještě sehnat a vyměnit ho i v domácích podmínkách?
2. Při jízdě se po ujetí cca 1-2km rozsvítí kontrolka motoru. Koukal sem na ECU a ledka blikne nejdříve 17x a pak 16x. Mělo by se jednat o
16) Fuel Injector System - Defective circuit or unplugged/ Defective fuel injector
17) VSS (Vehicle Speed Sensor) - Defective circuit or unplugged/ Defective sensor

Auto jede normálně, výkon má dobrej. Jen občas nechce startovat když po jízdě pár minut stojí. Musí se startovat několikrát a pak teprve chytne.

Neví někdo jak následující chyby odstranit?
Díky

1403423_10200714829262558_469578882_o.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1403423_10200714829262558_469578882_o.jpg, 251.13 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 7:14   Citovat  

to že teplý motor nejde nastartovat vyřeší pravděpodobně oprava hlavního relé. Návod je tu někde ve FAQ.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 8:19   Citovat  

Ještě vyšlapáváš spojku v zatáčce, bude to servisovat autotronik, který si generálkoval fichtla a máš to dohlášené nebo jezdíš s neplatným TP? Tvoje témata na motorkářích stála vždy za to,tak snad nezklameš... Velmi šťastný

Startování - propájet hlavní relé - návod je v FAQ sekce Motor,ECU, převodovka. Kontrolka motoru bude minimálně částečně souviset s nefunkčním tachometrem.

PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 8:28   Citovat  

odkud jsi?mám pocit že to auto znám přátele

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 11:01   Citovat  

17 je chyba nefunkčního tachometru, náhon má v převodovce zajišťovat kruhová závlačka, která ti tam nejspíš chybí a proto to nefunguje.

0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 11:13   Citovat  

PeteZ napsal:
odkud jsi?mám pocit že to auto znám přátele

Jsem z Prahy. Ale to auto mam teprve tejden. Předtim jezdilo někde v Kostelci nad Černými Lesy, ale nejsem si úplmně jistej. Vzadu má nechutnej "výfuk" velikosti okapní roury. To by moh bejt docela dobrej poznávací znak.

Tak relé propájim, snad se to vyřeší. Ale ten tachometr mi vadí víc. Náhon z převodovky se ani nehne a nejde s nim ani otočit. Zkoušel sem jestli s nim otočim alespon šroubovákem, ale nehne se. Větší sílu sem nechtěl zkoušet, aby se tam něco nepoškodilo.

Počítm, že ta číst s náhonem by měla jít nějak vyndat ven, jen netuším jak.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 11:46   Citovat  

Stáhni gumovou krytku a uvidíš na to. Není tam nic, s čím bys měl točit, kroutit atd. Je tam jen trubkovitý vývod, do kterého se náhon zastrkává a ve kterém ho zajišťuje závlačka. Pokud závlačka není, náhon vytáhneš. Pokud je, závlačku sundáš a náhon vytáhneš.
Může být přervaný bovden, taky jsem to jednou zažil.
Nebo, pokud jsi poblíž Prahy 6, stav se za mnou (Dejvice) a já se ti na to podívám. Jinej náhon mít asi taky budu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 12:25   Citovat  

Hippieguy napsal:
Jsem z Prahy. Ale to auto mam teprve tejden. Předtim jezdilo někde v Kostelci nad Černými Lesy, ale nejsem si úplmně jistej. Vzadu má nechutnej "výfuk" velikosti okapní roury. To by moh bejt docela dobrej poznávací znak.

Tak relé propájim, snad se to vyřeší. Ale ten tachometr mi vadí víc. Náhon z převodovky se ani nehne a nejde s nim ani otočit. Zkoušel sem jestli s nim otočim alespon šroubovákem, ale nehne se. Větší sílu sem nechtěl zkoušet, aby se tam něco nepoškodilo.

Počítm, že ta číst s náhonem by měla jít nějak vyndat ven, jen netuším jak.

ano správně tak vím o jaké auto se jedná.a trošku si rejpnu Úsměv -v názvu obce se ve slově lesy píše malý L viz pravidla českýho pravopisu.jsem totiž taky z Kostelce Velmi šťastný
a ten výfuk neni nechutnej byl původně na céru a jeden čas i mým majetkem jedná se o nerezovej 3A Racing a jen byl posledním majitelem trošku podivně upraven tvar trubek

0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 13:26   Citovat  

Tak to potom víš, v jakym je to auto stavu. Nemáš tušení, nebo nemůžeš nějak zjistit, kdy se tam naposledy měnil rozvodovej řemen? Svíčky jsem dal nový, olej a filtry mě čekaj příští tejden. Jinak mi auto přepadá jako v dobrym stavu. Koroze tam snad žádná neni.

K tomu tachometru, když vypojim bovdenz převodovky tošim s nim rukou, tak se mi hejbe ručička a i kilometr naskakujou. Náhon a budík je v pořádku. problém je to, že se náhon na převodovce neotáčí. Je stále ve stejný pozici. Doufám, že by to šlo nějak opravit bez rozebírání převodovky. To bych se na to asi vykašlal. Jezdim s autem každej den do školy do Řep, takže Dejvice mam blízko.

WP_20131024_006[1].jpg

WP_20131024_006[1].jpg, 1.22 MB

WP_20131024_010[1].jpg

WP_20131024_010[1].jpg, 1.36 MB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 13:30   Citovat  

Hippieguy napsal:
Tak to potom víš, v jakym je to auto stavu. Nemáš tušení, nebo nemůžeš nějak zjistit, kdy se tam naposledy měnil rozvodovej řemen? Svíčky jsem dal nový, olej a filtry mě čekaj příští tejden. Jinak mi auto přepadá jako v dobrym stavu. Koroze tam snad žádná neni.

K tomu tachometru, když vypojim bovdenz převodovky tošim s nim rukou, tak se mi hejbe ručička a i kilometr naskakujou. Náhon a budík je v pořádku. problém je to, že se náhon na převodovce neotáčí. Je stále ve stejný pozici. Doufám, že by to šlo nějak opravit bez rozebírání převodovky. To bych se na to asi vykašlal. Jezdim s autem každej den do školy do Řep, takže Dejvice mam blízko.

rozvody podle mně nedělal předchozí majitel nikdy páč jinak by to už asi ani nejezdilo......

0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 13:40   Citovat  

Takže je udělat co nejdřív. No, co to vůbec bylo za člověka, ten předchozí majitel?
Když sem to auto koupil tak mělo dost zajímavý pneumatiky. KO Jedna zimní, jedna letní. Některý byly daný opačně, všechny byly sjetý až na plátno a dokonce měly i každá jinej rozměr. Nejen šířku, ale i výšku. na předku byla na jedný straně 175/65 a na druhý straně 155/80.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 13:51   Citovat  

Tak když se to netočí v převodovce, tak s tím ti pomoct neumím.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 14:05   Citovat  

Hippieguy napsal:
Takže je udělat co nejdřív. No, co to vůbec bylo za člověka, ten předchozí majitel?
Když sem to auto koupil tak mělo dost zajímavý pneumatiky. KO Jedna zimní, jedna letní. Některý byly daný opačně, všechny byly sjetý až na plátno a dokonce měly i každá jinej rozměr. Nejen šířku, ale i výšku. na předku byla na jedný straně 175/65 a na druhý straně 155/80.

no ono to asi nebude asi ani majitelem(i když myslim si o něm svý)protože ten když to měl tak auto bylo na origo Honda alu 13" s gumama 165/70/13
jinak bejvalýmu majiteli jsem kdysi pomáhal zapojit autorádio což v změti drátů a s mojí znalostí elektriky byl taky trošku nadlidskej výkon HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 15:01   Citovat  

Tak já ho kupoval v bazaru. Je možný, že si ty kola nechali a dali tam co jim zbylo. Rádio sem tam neměl, když sem tam zapojoval to svoje, tak mi zbytky kabelů pod palubní deskou přišly jako naprosto v pořádku. Žádnej bordel tam nebyl. Ono je celý to auto ve slušnym stavu. Podvozek je výbornej, koroze tam snad žádná neni.
Jediný, co mi připadá je to, že spojka je nějaká divná. Když se rozjíždim a řadim z 1. na 2. tak mi auto, pokud se na řazení uplně nesoustředim dost skáče. Ale spojka neklouže a to je hlavní. Asi je to dost o zvyku, pedál spojky má krátkej chod.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 15:44   Citovat  

Hippieguy napsal:
Tak já ho kupoval v bazaru. Je možný, že si ty kola nechali a dali tam co jim zbylo. Rádio sem tam neměl, když sem tam zapojoval to svoje, tak mi zbytky kabelů pod palubní deskou přišly jako naprosto v pořádku. Žádnej bordel tam nebyl. Ono je celý to auto ve slušnym stavu. Podvozek je výbornej, koroze tam snad žádná neni.
Jediný, co mi připadá je to, že spojka je nějaká divná. Když se rozjíždim a řadim z 1. na 2. tak mi auto, pokud se na řazení uplně nesoustředim dost skáče. Ale spojka neklouže a to je hlavní. Asi je to dost o zvyku, pedál spojky má krátkej chod.

a můžu se pokud to neni tajný zeptat kolik jsi za auto dal?
mě bylo totiž nabízeno na díly až bude odhlášený s tim že jinak bude ekologicky zlikvidováno u někoho přičemž jsem si stejně myslel že ho nějakej vykuk bude dál nabízet a řikal si kdy se objeví tady

0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 16:04   Citovat  

Jel sem si do bazaru pro Colta, ale toho mi někdo koupil před nosem. Tak mi bazarník nabíd za stejnou cenu tohohle civice. Na cedulce měl 13 000, ale že mi ho nechá za 10. Tak sem ho vzal.
Ve smlouvě mam ale napsaný jako kupní cenu jen 3 000kč. Takže to zavání trochu levotou.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 16:31   Citovat  

Hippieguy napsal:
Jel sem si do bazaru pro Colta, ale toho mi někdo koupil před nosem. Tak mi bazarník nabíd za stejnou cenu tohohle civice. Na cedulce měl 13 000, ale že mi ho nechá za 10. Tak sem ho vzal.
Ve smlouvě mam ale napsaný jako kupní cenu jen 3 000kč. Takže to zavání trochu levotou.

klasika překup ale v tomhle případě s nechutnym výdělkem to snad ne

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 16:59   Citovat  

Hippieguy napsal:

Trochu? Bazarník má 7tis. v kapse a v daních 3tis...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 17:13   Citovat  

Hellborn napsal:
Trochu? Bazarník má 7tis. v kapse a v daních 3tis...

mě to auto nabízel poslední majitel za 4000..............

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 17:39   Citovat  

PeteZ napsal:

Vidím to na prima koupi jako čínské motorky... Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 17:57   Citovat  

PeteZ napsal:

Proč za tak málo? Nevíš co všechno tam bylo v kiss me že za to chtěl jen 4k?
Mam ho 10 dní, najel sem už 800km a funguje parádně. Podvozek drží krásně, vůle v řízení skoro žádná, tlumiče fungujou, žádná rez, spotřeba 6-7l, výkon skvělej. Jo, nefunguje tachometr a je naprasklej přední plast nárazníku. Ale i tak mi to připadá na auto za 10k jako dobrej stav.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 18:16   Citovat  

Hippieguy napsal:
Proč za tak málo? Nevíš co všechno tam bylo v kiss me že za to chtěl jen 4k?
Mam ho 10 dní, najel sem už 800km a funguje parádně. Podvozek drží krásně, vůle v řízení skoro žádná, tlumiče fungujou, žádná rez, spotřeba 6-7l, výkon skvělej. Jo, nefunguje tachometr a je naprasklej přední plast nárazníku. Ale i tak mi to připadá na auto za 10k jako dobrej stav.

nevim co by tam mělo bejt blbý jen prostě nechtěl víc jak 5 tisíc a mě nabídnul tuhle cenu že bych to užil což vzhledem k swapu atd atd se mi nevyplatilo.neumim posoudit stav/peníze já moje C4g kupoval za 14 tisíc s stejnam motorem jako máš ty(D15B2)ale investice byly následně mnohem vyšší a to to ještě neni vyvařený.....

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 4G nejde tachometr + rady pro nového majitele
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina